Spola kröken..

Det var nog inte rätt dag att åka ut till Ikea ändå, men det är lätt att säga nu..
Åkte direkt från jobbet..SL tyckte jag skulle byta till buss vid Solna (blä) och sen byta igen i Liljeholmen...lät väl okej, så jag tänkte att jag testar det..
Redan när jag satt mig på tuben i Kista borde jag förstått hur det skulle gå..snett mittemot mig satt min favoritreceptionist i korta jeansshorts..det är fan att det är töntigt med solglasögon på tuben..jag hade behövt dem då..nåväl, när jag nu har turen att tajma in min hemgång med hennes kan jag inte hänga med hela resan till Fridhemsplan..
Planenligt hoppade jag av vid solna centrum och hon pustade ut och borstade bort mina gubbsnuskiga blickar från hennes fasta lår..
Stressade lite till hållplatsen för bussen skulle snart komma..efter 20-25 minuter kom den..och sen var det som att se Andreas Bild spela fotboll..det gick ack så långsamt..somna till flera gånger innan vi ens var i närheten av Liljeholmen..svettades som..eeh..ja, det feta svin jag är..äntligen framme i Liljeholmen och endast 10 minuter tills nästa buss skulle gå..
Den gick i tid och snabbt..skumt..
Strosa runt lite på ikea och kollade på kök, gardiner och andra grejer..bestämde mig för att köpa en liten bokhylla..mina offside förtjänar en egen..strosade runt lite mer tittade efter taklampor..hittade ingen jag ville ha..letade cd-ställ..letade dvd-ställ..kanske hittade något av värde..
Gick ut till lagret och lastade på paketet med hyllan på mina armar..hmm..15kg..okej, inte så tungt..men vad otympligt paket..suck..
Gick in på fynd-avdelningen (varför, varför??), hittade inget..ställde mig i kassan..världens bästa kassörska..hon öpnnade med att berömma mina fina gröna och vita armband (Jerker kär..), sen ner till byten och återköp för att få de två sista brädorna till dotras säng..
Beklagade mig lite..på ett trevligt sätt..om att det var andra gången jag fick fel..hon slog på datorn..tittade konstigt och mumlade något om priset..
- Nej, den ska inte utgå. Den är med i den här "Cirkus-rean", så den är 1100 billigare nu än vad den var för två veckor sen då jag köpte den..
Sen log vi lite mot varann..
Hon bad mig sätta mig ner och vänta på att de ropar ut mitt namn så ska jag få brädorna..
Satt där i godan ro och löste Metros Sudoku..och deras piss-enkla korsord också. Då kom hon fram till mig (Yes, hugg, tänkte jag)
- Jag tyckte så synd om dig som haft sånt oflyt med fel grejer två gånger och så det sänkta priset på sängen och ändå så är du så trevlig, så du får de här.
- Åh, tack så mycket.
- Det finns de som är sura och gnälliga för mycket mindre..
- Tack igen, sa jag och log både generat och glatt..
Så nu har jag två gratisluncher på Ikea att kassera in..goda saker händer goda människor ibland (eller naturligt mesiga människor inkasserar en vinst då och då de också)..

På väg till bussen gick jag bakom en ung kvinna med mer eller mindre genomskinlig klänning och på hennes välsvarvade bakdel satt ett par spetstrosor..Jag blev kär igen..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback