Hembygden & politik..sorry, svårtuggat idag..

Hoppas att ni inte missa Fredrik Lindström tidigare ikväll...ha va ju himå hos mäg...eller ja nästan iaf..han var i Lima efter den krokigaste väg från Sthlm upp till Lima jag varit med om...känns som om han hade en liten historie-revision också..om du åker från Fagersta och ska upp till Lima åker du inte över Dalälven...du åker över Västerdalälven..bara så ni vet...ja, jag vet han tog en enorm omväg förbi Siljan...det hjälper inte...han får åka en bra bit mot Gävle för att åka över Dalälven...

Sedan när han jämställer Evertsbergsmålet med Limmålet går han för långt..det är en enorm skillnad..det finns ingen i hela landet som förstår Älvdalskan..
Logn däg kar...såja, fick man knäppa lite på näsan också..trodde dock att det skulle vara mer från hemtrakterna..
Problemet med att barnen inte pratar så mycket mål? Inflyttning är en sak..skolan en annan..i min klass fanns det en som bara kunde Malungsmål..hon hade det tungt de första åren i skolan...sedan har vi ju hopblandningen av raserna också...ta mig som exempel..Mamma från Malung & Pappa från Sörsjön..alltså lärde jag mig varken Malungsmål eller Sörsjömål på riktigt...de pratade svenska i hemmet..så vad göra..det är först på senare år..typ sedan jag blev 08:a som jag börjat prata mer mål...so no kan je lit sersjemål i vort fall...

Det är nästan tragiskt också att det kungliga postverket bestämde att Eistdal'n skulle heta Sörsjön eftersom ö inte finns på Sörsjömål...i min tidigaste barndom spenderades mycket tid däruppe och jag lekte mycket med min kusin där, så när jag började skolan kunde jag inte säga ö..fick gå till talpedagogen i första klass...kul..
Min förre coach i hockeyn påstod också att det hörds var rötterna fanns..speciellt då jag blev förbannad..då hördes det tydligt...Hur fan kan du hera att jag kommer från Selen?? (väldigt intern skämt från Malung)

Ger mig fan på att jag blandar målen eftersom jag har lite av båda i mig...annars..det värsta de vet uppe i Sörsjön är Malungskarlar..så ja brukar svara "Men, jag bor i sthlm ja.." vilket gör det ännu värre..en Malungskarl som bor i Sthlm...vore jag sedan fjolla också vore lyckan gjord :)

Ok, mycket bakgrund till varför jag är så uppfuckad där...kanske väl ointressant också, men mycket av de lyckliga tider jag har haft härrör trots allt från Sörsjön...det var där jag bodde i en barack med kusin min på det som var farmors & farfars tomt (numer är jag och lillebror stolta ägare) och föräldrarna kom upp till helgerna och förstörde min frid...det är däruppe jag jagar älg..vilket är min fristad här i livet...jag har aldrig min dotter med då...även om jag kommer att introducera henne till jakten så småningom, men först och främst är det min tid att umgås med dessa EU- & Sthlms-hatare...och jag beskylls för allt som de där miljöpartisterna i innerstaden beslutar om...

Vilket osökt (faktiskt..visste inte att jag skulle komma hit) för mig fram till en krönika i Stockholm City jag läste häromdagen..det var någon som aldrig varit utanför Sthlms kommun som det verkade..hon kallade miljöpartiet för det nya bondepartiet efter deras flört med glesbygden..

Flört med Glesbygden??? Är det några som vill läga ner glesbygden och flytta åtta miljoner människor till sthlm så är det miljöpartisterna...hon grundade det på att miljöpartiet vill att glesbygden skulle ha ett generellt skatteavdrag på 3000 pix/år...ett ganska dåligt förslag egentligen..där håller jag med henne att det troligen är bättre med sänkta arbetsavgifter odyl i glesbygden, men men..

Det är miljömupparna som har sett till att bensinskatten höjts, att elskatten skjutit i höjden, att vanliga människor inte kan försvara sina husdjur från varg utan att dömas till fängelse, att jakten inskränkts..med andra ord så har miljömupparna gjort sitt bästa för att för att göra livet så odrägligt som möjligt för befolkningen som lever i utmarken..

Det finns oftast en anledning till att man bor därute..ofta är den anledningen jakt, men då sossarna bestämt sig för att regera med hjälp av miljömupparna så sviker de sina väljare på var och varannan fråga som gäller glesbygden...regeringen och EU ger stora bidrag till fäbodbruk för att hålla landskapet levande, sedan får man inte skjuta varg som attackerar boskapen på fäboden förrän efter upprepade attacker..jag vill se den människa som kan stå och se på när hans hund slits i bitar av vargen utan att göra något? För skjuter han vargen är det grovt jaktbrott och antingen hutlösa böter eller fängelse..för att man försvarar sin familjemedlem...jag hoppas innerligen att det blir några vargrevir i sthlms-trakten så politikerna får se..

Men säger ni..paragraf 28 som det pratas så mycket om..jo, i dagsläget är det upprepade attacker som gäller..alltså jag får skjuta vargen andra gången den attackerar min redan döda hund..ändringen sossarna föreslagit innebär att man får skjuta varg som är på väg att attackera djur i hägn..hur många jakthundar går med stängsel runt omkring sig? Förslaget är så uselt för att sossarna är rädda för miljömupparna..det har gjort att de borgeliga blocket har kunnat gå ut med betydligt starkare ändringar av den paragrafen...

Det här är bara ett exempel av sossarnas hor med miljömupparna som troligen gör att vi får maktskifte till hösten..och det gör mig rädd..trots att det är en usel politik som förs just nu kommer det att bli etter värre..jag är livrädd att Fredrik Reinfeldt ska lyckas med sina jävla hundögon..han ser så förbannat trevlig ut att många utan problem kommer att svälja moderaternas djungelns lag-politik..vilket gör mig ännu räddare..

Hade GP försökt regera helt själv alternativt med hjälp av VP och när det behövts utlöst nyval hade det sett bättre ut i höst...biltullarna är ytterligare ett exempel på hur några få tusen i stockholms innerstad (miljömupparna) har dikterat villkoren i politiken de senaste 4 åren...

Oj, vad lättsamt det blev idag då..f'låt, men det finns få saker jag tycker sämre om än miljöpartiet..skulle  vara varg och Leksands IF då...ja, jyrgårn fotboll..

"Sudda sudda sudda sudda bort din sura min"

Jerk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback