Stockholmsresan

Det var ingen slump att jag och dotra tog bussen till Skarpnäck i lördags, man skulle kunna säga att det var för att jag ville njuta lite av att åka buss innan strejken, man kan också säga att jag valde att inte kliva av i Bandhagen eftersom dotra sov så sött, men sanningen är att jag inte varit i Skarpnäck på nästan 6 år, jag tyckte det var dags helt enkelt..

Skarpnäck var den första tunnelbanestationen jag klev av när mitt andra Stockholmsliv började för lite drygt 8 år sen. Det var den 10 februari år 2000 jag klev av tunnelbanan vid elvatiden på förmiddagen på väg till min första dag på företaget på Flygfältsgatan. Egentligen skulle jag klivit av där en dag tidigare för en anställningsintervju, men eftersom jag försov mig hemma i byn och missade rälsbussen blev det en mindre telefonintervju och provjobb torsdag-fredag istället...som alla förstår blev jag kvar..och är kvar än. Den 1:a juni 2002 flyttade företaget till Kista och jag har sedan dess bara varit i Skarpnäck en gång..jag fick åka dit och ta emot någon snubbe som skulle köpa lite överblivna grejer från produktionen..

Bilden nedan är från det mest frekventerade lunchstället under min tid ute i Skarpnäck


För den som tror att namnet Nathalie ständigt tycks förfölja mig, ni har nog rätt..

Natalie's, här käkade jag, Sporre och Bråke alltid på fredagar, fredagar var Pjeskavica-dag. Den var ljuvlig. Sporre och Bråke åkte dit en gång för 3-4 år sedan också, men jag kunde inte följa med den dagen..

På min tid åkte jag buss från Rågsved till Horisontvägen, det var alltid ett lotteri om när bussen skulle komma, skulle den vara 10 minuter för tidig, eller 15 minuter för sen..man visste aldrig och jag fick chansa. Det var väldigt roligt att stå ute i smällkalla vintern och frysa.
Innebandyn med jobbet spelades i kyrkan..idrottshallen där,kl.7 på fredagmornarna..det var inte alltför ofta som jag var med...det var lite väl tidigt för mig..

Skarpnäck är även Haris och en av mina favoritbloggar...
Skarpan, det var grejer det..det var här bankomaten sprängdes och aldrig återkom, samma sak hände sedan i Rågsved också..
Det var i Skarpnäck jag för första och enda gången åt fisklasagne..det var ett misstag, det tog mig två tuggor innan jag insåg det...jag gick hungrig den eftermiddagen..

Vart nästa Stockholmsresa tar mig blir spännande att se..

Kommentarer
Postat av: Åsa

Fisklasagne!? Hur tänkte du? ;-)

Postat av: Jerk

Jag trodde det var vanlig lasagne...satan, vilket misstag..jävla skitrestaurang överlag så..

2008-07-04 @ 09:01:43
URL: http://dalaibk.webblogg.se/
Postat av: Annika

den bästa pizzerian i skarpnäck och skumt nog så har vi nog en fyra stycken tror jag,och de ligger inte särskilt långt i från varandra, men Nathalies är helt klart den bästa. du valde rätt.



väldigt fint inlägg :)

2008-07-05 @ 00:49:45
URL: http://theannika.blogg.se/
Postat av: Jerk

Klart jag valde rätt..och varje dag hade de någon rätt med bea-sås så man inte behövde vara rädd för att inte få i sig nog med fett :)

Tack!

2008-07-07 @ 13:39:44
URL: http://dalaibk.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback