Klart han skulle jävlas en sista gång*

Idag skulle min far fyllt 61 och min farfar 98, nu gör ingen av dem det pga cancer och, tja, för farfars del var det nog ålderdom, han hade varit mer eller mindre senil så länge jag kunde minnas..

Ironiskt att far skulle dö av just cancer med tanke på vilket tecken han är född i...

När min far ville ut var farfar på parken i Sörsjön och firade midsommar. Det var ju hans födelsedag, klart grabben måste fira det..Så mitt i allt kommer det sändebud om att det är dags att bege sig hemåt för han ska bli trebarnsfar..det var väl inte den gången han höll på att ramla i från bron och drunkna, det är en annan historia.

En av mina farbröder minns det hela eftersom han inte fick vara med och titta på när min far föddes, han fick en glimt in i kammaren och såg bara en massa blod har han sagt..Min far föddes exakt på kvadratcentimetern där jag kommer ligga och sova nästa helg..

Det är en av anledningarna att huset är speciellt för mig. Ja, vi spred också hans aska över tjärn för exakt 6 år sedan (min släkt är inte bra på datum så vi försöker samla ihop dem så gott det går, mina farbröder är till exempel födda samma dag, men med 5(?) års mellanrum, 15 december)...

Jag kommer att hedra min fars och min farfars minne genom att åka ut till Råsunda och skrika hora till domaren. De kanske inte använde just det ordet, men skrika kunde de visst. Jag var ett så välartat barn att jag aldrig hörde min farfar skrika åt någon, min yngste kusin däremot blev upptryckt mot väggen av farfar en gång..jag har aldrig sett honom upprörd ens en gång och en av farbröderna blev väl utslängd (eller om det var frivilligt) när han var 17.

Min egen far däremot, hans humör har jag träffat åtskilliga gånger, då jag tjuvrökte i sexårsåldern, då han slängde ut oss när jag hade Luciafest (var nog 17 då)..när vi skrek åt varann på folkets park, jag tyckte det var en skam att jag inte var fullast av oss där och att han gott kunde satt på sig lite finare byxor än mina gamla overallbyxor..Far sa flytta då! Mitt svar: Jag ska! (jag var 20 och bodde hemma en tillällig månad..den var hemsk, men jag väntade på att en lägenhet skulle bli ledig..)

Det är bara några ggr, min storebror sa det nog bäst i Fisksätra när han bråkade med någon unge där och den andra ungen sa "Vänta till min pappa kommer hem han är starkast i världen" och storebror svarade vänta tills Bror (min fars namn, vi har olika fäder så..) kommer hem han är mycket starkare än din pappa, kort tyst stund, han är i alla fall mycket argare", det sista så eftertänksamt som bara ett litet barn kan säga det..

Så nu ska det skrikas och visas temperament om lite drygt 2,5 timme..synd på vädret bara..

*= Är vad jag sa när locket till urnan med askan inte ville lossna för exakt 6 år sedan nere vid strandkanten. Varvid farbror replikerade "Det låter precis som något Bror skulle säga..."

Kommentarer
Postat av: Blue

Kan inte låta bli att le en smula.

Postat av: Jerk

helt okej, det var ju ett tag sedan nu, kan man inte le åt saker och ting nu kommer man aldrig kunna det.. :)

2007-06-23 @ 14:02:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback