Midsommarminne..

Under min promenad dök det upp ett midsommarminne (jag tror det var midsommar iaf)..

Jag var 12 eller 13 och att fira midsommar med föräldrarna uppe i skogen kändes väl beigt, så jag och kusinen åkte hem till byn min för att fira där..hem till mitt föräldrahem, föräldrafritt...vi fick åka om vi lovade att plocka ihop veden som låg  en hög på gården..jag är ju då uppvuxen på landet, med vedpanna (så jag har haft min beskärda del av traumatisk uppväxt)..det var plocka in ved jämt och ständigt..

Vi tog bussen hem (på den tiden gick det buss från skogen, det gör det iofs nu också..igen..efter 10-15 år)...käkade antagligen på pizzerian..och så anledningen till att det är ett minne, eller en av anledningarna...jag drack öl för första gången, Pripps Fat Export, en grön burk...det smakade vedervärdigt..så vidrigt att det är oförståeligt att jag ändå prövade igen senare i livet (andra saker som inte fått samma chans är kaffe och champinjoner)..det slutade med att jag blandade ut ölen med fanta för att få i mig den..

Jag blev ju inte direkt berusad av det, men vi gick väl till parken sen ändå..inget hångel vad jag minns...lite som nu för tiden...

Dagen efter fick vi väl vackert stapla upp veden, tonåringar som vi var sov vi lite för länge så det var stressigt att hinna med innan bussen..precis när vi var klara hörde vi 3 hårda knackningar mot veden och hälften rasade ner, vi tittade på varann och sa samtidigt "hörde du?"...en titt på klockan och vi insåg att vi inte skulle hinna stapla upp veden igen..bara att dra in i huset och hämta väskorna och sen springa till bussen..far trodde inte direkt på oss när vi berättade (om veden då, jag berättade ju fan inte att jag försökt dricka öl..)..

Nu sägs det ju att det spökat hemmavid, även om jag aldrig märkt det...


Kommentarer
Postat av: Åsa

Blev inte far arg när inte veden var staplad?

Fanta och öl. Hugaligen! Men det kanske kan bli sommarens drink på Stureplanskrogarna... Tycker du ska prova en marknadsföring av konceptet.

Postat av: Jerk

Åsa: Far använde nog ett par väl valda ord väldigt högt..det vore otroligt annars :)

Tror inte jag ska marknadsföra det..även med fanta var det vedervärdigt, skönt att smaklökarna ändrats lite :)

2008-06-22 @ 13:36:29
URL: http://dalaibk.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback