Det finns kärlek och det finns KÄRLEK!!!

I måndagskväll satt jag stundtals och funderade vad fan jag håller på med egentligen..en vuxen karl som sitter på en träbänk i november och fryser medan ett träben från Skövde sprider bollen lite varstans (utom dit de ska) på en kall gräsmatta några meter nedanför mig...på samma gräsmatta springer en överbetald domare från Värmland och är ännu sämre..övriga som är klätt i grönvitt gör inte på något sätt skäl för sina enorma löner (enorma för en fattig supportingenjör som mig)...Varför gör jag det här? Är jag verkligen en sån stor fåne att jag tycker om det här? Är det bara ett substitut för ett dåligt förhållande med en elak kärring...just då kändes det som om det skulle vara lika plågsamt..

Jag sjöng inte ens med i "öka takten..", jag stirrade hålögt ut på planen, någonstans där spelet inte var, bara en tom grön yta. När klacken sjöng "Always look on the bright side of life" funderade jag på att gå. Hur mycket stryk kan man egentligen ta i ett kärleksförhållande utan att bryta ihop fullständigt?

Sen i slutminutrarna, runt tiden när iff-iff gjorde 3-6 vände det. Jag insåg det. Det är det här som är själen, det här som gör att jag är här. Vi var över 8000 förlorare som spred kärlek..förlorare i dagens mörkblåa samhälle, vinnare i det som verkligen betyder något.
Vi står för kärlek, vi står för kamratskap, vi tror inte att pengar är allt, vi vet att det finns något större. Något som inte alla kommer att finna under sitt liv. Något som fick mig att le i den svåra stunden. Vi skiter i tabellen, vi är bäst ändå..

När slutsignalen gick stod jag och sjöng, jag fortsatte precis som klacken att sjunga, jag var stolt över färgerna jag bar. Jag sjöng av kärlek, jag tror inte att någon som inte var där kan förstå. Kommer jag någon gång att träffa någon, så kan det bara vara någon som förstår det, någon som var där, någon som inser att Bajens färger är vackrast i världen. Jag hyser föga hopp om att träffa någon sådan, men jag vet att jag får tröst när jag lindar min halsduk om halsen.

Nedan citat är saxat från officiella och kanske förklarar en del hur jag kände, hur vi fick spelarna att känna samma sak, en otroligt stolthet över världens vackraste klubbmärke..

"Det enda som är positivt är målen vi gör och publiken. Vi får ett fantastiskt stöd och det uppskattar man verkligen, även om vi inte förtjänar det. Man står mest där och skäms, men det är stort av dem. Det är en fantastisk publik vi har på hemmaplan, och jag vill ge en stor eloge till alla som kom hit.

Ja, det var en ordentlig avtackning. Var det överraskande efter en sån här match?
- Ja, med tanke på hur vi spelade. Men som sagt, stor eloge till dem. De var fantastiska i dag och har varit det hela säsongen. "
Sulan i intervju efter matchen

"Men jag måste säga att fansen är fantastiska. Det känns som om de är en del av min familj. Det är svårt att beskriva... De är verkligen stöttande och jag tycker verkligen om att spela här. Jag är verkligen tacksam över att ha deras stöd, inte bara personligen utan för hela laget. Därför är det en sådan besvikelse att inte vinna, för de förtjänar verkligen en seger för allt stöd de gett den här säsongen.
Hur kändes det då att få såna hyllningar efter den här storförlusten?
- Det är det allt handlar om, det är det som gör det till Hammarby. Fansen är med oss i seger och motgång. Så länge vi ger allt så stöttar de oss. Samtidigt vill de förstås se oss vinna och ta titlar, men det känns skönt att de ser att man jobbar hårt och ger allt man har och försöker spela bra fotboll. Det är en väldigt speciell känsla att ha såna fans. "
Charlie Davies

"De absolut vackraste scenerna utspelade sig efter slutsignalen när stora delar av de 8308 åskådarna stannade kvar för att tacka av sitt älskade lag med fantastisk sång och stående ovationer.

Tack för den här säsongen, kära vänner på Söderstadion, och tack för att ni gör Bajen till vad det är. "
Love Gustafsson, i matchsammanfattningen på officiella

Så vad var det som fick spelarna att känna så?
Här är ett klipp, det utspelar sig alltså efter slutsignalen, efter att vi fått pisk med 3-6 av ett brögäng från Nordtyskland..

Just den här kvällen var jag stark...

Kommentarer
Postat av: valp

vackert, så vackert.

Postat av: Jerk

Riktigt vackert :)

2008-11-07 @ 23:42:38
URL: http://dalaibk.webblogg.se/
Postat av: Cliff Hanger

Jag var där! Och jag förstår dig! Såklart.



Jag var inte på partyhumör direkt och var på väg ut under avtackandet (eller snarare avsjungandet) av laget. Men var tvungen att gå upp igen på läktaren när jag hörde "Bajen, Bajen, ge oss en sång!". Och efter ett tag smög det ändå upp ett leende i mungipan på mig.

2008-11-08 @ 00:25:48
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/
Postat av: Anna

Vad händer i helgen då? BBS eller? BärsBrudarSex

2008-11-08 @ 13:06:12
Postat av: Åsa

Det är väl det som är en del av tjusningen med att vara supporter.

2008-11-08 @ 21:40:47
Postat av: Jerk

Cliffy: Ja, det var ett skönt avslut på Söderstadion för den här säsongen..inte matchen då, men det som skedde efteråt..



Anna: Dotra hände i helgen, och lite handboll också ..någe BBS sysslar inte jag med :)



Åsa: point taken...fast hur vet du det? ;)

2008-11-09 @ 18:30:53
URL: http://dalaibk.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback