Militär språkdisciplin är svaret..

Varför envisas min dotter med att prata till mig med bebisspråk? Är det någon sorts hämnd för sättet jag pratade med henne när hon var mindre?

Visst jag talar fortfarande med en "lenare" röst (sk fittröst..ni som är män, vet vad jag menar) när jag pratar med henne, men från det till att hon får kalla mig pappis är det en lång väg att gå..jag hotar med ingen middag, ingen godis...ändå har hon svårt att sluta..får väl se om det sjunkit in till imorgon..

En annan sak jag ser som mitt kall är att få henne att bibehålla sitt någorlunda "rena"språk..alltså talar rent gör hon väl inte direkt (hennes mors fel..som allt annat dåligt), men jag försöker hålla henne från skånskan också...jag är lika tuff där..ber henne att vara tyst om hon talar orent (sorry Chulls..men min dotter är en kulla, hon ska prata som kullor gör..)..

Så jag är en språkfascist..sue me om ni har några problem..låt mig påpeka en sak..det är okej om andra pratar skånska, men dotra ska inte göra det..tycker det är nog jobbigt att hon bor där nere..

Och jag tycker inte det är gulligt när hon kallar mig pappis..pappa eller möjligtvis far kan hon säga..

När hon vaknat ska vi på Konsum och köpa skor..eller på Åhlens..men Konsum först..tur hon är i åldern att det inte är jätteviktigt med märken än..

Kommentarer
Postat av: Elin

Säljer Konsum skor??

Och förresten så är skånska charmigt ;)

Postat av: Blue

Nä håller med om att skånska är ett jävla fult språk tänkte jag säga... hahaha jag menar dialekt.

Tror du inte pappis är dialektalt för skåne? Jag som bor i västmanland som gränsar till dalarna håller med om att dalmål är en mycket finare dialekt än skånska.

Men så kände jag en skånska förut som inte var hederlig för fem öre. Ljög så det skvätte om det och hade sig....

2007-02-18 @ 10:53:45
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se
Postat av: Jerk

Elin: Näe..de gjorde inte det, men vi hittade ett par för en hundring på Åhlens :). Nja..min dotter ska inte tala skånska, annars går det väl bra..
Blue: Jag tror pappis kommer ifrån att hon pratar gullegull-språk med mig..men jag tycker inte om det..inte hederlig..hm, vilken tur att dalarna exporterat en sådan till skåne nu då :) Antar att dotra talat dalmål förut eftersom det i mina öron låtit som rikssvenska :)

2007-02-18 @ 13:56:37
URL: http://dalaibk.webblogg.se
Postat av: Yvonne

Är inte det barnmisshandel? Att köpa skor på Konsum?

2007-02-18 @ 14:43:47
URL: http://vonsans.webblogg.se/
Postat av: Jerk

Men, du läser ju inte inlägget..jag köpte skorna på Åhlens..och nej det är inte barnmisshandel..jag har aldrig mått dåligt av att inte äga märkeskläder..det är bara bull som osäkra föräldrar tror och därigenom lär sina barn att man måste ha visst märke varvid de börjar mobba de fattiga stackarna som inte har de märkena..så det så :)

2007-02-18 @ 15:14:20
URL: http://dalaibk.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback