Blått är flott, Rött är sött...

Min storebror är fritidspolitiker...sosse...vad trodde ni?

Nu har han tydligen tröttnat på den nya regeringen...ja, vem har inte det? Och vilka gick egentligen på den genomskinliga propagandan? Jag accepterar att det finns människor (mindre vetande iofs) som röstar höger...som har som devis "störst går först" (jag träffar de idioterna varje dag i tunnelbanan)..som på allvar tror att människor blir förslappade av lite bidrag..och tydligen finns det de som även tror att ökade klyftor i samhället är bra...

Men, de som trodde på de "nya moderaterna" vad tänkte de på? Trodde de verkligen att det skulle bli bättre? Lyssnade de inte för en sekund på sakfrågorna?...Det hade räckt med en kvart på valfri borgarhemsida så hade ni sett de mesta som nu sker...vem fan trodde på att blåadeln helt plötsligt tyckte om kollektivavtal..hur genomskinligt är inte det??

En sak har de iaf lyckats med att ljuga väljarna rakt upp i ansiktet...Höja bensinskatten? Pardon...var det inte tal om att sänka den om något? Just ja, glömde det...så löser vi problemen med att pöbeln är ute på vägarna i tid och otid och är i vägen när jag ska blåsa hem till Djursholm i min BMW X5:a..

Nåväl, min bror var det...han har återigen skrivit en insändare...den har inte blivit publicerad än, men han kallade Maud för "orgelpipan från Västernorrland"..jag tyckte det var ett lysande smeknamn på henne...klart regeringen skickar fram henne för att försvara bensinskatten...Centern var ju en gång i tiden ett grönt parti...iaf ett landsbygdsparti...men det var innan de Mauderna tiderna...

Slog mig först nu..vad var det filmen handlade om egentligen..Moderna tider...brb...hmm...det moderna samhällets överdrivna dyrkande av maskiner, arbetarnas kamp mot kapitalet..hmm..tja..det är väl Mauderna tider nu..kapitalet styr mer än på länge...ja...passande slogan för ett parti som glömt sina väljare..

Shit, jag måste släppa det här snart...innan jag står på barrikaderna och kramar Almar...kan ha att göra med -91..när jag sa till en kompis (som är sosse..hans bror var riksdagsman för ett par år sedan)..kanske är bra om di blåe vinner...så sossarna skärper till sig i fortsättningen...jeezes vilken utskällning jag fick då...och han hade ju rätt...

Så om 4 år blir det stålbad igen..

Förresten..innan jag lämnar politiken för ikväll...i sthlm ska borgarna finansiera en skattesänkning (som för övrigt ger en normal löntagare lite drygt 60 spänn mer i fickan..en pizza alltså..) genom att sälja ut kommunala bolag!! Kallas det finansiering? Vad gör vi nästa år? Säljer Västerbron?? Att sälja ut kommunala bolag är inte att finansiera en skattesänkning, det är att paniktäcka hål i en budget...

Påminner om byn...där gnäller moderaterna om att osäkra tomtförsäljningar har räddat budgeten de senaste åren...själva vill de rädda budgeten genom att sälja ut skogen & aktierna i elverket (2 verksamheter som ger en årlig avkastning på bra mycket pengar)..skrämmande...nästa år då???

/Jerk

Kommentarer
Postat av: Tracy

Ja man kan bara hålla med om att missnöjet med nya regeringen växer dag för dag och man förundras över vilka idioter som gick på moderaternas val slogan "nya arbetarpartiet", har man inte lite koll på att de blå alltid stöder de rika??? undrar vad de tänker idag... har precis läst om nya a-kasseavgiften Grrrrrrr jävla alliansen!

2006-10-19 @ 09:21:15
Postat av: Jerk

ja..men samtidigt..moderaterna sa det innan valet att man inte längre skulle kunna dra av a-kassavgiften, så det är ingen överraskning..å andra sidan vet jag inte om de sa något om att höja den i övrigt också..men som tur är sänks ju skatten med 30 öre, så mina 60 spänn som jag tjänar täcker nästan upp höjningen av a-kassan på mer än 200pix..suck!
men på söndag åker jag utomlands..då ska jag köpa choklad.. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback