Service, människa..service!!!

Fan helt otroligt...ja, "tåg"-resan tillbaks till verkligheten blev ett helvete...näe..dotra ställde sig inte upp och stolt deklarerade att hon var ungmoderat och djurgårdare...dotra är för alltid underbar (synd hon har så grinig pappa bara)..

Men Tåg i Bergslagen..fucking Tågkompaniet...de ska pryglas!! Det måste gå att få utöva tortyr på reseföretag som inte har någon som helst service..

Det började annars ganska bra (eller ja..)...jag vaknade..strax före nio...dotra kom in..tyckte det var dags för mig att gå upp...duschade åt frukost..packade ner strax över 5 kilo älgkött (inklusive en älg-falukorv)...packade i bilen..tog hand om ratten...kom i god tid till busshållplatsen ute i ingenstans..får som vanligt vänta ett tag på bussen...men den är iaf inte överfull den här gången..

Den kör in sin lilla försening på vägen till Mora...så vi får en halvtimmes dödtid...lugnt...inte så mycket folk på tåget heller...dotra och jag läser (hon försöker febrilt lära sig..hon har fått läshuvudet från sin mors sida..jag läste långt innan första klass..)

Sen är vi i Borlänge..nu börjar det...vi har en halvtimme här också...så vi går in i väntsalen (gammal man nu..prostatabesvären börjar komma)..då ser jag det..tåg till Falun,Gävle inställt pga elfel..ringer upprört till ovan nämnda företag (framöver går det under namnet Satan)...hon i kundtjänst vet ingenting...men ringer iaf upp..det kommer en ersättningsbuss...den kommer att gå ca 14:20...endast 5 minuter sent alltså..då kan det funka med anslutningen i Gävle..

Bussen kommer 14:30..jaha...förlorat 10-15 minuter redan..känns bra...dotra kommer iaf till Falun som hon ska...sen börjar kampen mot klockan..tåget från Gävle till sthlm går 15:55...

Vi kommer in till stationen kl. 15:58..står det något tåg där? Har de hållt det för oss stackare? Nej fan heller..det har redan gått...alla andra jävla tåg är minst 20 minuter försenade, men det har gått..

Så, då stod det givetvis någon från Tågkompaniet där och förklarade vad som gällde? Nej, fan heller..

Ringa deras kundtjänst? De stängde kl.14...

Teamar upp mig med två andra killar..en ska till Linköping, den andre till Götet..Killen från Götet ringer SJ och försöker skälla lite..misslyckat..

Lkpg-killen får vänta till 2-3 timmar minst för att ta sig till Lkpg
Götet killen har det ännu värre nästa tåg för honom..kl 01:52

Jag har 2 timmar till nästa tåg..ett X2000...

Till slut bestämmer vi oss..vi går till en taxi...kan du köra oss så vi är på Centralen före kl.18:15? Yup...

Vad kostar det? Fast pris..2000 pix...Vad säger vi?..Kör för fan..blir ingen större skillnad mot X2000...

Vi kommer in till Centralen strax före kvart över sex..vet inte om Götet hann med tåget..Lkpg hann med sitt iaf..det gick 18:25..

Nu ska Lkpg bråka med Satan för att få tillbaks pengarna...han tog kvittot och pengar av oss..vi har varandras nummer...får väl höras någon gång i veckan..

Men fatta!!! Service!!!! Service-företag!!! Sjukt jävla sur jag var...en simpel resa på ca 45-50 mil med bil tar plötsligt 9 jävla timmar för att jag försöker vara någorlunda miljövänlig (Har alltså inget med din usla ekonomi att göra att du åker tåg?)

För övrigt talade jag med två fjortisar när jag kom in på Centralen..märkligt nog blev jag mycket gladare av det...Satan har alltså gjort mig till Peddo också...Fan va skönt att vara hemma igen!!!

Övrigt om veckan kommer..

/Jerk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback