Gränsen mellan idiot och geni är i det här fallet milslångt..

Jag är 31 år gammal, jag har lärt mig att politker "ljuger" ganska friskt och svartmålar motståndarna under valrörelser, men när jag läser sånt här då har det gått för långt.

Jag mår dåligt av att läsa detta...betyder det att jag blir en av dem...de fiktiva män som han talar om.

När han sedan påstår att älgstammen skulle utarmas om vargstammen utrotades därför att jägarna bara vill ha ståtliga djur vet jag inte om jag ska skratta eller gråta?

Det är lika skrattretande som om jag sa att om vi utrotade alla av honkön utom 1, då skulle jag nog få mig något..

Vi kan börja med att nämna 80-talets älgexplosion...då det fanns så mycket älg att jägarna nästan tröttnade på skiten. Sedan kan vi säga det direkt att där vargen har sitt revir, där finns det ytterst få älgar kvar efter ett tag. Vargen är ett rovdjur, den äter tomt i sitt skafferi, sedan flyttar den...Nr 1 den tar det som är lättast att fånga (iofs..naturligt urval...), så den börjar med dessa små oskyldiga kalvar...hur mycket blodsmak tror ni de känner???

Sedan ska det också sägas. Jägarna vill ha en livskraftig älgstam. De vill ha en frisk stam. Varför? De vill fortsätta kunna jaga även nästa år, året efter det och så vidare. Att då påstå att jägarna är en fara för älgstammen är så urbota korkat att de som påstår det (även Jan-Emanuel har varit där och härjat en gång) antingen är så ointelligenta att de inte vet bättre (då tycker jag att de ska försöka en till gång att klara av högstadiet) eller så väljer de att ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet, som de fähundar de verkar vara!!

Denna gång tycker jag det är synnerligen allvarligt när de utsätter ungdomar för denna nazi-propaganda. De om några bör få chansen att bilda sig en uppfattning genom en saklig genomgång av rovdjursproblematiken. För det är en problematik.

Hade det inte varit några problem hade jägare i vargtrakterna fortfarande kunnat jaga med löshund.

Kanske kan man tycka att jag talar i egen sak här och javisst, jag tycker inte om varg. När man säger att den är utrotningshotad är det en ren lögn. Det finns hur mycket varg som helst i Ryssland. Varg som är av samma ras som den vi har i Sverige. För att vara helt ärlig vore jag glad om den helt utrotades, men det innebär inte att jag går omkring och sprider en massa lögner om varg-kramarna. Jag är antagligen en större människa än så...

Vad gäller tjuvjakten på varg, så har det aldrig hittats några bevis för att den förekommer. Troligen så finns det tjuvjakt, men så länge det inte kan bevisas ska man inte sitta och hitta på att så här och så här många vargar dödas varje år av tjuvjägare. Hur får man fram sådan statistik?

Få se..borde det inte vara fler vargar nu? Jo, då måste de som saknas ha tjuvskjutits. De kan ju inte ha vandrat iväg? Nähä, hur var det med varghonan för något år sedan som helt klart måsta ha tjuvskjutits, senare blev den skjuten under en skyddsjakt uppe i norra Finland.

I rättvisans namn hoppas jag att det nu anordnas en varghatar-kväll i Borlänge med lite hiphopartister odyl.

Jerk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback