Trevligt med en solig lördagsmorgon..verkligen trevligt...

Stärkta av framgångarna i opinionsundersökningarna drar Moderaterna vidare i sin jakt på arbetare och nedre medelklass..Jag förstår inte riktigt, men känslan de har måste vara något i stil med"Hmm, vi liger klart under, mer än halva Sverige hatar oss, det borde betyda att de vi bryr oss om (höginkomsttagare, Danderydare & Djursholmare) kärntrupperna är på vår sida, men att pöbeln (de fattiga, de arbetslösa, de sjukskrivna, LO, nedre medelklass, de med medkänsla) inte gör det.

Gott, vår politik har äntligen slagit igenom om vi nu bara kunde ha sån tur att de svaga själarna gör det enda rätta och går och hänger sig kommer vi snart att leda ett Sverige i världsklass, inga sjukskrivna, inga fattigpensionärer, inga bidragstagare. I värsta fall får vi väl skaffa filippinska barnflickor och polska städerskor om för många av de svaga tar livet av sig. Gud ska veta att vi bevhöver dem för att göra skitjobben, tur att vi iaf kan få dem med skattereducering nu...

Ok, vi måste dra åt tumskruvarna lite till vad hitta på..hmm..svårt det här vi har redan tvingat den arbetslöse att vara beredd att flytta över hela landet no matter what, socialbidragstagarna måste arbeta för att få sitt bidrag..a-kassan sänkt och avgiften höjd. Fan vi har snart uttömt alla möjligheter att jävlas med Svensson..

Nej, för tusan vi har bara börjat än. Vi har ju inte hunnit sälja ut allt offentligt och privatisera sjukvården. Hittills är det bara kända människor som går före i kön, typ riktigt kända politiker och idrottsmän, nu måste vi låta alla våra väljare i Danderyd göra det, de som har råd med en privat sjukvårdsförsäkring..lysande..och vi säljer ut allmännyttan så att ingen som inte tjänar multum kan bo i innerstan..pöbeln måste ut därifrån. Förstå att jag råkade se en arbetare på Östermalm igår..det var riktigt hemskt..

Men, seriöst, det där är ju bara kattskit som enbart ser till att berika våra väljare. Vi måste göra något som slår mot de fattigas plånböcker..hmm..

Jag vet, vi har ju det här förslaget från innan valet som vi var väldigt tysta om. Du menar? Precis, vi slänger in en andra karensdag i sjukförsäkringen. Om inte det tar knäcken på pöbeln vet jag inte vad som gör det?

Gott, vad ska vi skylla på då? Låt oss påstå att det är för att minska långtidssjukskrivningarna. För en andra karensdag kommer definitivt vara nyckeln till att minska dem...

Ja, för det är just den andra karensdagen som gör att de långtidssjukskrivna inte kommer bli sjuka utan fortfarande kommer vara friska. Vad det gör är att vi som lever på marginalen nu måste gå till jobbet även om vi är sjuka. Vi måste sprida influensor och förkylningar på våra arbetsplatser, eftersom två dagars sjukskrivning tar knäcken på ekonomin det närmaste halvåret. Ni som har pengar, ni som har råd att spara för er kanske det inte är något problem och om ni röstar på Moderaterna har ni redan visat att ni inte bryr er om de svaga.
Ert medkännande sträcker sig till de andra i er bekantskapskrets och inte längre.
Alla kan inte vara lika starka som ni är, alla har inte det sprudlande självförtroendet eller den starka självkänslan. Alla orkar inte resa sig efter ytterligare en smäll. Alla tycker inte att det viktigaste i livet är att själv vara lyckad. Alla bryr sig inte om det är ett nedköp i status att bli kär i någon som står längre ner på karriärstegen. Alla behandlar inte kärlek som ett projekt.
Alla klarar inte pressen vi har i dagens samhälle, för dem behöver vi det sociala skyddsnätet som Moderaterna ivrigt försöker rusta ned.

Jag tillhör dem som redan innan valet visste om Moderaternas förslag om den andra karensdagen. Jag har tagit mig tid och gått igenom vad partierna står för, jag har sökt i mitt inre var jag står. Att jag på så sätt upptäckte att jag var sosse kanske inte är det mest lysande karriärdraget. Hade jag varit moderat kanske jag också varit beredd att gå över lik för att stiga i graderna...
Så mitt stöd för sossarna är inte pga tradition. Jag har gjort ett aktivt val. Jag är stolt över det. Är du stolt över ditt val?

Eftersom jag trots skattereduceringen inte har råd med hemhjälp ska jag nu gå och stryka och hoppas att Moderaterna får kalla fötter angående den andra karensdagen..annars vet jag vart semesterdagarna kommer ta vägen i fortsättningen..en influensa kommer räcka för att slå ut halva Sverige när vi inte längre har råd att vara hemma då vi är sjuka..bra jobbat Anders Borg..och du, snygg frisyr..verkligen!!


Kommentarer
Postat av: Olle

Ja, jag vet fan inte hur dom är skapta, men mitt blod är rött och hjärtat sitter till vänster.
Hittade den här bloggen härom dan när jag googlade efter "mâlungsmål". Bara så du vet=)

Postat av: Cliff Hanger

Väl rutet. Det är skrämmande vilken egoism, inskränkthet och brist på empati det finns till höger. Det är också skrämmande att de som drabbas av Moderaternas klasspolitik inte fattar vilka som är deras fiende. Många gjorde det inte heller när de skulle rösta. Skrämmande att folk inte tar reda på fakta, utan låter sig hjärntvättas av förljugen högerpropaganda. Själv röstade jag på Miljöpartiet. Lite taktikröstning, egentligen kanske sossarna eller vänsterparitet ligger närmare mig, men det viktigaste var att rösta på nåt av partierna i vänsterblocket.
Är det på gång med en andra karensdag?

2007-06-16 @ 14:24:32
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: Cliff Hanger igen

Off topic, men vad fan menar du med "vem fan vill läsa en blogg om innebandy egentligen"? DET är off topic om något...

2007-06-16 @ 14:26:07
Postat av: Blue

Ja inte ville jag ha nåra moddar i roddbåten inte...
Fifan *spottar indignerat* ja inte blir det roligare direkt med 2 karensdagar... jag är ju själv långtidssjukskriven iofs bara deltid men ändå... inte lär jag bli frisk av detta...
Hörrö Cliff... innebandyn är oregelbundet återkommande... och tydligen var Jerk tvingad att börja blogga som en reklampelare för sitt innebandylag..
Haha du ser Jerk... vad jag är insatt.... *ler*

2007-06-16 @ 16:08:20
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se
Postat av: Jerk

Olle: Åh fan, jag måste nog skriva lite saftigare, det är aldrig någon som hittar hit på nåt snuskigt sökord..Kollade din blogg lite, du gick turist va?
Cliff: Jodå, de är i farten som vanligt, jag läste det redan innan valet..
Och innebandyn härstammar från som Blue mycket riktigt påpekade att jag blev tvingad att börja blogga för innebandylaget..nu är det inte längre så mycket innebandy i bloggen, men i början av 2006 var det mer..
Blue: Näe..få se..vi lägger in en till karensdag så kanske de blir friska hjonen..inte drabbar de dem, de kan väl köra en "jag jobbar hemifrån" för att slippa sjukdagen..tvi vale..nåja, jag försökte iaf..får vänta 3 år till och hoppas att allt inte är förstört då..

2007-06-16 @ 21:11:28
Postat av: Olle

Jäss båx! Jag blev ju kvar i 7 år sammanlagt men flyttade till Sveg -98 och nu har man fastnat här.

2007-06-17 @ 09:47:37
Postat av: Blue

Hahaha ja som hemtjänstare är det jäfligt svårt att jobba hemifrån.... men men.... telefonservicen kan man ju fixa iofs.

2007-06-17 @ 11:21:25
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se
Postat av: Jerk

se vilket minne jag har :)
yup..även i mitt yrke är det svårt..jag försökte för något år sedan att få det..det var på den tiden jag var på väg upp till Sörsjön..ville kunna jobba där 1-2 dagar i veckan..det var verkligen ett mega-nej..

2007-06-18 @ 00:01:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback