Malung FC vs Arbeitsverein 3-3 (1-2)

Första matchen på höstsäsongen och första matchen med en nygammal coach. Bräcka hade som sagt fått foten efter att ha förvandlat MFC till ett vinnande lag, så nu sitter han i Malung och undrar hur det gick till...

Nåväl, efter otroliga nio återbud inför dagens match fanns det ingen annan råd än att ta in två gästspelare, förutom nyförvärvet Daniel Tenn.
När matchen drog igång hade eder coach fortfarande 200 meter kvar till arenan, Kash var också sen. När coachen till slut närmade sig och såg halva planen såg han spelare i Arbeitsverein sträcka armarna i skyn och jubla, 0-1..Fredda Keane hade presenterat sig (har jag hört, jag var inte där då..).

Väl framme gav jag Tenna ett par målvaktshandskar, pustade ut efter språngmarschen från Älvsjö, tog en sipp vatten (vilket är anledningen till att jag blev sen..vattenflaskan alltså..)..försökte räkna ut hur vi spelade och helt plötsligt var det 0-2.
Det artade sig till en riktig skitmatch. Då steg en av gästspelarna fram Daniel, gammtrummisen i Dr Drag, 1-2.

Kash dök upp till slut...med ny flickvän...och passade på att missa ett öppet läge..

Halvtid.
De här lallarna ska vi fan ta. Alla instämmer. Vi är fortfarande bästa laget i serien när det kommer till halvtidssnacket..
Coach Jerk får reda på att vi åter spelar 2-3-1, det gamla ovägvinnande spelsystemet som coach Jerk en gång i tiden införde..

Andra halvlek börjar, Micke K har tagit plats mellan stolparna.
Jerk har hittills gjort en blek figur och fortsätter så resten av matchen. Det lilla han nu spelar i andra halvlek efter att ha blivit svårt skadad (skoskav). Han är iaf på planen när Daniel utnyttjar ett misstag av Arbeitsverein och gör sitt andra mål för dagen i öppen kasse 2-2.

Nu känns det verkligen som att MFC ska vända matchen och optimismen flödar. Ni vet vad som händer då?
Ja, ni har helt rätt. MFC ballar ur totalt och släpper in en kasse till 2-3.

Strax efteråt kapas Töbin av en motspelare och efter lång tvekan blåser domaren av och visar ett gult kort. Nu är MFC en man mer och borde kunna sätta rejäl press på motståndarna.
Nåja, vi i MFC gör det sällan särskilt lätt för oss..

Men, till slut kommer läget ett pass och Daniel kommer ensam med målisen, redo att göra sitt tredje mål för dagen, han rundar nästan målisen som fäller honom (om han samtidigt tar bollen vet jag inte), bollen går ut till en MFC-spelare som slår bollen i mål samtidigt som domaren blåser för straff.
Vilda protester från Arbeitsverein,som inte förstår att de faktiskt får en ny chans att inte släppa in ett mål.
Micke Scania stegar fram för att slå straffen. En stilren ansats och säkert i mål, 3-3!

Resten av matchen försöker MFC få in ett segermål, men domaren blåser snart av det hela. Vi öppnade hösten med en poäng..det känns helt ok, början var väl inte det bästa när coachen inte behagade dyka upp förrän efter matchstart..

MFC's målskyttar: Daniel A 2 & Micke Scania (straff)
Man of the match: Daniel A får det för sina två mål. Han var ju även starkt bidragande till att vi fick straff.

Nästa match: Torsdag 23 Augusti kl.18:45 mot Stockholm United (b)

Forza Malung FC!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback