Utvecklingssamtal - a true story

Hade som sagt utvecklingssamtal i fredags..jag hatar verkligen utvecklingssamtal..jag gör mitt jobb..sedan vill jag gå hem och knarka okej?? Eller mer troligt...titta på tv och odla min jobbångest till nästa dag...

Vad ska jag säga..ett utvecklingssamtal sa jag att jag sökt ett drömjobb i London och att jag antagligen lämnar företaget snart..det e ju bra..typ..hej, jag är här ett tag till, men drar så fort jag kan...då satsar de säkert på mig..garanterat att det inte påverkar min lön heller..duh...sista uppföljningssamtalet i höstas sa jag att jag flyttar hem så fort jag hittat ett jobb...jag är världens bästa idiot...

Förberedde mig faktiskt i år...tog hem de gamla papperen..skulle läsa igenom dem i lugn och ro i hemmet..ja, tjena..OS på tv:n...halv ett när jag gått och lagt mig slog det mig helt plötsligt..jag har en massa papper i väskan jag tänkt läsa..nåja, det fick bli på tuben på väg till jobbet istället..fortfarande har jag aldrig varit mer förberedd någon gång..

Sedan är det tidpunkten..februari eller mars..hur ska man kunna vara positiv och vilja förbättra sig då? Helst av allt skulle jag ta fram en förskärare och avsluta skiten på en gång..det finns väl ingen som vill leva när det är 20 grader kallt ute och mörkt hela jävla tiden..

Och, för att vara ärlig, det är inget drömjobb direkt..hjon åt de övriga..hade jag haft någon som helst karriärlystnad hade jag lämnat företaget för länge sedan..eller skjutit mig...

Iaf, jag sitter där och får beröm som vanligt..ta mer initativ annars är du skitbra typ (återkommande i samtliga samtal med alla min hittills 5 chefer tror jag..)..sedan kommer det..som antagligen alla väntat på en längre tid..utom jag då..trodde jag var odödlig...det är det här med dina tider...och din negativa inställning i januari...oops..ja, jo..du vet det där hör ihop...var i ett olyckligt kosmos just då..men, nu när jag börjat med kärringspinning..jag känner att det blir bättre...tankarna rensas..

Annars har vi inget att klaga på..pust..back on track..sedan det här med excelkursen (ännu mer on track..den har varit med i 4 år nu, men jag hatar livet så mycket vid den här tidpunkten på året att jag aldrig tar tag i det..ska ju ändå sluta...på ett eller annat sätt..)..

Finns det någon tjänst som du skulle tycka va intressant att sikta mot här på Huber...nej, är inte intresserad, men sedan kommer det..vetifan varifrån..men det är tydligt att det kommer ur min mun iaf..jag känner käkarna röra sig "jo, det jag får göra nu när Håkki e på semester (3v i Sydafrika..svin..) sätta säljpriser och så..det är lite roligt"...va?? fan sa jag det där??

Det låter nästan som om jag vill göra något mer..skärp dig nu..eeh, fast det är klart..ska jag ta på mig något mer då måste något försvinna...snälla ta bort materialdeklarationerna..

En liten paus...om någon (Håkki) nu åker på semester och säger åt mig att jag få ta hand om en viss inköpare på Ericsson eftersom jag fattar vad det handlar om och Håkki inte litar på att de andra i hans grupp gör det...är jag då snäll som ställer upp?? Jag tjänar ca 20k i månaden..Håkki ligger lätt på ca 30k och de som han inte tror fixar det tjänar säkert 5-10 papp mer än honom..eller är jag bara korkad?

Borde jag inte säga..tala med min chef..jag tjänar lite för lite för att få ett sådant förtroende?...känns som Naiv & godtrogen kommer att vara orden på min gravsten..

Slut på pausen..fronta kunder då ("Business bullshit ordboken" kommer nog snart ut och beskriver samtliga ord som behöver förklaras för någon som endast begåvats med sunt förnuft..värderingar, proaktiv & b2b kommer att vara med)??
Skulle inte tro det..har du sett min garderob?? Jag har ju för fan inte ens ett par hela byxor..och att tala inför någon..jag har ingen möjlighet att minska min nervositet på naturlig väg (nå, hur mycket kommer ni ihåg av tidigare inlägg??)...

Hur blir det med flytten hem då? Vet inte..just nu känner jag inget sug att åka uppåt..det är ännu kallare där...får se hur det blir..jag tittar fortfarande på jobb där uppe (jag sa faktiskt så), men det ser inte ut att finnas särskilt mycket...blir nog kvar ett år till..

Bra, vi vill ju ha dig kvar...just show me the money (sa jag..inte..det är utvecklingssamtal..man ska inte prata om sina usla löner då..även om jag brukar få in någon mening om det varje gång...)..

Okej..kontentan..jag är bra, men suger på att kliva upp på morgonen..tro faktiskt inte min brist på initiativ kom upp i år..ge mig ett jobb jag älskar ska du se på initiativ (en anledning till bristen kan vara hopplösheten att stava till det..)...eller kanske inte...min negativa inställning till livet smittar av sig eftersom folk tydligen lyssnar på mig eftersom jag är en av veteranerna...skulle inte tro det...har fortfarande inte sett röken av något bollhav i hörnet...det är ganska dåligt med 20-åriga blondiner på jobbet också..20-åringar över huvud taget...rent diskriminerande..

Ungefär så kommer det nog att stå när jag får tillbaks papperet från bossen...det ovanför alltså..inte det nedanför..det är ett citat av den store poeten Magnus Lindberg...

"Jag vill höra ljudet av oss två.
När vi ger och när vi tar.
Jag vill höra ljudet av oss två.
Tills dagen gryr"

Jerk

Kommentarer
Postat av: Alfakassan

grymt intressant inlägg. Kändes lite grand som att läsa "Firman" igen. Men jag fick inte riktigt rätsida på hur det gick med ditt utvecklingssamtal. Du har väl kvar jobbet?

2006-02-28 @ 09:22:05
Postat av: Jerk

jodå..de är som sagt nöjda med mig..speciellt min lön tror jag..billig och bra arbetskraft..direkt från skogen..

Postat av: www.chulls.webblogg.se

du hade minsann rätt. brasilianskt är inget för mig. jag slog till med en tatuering å det var inte så farligt alltså =P haha

2006-02-28 @ 18:59:30
Postat av: Yvonne

Jag är fortfarande fundersam om din arbetsplats. Ingen skyddad verkstad sa du? :o) :o))

2006-02-28 @ 20:39:14
URL: http://vonsans.webblogg.se/
Postat av: Jerk

Näe..den e ju inte det..verkligen inte så många som fått kicken kan det inte vara det..de kanske har något skumt bidrag för mig, så jag e gratis..typ anställ en mupp få en servis eller någe..

2006-02-28 @ 23:19:37
URL: http://dalaibk.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback