Gröna Stjärnan vs Malung FC 2-2 (1-0)

Eftersom min dator hemma varit så vänlig och fucka upp sig rejält får det bli ett panikreferat från jobbet innan det är dags att gå hem och dö sotdöden..

Solen sken, gruset yrde, Bengtsson ställde sig i målet och domaren visade upp sig från sin vänliga sida...

Efter en rejäl uppvärmning ställde MFC ut skorna, för dagen klädda i svart. Jerk var placerad på bänken för att vi skulle kunna starta med starkast möjliga lag..följdaktligen tog det inte alltför lång tid innan Ante, som på ålderns höst blivit back, drog på sig ett gult kort och vi var en man kort.
Kort efter det låg vi under med 1-0..fullkomligt, sanslöst orättvist (som alltid)..MFC trummade trots det vidare och vek inte enligt traditionen ner sig..
Bräcka hade dagen till ära slipat lite på ordförrådet och inga ljudliga svordomar kom från hans läppar..ett inlägg till en fristående Jerk mitt i straffområdet letade sig dock fram. Jerk, som tyckte det var säkrast att först ta emot bollen innan han satte den i krysset, helmissade dock (ja, alltså inte bara skottet..han missade bollen..) och chansen rann ut i sanden, en stund senare stod Jerk och såg på när bollen letade sig ut mot honom, sent omsider insåg han att han var tvungen att röra på sig, tog två steg, men kunde inte avlossa stora kanonen eftersom en försvarare kom och störde och målisen kunde enkelt skopa bollen..

I andra änden storspelade Bengtsson och räddade frilägen lade ut bollen till backarna så de fick en chans att missa uppspelen.
MFC fortsatte pressen och skapade ett par ofarliga hörnor, ofarligast var nog varianten när Jerk försökte passa Ante strax utanför straffområdet, en variant som skulle vara skitbra på en slät plast matta, men när underlaget mer liknar puckelpist mest är ett sopigt försök att likna Elfsborg..

Halvtid..
Vi fortsätter att imponera i vårt snack i halvtid, tror vi leder serien där. Jag har svårt att se att det finns några övermän hos de övriga lagen..

Kenny gör sin första match för säsongen och efter en halvlek är han övertygad om att han är korpens Charlie Davies och försöker skjuta ett inlägg direkt på volley..med vänstern..lyckligtvis missar han så pass att han får en andra chans och kan kvittera. 1-1..tror Bräcka slog inlägget, men vet inte...

Gröna Stjärnan kommer upp i ett av sina fåtaliga anfall i den andra halvleken (tycker att man med ett sånt namn borde vara piskade till att spela kortpassningsspel och inte brunkarfotboll ala Kalmar). De får en hörna. Thunberg styr försvaret och säger "Håll för fan er markering nu" varvid en lågt slagen hörna passerar allihop och Thunbergs gubbe kan enkelt slå in den i nät...2-1 till Gröna Stjärnan..
MFC viker inte ned sig nu heller (måste vara doping?) utan fortsätter trumma på, Kash har ett gyllene läge, men får inte in den nu heller..avslutningen är dock bättre än i de tidigare matcherna, så vi räknar kallt med att målet kommer snart..vi får hörna på hörna, utan resultat..
Nu visar äntligen Jerk varför han har nr.9 i ett lag med grönvita tröjor, som (i princip) siste man fintar han bort en motståndare med en tunnel, avancerar uppåt i planen laddar för skott och slår en passning (ytterligare en tunnel) till en medspelare, sen rinner chansen ut i sanden. Jerk funderar på att lägga skorna på hyllan, det kan knappast bli bättre nu.
Ett par minuter kvar, Kenny slår en höjdboll till Jerk som är en bit utanför området. Thunberg skriker att han ska lyfta in den. En perfekt lyftning för Thunberg att skarva in i mål, Thunberg missar och bollen studsar in 2-2..resten av matchen diskuterar Thunberg och Jerker vilt om vems mål det var, Thunberg hävdar att den touchade ett hårstrå, Jerk vill gärna se reprisen innan han ger sig..
Slutligen (precis nu faktiskt) ger Jerk med sig..laget är viktigast, vem som gör målet är skitsamma..Jerk hävdar att han spelar för laget och inte för sig själv, så vill någon sno hans mål så är det okej..
Som vanligt tar Malung FC poäng när Fredda Keane inte är med..

MFCs mål: Kenny & Thunberg (mja, men ok då..)
Man of the match: Egot sa Jerk för tunneln, men så kom jag på den hårresande missen i första..Bengtsson kan få det, gjorde några grymma räddningar..
Gult kort: Ante

Nästa vecka är det dags igen.. kl.18 på Långbro IP mot SS Stockholm Södra..

Forza Malung FC!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback