gnäll, gnäll och gnäll..

Det känns lite tomt med en kväll utan fotboll..lite konstigt faktiskt..morgondagen räddas iaf av att jag får gå till Söderstadion, men ikväll??

Tittar lite lätt på Midsomer murders (jo, jag är gammal..)..

Tänkte gnälla över jobbet, över hur jag inte hinner med av hur att trots att jag tog flexledigt 2.5 dag i juni och nästan en halv dag till i tisdags (förbannade jävla ventilationsfirma som aldrig dök upp..arbetarjävel..) ändå gick +/-0 i flexbanken och faktiskt la in 7 timmar på övertid (som jag inte får betalt för), men när jag riktigt känner hur det är dags för det så slår de till och ger mig en gratifikation på 2500 för att jag tagit mitt ansvar och gjort allt för att fixa en order..eller allt och allt, men jag var där i söndags iaf..så nu kan jag inte riktigt gnälla över det heller..

Fast när chefen frågade hur det går svarade jag att jag hoppas vara ikapp runt november..känns inte alls särskilt otroligt att det blir så, snart börjar folket gå på sina semestrar och då ska det backas upp och jävlas..

Näe, jag var inte den som slet hårdast med ordern, men jag fick inte heller störst gratifikation så det jämnade nog ut sig där..

Nåväl, jobbet kräver lite gnäll iaf..jag har jouren på fredag..frågan är nu, ska jag försöka byta bort den och sluta vid 15 så jag hinner hem till första kvartsfinalen eller ska jag ta smällen..matchen går trots allt att se på datorn och om jag från kl.16 tar hand om pappersarbetet som ligger och skräpar (bokstavligen pappersarbete..sätta in en massa ordrar i pärmar handlar det om..), så kommer jag att ha och göra åtminstone första halvlek och då kan jag samtidigt som jag jobbar ha koll på matchen..win-win..nästan iaf, det blir svårt att vara fullt koncentrerad på matchen kanske..
Och när matchen är slut tar jag tricken hem till Söder och får se den andra matchen i hemmets trygghet..

Alternativ två är nog det bästa..jag behöver dessutom fylla på flexbanken..trots att jag jobbade mycket de dagar jag jobbade så ligger jag minus efter ett deprimerande maj (på alla sätt och vis faktiskt)..

Till helgen ämnar jag njuta av sommarvärmen..kanske jag till och med slutar klä mig i mörka kläder (känns faktiskt som om det var en riktigt usel idé med svarta byxor och marinblå skjorta)..främst ska jag titta på fotboll iaf..två matcher på lördag och på söndagen..eeh? På söndagen, vad fan ska jag titta på då??


Moll, dur, moll, DUR!

- Kom ihåg nu att du tyckte att första halvlek var ganska bra, att du faktiskt njöt av att vara på Söderstadion igen.
Det mantrat upprepade jag för mig själv efter två minuter av andra halvlek. Upprepade och upprepade.

Sen klev Linus in i handlingarna på allvar, ett missat friläge i första var glömt och nu satte han två ganska snabbt. Simon kung som framspelare efter att även ha gjort 1-0 i första..

Och så var det också. Jag tyckte första halvlek var ganska bra, jag tyckte åter att det var roligt att vara på Söderstadion, men när försvaret somnade in en kort, kort stund i början av andra trodde jag att vi skulle falla ihop igen, som så många gånger förut..jag är glad att jag hade fel..

Riktigt glad, dagen som började sådär med att alarmet ringde strax efter halv nio för att jag skulle ta mig till jobbet (ja, jag jobbar på kontor. Ja, mina arbetstider ligger egentligen måndag-fredag, men nu var jag tvungen..)..solen steker redan när jag kliver ut ifrån porten på min väg mot tunnelbanan, det blir inte direkt kallare under min resa mot Kista.
Nåväl, jag jobbar i nästan 4 timmar innan jag drar mig hemåt igen, funderar på att köpa en mini-PC, men åker istället till Hornsgatan och shopen för att bränna några hundra..det blir två nya t-shirts idag. Den ena köpte jag så sent som för 2-3 veckor sen, men jag förstörde den när jag var i England förra helgen (hade en röd Englands t-shirt ovanpå och somnade i fåtöljen, vaknade av att jag haft ner kebaben på golvet och spillt colan över mig 5 timmar senare..).
Gick sedan hem till Skanstull, stannade till på Subway och laddade för VM-fotboll...ärligt talat, jag börjar förstå hur Hansson blev nedskickad till Sydafrika..domarna är ju helt värdelösa..sämre än i Superettan..patetiskt att missa Lampards mål..och den italienske linjemannen?? Horribelt, synd för Rosetti som annars borde haft läge på finalen..

Nåväl, när jag lämnade porten i full Bajen-mundering för andra gången (jag glömde biljetten första gången) trodde jag inte riktigt på seger..solen sken, så varför skulle det inte gå åt helvete?
Men, jag kom ihåg att ta det andra övergångsstället (det jag gick över inför Ljungskilematchen funkade ju uppenbarligen inte), köpte bara en varm korv (två köpte jag senast..mot Ljungskile) inne på Söderstadion och satte mig sedan..2 timmar senare hade vi vunnit med 4-1..

Nu är frågan om det räcker med att välja rätt övergångsställe och köpa rätt antal varm korvar eller måste jag i fortsättningen bränna 300 i Bajen-shopen varje match och bara ha shorts på mig?


klart roligast hittills

Till: Mig själv
Sms: Allt bra med dig?
Svar: Jag frågade först. :) Jodå det är bara bra. Vad händer i kväll då?
Förklaring: Bakfull som fan skulle jag skicka till min polare som jag festade med i går. Jag skickade till mig själv och märkte inte det så jag svarade mig själv. När jag fick likadant svar igen så märkte jag att något var konstig. Jag var nog fortfarande full när jag höll på med mobilen. Jag somnade om. Jag har lagt in mitt nummer i telefonen för att själv komma ihåg det.
/Patric


Felsms.com

Livstecken..

Jag har fått klagomål från min enda läsare om att jag inte skrivit något på evigheter..jag vet, jag är värdelös, men till mitt försvar så har jag suttit och you tubat hela veckan och inte kommit längre än så..



Jag hoppas ni kan visa förståelse för min frånvaro..

Jamen öööjjjj..

Hur fan kan man vara så bedrövligt dålig som tränare att man får en dålig allsvensk trupp att bli en usel superettan-trupp?
Hur gör man för att få unga spelare att inte utvecklas? Fan vet, men om ni undrar så är det bara att fråga solnatattaren som drar ner Bajen i skiten..

Den här gången tänker jag för en gångs skull inte klanka ner på Skövde..i den 82:a minuten hade David bollen, precis bakom mig säger någon "Skjut David", jag småler lite av kommentaren och ser bollen studsa över Nick Noble och in i mål..kvitterat..tack för att du sköt David!

Ok, Castro är lite bättre i år..nu hänger han väl med i tempot då vi är en serie lägre..han skulle nog vara grym i div.1...men, hans styrka är att dribbla..passningar på 2-3 meter missar han som jag missar toaletten när jag går och pissar..ibland går det bra, oftast stänker det utanför..

Den långe på topp är ju inte nog bra..han är lite, lite för dålig i allt för att det ska hålla..

Och Simon är helt slut i vaderna efter 70 minuter, precis som i varje match..bra drag att göra sig av med fystränaren..vi skulle behållt Mian och sparkat Solnatattaren direkt..

Nu skiter jag i det här..imorgon drar jag till England..


Utropstecken.

Fan vad det slits just nu..det är ingen ände på det hela..
Det är helt enkelt så patetiskt att efter 10 timmar på jobbet så ligger jag ännu längre efter. Helt fantastiskt egentligen..

Och äntligen kom Ramires in..

Jag ser ingen utväg ur det, enda sättet är att borra ner huvudet, blunda för pappershögarna och hoppas att kontoret brinner upp eller något..alternativet är väl att jag helt plötsligt börjar komma ikapp, men det känns långt bort..det är så få dagar på veckorna just nu, drar till England på en fin liten weekendresa (supasupasupa..och kolla på fotboll), sen är det midsommar, som visserligen kommer spenderas i ensamhet i soffan och kollandes på fotbolls-VM (nej, det är inte synd om mig, det är helt och hållet självvalt..)..

Efter det kommer folk börja troppa av på semester, så då blir det till att backa upp..mina tre dagars semester i vecka 29 ser jag bara tyna bort..jag ska visst hinna lära mig något system också innan chefen går på semester så jag kan backa upp på det..

Och där fick Ramires en varning..går bra det här..

Tur jag har semester först i augusti iaf..det finns en gnutta chans att jag kan komma ner lite i högarna tills dess åtminstone..frågan är bara vad inköparna säger när mina offerter glider in en månad senare än tänkt..kanske det löser sig med pappershögarna automatiskt då?

Eftersom det är så mycket på jobbet bokar jag tvättid kl.21 på kvällen..kul, jag kommer att stå och stryka klockan tolv ikväll..imorgon ska det packas och göras i ordning och fan heller att jag låter jobbet ta bort den lilla gnuttan av liv jag har så det blir träning imorgon på lunchen. Det blir Bajen-Ljungskile och ångest och domarhat på Söderstadion, aldrig att jag skippar det!


Punkt!

King Richard höll nollan idag..vilken tur att jag bytte ut honom i Drömelvan..

VM är igång och jag försöker se så mycket som möjligt..vilket iofs innebär en match om dagen eftersom jag jobbar varenda jävla vardag..bra tänkt..om 4 år får det fan bli semester i juni..

Bajen har en tränare "som inte är orolig"..det om något gör mig orolig..

Om exakt en vecka sitter jag på Heathrow och är på väg hem, innan dess ska jag hinna åka till England i några dagar och hälsa på gamla bekanta..

VM-tipset är också jävligt lyckat..hittills har jag prickat en match..en! Jag är uppenbart helt jävla värdelös på detta..

The Plough har öppnat igen, så jag kan pusta ut. Jag kommer att få dricka mina VM-öl där..

Att lägga upp det såhär i punktform känns ganska enahanda och trist..

Dotra var här i helgen, nästa gång hon kommer blir i juli, min nästa helg är midsommar, så jag skickade upp henne till skogen, så hon får fira den lite. Jag ska nämligen titta på fotbolls-VM hela helgen, så det kan bli lite tråkigt för henne..

Nu ska jag på två timmar hinna med att lägga in räkningar, föra över ny musik till mp3:an, laga mat, någonting mer, se på VM-studio och dona lite innan det är dags för nästa match..


Survivor..

Jag kan vara ganska lättövertalad (även om jag muttrar så brukar jag gå med på vad det nu är)..en dag i mars/april var det likadant..jag lät mig bli övertalad till att springa det där förbannade Blodomloppet i år igen..

En del lär sig aldrig..med endast 1 löprunda i år var det dags ikväll..
Det börjar i starten, det tog två minuter innan jag kunde börja springa eftersom varenda jävla tant som ska gå bums måste stå först..samma sak varje gång, sen ska de helst gå tre och tre i bredd också så det kan prata lite med varann under tiden..för de träffas ju inte och skvallrar om hon den nya under varje jävla kafferast varje jävla dag..

Nåväl, efter någon kilometer är jag förbi de värsta fallen..försöker peppa mig om hur bra det går (jättebra Jerker, hade du haft den här tiden med rullator hade du kunnat vara stolt) och håller i alla fall i..sen strax efter jag passerat 3km är det som om jag bara vill skjuta mig..då och först då kommer jag ikapp en kvinna som skjuter på en barnvagn!
Men förstå hur jävla långsamt jag måste sprungit??
Nåväl, jag kommer iaf i mål precis under tiden som jag satt som mål och jag var inte så mycket sämre jämfört med ifjol, men någon löpare är jag inte..
Loppet var för övrigt 5,7km...inte 5, ifall någon undrar..inte konstigt att knäet värker nu..hade det varit bara 5km så..

De som sprang tian hade passerat en som låg i framstupa sidoläge, när de diskuterade vad som kan ha hänt honom sa jag:
- Erik, han gick mitt i spåret. Han fick bara vad han förtjänade..


Skilda världar..

Igår tog jag ett vuxet beslut och skippade middagen till förmån för en chipspåse..chips som jag inte köpt sen jag var i England (tror jag)..väldigt lyckat beslut..någon gång kommer jag säkert att lära mig att jag blir helt kass i magen om jag bara äter chips och ingen middag..

Idag däremot, så passade jag på att svabba balkongen (efter fågeljäveln som skitit där och för att få bort pollen) igen...efter bara en vecka, sen satt jag mig därute med VM-bibeln och åt en pastasallad och till det drack jag vatten, sen efter att ha sett Robin göra en blek figur var det min tur att göra bort mig..dags för årets första löppass..

Känns väl inte riktigt som att det blir så många sådana i år..heller..knäet ville inte vara med hela rundan..jag är för tung helt enkelt..

Igår iofs..det var ju inte bara skräpmat och sitta hemma..det var även gå till shopen på Hornsgatan, shoppa lite och sen gå Hornsgatan upp, förbi Södra station och så via Medis och hem igen..och frukost/lunch på Läckergrillen iofs..fast sen gick jag över bron till Söderstadion också, för att se på match..hmm, och åt en varm korv med läsk till..jag gick iaf hem också..sen fick jag ju sitta och hålla in magen i 90 minuter för att inte sagga ner mitt sällskap för mycket..

Nåja, just nu är jag så smal som jag kommer bli i sommar*...nu gäller det bara att inte tappa för mycket, så det blir en massa att ta igen under hösten..

*= Faktum är att jag är på pricken lika tung och tjock över magen som jag var vecka 22 2009..jag vill trots det tro att jag har lite mer muskler i år.


Nyckeln till livet..

Igår kom jag på det..hur det är..

Jag satt med underbart sällskap på Söderstadion och såg HTFF spela en ganska dålig match, det var inte många minuter kvar och det såg ut att gå mot 0-0, då lyckas Fadi dunka in en retur och det första jag gör är att leta efter domaren och linjemannen för att se vad som var fel, varför han blåste av?

Näe, domaren gjorde ju inte det, men första tanken är alltid att något är fel när Bajen får bollen i nät..jag önskar att jag kunde släppa den känslan och bara njuta hela tiden, fast det är klart, då vore det väl inte Bajen och jag vore antagligen inte en Bajare heller?


Jag är så trött på den fria världen..

..den har förlorat alla värden..

Det är skrämmande ibland och inte särskilt underligt om en romantiker blir bitter i dagens värld..
Igår fick jag reda på att städerskan ska gifta sig till helgen idag fick jag reda på varför:
- Men, han skulle aldrig renovera min lägenhet om jag inte gifter mig med honom..
- Va? Du är väl kär i honom
- Nej, förut så, men nu tänker jag med huvudet..

Ridå..

Kvinnor alltså..ju fler dagar jag lever ju fler gånger ser jag hur många golddiggers det finns därute, dessa illvilliga kvinnor eller som Erik Norrlänning sa:
- Men Olga, du inser väl att det du gör nu innebär att du är ett så kallat praktsvin?

Vissa lurar till sig sex så de ska bli med barn (vissa har råkat betydligt värre ut än mig)..de slutar med pillret utan att säga något till pojkvännen och plötsligt står han där med unge på halsen och utan att ha någonting att säga till om..vissa gifter sig för att få något gjort, för pengar, för status..

Sen står man där och inser att det finns få, väldigt få kvinnor som ens är värda att titta på..jag är helt värdelös som människa, ändå känner jag mig helt plötsligt bättre än den andra hälften..tänker ni hålla på sådär hela tiden så kan ni gott ha högre lön..vi behöver pengarna för att hålla på och krusa för er hela tiden..

Som romantiker anser jag att världen är död..jag har alltid trott på kärleken, men jag börjar tvivla nu. Missförstå mig inte nu, kärleken för just mig har jag inte trott på, men att den finns och att det är den vackraste av allt, nu vette fasen..
Kan man vara en bitter romantiker?

Nåväl, som romantiker finns det iaf någon som bjuder upp, redan imorgon är det dags för nästa dans..över bron och skrika reservdansk..