Det är ingen slump att SLs logga är blå...

Satan i gatan vilken skitdag gårdagen var..inte nog med att jag försov mig, det fortsatte likadant..

Eller inte riktigt..på jobbet har vi årets tema varit "i balans"..lite fokus på må bra med andra ord...så vi hade en stegtävling nu under hösten..det var prisutdelning för den igår..vårt lag gick i mål iaf..mycket tack vare vår karismatiske ledare (jag)...de delades även ut andra priser...den blonda controllern fick pris som årets förebild..Erik Norrlänning årets domptör..jag fick pris för årets jävlar anamma...kommer inte ihåg motiveringen, men de nämnde något om mina polisinsatser för att stävja fusk (jag misstror alla när det kommer till tävling)...det var trevligt..

Efter jobbet gick jag på gymmet..helt okej det också...

Därefter bestämde SL för att jävlas big time..företaget suger normalt, nu var det riktigt måndags-sugigt..när jag kommer till tuben står det att nästa tåg kommer in om 6 minuter..okej, jag tajmade lite dåligt, kunde gott skyndat mig lite mer i omklädningsrummet, men jag missar ändå bara första omgången av grabbarnas curlingmatch på tvn...går och tar ut pengar eftersom jag har tid med det..
Kommer upp igen, fortfarande inget konstigt..3 minuter kvar..2..1..försenad, nåja tåget är ALLTID minst 1 minut sent..sen börjar de säga något över det miserabla högtalarsystemet..efter några minuter hör jag äntligen vad som sägs..något fel mellan Kista och Akalla, ersättningsbussar går mellan Hallonbergen och Akalla..okej, nu är jag sur..funderar ett tag på om jag ska stå kvar och hoppas att det ordnar sig snart eller om jag ska ta buss...
Bestämmer mig för buss..kollar och ser att en buss går till Vällingby..tar jag den kan jag hoppa på gröna linjen direkt..det tar längre tid, men jag slipper trängas på en trång ersättningsbuss iaf..

Kommer till Spånga, eller som vi innerstadsbor säger mitt ute i fucking nowhere..då går bussjäveln sönder..vi får gå av och stå och vänta i regnet på nästa buss..det kommer en, en annan linje..den går också till vällingby, tar den och inser sen att den stannar vid varenda jävla mjölkpall på vägen...äntligen i ABC-förortens vagga..ner till tuben, står ett tåg inne..ingen påstigning (tack som fan)..6 minuters väntan till sen sitter jag äntligen på väg hem till den trygga innerstaden..
Mer än två timmar efter att jag påbörjat min 45-minutersresa hem är jag äntligen innanför mina dörrar..grabbarna spelar uselt..jag har missat mer än halva matchen..börjar laga mat..det krånglar för mig också (but of course)...blodsockret är någonstans kring fotsulorna vid det här laget och till slut kokar jag över...jag misshandlar stekspaden och slänger den i vasken...

När jag äntligen fått i mig maten är klockan 22..lite sent för att ringa mor och fråga hur operationen gått...går och lägger mig redan kl.12 mer eller mindre i vredesmod..

Idag däremot, vaknar jag ett par minuter innan klockan ringer, kliver upp..duschar äter frukost, ser på julkalendern och är inne på jobbet redan kvart över åtta...tisdagen kanske blir bättre?

Note to myself: glöm inte köpa ny stekspade ikväll..

Kommentarer
Postat av: Cliff Hanger

Känner ignen det där konspiratoriska draget hos dig... Det var ju domarnas fel att Bajen inte tog SM-guld i år, eller hur? ;-)

Postat av: Jerk

Det vet du att det var :)

2008-12-09 @ 18:07:05
URL: http://dalaibk.webblogg.se/
Postat av: Anonym

SL suger. har alltid gjort o kommer alltid att göra.

vart visas curlingen?

2008-12-09 @ 19:49:53
Postat av: Jerk

I SVT24...och nån match på Eurosport också..

2008-12-09 @ 21:32:42
URL: http://dalaibk.webblogg.se/
Postat av: Anna

Tackar...jo det du pricka in rätt dag...annat va det ju med mig & din dag :( jag borde skämmas ;)

Hoppas du haft en bra dag ?

Hur har det gått med mamma din? (nyfiken jäkel-ja vet)

2008-12-10 @ 00:01:52
Postat av: Jerk

De ska in och karva igen, hon slutade väl inte blöda som hon skulle om jag förstod lillebror rätt..det är nog ingen fara med henne iaf..värsta är väl att hon inte kunnat dricka vin på några dar nu..levern blir väl uttorkad..

2008-12-10 @ 10:21:35
URL: http://dalaibk.webblogg.se/
Postat av: S

Haha det va krångel överallt igår! Liljeholmen- mörby, liljeholmen-ropsten va avstängt, hötorget-gullmars + mariatorgets t-bana... Jag kom knappt hem.. Men men. Säga vad man vill om blått men SL har ju blivit mkt bättre med reinfeldt o co.

2008-12-11 @ 13:13:52
URL: http://dsm.blogg.se/
Postat av: Jerk

Jag såg det på nyheterna..själv hade jag inga problem alls igår..konstigt nog..



Nåja, förra gången di blåe hade makten så funkade SL betydligt sämre än idag (känslan iaf) och då körde de landstingets ekonomi i botten, sen kom di röde och fixade till ekonomin hyfsat och förbättrade kollektivtrafiken lite också..

Sen tycker inte jag att kollektivtrafiken fungerar nog bra..inte nog bra för att månadskortet ska kosta 200 spänn mer än när jag flyttade hit..

(kanske ska man flytta skulden mer till Connex än SL, men det var ändå SL som beslutade att Connex skulle få äran att ta hand om tuben...)..

Jag har ärligt inte märkt någon skillnad på SL de senaste åren...tycker fortfarande det är inställda tåg varje gång jag ska hem :)

2008-12-11 @ 16:21:14
URL: http://dalaibk.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback