Kollektivet vs Malung FC 4-0 (2-0)

Ett kraftigt decimerat Malung FC tog sig an serietvåan i den första matchen efter öluppehållet. Tyvärr, verkade det som om de flesta hade kört samma träning under uppehållet som exCoach Jerk (ligga på kökssoffan och dricka öl). 

Så efter att ha lånat en målvakt och en utespelare (med ungeär samma kroppsform som Jerk) från Orpen sthlm lyckades MFC få ihop ett fullt lag. Vi hade även med oss ett nyförvärv, Henrik Bengtsson, en local från Malung som numer bor i Upplands-Väsby (vad fan gör alla där egentligen?? Förutom knivhugger varann..) 

Det kanske ska sägas direkt. Det berodde väl inte direkt på att vi var decimerade som gjorde att vi förlorade matchen. Nej, det handlar snarare om planen (här kommer en Gnäll Jonevret-förklaring). Planen var i uruselt skick, vid ett av målen var det en vattenpöl ungefär lika stor som Siljan och övriga planen såg ut som om någon missnöjd bonde bestämt sig för att plöja upp skiten, så det var inte konstigt att vårt vanligtvis så vackra och effektiva kortpassningsspel inte kom till sin rätt. 

Nåväl, matchen började och Jerk gjorde sin första rusch sedan den nittonde juni..och sedan inte så mycket mer. MFC höll spelet ganska väl uppe, några pass gick faktiskt fram, Kollektivet hade en tjej med i laget (inte lika snygg som hon som spelade i Krillan, men ändå en tjej..). Trots det gjorde kollektivet 2 mål i första halvlek. 

Det ena tror jag kom från ett inspel från Kollektivets högerkant. Det andra var en dåligt slagen passning som borde ha gått över kortlinjen (Jerk släppte både spelare och boll..go figure), men eftersom Öjesjön fanns därinne i vårt straffområde saktade bollen ner nog mycket för att en Kollektiv-spelare skulle hinna upp den och placerade den bakom vår lånemålis. 

I andra halvlek tog konditionen ut sin rätt och hela MFCs mittfält stod allt som oftast och flåsade helt slut efter att ha tagit ett löpsteg i någon riktning. Kollektivet gjorde både sitt tredje och fjärde mål. Ett av målen var Jerk åter inblandad i. Precis, han tog inte löpningen hem den här gången heller. 

Jerk, som dagen till ära nog borde kallas Pablo hade två frilägen inom 15 sekunder i slutet av matchen. Det första läget fick han efter att han sprungit in bakom backlinjen och Ivan sedan frispelat honom. Tyvärr vänder Jerk lika snabbt som en Finlandsfärja, så målisen han täcka upp och rädda det veka skottet som Jerk sköt. Returen gick åter till MFC-spelare, som lade ut bollen till Bengtsson på högerkanten och när Jerk hade slutat svära och förbanna gud för missen tog han åter sats in i straffområdet och ett perfekt inlägg från Bengtsson kom, Jerk stötte till bollen förbi målisen och till slut även förbi målet, så inga mål blev gjorda denna dag. 

Övrig spelarkritik? Den inlånade målisen gjorde några avgörande räddningar (kanske det inte kan kallas vid en förlust på 4-0..hmm ok..han gjorde några spektakulära räddningar ok?) och utan honom hade vi förlorat med långt större siffror. Den andra vi lånat in låg ungefär på vår nivå... 

MFCs målskyttar: Ok, det skämtet är kul första gången..kanske även en andra gång, men när jag använt det 15 ggr börjar det tappa lite..men ändå...
Man of the match: Den inlånade målisen... 

Tills nästa match räknar vi med lite mer folk och eder exCoach är då åter på jobbet så eventuella bortförklaringar till varför ni inte kan närvara kan skickas till min jobbmail. Vi möter Uttran kl.20:15 nästa måndag den 21/8 

Forza Malung FC!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback