Orpen Sthlm vs Malung FC 3-1 (1-0)

Tänkte att Ni kära läsare säkerligen är intresserade av att få matchrapporterna från Malung FC publicerade här på bloggen, so here goes:

Ny säsong, ny förlust...

Malung FC började som det anstår ett lag med tjeckisk mentalitet..vi förlorade trots att vi höll uppe spelet hyggligt..med andra ord ungefär som det såg ut ifjol alltså..

Till detta år har vi åter påbörjat en generationsväxling, så Bräcka (född -71) och Limpe (född -80) tog plats i laget..istället för Salo & Sele..våra nyförvärv hjälpte dessutom till med att höja medellängden avsevärt och såg till att vi fick nya tröjor..

Jag valde nr.9..tänkte att jag skulle få Hellas känsliga vänsterfot & Petter Anderssons speed med det numret...sällan hostar hackspetten...det blev mer Selakovics klumpfot..och även hans vinnarskalle..Gnagar-Lasse valde nummer 8 eftersom det harmonierade med kroppsformen..

Till matchen..vi öppnade med ett ribbskott och i princip stannade vi där. Orpen sthlm visade för en kort stund upp ett vägvinnande passningsspel som öppnade upp vårt försvar på vid gavel och vi låg under med 0-1..

Halvtid..fortsätt så här, vi e ju med i matchen..jag tycker inte de är så imponerande..

Ni känner igen snacket va? Inte en chans i helvete att vi skulle kunna vända detta..Följdaktligen låter vi deras Hartson-kopia (men med hästsvans) ta bollen, vandra (han är inte snabbare) mot mål (jag vet..jag stod och tittade på..från nära håll..) och sedan avlossa ett kanonskott som Bräcka nästan nästan räddar..det är så nära att det känns oförskämt av bollfan att gå in..

Därefter så slår Orpen matchens finaste inlägg, perfekt tajmat över Ugge och på huvudet på en Orpen-spelare som nickar in bollen otagbart för Bräcka..3-0..

Emellan Orpens alla mål visar våra hjältar upp ett passningsspel som FCZ skulle bli avundsjuka av. Vår egen Matti, Jerk, gör däremot ingen glad den här säsongen heller..tror att det beror på bristen på närkontakt och att Jerk inte fått näta sedan Dackefejden..Jerk har helt enkelt helt tappat bollkänslan (om han nu hade någon innan..). det finns dock en avgörande skillnad mellan Matti och Jerk..Matti har vänner..kvinnliga sådana..flickvän till och med...

Till slut lyckas MFC spräcka nollan för Orpens målis..det är Gnagar-Lasse (av alla jävlar) som på halvvolley snyggt lyfter den över keepern..ett så snyggt mål har inte en gnagare gjort sedan den storrökande juggen lobba in den mot Barca i fucking Champions league..det är iofs knappt de gjort mål sen dess...

MFC fortsätter storspelet..Kash missar en volley..missar målet alltså..han träffade bollen, så han har redan visat att han utvecklats sedan fjolåret..tyvärr lyckas inte MFC göra något mer mål (fast ni som läst rubriken har redan fattat det..eller så är ni gårdare..)..så matchen slutar 3-1..vi får sikta på revansch när serien vänt..

Spelarkritik? Tja..sämst på plan var som så många gånger förr Jerk..den här gången slapp vi Lee Baxter iaf..näst sämst var domaren..
Bräcka var lysande i mål..så bra att jag tycker att han kan fortsätta stå..
I övrigt var det ingen som föll ur ramen..då jag har lyssnat runt lite bland spelarna tycker de flesta att Ugge & Thunberg gjorde en kanonmatch..Gnagar-Lasse gjorde ett snyggt mål, fast nicken var i det lösaste laget..
Kenny visade upp samma rörelsemönster som i innebandyn..fast när det är fotboll gör han inga mål..Limpe också..
Fredda Keane gjorde sin första brytning sedan 1997 där han tog bollen istället för spelaren..
Kash närmar sig ett mål mer och mer...
Ante visade upp en löpvillighet som får mig att tro att han tränat ljumskarna under vintern?
Det som saknades var en fältherre på mitten..Jerk har visserligen tyngden, men inget mer..synd att vår fältherre valde att titta på Ica mot Glenn istället...

Sammanfattning: Vi förlorade och det var domarens fel (har det alltid varit, kommer det alltid att vara). Malung var bäst, men hade otur på sista tredjedelen av planen..och första..lite i andra också..Vill också rikta ett stort tack till fansen som stöttar oss i vårt och torrt..utan er vore vi ingenting..

Mål: Gnagar-Lasse

Man of the match: Lee..nä inte direkt..tänkte skriva alla, men det är trist..tänkte skriva ingen eftersom vi förlorade, men det är inte heller kul..får bli Ugge & Thunberg den här gången..

Nästa match är den första maj hemma mot Jr Kött Utd kl.18:00, så ni får se till att vara ombytta när ni går i tåget och försöka undvika att bära fanorna..så ni inte är uttröttade innan matchen..jag som har förlorat all kontakt med verkligheten kommer att ligga hemma och bli uppassad av min betjänt..alternativt ligga på Jägarens uteservering och dricka billig utspädd öl..nu när pengarna kommit in..