Tess & Bess på äventyr i älgskogen

En solig söndag i oktober fick Tess order från den ärrade jaktledaren Bertil att gå med Bess. Tess tyckte det var en lysande idé, eftersom de två hyndorna passade jättebra ihop. När Bess var skotträdd var Tess skjutglad, när Tess begränsades av människans luktsinne kunde Bess sniffa upp en älg på flera kilometers avstånd och när Tess svärmade för den, likt adonis, mycket vackre Jerker skällde Bess ständigt på honom. 

När samtliga passare kommit på plats skuttade Tess ut ur bilen vid vägänden tätt följd av en likaledes skuttande Bess. 

Så fort de kom in i planteringen fick Bess korn på älg, Tess lyckades se att det var en ko med sina hökögon.
Tess gjorde sig skjutklar och då började cirkusen. Bess insåg att de skulle kunna smälla när som helst och började gå i cirklar för att komma tillbaks till bilen. Tess insåg detta och försökte styra Bess mot älgen, men ni som försökt styra en hynda i en viss riktning någon gång inser det hopplösa i den tanken trots att även Tess var en hynda.
Bess började gå med vinden istället för mot, hon började låtsas få vind av älg på väg bort från älgen, hon jävlades så mycket hon kunde, till slut meddelade en tröttnande Tess att hon släpper Bess för att se vad som händer. 

Saker hände...inte direkt. Bess drog sig längre och längre bort ifrån älgen och till slut kände Tess att det var helt hopplöst att jaga idag, Bess hade helt enkelt blivit för skrämd av ett skott då hon jagade tidigare på förmiddagen. 

I en annan ände av såten satt den vackre ynglingen Jerker och genomled regn, blåst och hunger. Likt samtliga hans släktingar kom hans disträa sida ibland i dager och idag hade den sannerligen gjort det. Han hade lagt ur matsäcken ur ryggsäcken när han letade efter en kniv och glömt att lägga i den igen. Detta gjorde att när han skickade iväg sin lillebror med bilen, så hade han bara en halvliter vatten med sig för att överleva på passet. 

Suck, detta blir en lång dag, tänkte Jerker och tog sig en klunk av sitt vatten. 

Samtidigt fortsatte Cirkus Bess att gäcka Tess och drog sig längre och längre bort från älgen, faktiskt i riktning mot Pillinghölle, där den vackre Jerker satt, detta hade dock inte Tess insett ännu utan gick och svor lite för sig själv över hunden som inte vill jaga. 

När Bess korsade kraftledningsgatan insåg Tess vart hon var på väg och blev lite gladare, även om hon inte skulle få skjuta något idag kunde hon försöka charma den ständige ungkarlen Jerker. 

Jerker satt och såg mot kraftledningsgatan när Bess dök upp, genast började hans hjärta slå för även han insåg att det enda som är vackrare än en gråhund var på väg mot honom.
Tess, denna genomsöta kvinna som alltid fick honom att bli glad bara genom att vara närvarande. 

När Tess kom hade hon korsat planteringar, gått över blötmyrar, passerat milslånga hyggen & även vandrat i skogen, så hon var av naturliga skäl trött, törstig och hungrig. Jerker insåg detta och erbjöd henne genast allt han hade, ca 2 deciliter vatten.
-         Oj, han är en gentleman också, tänkte Tess. 

Tyvärr, blev det här ett stillestånd i konversationen, även om båda var förtjusta i den andre, så var de osäkra på den andres känslor och blyga inför varann.
Till slut bröt Jerker tystnaden och frågade vad som hände med älgen.Tess svarade att Bess verkade vara tagen av förmiddagens händelser och därför inte ville jaga fram någon älg.

Sedan kom den förlägna tystnaden igen, efter ett tag, för att bryta dödläget, började Tess kalla på Bess, som suttit en bit bort och övervakat spektaklet.
Bess var inte särskilt nöjd med hur det gått hittills och sprang fram till Jerker och började storskälla på honom. Till att börja med tänkte Jerker ”Here we go again”, men efter en stund upptäckte han hur Bess tittade på honom, skällde och sen tittade på Tess.
-         Hmm, Bess kanske vill mig något varför skäller hon på mig och sen tittar på Tess? Funderade han.
Till slut tog han mod till sig, gick fram till Tess och gav henne en riktigt filmkyss. Bess tystnade och tittade förnöjt på. 

När Jerker kysst Tess klart tittade hon honom i ögonen, tog upp jaktradion och anropade Bertil.
-         Bertil kom. Jag står vid Pillinghölle och här finns ingen älg, bara kärlek.
Sedan slog hon av jaktradion, log och kysste Jerker igen.
Bertil försökte få tag på Tess & Jerker via jaktradion, men de strosade fram hand i hand efter grusvägen, med Bess lyckligt skuttandes runt dem, på väg till Tess bil och en gemensam framtid lyckligt ovetandes om Bertil alltmer desperata försök att få tag på dem. 

Året efter blev det valpar, men det är en helt annan historia...



/Jerk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback