I mörkret prövas vännen..

Scarlett Johansson på Saturday night live ikväll...så fabulöst vacker, om jag inte vore dömd till ett liv i ensamhet är jag övertygad om att hon och jag skulle passa bra ihop..

..om hon nu pratar svenska med 08-dialekt då...

Det finns saker jag inte kan blunda för...

Säga vad man vill om jyrgårn...och det finns mycket att säga, men när Niclas Falk blev meste jyrgårdare och efter matchen hyllades av fansen och sen kysste klubbmärket så blev jag rörd och fick gåshud..

När Falken gör något sånt tror man på det, han har genom åren visat lojalitet och så länge såna som han finns kvar i klubbarna finns det hopp om att det kommer finnas en själ även i elitklubbarna...

Har en Lassie om honom också..korvkiosken vid Globens T-banestation..jag var in där och beställde en korv med bröd en gång..bakom mig i kön? Falken..han tog räksallad på sin har jag för mig..

Präktiga Jerker, ja det är präktiga Jerker...

Hittade ingen som kunde följa med på hockeyn..förutom alla jävla "stå upp-hyllningar" för att jyrgårn ledde (vägra stå, så jag såg inget istället) var det en helt okej match..Lahti var som alltid en urusel domare, men idag fanns det inget behov av att bli förbannad och kalla honom hora..jag bryr ju mig egentligen inte om något av lagen...Daniel Larsson i jyrgårdskassen har iaf spelat i Bajen, så jag var nöjd med att han höll nollan..

Och jag hann nästan in på läktaren innan spelarna kom in på isen...var tvungen att köpa popcorn och läsk först..var skapligt tom i magen efter innefotbollen..

Hur den matchen gick? jodå..ganska skapligt, tyckte vi var lite bättre än motståndarna..kom igen, ärligt nu..förlust med 4-2...jag hade 4 skott mot mål...ett riktigt lortskott..ett precis över...en i ribban och ett guldläge som tog i kryssribban..man kan nästan med fog säga att jag var skillnaden mellan vinst och förlust idag..och inte på det positiva sättet...

Nu ska jag äta pizza...ser det som att jag går plus ändå, har för andra dagen i rad tackat nej till öl..och så har jag mer än 16000 steg hittills plus en innefotbollsmatch...gått över den där jävla Skanstullsbron tre gånger...imorgon tänker jag inte göra det..frågan är vart min promenad ska gå?

Meddelas endast på detta sätt..

Jag är vaken, har redan klivit upp...nu ska jag äta frukost eftersom jag är vrålhungrig, sen ska jag gå över bron för att hämta mina biljetter till hockeyn..

Ja, jo, jag somnade i soffan..någon gång i början av andra set..klockan var runt fem på morgonen...drömde söta drömmar om söt tjej..

Varför ska jag upptäcka allt så sent??

Hämtade ut paketet från CDon efter klippningen..antar att jag gjort allt jag skulle den här fredagen då?
Har lyssnat på Hello Saferide sedan dess..vaför tog det så lång tid innan jag köpte skivan? Nu måste jag köpa den jag inte köpte den här gången..det hade varit roligt om det varit något nysläppt och inte något som kom för 2-3 år sedan...

You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you've cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD's
But there are things you need to know about me
I'm weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you

Would you freak out if I say I liked you
Do you walk the line
Is your IQ higher than your neighbour's
And is it very much higher than mine

Can you sleep when I grind my teeth
Do you look away if I slob when I eat
Will you let me be myself
Can you at all times wear socks, because I'm still scared of feet
And if I'd fall, would you pick me up
If I'd fall would you pick me up

Do you talk in the middle of Seinfeld
Do you read more than two books a month
Do you get racist or sexist when you've had a few
Is it fine if I make more money than you

Have you slept with any people I work with
Is there anyone you'd rather wish I'd be
Do you still keep pictures of old girlfriends
Are they prettier than me
And if I'd fall, would you pick me up
If I'd fall, would you pick me up

The Quiz

Så vacker...

Jag är rädd för mig nu...

Det är skrämmande på riktigt...Jonas hemifrån, sms:ar...gratis sprit på Scandic Star i Sollentuna...jag sitter lugnt kvar i soffan och svarar att jag har en vit månad...va fan?!?

Normalt sett hade jag varit utanför lägenheten innan jag läst klart sms:et...gratis sprit och umgås med en malungsar...så gött, men nejdå..jag stannar kvar hemma, ser klart på "På spåret"...var inte särskilt lysande idag..tog iaf Luleå på 8....

Den nye tråkige Jerk har tagit över..ständigt nykter..ständigt tänkandes på nästa träning..nåväl..det är väl nyttigt för mig..tråkigt men nyttigt..imorgon måste jag hämta biljetterna i jyrgårdsshopen i Globen...den gamle Jerker hade funderat på att kolla upp när tuben mot Hagsätra går så han slipper gå från Gullmars..den nye Jerker planerar för en promenad över bron...

Till sommaren när jag är smärt och smidig ska jag supa sönder levern istället...varannan helg då...

Bara tre timmar kvar till finalen i Australian Open..Sjarapova vs Ivanovic..mumma för en gubbsjuk slemgubbe som mig själv...

Update: För varje sms som kommer blir Jonas fullare och fullare. Det senaste löd "Finös uppet inatt"...jag blir mer och mer avundsjuk...


Favorit i repris..

Jag känner att jag återigen måste delge er mina helgplaner, så att ni får se hur det är att vara en jagad ungkarl på Söder i dessa dagar...en tocken helgagenda alltså...

Fredag: Jobba ett litet tag till..kanske..packa väskan full med älgköttet jag har i frysen här på jobbet, spela bort lönen på Lotto, åka hem till Söder, klippa mig om jag hinner, hämta ut paketet från CDon, köpa grönsaker till kvällens singelmiddag, ligga vaken till halv fyra så jag kan se damfinalen i Australian Open.

Lördag: Gå över bron till Globen och hämta ut hockeybiljetterna, klippa mig om jag inte hann i fredags, spela innefotboll ute i Bromma (om Kash är frisk, så jag får skjuts), stressa hem och in i duschen, gå på ishockey (som det ser ut själv..ingen jag kan förklara för varför jyrgårn/Linköping spelar helt fel, ingen som får höra min fantastiska domaranalys..spendera kvällen i soffan..

Söndag: ?? Dammsuga kanske? eller eventuellt kolla på Bajens damer i handboll..borde nog göra räkningarna, så jag kan utesluta allt roligt den närmaste månaden (ja, ingenting är roligt om det inte har en bar, hångel kanske undantaget..)..steka i soffan med all sport som finns på tvn, börja ångesta lite inför måndagen, framför allt börja noja över mässan på tisdag..

Får höra nu då? Ja, jag visste det, ni är grymt avundsjuka på mig..Lifestyle of the rich and famous liksom..

Update: Upptäckte när jag kom hem att jag måste pressa in klädstrykning i mitt pressade schema också..siktar på att göra det mellan duschen efter fotbollsmatchen och ishockeyn, tror jag har ett par minuter över där..

Lycka är...

..Att ha drygt 5 kilo älgkött i frysen på jobbet, redo att tas hem för att tillaga en dundermiddag för 1...

..Att inse att det trots alla högar av papper på skrivbordet ändock är fredag och att helgen snart är här..

..Att få lön...om det sen blir något kvar av den efter att alla räkningar blivit betalda är en annan sak..

..Att min dotter kommer flytta hem till Dalarna redan i februari (troligen) och att jag snart är varannan helg-pappa igen..tänk så mycket Bajen-matcher vi kommer kunna se..

..Att jag verkar ha lärt mig att säga nej..ibland iaf..

..Att trots ett flertal älgar på balkongen inte vara sexuellt frustrerad..

Höga berg djupa hav, ska jag alltid klara av..

Det blev berg och dalbana den här veckan..som väntat antar jag..

Måndag: kl.13
Tisdag: kl.8.30
Onsdag: kl. 9:45
Torsdag: kl. 8:30
Fredag: kl. 10

Skyller dagens sena ankomst på att Eurosport visade sammandraget från konståknings-EM så sent..nåväl..helgen närmar sg iaf och eftersom jag hade såna problem med att stiga upp den här veckan (tack gode gud att Australian Open tar slut i helgen) så är högarna på skrivbordet värre än förra veckan...

Nästa vecka är jag två halvdagar på Mässan...någon som tror att högarna kommer minska? Veckan efter det är det Superbowl natten till måndag (måste komma ihåg att ta ledigt till lunch på måndag) och sedan kurs torsdag och fredag..jag hoppas vara hyggligt ikapp till påsk...

Att handbollsgrabbarna förlorade mot Tyskland är inget att säga om..alla var så positiva inför matchen att jag ansåg det meningslöst att ens se den..det var redan klart med en förlust...skönt att det blir OS-kval iaf..


Anledningen till att mitt matbloggande är på upphällningen...

...kan ni se nedan...

image67

Hur klarar man av att se ut som en mästerkock med ett par futtiga blodpuddingsskivor på tallriken egentligen?
Jag tror inte jag kan snacka mig ur det här...rätterna har tagit slut...

Kolla in nästa vecka när jag matbloggar mamma scans köttbullar och makaroner med ketchup...

Det ska fan till att vara sportfåne..

Jag har tappat allt i dreamteam och ligger bara tvåa..166 poäng efter ledaren..vi får inte göra några byten, så förstå att jag kommer sitta på läktaren på lördag och hoppas att Tony bryter benet, så Håkkis kapten är borta resten av säsongen..
Har iaf gjort vad jag kan..har bytt in lite av Håkkis spelare i mitt andralag (som alltså inte är med i ligan)...jag har vunnit 7 av 13 gånger (eller 6 av 12 orkar inte kolla upp nu..) som vi kört dream team/Drömelvan på jobbet..jag skulle behöva en seger nu också..

Fantasy premier league ligger jag sjua..ungefär lika långt efter och kan inte komma på några drag att göra..jag tycker redan att jag har bästa laget..måste komma på något..jag vann VM 2006...sedan dess har jag bara gått bakåt..

I Xpert eleven har jag efter att förra säsongen fullständigt krossat allt motstånd i år bara vunnit en match och min förstemålis är skadad..resten av spelarna är i en formsvacka..jag måste nog ut på transfermarknaden och köpa en ny målis..och en ny mittfältare..kanske en ny försvarare också..fast då måste jag sälja någon spelare också..alla spelare jag vill sälja vill hellre avsluta karriären i min klubb..SS Lima...suck..sparkar jag dem får jag inte ett öre för dem..

I Vetligan ligger jag trea, men jag har iaf en hygglig chans att ta hem segern där..ligger bara två poäng efter..förra säsongen vann jag..vore skönt att ta back to back-titles...

Skitjobbigt nu...

Anyone for hockey?

Jag har den dåliga smaken att ha en kompis som är djurgårdare (flera faktiskt, vådan av att växa upp i en by..), fast han har den goda smaken att tänka på sin fattige vän i sthlm när han vinner biljetter till en ishockeymatch som han själv inte kan gå på eftersom han bor 37 mil ifrån Globen..

Så jag har 2 biljetter till jyrgårn vs Cluben på lördag (tror jag iaf, han har inte återkommit med var jag ska hämta dem än..), men ingen att gå med..det självklara valet, Håkki, har sin mor på besök och kan inte haka på..

Någon som är sugen? Även om inget av lagen är något som lockar kan man alltid sitta och skrika hora till domaren...

(Ja, jag vet..gå och kolla på jyrgårn..skämmes ta mig fan, men jag ursäktar mig med att det är gratis och att åtminstone målisen spelat i Bajen..).

Träna, träna, träna...

trist, tråkig, grå, svensson, kontorsråtta, nykter, tjock, småkorkad, gammal, gråhårig, low-life, arbetarpatrask, låginkomsttagare, ensam...

Jag övar på positiva bilder som ni märker..tror det här kommer göra underverk för min självkänsla..

Spännande...

Jag är en överraskningarnas man..idag dök jag upp på kontoret kvart i tio...så hittills den här veckan ser mina ankomster ut enligt det här mönstret:
Måndag: kl.13
Tisdag: kl. 8.30
Onsdag: kl. 9.45

Undrar hur resten av veckan kommer se ut??

(Ja, ni har rätt, jag har total bloggtorka just nu, så jag är tråkigare än vanligt..hur nu det går till??)...

Ikväll igen...

Repris..

Förutom att jag tvättat också då...

You lose some...you never win..

Jag var alltså på jobbet redan halv nio imorse och tycker jag har jobbat på bra under hela dagen...fått iväg ett gäng förfrågningar (från mitt bord då..)...så varför ser mailboxen lika tjock ut som imorse?

Om jag tolkat det hela rätt hade jag lika gärna kunna komma hit kl.13 som igår...

Jerker generös, Jerker gör ytterligare en man berömd..

Erik, som jag skrivit om tidigare, tycker han har varit med för lite i bloggen...så då passar jag på att ge honom en känga samtidigt som han får sina 15 minuter of fame i den här bloggen..

Erik erbjöd sig i julas generöst att ta med älgkött åt mig ner till sthlm eftersom jag redan hade full packning..tacksam som jag var sa jag gärna och han passerade mitt hus på väg hem från Idre..nu bor Erik i Gävle och föga anade jag att det var en diabolisk plan från hans sida att fördubbla sina kilo älgkött i frysen
..
Erik hade redan köpt 5 kilo av mig som han hade hämtat, nu passade han på att ta mina 5 kilo (som skulle gå till de fattiga i Skanstull, läs Jerker) som gisslan och har sedan dess hotat med att han har älgkött att sälja...under tiden blir min frys tommare och tommare, snart måste jag börja äta upp min älgfilé för att få i mig älgkött..istället för att som vanligt panikäta upp filén i september då jag insett att jag fått ett kilo till i frysen..så jag håller på och skakar sönder i älgköttsabstinens just nu..Erik bara ler och hotar med att sälja köttet..ingenting har hjälpt..hoten om att han hamnat på den svarta listan och inte kan vänta sig någon hjälp under 2008 skrattar han bara elakt åt..

Vad ska jag göra??

On a different note...mannen med det flinande ansiktet var inte på gymmet igår..jag blev lite besviken..tror mina magmuskler också är det..de fick sig en duvning igår...så nu är magen större än någonsin..inte riktigt så jag hade tänkt mig det hela..

(Ska vi vara helt ärliga har Erik sagt att han tar med sig köttet på fredag, så jag var tvungen att skynda mig skriva det här inlägget för att kunna gnälla över hans ondskefullhet...)

Uppe med tuppen..

Sanslöst sju timmars sömn inatt..det händer aldrig..jag somnade innan kl. 12 igår kväll..jag var otroligt nog trött redan kvart över elva och gick och la mig...två saker som aldrig händer..

Så, nu är jag pigg och nyter? Inte direkt, men sju timmars sömn måste ändå vara något bra...

Nu önskar jag bara att jag kunde komma ihåg mer av drömmen jag hade...tror jag bodde i ett hus på landet..sen var jag på krogen och gick därifrån innan det stängde (märklig dröm)..gick med raska steg hem till den kvinna jag träffat (nej, jag kommer som vanligt inte ihåg vem det var)..hon bodde i något som mest liknade en rivningskåk, på bottenvåningen...av någon anledning var dörren inte låst..gick in och då hade hon en väninna som också sov där..väninnan hade på sig en Bajen-tröja och jag tänkte "synd att inte hon är snyggare"..sen vaknade hon jag träffat och jag fick några elaka kommentarer för att jag inte hade med mig kläderna som hon lämnat hos mig..nån hoodie och ett par ridbyxor..tror det var någon mössa kvar också..

Där slutade det hela...nästa är att jag drömmer att jag vaknar i min lägenhet innan alarmet går igång..samtidigt går alarmet igång, så jag klev upp...

Till och med i drömmarna är jag tråkig...

Braindead...

Jag borde nog skrivit inlägget direkt när jag kommit hem...då kanske jag hade kommit ihåg vad det helt briljanta inlägget handlade om..

Nåväl, jag går väl och lägger mig istället...

Oh happy days- januariångesten har kommit..

Note to yourself: Det är ingen särskilt bra idé att sova nätterna igenom i soffan...det enda som händer är att du slår av alarmet på morgonen och somnar om...när du väl vaknar till liv tar ångesten över och du ligger lamslagen i en timme innan du tar dig in till duschen och sen till jobbet..

Så, jag slapp inte januariangst i år heller...får se om jag kan bryta den lite iaf och nöja mig med denna måndag...annars kan det bli jobbigt...jag vill inte ha det jobbigt..jag vill ha det lätt, jag vill att allt ska flyta på utan ansträngning...fuck hårt arbete föder karaktär..karaktär kan som allt annat köpas...ge mig det lätt någon gång!?!

Jag har varit på jobbet i en timme nu...jag vill gå hem och lägga mig i soffan och stanna där till på fredag, då kan jag gå till jobbet på eftermiddagen, hänga vid kaffeapparaten, fråga om planerna för helgen..såna grejer..jag vill inte sitta här och ha en telefon som ilsket blinkar rött pga ett missat samtal, en post it-lapp med telefonnummer till någon kund som vill köpa SMA-kontakter, en hög med mail som skriver "GÖR NU" med stora bokstäver...

Nåväl, jag får väl göra det bästa av skiten....och börja röja lite...

Det kanske märks att det inte var jag som vann 14 miljoner på Lotto i lördags?

Jag ska träna idag iaf...så hurtighetshetsen fortsätter..jag åt sallad till lunch..eeh..ja, det var väl frukost också då..enligt alla rubriker i kvällstidningarna borde jag redan gått ner 7 kilo och fått ett helt nytt liv...

Skynda fynda..

Snart måste jag ge mig med matbloggandet..inte för att jag tröttnat..för att rätterna börjar ta slut, det är svårt att påvisa vilken underbar man jag är i köket när jag visar bilder på älgbiff på en bädd av grönsaker för 53:e gången..än har jag lite tid kvar iaf...

image66

Korv stroganoff..och fortfarande extremt mycket grönsaker ser jag..nåväl..gott var det iaf..


 


Hur liten är världen??

Jag och Erik hade roligt åt en kille på gymmet veckan som var..eller jag hade väl mest roligt...han såg jobbig ut på den där maskinen..som jag givetvis inte kommer ihåg vad den kallas...ser ut som stavgång typ..

Han stod där iaf och slet med ett megaleende i ansiktet..det var nästan störigt, va fan är du så glad för liksom?? Du är också tjock...

På väg hem från Sjöstadshallen idag ringde Erik...han var hemma i Gävle och hade varit ute och åkt skidor i Högsbo (Högbo?) fan vet, det ligger i Norrland iaf...när han kom upp på toppen, med bakhalt och all världens jävelskap vem tror ni står där?

Samma jävla snubbe, samma jävla leende över hela ansiktet...

Söndag - En studie i ensamhet..

Min hurtighetshysteri fortsätter...om jag skulle gå och kolla på innebandy i eftermiddag kanske?? Visst, låter kul..jag går väl till Sjöstadshallen, det är ju ingen bit...40 minuter senare var jag framme..precis..ingen bit alls..

Bönderna från landet vinner matchen och med en känsla av surmulenhet går jag ut från hallen...kanske ska ta Tvärbanan hem nu iaf...icke då..jag går igen..jag har fan blivit fanatisk..

Jo, håret blev mindre efter duschen...

Men har det gjort någon skillnad? Näe..vågen står lika..omfånget är lika hemskt...nu har jag iofs inte räknat med att jag skulle rasa i vikt efter två veckor..jag gör visst inte det...jag sliter i tre månader..går ner 3 kilo, som jag sedan går upp på två krogkvällar..nåväl..det kanske blir skillnad om jag lyckas slita i 4 månader den här gången?

Väl hemma...ja. vaddå?..söndag..skulle det kunna hända något roligt? Iofs..en polare ringde när jag lagade mat..så nu har jag två fribiljetter till Jyrgårn-Linköping på lördag...hade de kostat hade jag inte gått, ok? Men gratis är gott..nu ska jag hitta någon som har lust att förstöra en lördagseftermiddag med att hata jyrgårn, skrika hora till domaren och sen göra sig lustig över den Östgötska dialekten...Håkki var förstaalternativet, han är trots allt från Clubens hemstad, men han hade sin mor på besök...

Det löser sig antagligen tills dess..


Åh ljuva söndag, insikternas dag..

Jag var precis ut och handlade ingredienser till kvällens middag...när jag var på hemväg kändes det som om jag hade störst hår i Sverige..

När jag kom hem kollade jag mig i spegeln...min känsla var rätt..

Nu: Frukost.
Sen: Dusch, så kanske håret får en normal framtoning..

Ledsen, Lidingövägen 1 är rätt svar...

Jag har hamnat i någon sorts överdrivet hurtig fas just nu..ut till Henriksborg? Men jag går väl..det regnar inte så mycket eller blåser..klart jag går..

Och det kändes ganska skönt..jag har trots allt blivit så vuxen att jag numer tar med mig mössan när det blåser kallt..jag har inte på mig den, men den är med på färden iaf..

Kände mig trygg också...är trots allt på Söder, vad kan hända här? Sen slog det mig...nu är jag väldigt nära
Steffos hoods..kände mig plötsligt mindre säker..sänkte ljudet på mp3:an för att inte bli överraskad..skyndade på stegen tills jag kom fram till Danvikstullsbron...sen kände jag mig halvtrygg iaf..även om det är förorten...gick över till nästa kommun och sen var jag framme..gratulerade Henrik på namnsdagen med en Singha...och så tillbaks till pizzerian vid Danviksklippan..

Käka, de andra drack öl..jag är ju i en vit månad så jag drack cola...därefter blev det rundpingis...jag visade mina franska nerver när jag förlorade nästan varje final jag var med i...några vändor i poolen och en del bastu och sedan hem till Henke igen...

Dags för det som kan splittra vänskapsband...sällskapsspel..insåg att min vita månad nog får ta slut nu...så det blev två drinkar...och så Stockholmsspelet...jag och Camilla i ett lag, Muggen och Sumpan och till sist Ola och Henke...det slutade med delad seger för mig och Camilla och Muggen och Sumpan..vilket kan tyckas orättvis eftersom Henke och Ola var de som fixade alla stadsdelarna...men men, det är antal cred som räknas...

Jag och Camilla tog oss aldrig från Vasastan, förutom en kortis ut till Kungsholmen där vi fixade stadsdelsfrågan (eller vad det nu heter), men vi hamnade på en hel del dubbelcred...och egentligen...ska vi var nogräknade...hon är uppvuxen i Huddinge och Älvsjöm jag är född i Nacka..vi borde ju slå Ångermanlandsbönderna...även om det såg ut att bli en riktigt lång kväll ett tag..tror vi hann 1,5 varv innan någon svarade rätt..

Jag imponerade iaf med att kunna vad Lars Leijonbergs förra fru, som är borgarråd, heter...fixade även var SALK-hallen ligger...Henke imponerade med att veta vad SALK står för..sen var Muggen och Sumpan imponerande när de visste var en del museum låg..sanslöst...hur fan vet man det?

Apropå hurtigheten i början..jag har över 18000 steg hittills idag...plus ett spinningpass..så pizzan och de två drinkarna är nog inte så farliga då..

Nu ska jag koncentrera mig på andra halvlek mellan USA och Sverige..ser tungt ut..för lite Bajare på planen..

Dricker man litet mindre så mår man mycket bättre...

Jamen vilken lysande rea..fanns verkligen mycket Bajen-grejer där..det var väl mest rea på djurgårdsgrejerna...antar att de inte kan hitta någon som är dum nog att köpa de sakerna till fullt pris?

Hoppade av i Slussen på vägen hem...hade fått för mig att jag är en hatt-kille och var in och testade några hattar på..eeh..Hattlagret tror jag butiken hette...när jag tittade på priset insåg jag att den här månaden var jag nog ingen hatt-kille iaf...så jag vandrade Götgatan hem igen..klarade mig att inte slinka in på Donken för att köpa ett mellanmål, så jag sitter här och är hungrig nu...

Blir nog en tur till Bajen-shopen imorgon istället..jag behöver verkligen en ny halsduk...

Det regnar ute..

..ni vet vad det innebär...om det fortfarande gör det när det är mörkt ute vill jag hångla (lex spindelmannen, lex Sliding doors, lex varje romantisk film i mannaminne..)....

Det kan bli jobbigt för Henke Curling ikväll...

Bara för att återställa ordningen lite..inget allvarligare..

Förra inlägget var så positivt (och inte alls någon ironi fanns i det) att jag måste balansera lite, även om jag vill ha mindre gnäll i bloggen kan det vara farligt att vända så tvärt..

Så därför går vi till en säker källa för gnäll...ekonomi...
I torsdags frågade jag HR-chefen om fakturan för mitt Friskis-kort kommit..jodå, så det dras på nästa lön...bra, då vet jag...jag har fortfarande pengar undanstoppade för säsongskortet så det går nog bra..

Så vad gör jag? Jo, jag satt halva natten nu och beställde grejer från Cdon..ville köpa Petters nya...ooh..rea på filmer..3 för 99...bra...slutade med att jag hade 12 filmer i varukorgen, Petters nya, samlingsplatta med Ebba Grön, ep med Hello Saferide, samlingsplatta med Imperiet (den var svår att välja, tvekade mellan två i en halvtimme)...tror det var någon mer skiva också och så ett Rocky-seriealbum..summan var långt över tusenlappen...

Efter någorlunda moget avvägande insåg jag att jag var tvungen att ta bort lite grejer...efter en lång stund lyckades jag ta bort sex filmer...efter ytterligare en längre stund tog jag bort Ebba Grön-skivan..och så den där skivan som jag idag inte kommer ihåg vad det var för något...så summan slutade runt 600 spänn...det betyder att jag kanske kommer överleva nästa månad...

Nu ska jag dra mig till derbybutiken för att se om jag hittar några rea-fynd..

Älskvärd, vältränad och ödmjuk...

Fan vad nöjd jag är med mig själv..jag har trotsat regnet och gett mig ut för att träna idag...

Vaknade halv elva..tvekade i ett par sekunder sen klev jag upp, satte på mig träningskläderna och knatade ner till Friskis för att köra ett spinningpass..visserligen bara ett bas-pass eftersom ja sov över medelpasset, men ändå..jag tog mig dit..jag tränade, jag svettades och jag blev ganska slut..

Sen köpte jag frukost och gick hem..nu sitter jag här på väg in i duschen för att tvaga kroppen och raka mig (erkänn, ni skulle vilja vara här just nu??)...så jag blir så söt så inför kvällen..

Funderar att åka in till stan för att kolla rean i derbybutiken..jag behöver en ny halsduk nu när jag söp bort min gamla på juldagen...

Nåväl, kontentan av detta inlägg är att jag är en jätteduktig människa eftersom jag faktiskt gick och tränade i förmiddags..hur kan man inte älska en sån som mig??

ööh, rubrik? till det här?

Inboxen ficks ner till 32 mail..det känns ganska bra..fast jag ligger en del efter fortfarande, men sånt är livet för den moderne kontorsslaven..

kände lite depp över att jag misslyckats så med att komma tidigt på jobbet den här veckan..fick sen en ingivelse att kolla hur det såg ut ifjol och jodå...jag var i snitt 3 minuter tidigare varje dag den här veckan jämfört med motsvarande vecka 2007...bra Jerker...fortsätt så...om 20 år kommer jag vara en timme tidigare och då är jag nöjd...

Tittade på flexsaldot också..jag slutade januari med -16 i banken...då är det väldigt upplyftande att bara ligga på -0.5 just nu, även om jag siktat på att kunna ta ut en av de lediga dagarna i början av januari som flextid...men det känns ganska bra ändå...jag tog ändå ut två flexdagar i december också..

Det som nu måste rättas till i livet är den här bloggen..

Den har tråkat ner sig totalt..skriver mest om min humörsvängningar som om jag vore i klimakteriet...jag kanske får släppa på min vita månad, så jag får till en patetisk fylleblogg snart igen..de brukar vara väldigt upplyftande..speciellt dagen efter...då man först försiktigt kikar på samtalslistan på mobilen för att se vilka man försökt ringa under natten, sen vidare till smsen och se vad man skrivit för ultrapoetisk kärleksförklaring den här gången...därefter kommer minnet tillbaks lite..kanske borde slå på datorn också..har ett vagt minne över att jag suttit med pekfingersvalsen samtidigt som jag blundade med ena ögat för att kunna fokusera på skärmen...

När jag ser att jag mest skrivit något om McFeast och Donken slappnar jag av för en stund tills jag inser att jag högst troligt lämnat kommentarer i någon annan blogg..vem kan jag ha trakasserat i natt? Stavade jag rätt? Hur patetisk var jag?
Det blir en ångestfylld runda runt på blogglistan innan jag kan slappna av...eller dö en smula...

Det är kanske det som saknas? Men eftersom jag har blivit en rättrogen, fundamentalistisk friskis-människa nu får jag antagligen fortsätta vara den tråk-röv jag är...

Sist kvar på kontoret-blues...

Jag fick aldrig någon present *buhu*...men jag misstänker vad det kan vara..
VDn glappade lite under lunchen..Erik Åsbrink & Ylva Johansson hade varit på Wallmans också och eftersom de (enligt resten av kontoret) måste vara mina idoler hade de skickat fram Kash för att få deras autografer till mig...VDn sa att Kash hade misslyckats, men nu vet jag inte om det är sant längre..

Annars så gör jag just nu det sista rycket innan helgen..det blev relativt tomt ganska snabbt efter kl.14 idag..många slitna själar..

Just det, jag har lyckats att få ner inkorgen till 34 mail just nu..så alla mail som kommer in nu raderas obönhörligen..allt för att nå mitt mål..
Eller inte kanske..ska se om det finns något mer jag kan göra klart innan det är dags att dra sig hem till den kära soffan...som vanligt på fredagar blir det älgbiff, grönsallad och På spåret...jag börjar bli väl förutsägbar till och med för min smak..

Gnällfri blogg 1.0

Vad grymt jobbigt det blev helt plötsligt..nu när jag ska försöka sluta gnälla så förbannat i bloggen..tur jag inte lovade att sluta med det i verkliga livet också..

Målet för dagen är iaf att få ner inkorgen till 35 mail..det känns tufft just nu, men fredagen lär bli relativt lång..jag har haft en ganska trött vecka och inte kommit in så tidigt som jag tänkt..någon dag..nya tag nästa vecka vad gäller uppstigningen...

De flesta på kontoret är mer än lovligt sega idag..kvällen för järngänget slutade på Max strax efter kl.2 inatt..jag hade garanterat varit med där om jag gått på festen..då hade jag inte varit på kontoret än, så jag gjorde antagligen rätt val..

Nu håller de på och hotar med att jag ska få någon present från kvällen igår också..jag bävar lite över vad det kan vara...

Jag vet att jag sa att jag skulle sluta, men...

...jag har inget ljud på min dator längre...jag kan inte titta på FAN-TV...är det någon som kommer ihåg hur jag fixade det sist??

Under tiden jag funderar ska jag självömka mig lite över att jag inte kan höra stön när jag porrsurfar..

Jag är fan helt slut i huvudet..

Fortsätter jag skriva en massa självömkande inlägg får någon snart ta och slå något hårt i huvudet på mig!!

Typiskt..dubbeltypiskt..

Typiskt att jag skulle lämna mobilen hemma just idag..just idag som jag inte fick ett enda sms eller samtal..typiskt..

Mobbad, utfrusen och jävligt törstig..

Jag är på ett uselt humör idag..ser konspirationer överallt, känner mig utfryst..

Det kan iofs bero på att övriga företaget sitter i köket och dricker vin, samtidigt som de gör sig redo för en kväll på Wallmans och jag sitter här och jobbar i en halvtimme till innan jag ska gå på spinning..

Det kan också bero på att batteriet tog slut på mobilen imorse så jag lämnade den hemma..nu är jag övertygad om att hela världen har försökt att få tag på mig utan att lyckas..
(Hur fan kunde jag tro att jag skulle överleva en dag utan mobilen..jag sitter här och skakar..)..

Patricia Anne Josephine Dougherty...

Jag inser det nu..jag är två dagar sen, men hon fyllde 30 den 14e...tänka sig..det är 14 år och ett par månader sedan som vi träffades via IRC...hon sittandes i Philly, jag på högskolan i Borlänge under nätterna och skolkandes från fjärde året på teknisk under dagarna...
Jag anser fortfarande att jag gjorde rätt som struntade i skolan..

image65


Jag trodde länge att Patsy var mitt livs kärlek, men jag hade fel....hade jag haft rätt torde jag ha varit den som gifte sig med henne...

Mitt livs kärlek torde vara Vänster-Hanna..


Jag ångrar dock inte de tre resorna över Atlanten...resorna som hennes föräldrar betalade..ja, inte den sista då, den betalade hon själv..hon lärde sig sex ord på svenska "Håll käft och knulla mig nu"...what can I say..we were teenagers (eller, hon var det iaf..)...


Och för de som håller räkningen...ja, hon är kort, men jag tvivlar på att hon har 08-dialekt..å andra sidan är amerikanska ganska trevligt det också.. 


Hon lever visst..skönt..

Efter en timmes harvande på innebandyplanen i eftermiddag (jag var varken dålig eller bra..mest ointresserad..) så passade jag på att ta ett 45 minuters pass i gymmet också..hade trots allt inte så farlig träningsvärk från i måndags...suck..det märks att det var länge sedan jag styrketränade..

Nu har jag världens träningsvärk...när jag kom upp på jobbet efter att ha plågat mig fick jag ont i bröstet..alltså inte ont i bröstet som i hjärttrakten utan ont i bröstet som i där jag borde ha mina bröstmuskler..det verkar som jag väckt dem...och jag kan knappt röra armarna längre...det ska väl förhoppningsvis vara värt det..till sommaren eller så..

Behövligt är det iaf...jag vill inte dö vid 45...eller ja, jag har nog egentligen inget emot det, men jag vill ha roligt innan dess..inte sitta med diabetessprutan i 10 år först...jag vill var patetisk och ragga småtjejer och sen dö i syfilis..inte dö av fetma..

Bekräftelsehoran i mig är iaf lite nöjd över tjatet om att jag inte ska med på firmafesten imorgon..VDn tycker jag är principfast på fel saker..och osolidarisk..den gamle moderaten snor vänsterns favoritord för att övertala mig..han och GKAM:en kör också med att jag kan missa hur många heta dejter som helst om jag inte går..jag svarar att hon jag vill träffa inte kommer vara där...när jag förklarar min vita månad tycker de att jag kan gå dit nykter..och vägrar lyssna på mig när jag säger att det är tråkigt att vara nykter..till och med den glittriga Controllern tycker jag är dum i huvudet som inte går och får se en föreställning, äta lite gratis mat...men men..vit månad..jag ska gå på spinning istället...

Fast, bekräftelsehoran mår ganska bra över tjatet...

Vissa ser ta mig fan allt..

GKAM:en tidigare idag:
- Ryck upp dig nu Jerk. Du kan inte gå omkring sådär..
- Jag är ju här?
- Det syns ta mig fan precis hur du mår. Du visar dina känslor med hela kroppen..

Rätt, men varför skulle det vara så fel?
Måste man ha en mask på sig på jobbet för att få vara? Jag är jag, på gott och ont..idag är det på ont...imorgon kanske det är bättre...jag blir inte gladare av att klistra på mig en glättig mask när jag helst vill ligga i sängen och gråta..

Det betyder inte att jag har det jobbigt hela tiden..jag skrattar även jag..skämtar, men idag är humöret sådär...ibland glömmer jag bort att må dåligt och skämtar lite..fast jag är snart i fas med min ledsamhet igen..

Precis som vanligt...

Höga berg, djupa hav...

Ok, ok..filmen är väl några år gammal, vi sitter inte ens i det kontoret längre, men i princip allt är sig likt..skillnaden är att skjortan har degraderats till jaktskjorta och att jag bytt tangentbord..

Tänkte skriva något om min morgon, men det är alltför deprimerande..tillförsikten jag kände igår kväll är utbytt mot hopplöshet...

Det vänder säkert snart igen..

Jerk at work...

Beerbelly vill ju hela tiden att vi ska uppdatera våra bloggar, så han får något att läsa...
Jag är tyvärr upptagen med att "jobba" just nu, så jag kan inte göra honom till viljes...

I brist på bättre klistrar jag in en film om hur det ser ut en vanlig dag när jag arbetar..
>


Mannen i bakgrunden har sedan jag blivit filmad blivit min chef...

Terrible Tuesday..

Inte direkt basisk just nu...
Tuben till Kista var 5 minuter sen...Jerker fick stå upp hela vägen från T-Centralen...ingen bra början..sur direkt..sen, värmen..värmen..började svettas...vilken tur att jag duschat på morgonen, det känns verkligen värt det just nu...

På den positiva sidan så vann Ana Ivanovic imorse...jag såg slutet av matchen...

På den negativa..mitt humör just nu..och att det är 9 timmar kvar av arbetsdagen...jag är i behov av långsemester..eller droger..

Pendeltåg i Skanstull..

Inatt tar jag min tillflykt till min älskade soffa..om en halvtimme börjar tennisen...det borde funka..tennis kan verkligen söva...

Imorgon är jag säkert lycklig igen...

There's no I in sperm...

Och föregående inlägg var väl deprimerande..borde kanske inte skriva så mycket skit när jag är så trött att jag håller på och faller ihop...

Demonerna är där de är...imorgon kanske de är borta..antagligen inte..men vem vet..på torsdag kan de vara väck, sen mår jag bra i två dagar, så kommer en ny vecka..kul..

Förresten, varför är det alltid de som desperat letar efter kärlek som är minst mogna för det??
(Fick den känslan idag..jag har aldrig letat efter kärlek..)

Hon har dött helt enkelt..så måste det vara...

Shit vilken måndag...

Trött som satan och långt nere i källaren idag..jag orkar inte...jag ska ju få en kick av att träna...inte bli tröttare och hamna längre ner...hur många bottenvåningar finns det egentligen??

Skulle kanske skrivit något cyniskt om Idrottsgalan, men jag kom hem kl. 21 så jag tittade i princip ingenting på den...

Undrar om jag ska vara helt vit till påsk? Undrar om jag ens kan stå ut så länge...jag går inte på fester nykter..det är tråkigt...häcka hemma i två månader till? Tja, varför inte..just nu känns ändå inte livet som något för mig...

Loggar ut, lägger ner...

Har en sån där underbar period på jobbet nu..ingenting blir klart...alla grejer som ligger fastnar någonstans på vägen och inkorgen blir inte mindre...

Får iaf tacka gudarna för att övriga världen haft måndag idag också..känns som om all energi som fanns i fredags är som bortblåst..även hos kunderna...så, jag har fått en del gjort, men hade kunnat fått mer gjort om inte saker och ting fastnat precis överallt..

Nu ska jag träna..styrketräna..dags för ytterligare en vecka med träningsvärk...sen ska jag hem och äta det där som är på bilden några inlägg längre ner..jag har en del kvar..kan bli samma middag imorgon kväll också...

Söndagsångest på en måndag..jag är helt ur rytmen..

Lunchen var väl bra...nu har jag strukturerat upp det hela och gjort en prioriteringslista..borde alltså bara vara att dra igång med skiten...men jag har noll ork..helt orkeslös idag..det är så jävla mycket måndag att jag blir less..

Det finns helt enkelt ingen energi idag..det blir att försöka släcka de värsta bränderna och hoppas att övriga håller sig med en perfekt grillvärme så något gott kan komma ur denna måndag..

Bra början på veckan..verkligen..

Demonerna som jag fick iväg i slutet av veckan dök upp igen inatt..efter fotbollen..trött som satan...skönt att sova..otroligt nog ingen ångest för jobbet..då dyker de jävlarna upp...

Helt utan förvarning...de tog en ny väg den här gången och helt plötsligt är de där..insåg redan halv tre att det var meningslöst att försöka stå emot..tog med mig täcket till soffan och slog på datorn..försökte skriva ett inlägg, men även webblogg var emot mig i natt..

När jag surfade in på text-tv insåg jag att Australian Open börjat..perfekt..slog på Eurosport..tennis brukar fungera sövande..så också i natt..somnade in på soffan vid halv fyra på morgonen..

Tyvärr gjorde ju det att jag inte orkade kliva upp i tid i morse..klev in på jobbet kvart i tio idag...ganska nöjd med det ändå..det kunde varit mycket värre...och träningsväskan är packad..det kommer tränas ikväll..förhoppningarna är att jag då ska vara så trött att jag somnar innan demonerna vaknat..

För Vonsan...

image64

Matporr för käraste tant Yvonne...

Det här är ingen jävla matblogg..

Ändå...fläker jag ut kaninmatsbilder mest hela tiden...

image63

Den här rätten är dock helt unik...det var första gången jag lagade till något med kyckling...Quesedillas kallas det väl när man gör den på det goda sättet..jag kommer säkert lyckas med det någon gång..förhoppningsvis redan imogon...jag har nämligen en hel del kvar...


Det gör ont för varje hjärtslag...

En normal helg vandrar jag mellan soffan och köket..max en tur till pizzerian eller Ica typ...brukar vara ungefär 3000 steg per dag...den här helgen har det varit mer än 10000 steg per dag..ovanligt aktiv med andra ord..jag förväntar mig har gått ner två kilo...

Eller inte kanske..men, bra är det iaf...

Imorgon är det jobb igen..borde få ångest nu...orkar inte riktigt uppbära det..kanske om jag tänker på hur full inkorgen är..hur mycket papper som ligger på skrivbordet och väntar jag kan lyckas?

Nähä...nåväl, det kommer säkert ikväll när jag ligger och kollar på fotbollslandskampen..

Nästa vecka hoppar jag två jättechanser till alkohol...först företagets julfest på torsdag...och sen 50-årskalas uppe i skogen..jag och Kusin Kurt är speciellt inbjudna...antagligen för att vi höll låda till halv åtta på morgonen för ett par år sedan hos honom...vi gjorde det i ett försök att störa det jaktlaget i den årliga skyttetävlingen dagen efter...det lyckades inte riktigt..även om många fick sig ett gott skratt när jag låg på grusvägen och skakade...gick väl inte så bra för mig..det året heller...

Webblogg horar sig som vanligt och vill inte låta mig lägga in bilder..

Imorgon lovar jag komma med ett mer deprimerande inlägg..det är trots allt jobb då...

Boring...

Tvättat klart, strukit klart..allt som återstår av dagen är att bestämma mig för vad jag ska äta och sedan handla..packa träningsväskan till imorgon också då..

Sen är det tv...23:15 ikväll är det fotbollslandskamp på fyran..två Bajare i startelvan och en exBajare...måste se..

Extra, extra...Just nu: tvättid..

Den energi jag kände igår finns väl inte riktigt idag..den är lite lägre..ändock betydligt bättre än tidigare i år..morgonpromenaden som skulle vara minst en timme fick bli en förmiddagspromenad som blev 40 minuter lång..det är fortfarande betydligt bättre än 2007, men inte riktigt så bra som jag hoppats..

Sen ner till tvättstugan, upp igen..frukost, jula ut..ner igen till tvättstugan...

Och nyss..dammsugit..jag lyckades klämma in det i min så digra helgagenda..snart göra klart den där hälsodeklarationsblanketten..frågan är vad jag svarar på fråga 13 s?? Har du nu eller tidigare haft Psykiska besvär?? Inte bekräftat?? Blir det ett bra svar??
Efter det..stryka kläder så har jag det klart...sen duscha, bestämma mig för vad det blir för middag ikväll..har helt plötsligt blivit sugen på något med kycklingfilé...var det kommer ifrån begriper jag inte....

Åh förresten, att dammsuga min lägenhet tar tydligen en kvart ungefär...känns som onödigt lång tid..jag hinner skriva två intetsägande inlägg på den tiden...

Apropå den där debatten...

Jag stödjer till fullo Nätverket Bara Bröst...faktum är att jag kommer bojkotta badhusen här i 08-land tills de får igenom sina krav..sen kommer jag hänga där ganska ofta..

Med det sagt så funderar jag på att åka upp till Sundsvall och bada...

Äntligen i en blogg nära dig..min paradrätt..

Det här är rätten som fått min dotter säga "Pappa, du borde jobba på restaurang"..det är hennes absoluta favoriträtt och hon vill alltid ha den när hon är hos mig...


image62

Min enkla älggryta med ris...underbart god...till denna underbara rätt har jag som ni ser valt att bre en knäckebrödsmacka och hällt upp ett stort glas mjölk...

Notera hur mycket grönsaker jag har på tallriken..nästan som om jag är nån jävla kanin...

Jag mötte lite Lassie..

Såg två spelare från andra Bajen-sektioner på plats i Eriksdalshallen...

Emil Johansson, vänsterback i herrarnas fotbollslag var där med sin tjej(?) och Josefin Christensen mittback från damlaget i fotbol var också där..har för mig att hon spelat innebandy med just Råsunda...

Bajens damer tog hem matchen även om det blev nervöst på slutet..nu leder de serien, åtminstone tills imorgon...

Domaren gjorde sitt bästa för att förstöra mitt humör, dock utan att lyckas..snart är det sporten på tv, sen är det köket som gäller..dags att laga middag snart..


Den sjuka dagen bara fortsätter..

Efter duschningen och rakningen drog jag ut på stadens gator..först till pappersåtervinningen och sen till Ica för att köpa ingredienser till kvällens middag...

Det var på väg hem det skedde..jag gick där längs Ringvägen med rosor på kinden och kände mig snygg..blev så rädd för mig själv..vad är det för känsla??

Jag blev tvungen att ta mg ur det hela..det går inte att ha det så, jag måste förstå vilken division jag spelar i egentligen...så det första jag gjorde när jag kom hem var att ställa mig framför spegeln..

Nu tror jag inte längre att jag är snygg, men lik förbannat är jag på bra humör..energi har jag också...ska nog gå en riktig promenad senare idag (skriv nu inte att du bara ska gå till Eriksdalshallen och kolla på Bajens damer när de spelar innebandy bara..)..

Så får det bli...


Jag ber om ursäkt, det ska inte upprepas...jag lovar..

Det är en märklig känsla i min kropp just nu...något jag inte känt på ett tag...jag är på bra humör..nästan lycklig..märkligt..förstår inte varför..

Jag har precis spelat innefotboll ute i Bromma...stod i mål och vi förlorade med 5-3..jag hatar ju att förlora? Fast å andra sidan så räddade jag en hel del skott, så det kändes bra...

Huvudanledningen till att det känns bra nu är nog någon annan..i natt sov jag 8 timmar..så länge har jag inte sovit en natt under 2008 tidigare..att vakna utsövd redan halv elva på förmiddagen är en underbar känsla...sen att det betydde att jag fick stressa för att hinna med skjutsen ut till Bromma får jag väl ta..det var skönt att sova iaf..att somna i hygglig tid..

Det är väl så..att min nedstämdhet blev bra mycket värre pga inaktivitet och svårigheterna att sova..nu känns det bra..ska snart käka frukost och sen gå in i duschen, leka lite med mig själv kanske..ska nog försöka mig på en promenad trots regnet också...

Ni som är oroliga, var inte det...jag är säkert tillbaks vilken dag som helst..det lär inte dröja innan jag är mitt vanliga, deprimerade Jerker, men just nu tänker jag njuta lite av att ha en skön känsla i kroppen...

Jaha, det blev inte mer spännande än så här idag..

...nej, det blev visst inte det..

Snor ohämmat..

Det är populärt att skriva ner sin agenda för helgen i bloggen..jag snor ohämmat och gör detsamma...

Fredag: Sitta på jobbet till 17-18 någon gång, sedan åka hem till Söder, handla lite och äta älgbiff med grönsaker..skippar antagligen vitlöksbrödet idag. Titta på "På spåret". Öppna Paradis-asken och snaska choklad
Lördag: Kliva upp ohemult tidigt och åka ut till Bromma för innefotbollsmatch halv tolv. Snaska mer på Paradis-asken, kanske laga älggryta..
Söndag: Gå till pappersåtervinningen. Tvätta mellan 12-15. Jula ut. Äta upp det sista från Paradis-asken..

Blir stressigt i helgen ser jag. Någonstans i mitt fullspäckade schema ska jag också få in dammsugning..

På söndag är jag nog smal..

"Normal" sömn inatt iaf..somnade runt ett och vaknade av alarmet en minut i sju...känns bättre nu..även om jag igår kväll aldrig gick och la mig i sängen..sov i soffan, tänkte det var bäst så...och det funkade ju..

Har fortfarande en grym träningsvärk i axlar, mage och på sidan...drömde till och med om massage, men vaknade upp stel ändå...

Är iaf nöjd med träningsveckan hittills...tre gånger, varav en på gym..imorgon innefotboll..jag har börjat ganska bra i januari..på måndag blir det gym och träningsvärk igen..

Nu är det väl nästan 9 timmar till helg och jag får nog anstränga mig lite..inte låta mig stressas, men det ligger grymt mycket i inkorgen...

Hur tänkte doktorn??

"Jag har gråa dagar och svarta stunder. Jag är inte lycklig. Dock känner jag ingen som jag ville byta med; mitt hjärta krymper ihop vid föreställningen att jag kunde vara den eller den bland mina bekanta. Nej, jag ville inte vara någon annan"

Det är jobbigt just nu...jag är inte lycklig just nu..jag har värre sömnproblem än någonsin, min så välbeprövade lösning för att somna i min ungdom, att blanka hjärnan, funkar inte...hjärnan går på hyper...tänker fula tankar...diktar ihop fula scenarion..jag vet att det vänder, jag vet bara inte när..det plågar mig mest..det finns stunder av skratt, det finns stunder av funktion..sen kommer kvällen och det finns bara tid för svartsyn och dysfunktion...

Det märkligaste är att på jobbet funkar jag..hyggligt iaf..jag trivs bra med kollegorna, ändå ligger jag i sängen eller på soffan och nästan skakar av rädsla för att kliva upp..rädd för vaddå? Rädd för att inte glänsa? Rädd för att inte kunna hjälpa med någon fråga? Rädd för ansvar?

Jag vet inte, jag vet bara att även om jag alltid talat skit om mitt ointressanta jobb, så är inte det problemet egentligen..jag har alla chanser jag vill på det jobbet, om jag vill, om jag anstränger mig..jag kommer aldrig anstränga mig..jag kommer aldrig vilja...

Det finns egentligen bara en sak jag vill..det är samma som fuckar upp mitt inre just nu..förnuftet har en tuff match..men det måste segra..det finns inget annat..do or die...förnuftet kommer segra..det är därför jag tränar nu..för att förnuftet ska orka stå emot svartsynen..när förnuftet tvingat ner svartsynen på rygg och sparkat fanskapet mellan benen kommer jag må bra igen...jag tänker gå en match så fort träningsvärken släppt..sen ska de onda tankarna vara borta..dags för rosa fluffiga tankar igen..

"Jag tycker inte särdeles mycket om mig själv, varken skalet eller innanmätet. Men jag ville inte vara någon annan."

Väntan har sin tid, handling har sin...

Drog med en kollega på spinningen idag..det var hans andra gång någonsin..den första hade han blivit så svimfärdig att han varit tvungen att kliva av cykeln och lägga sig på golvet...inte så idag dock...

Tyckte själv det gick ganska bra..kände knappt av ryggen som jag brukar..det betyder antagligen att jag inte tog i nog mycket...
Det som gick riktigt dåligt däremot var stretchingen..åh så sträcker vi på armarna rakt upp..?? Que? Jag får inte upp armarna..träningsvärken är så grym att jag inte kunde stretcha riktigt..

Åh gud vilket intressant inlägg..jag slänger in lite om jobbet för att lätta upp det hela..

Kaos är granne med VD-assistenten...alltså..mitt skrivbord...mejlkorgen som igår var på väg att få överkomlig storlek är åter överfull och hånar mig...det kan bli en lång fredag..flexbanken tycker också det ska bli det..jag vet inte..jag vill inte..vill bara en sak...

Ööh..ja, det blev ju lättsammare..spinningen idag gör att jag tränade för tredje dagen i rad..med innefotbollen på lördag kommer jag upp i fyra gånger...det känns bra..tror jag kan vara smal redan på söndag..det går säkert så fort..

Städerskan har förresten haft urringat och varit utan behå hela veckan..vackert, men bara ett substitut från den som verkligen gäller..

Vad ska man med vänner till???

Lillebror skickade ett e-vykort med tanke på träningen..tack lillebror...

image61

olyckligt lycklig förälskad..

åhåj...vilken berg och dalbana året börjat med..
För det första..jag var inte alls 3 timmar försenad i måndags..det var 4 timmar...
Sen tisdag..i tid...halv nio..en bra tid
Onsdags..halv sju på morgonen..utan att fått en gnutta sömn under natten..
Idag? klockan tolv stämplade jag in...

Det blir spännande att se vad fredagen ger..

Kommunicera mig....

Jag har fått sova tre timmar iaf..mellan halv elva och halv två...lysande..nu är jag nog pigg imorgon..

Överkroppen blir stelare och stelare...själen blir ensammare och ensammare...
Näe..ska nog göra ett försök att sova ändå..men tror hjärnan kommer fortsätta gå på högvarv..tänk om det kunde komma fram några konstruktiva tankar någon gång och inte dessa destruktiva, självförgörande saker...

Nåväl, i värsta fall är jag väl först på jobbet den här morgonen också...

Klappa takten alla bloggarbarn..Spamma spamma hela dan..

Jag spammar min blogg ikväll...som om jag desperat försöker hålla mig vaken lite till...

Jag var kung på innebandyn idag..eller nästan iaf..jag gjorde kanske 90% av mitt lags mål..vi vann första matchen men förlorade de andra två...i slutet var jag så trött och spelade så dåligt...allt det kombinerat med min dåligförlorare-gen gjorde att jag var riktigt sur på slutet...oväntat?

Imorgon kör vi spinning..på lördag innefotboll ute i Brommahallarna...jag kommer nog vara smal redan på söndag..

Varannan helg-pappa igen..kanske..

Det lutar alltmer åt att dotra och hennes mor flyttar hem till Dalarna igen under sommaren..så då blir jag åter en varannan helg-pappa...flyttar de hem nu får det vara för gott!!
Kan vara skönt..få rutin på det igen...men det lär väl dröja innan jag vänjer mig med det igen...det är ändå inte långt till hösten och hon har väl gjort lappkast förut..inte en kvinna jag litar på direkt..

Träffat nytt har hon gjort också...under julen..han är redan introducerad hos dotra..och Vonsan tyckte jag var snabb med stora känslor?

Det är som jag alltid sagt..dotra kommer inte bli normal...antingen tar hon efter sin mor och blir seriemonogam..eller så blir hon mer lik sin far och går i kloster...

Inget av dem är bra...men vad hon än gör lär hon fortsätta vara Bajare iaf..något rätt har jag gjort i mitt liv...

Tillbakablick till juldagen..

Hur fan kunde jag få för mig att Daniel Agger är Schweizare?? Blanda ihop honom med Senderos..jag blir verkligen korkad när jag dricker...

Undrar vad det var vi slog vad om?? Vad jag förlorat??

Kvalitetstid vid mitt skrivbord..

Nu har jag varit på jobbet i en kvart...tände inte lamporna i taket, jag tycker det är mysigare med bara skrivbordslampan tänd..mycket mysigare...efter 10 minuter kom den första kollegan..han tände direkt i taket..all mysighet är som bortblåst..

Om nio timmar ska jag spela innebandy...undrar om jag ska jobba lite innan dess?

Favorit i repris...

Det är väl lika bra att ta det direkt..så här i början av januari..vi tar en sömnlös natt helt enkelt..märkligt nog verkar hjärnan mer aktiv nu än när jag sitter på jobbet...

Så efter att ha läste de sista 200 sidorna i en bok, vridit mig ytterligare en halvtimme ger jag upp nu..dags att gå in i duschen och sen packa träningsväskan..idag står det innebandy med jobbet på schemat..eftersom jag är så duktig och drar dit såhär tidigt behöver jag inte jobba efter den...

Årets andra insikt..

Kom till mig idag..det kändes väldigt viktigt...det kändes som en riktig aha-upplevelse..

Så frågan är vad fan var det för insikt? Det har helt försvunnit från huvudet.

Nu sitter jag och funderar på var jag var när insikten kom till mig..satt jag kvar på kontoret?? Hade jag hunnit till gymmet?? Kanske var jag på väg till tuben? Eller hade jag redan satt mig på blå tåget??

Det ska satan vara så insiktsfull och samtidigt så begåvad med en tankspridd hjärna..

Hur tänkte jag egentligen??

Årtusendets första styrketräningspass är avslutat....det känns..överallt..

Undrar hur jag hade tänkt mig det här egentligen? Så svag är jag ändå inte..bara ta det lite lugnt, känna på maskinerna..blir nog bra..blir säkert ingen träningsvärk efter det..

Tjena...hur svag kan en människa vara och ändå gå upprätt? axlarna orkar knappt med ett mjölkpaket...magen och ryggen skulle man kunna tro har en del muskler med tanke på späcket de behöver bära på...icke då..helt slut i överkroppen var jag..

Det bästa med passet? Det var friskis..inget posh-gym...behöver inte skämmas lika mycket...och trots att det är januari var det inte överfullt, så det var ingen kö vid maskinerna..

Tydligt är iaf att det är välbehövligt..förstår precis varför ryggen protesterar på spinningpassen nu...så det är bara att köra vidare...minst en gång i veckan..

Imorgon är det innebandy..på torsdag spinning och på lördag innefotboll..kan vara bra för den här bedrövliga kroppen..

Ett skott i pannan är fortfarande välkommet, men det kan vänta till imorgon..eller på torsdag, då den riktiga värken sätter in...


Årets första insikt..

Idag har jag kommit fram till att jag verkligen gillar att jobba på kontor...jag är däremot mindre förtjust i mitt jobb..

Det jag söker är med andra ord ett kontorsjobb där jag får göra vad jag vill...

Du brukar ju inte komma så här tidigt, ens på bra dagar??

Svart och vitt, Bajen & gnaget..kontrasterna är totala..idag gled jag in på kontoret redan halv nio på morgonen..ca 5 timmar tidigare än igår...

Så, nu börjar 2008..träningsväskan inte bara packades igår, den togs med till jobbet också..det ser lovande ut...

Enda frågetecknet just nu är hur jag ska få 9 timmar att försvinna så jag kan gå hem??


Nähä, inte Lotto-miljonär den här veckan heller...

Den första arbetsdagen för 2008 var mer eller mindre än katastrof...kom 3 timmar sent...fick inte särskilt mycket gjort...eller det kanske kändes mer så bara för att mailkorgen fortfarande är enorm...

Imorgon tar vi nya tag..träningsväskan är packad...Jerker ska styrketräna...Jerker kommer sannerligen önska sig ett skott i pannan på onsdag när träningsvärken kickar in..

Imorgon blir det bättre..förutom det där mötet vi ska ha på eftermiddagen..med en massa statistik som jag inte har gjort, som jag inte kommer hinna göra..men annars blir morgondagen mycket bättre...om inte annat så är det betydligt närmare till helgen på tisdagen än det är på måndagen...

Måndagsruelse..

Inte var det lätt att ta sig till jobbet idag...inte är det lätt att vara på jobbet idag...nog är fortfarande mejlkorgen på tok för fylld för att morgondagen ska bli bra...imorgon börjar allt på riktigt..jag håller fortfarande på att sitter in mig här på den nya platsen..3 meter från VDn...bra att komma in halv två på eftermiddagen då...

Livet känns helt hopplöst..inte blir det någon träning idag heller..inte nu när jag var så sen...men imorgon..då jävlar kör vi igång..Jerker ska bli smärt och smidig..eller iaf..mindre tjock och lättare...

Så livet känns kanske inte helt hopplöst ändå...när sedan städerskan dyker upp och är klädd i något urringat och inte har behå på sig vaknar snuskgubben till liv och mår riktigt bra...snart hemgång också..

Bra början..nu kör vi vidare såhär..

Det var så nära..så jättenära..att jag började 2008 med att komma in på kontoret redan vid halv sju på morgonen, men när klockan slog 5 gjorde jag ett sista försök att somna..jag lyckades..

Sen ringde chefen och väckte mig strax efter 11..jag har varit på jobbet i ca en halvtimme nu...har precis kopplat ihop datorn och öppnat alla program..pyntningen av arbetsplatsen får vänta lite till..

Bra början på 2008...samma som 2007 ungefär fast med skillnaden att jag somnade..en sömnlös natt blev det iaf..

Vad roligt livet är...

....och en sak till...den där pizzan jag åt...så här nära bulimi har jag aldrig varit i mitt liv..fan vad den ligger fel i magen..sju timmar efter att jag ätit...

Rolig natt..

Skjut mig..

..jag kanske ser på världens sämsta film på trean och ändå kan jag inte somna..det kommer bli en sömnlös natt...och imorgon som jag vill se "Basketball diaries" på kanal 9...

Ok, alla i en kör: Söndagsångest!!!

Imorgon är semestern slut..det är dags att bidra till samhället igen..som ett brev på posten dyker givetvis min light-ångest upp..

Jag vill inte..jag vill ligga kvar på soffan och kolla när Charlotte Kalla utklassar världseliten..och med tanke på min dygnsrytm lär jag sova 1-2 timmar inatt innan jag ska bege mig till helvetet...

Det börjar med att jag inte kan slå på datorn när jag kommer dit..för det sista jag gjorde 2007 var att flytta alla mina grejer till en ny plats..så det blir till att försöka koppla in datorn, placera ut allting, upp med urklippen på väggen och sånt..jag hade den nästbästa platsen på jobbet i mitten av december..nu sitter jag 3 meter ifrån vår VD..

Nåväl, när det är klart är det dags att slå igång datorn..öppna outlook och börja gråta..eftersom det har varit tävling i Vetgirigt-ligan under julen har jag varit in ett par gånger..det kommer vara minst 70 olästa mejl när jag öppnar programmet...sen ska det skrivas månadsrapport, lämnas in flextidsrapport och massvis med andra tråkiga grejer..plus att det säkerligen har hänt saker som inte syns i mejlen så kommer det garanterat vara en kö vid min plats...

Suck...men jag är iaf lös i magen och har ont i halsen..

2008 börjar nu..

I led med tanken att vara smärt till sommaren har jag idag endast druckit ett glas apelsinjuice och legat på soffan hela dagen...

Nu ska jag gå och hämta min pizza...

Utsikter för 2008...

Tanken är väl att efter en ingående studering av navelluddet så ska man blicka framåt..ta med sig sina erfarenheter från föregående år och sedan använda verktygen man har för att göra kommande år ännu bättre..

Skulle jag ta med mina erfarenheter så skulle jag antagligen skjuta mig direkt..någon älg lär jag inte få skjuta i år..enligt min erfarenhet..jag har varit lite lycklig också..det brukar slå tillbaks...jag har åter misslyckats i beach-träningen...det är inte någon ny erfarenhet..jag har träffat någon som jag håller av och hoppas att det ska bli något bra med..någonting skrämmande..hur ska jag hantera det?

Nåväl, om vi börjar med det som jag kämpat längst med...beach-träningen..att försöka slippa se ut som en flohabba när jag vaggar nerför Götgatan..i år testar jag åter ett nytt grepp..denna gång ska jag börja styrketräna (troligen redan imorgon) så att jag kombinerar och får en allsidig träning..jag har också börjat använda stegräknare och i slutet av januari ska jag ha ett klart mål för hur högt stegsnitt jag ska sikta på..får inte vara för lätt och inte heller något helt omöjligt..i augusti är målet att springa Midnattsloppet...jag är inte joggartypen, så det blir en rejäl utmaning...istället för att fokusera på vikten ska jag fokusera på omfånget..så jag mäter hur tjock jag är runt naveln..så fort jag hittar ett måttband på tre meter eller mer börjar jag..
Maten måste också förbättras, men där ska jag fokusera på mer hemlagat och mindre luncher ute än något annat..mitt mål är också att börja laga lite fler rätter..de rätter jag lagar är jävligt goda, men inte så många..

Ekonomiskt har jag ingen plan överhuvudtaget...försöka att inte slösa så mycket kanske..försöka höja lönen igen..kanske titta åt något annat håll..det är fortfarande svårt, jag har inget som jag absolut vill göra...ingen bransch som lockar..förutom pensionärsbranschen kanske..så jag kommer fortsätta spela på Lotto...

Det svåraste är ändå den emotionella delen av 2008...
Min dotters mor ringde i december och sa att hon och dotra kanske flyttar hem till Dalarna till hösten..om inte hon kan få ihop det ekonomiska bättre..då kommer jag träffa dotra betydligt oftare..tillbaks till varannan helg antagligen..men jag tar inte ut något i förskott..inte den här gången..
Kärleken är omöjlig att sia...det kommer bli en känslomässig katastrof eller ljuvlig lycka..i år kommer det inte bli något jaha-ryckapåaxlarna-år iaf..det står säkert...jag har egentligen aldrig letat efter kärleken, så det är spännande..

Så, 2008 hoppas jag en hel del på...jag tänker springa det förbannade Midnattsloppet och för att orka det måste kaggen bli mindre...ekonomiskt kan det gå hur som helst..månadsmässigt räknar jag med att ha lite mer pengar för jag ska köpa ett säsonskort den här gången..sen kommer EM så juni blir bra..
Redan i februari ska jag på kurs för att utvecklas på jobbet (va?? skrev jag det där?) och i slutet av januari ska jag vara med på en mässa..nästan så att man kan tro att jag har en karriär??
Dotra ska gödas med älgkött och Bajenmatcher som vanligt och jag ska bli bättre på att uppskatta hennes närvaro..om hon lovar att sluta bryta på skånska..
Sen kommer till slut kärleken...jag kommer göra allt för att den ska växa..anstränga mig till det yttersta..jag ska inte lorta bort den här chansen...att träffa en vacker, kort tjej med 08-dialekt och fäbless för älgkött är i princip omöjligt...om det är lika omöjligt att få ihop det med en sådan tjej återstår att se..

Vi får väl se hur mycket av det här som kommer slå in...min erfarenhet säger mig att allt går åt helvete, men jag hoppas på tvärtom..

Sammanfatting av 2007-den korta versionen..

Fan vad roligt...jag skrev ett jättelångt inlägg om året som varit...om toppar och dalar..insiktsfullt, roligt och nästan djupt...webblogg tyckte visste att jag skulle bli utloggad under tiden..hela skiten försvann..så ni slipper läsa det hela...
Iaf..lite snabbt då.

Jag öppnade året med att nästan skära av mig fingrarna när jag försökte öppna en sojaflaska på trettondagen..ovanför skärsåret på högerhandens långfinger saknar jag fortfarande känsel..så här i efterhand skulle jag givetvis gått till doktorn..så hade jag kunnat få lite extra pengar nu under vintern...för mina men efter olyckan..

Sen var det en massa text som jag hoppar och går direkt till toppar och dalar istället...

Dalgångar:
Jag misslyckades för 9 året i rad med målet att bli beach-klar...nu väger jag precis lika mycket som ifjol vid den här tiden..men till våren då jävlar..
Min lön..jag lyckades visserligen under den fyra månader långa förhandlingen att dubbla min höjning, men lönen är fortfarande på tok för liten..hade jag inte varit så bekväm av mig hade jag redan suttit på en ny arbetsplats och plågat dem med svordomar och sexistiska kommentarer..
Annars var året ganska hyggligt..att jag försov mig hela tiden under vintern är liksom normalt..

Toppar:
Min dotter efter Gais hemma i oktober: "Pappa, det här är den bästaste dagen i mitt liv"..jag höll på att falla i gråt..så vackert och hon tycker fortfarande att jag lagar bäst mat i den här världen..så den dagen och min dotter mest hela tiden var riktiga toppar..
Ekonomiskt har det här året varit bättre än 2006..lite har det väl att göra med den ekonomiska doping jag gjorde i början av maj när jag tog ett lån på 50000 för att betala en räkning på 2300 (ja, jag betalade av datorn och lite annat också..lugn bara, jag är inte helt tappad bakom en vagn)..
Klaksvik på midsommardagen på ett ödsligt Råsunda känns lite som en topp också..Det är jag som är Hammarby..
I början av november fick jag en förvirrad kommentar..det ledde fram till en kyss vid Nackas hörna den 15 november..2007 års absoluta toppnotering..så lycklig som jag var efter den kvällen vet jag inte om jag varit någon gång..Hon är helt underbar...

Så, 2007 slog 2006 med hästlängder..fast 2006 års kommentar "Je e sö köt sö je höll på å gnögg mig genöm madrassa" är fortfarande en vinnare..i år slapp jag iofs ragga på unga värmländskor utanför fyllecellen...

Rapport från soffkanten...

Min insomnia fortsätter..skönt att jag fått in några rutiner..somnade strax efter kl.6 imorse...sov så länge att jag missade Kallas kanonlopp..har ju ändå fått se lite repriser...

Sen har jag legat på soffan resten av dagen..pendlat mellan dvala och kolla på sport...nu hoppas jag att förkylningen verkligen bryter ut..då kommer jag säkert somna ganska tidigt ikväll ändå...

Det är det som är riktigt störande..jag har inte sovit mer än 4-5 timmar per natt, ändå har jag inte kunnat somna..vem visste att MacGyver skulle vara så intressant??...jag inser att det antagligen har att göra med min inaktivitet..jag ligger på soffan hela tiden..kliver ut till köket, lagar mat och sen tillbaks till soffan..jag behöver inte sova mer än 4-5 timmar för att klara av mitt behov av vila..

En sak till som stör, jag har gått omkring och nästan varit förkyld i en vecka nu..kunde det inte ha brutit ut tidigare? bli sjuk på riktigt och så frisk på tre dagar..nu kommer det väl imorgon..då jag ska jobba..och hade tänkt dra igång träningen..ni vet så jag som vanligt blir smärt och smidig lagom tills pensionen...i år ska jag fan lyckas...


Junior-VM i korthet..

Surt att förlora i sudden..speciellt på ett sånt skitmål...men i det stora hela måste jag säga att jag är riktigt nöjd med värdinnorna som hjälper till vid alla prisutdelningar..junior-vm borde alltid gå i ett östland...

Apropå träning...

Igår, innan jag duschade såg jag det som en bra idé att göra några sit ups och armhävningar..så några muskler skulle få lite motion iaf..

Efter det gick jag in för att duscha..hmm..trycker på..måste gå på dass först..satt mig ner...magmusklerna drog ihop sig totalt..gick knappt att sitta ner..fick sträcka på mig rejält för att musklerna inte skulle dra ihop sig..lätt att skita då?

Idag har jag en enorm träningsvärk i magen..allt detta för lite drygt 30 sit ups..

Bara sport, bara sport....

Bidde inte direkt någon promenad...det blev mer sport på tvn och sedan en kort promenad till Ica för att köpa ingredienser till dagens matlagning..

Imorgon däremot..då jävlar ska jag ut och gå...om inte det är någon tv-sport hela dagen då..

Lat lördag..slö söndag, sen är det ljuvliga livet slut igen...

Jag trodde verkligen att jag skulle somna tidigt igår kväll...jag var pisstrött redan kl.23...men nejdå..det blev ett par filmer, ett halvkassa avsnitt av MacGyver och sen slötitta på Fashion house innan jag somnade in strax före 5 på morgonen...turligt nog vaknade jag till liv under skidloppet, så jag missade inte så mycket..

Nu borde jag ge mig ut på promenad...eller jag borde nog äta frukost först..sen promenad..behöver röra mig...tror att min inaktivitet har fuckat upp dygnsrytmen lite...och huvudet också...igår bröt jag ihop totalt en vända..började gråta som någon annan tjockholmare...det känns bättre idag..

Igår älgbiff...idag köttfärssås..but of course..älgfärs...

Så jävla skönt...

Sverige spöade Ryssarna i sudden...nu vet jag vad jag ska göra kl.20 imorgon kväll...

Fast nu ska jag klä av mig naken och duscha...sen blir det lite älgbiff med grönsaker och vitlöksbröd..fast då är jag påklädd igen..

Lut dä mot mä...

Sometimes in our lives, we all have pain, we all have sorrow.
But if we are wise, we know that there's always tomorrow.
Lean on me, when you're not strong and I'll be your friend.
I'll help you carry on, for it won't be long 'til I'm gonna need somebody to lean on.


Please swallow your pride, if have things you need to borrow.
For no one can fill those needs that you won't let show.


You just call on me brother when you need a hand.
We all need somebody to lean on.
I just might have a problem that you'll understand.
We all need somebody to lean on.


Lean on me when you't not strong, and I'll be your friend.
I'll help you carry on, for it won't be long 'til I'm gonna' need somebody to lean on.


You just call on me brother if you need a friend.
We all need somebody to lean on.
I just might have a problem that you'll understand.
We all need somebody to lean on.


If there is a load you have to bear that you can't carry.
I'm right up the road, I'll share your load if you just call me.


Call me ( if you need a friend)
Call me

Lean on me, Bill Withers


jaha...typiskt..

Jag var vaken till någon gång efter 9 innan jag somnade..nu är jag vaken igen..titta lite på Charlotte Kalla, sen ska jag gå till banken..lovar..och sen till affären..och sen junior-vm i ishockey...

Det börjar likna 2007 all over igen...

Är det nu alla som inte har semester sitter vid köksbordet och dricker kaffe innan de ska bege sig till jobbet?

Själv funderar jag på vilken nästa film ska bli...Det blev ingen sömn den här natten..så nu får jag vänta på att Banken ska öppna..sen till mataffären och fylla upp kylskåpet...får försöka vaka mig igenom den här dagen...sen kanske dygnsrytmen blir rätt...hoppas jag kan få bort tankarna också...

Sleepless in Skanstull...

Jaha, nu har jag gett upp för inatt..får bli en film istället för att ligga i sängen och ätas upp av mina tankar...var fan kommer de ifrån egentligen??
De har förföljt mig i en vecka...jag klarar inte av att skaka av mig dem nog länge för att kunna somna...kommer bli en bra början på jobbåret då jag dyker upp vid lunch hela första veckan..

Det är irrationella tankar..jag vet det...men den förnuftiga delen av mig förlorar hela tiden just nu...jag försöker ständigt finta den deprimerande melankoliska känslodelen..det funkar en vända..misslyckas igen..drar fram ett sista desperat kort i att tänka vad jag behöver göra på jobbet när jag kommer tillbaks..vad jag borde ta tag i och göra bättre..men då kommer ångesten istället..

Film var det ja...är sugen på "A love song for Bobby Long"...fast då börjar jag bara gråta...skulle iofs behöva göra det...kanske någon hjärndöd actionfilm? Om jag äger någon..eller dokumentären om Nacka? Nacka är alltid närvarande i mitt liv...

Nåväl...filar fortfarande i mitt huvud på någon sorts sammanfattning av 2007 och något om utsikter 2008, men just nu är jag för mosig i huvudet för att göra något bra av det..något som inte ger en självmordstankar...det kommer..iofs, det sa jag nog ifjol också..då kom det inget...

Nej, film...jag gråter säkert över vad som helst inatt så det kvittar nog..imorgon ska jag göra mig av med tankarna..de ska sluta nu...innan den sista cellen i mig går över till galenskap...

Ännu en sömnlös natt??


"Icke tänka! Tanken är en syra som fräter. Du tänker i början att den blott skall fräta på det som är murket och sjukt och som skall bort. Men tanken tänker inte så: den fräter blint. Den börjar med det rov som du helst och gladast kastar åt honom, men du skall inte tro att det mättar honom. Han slutar inte förrän han gnagt sönder det sista du har kärt."

Yup, så är det....

I don't know much about love...

Min briljanta idé om att boka tvättid så att det första jag har att göra när jag nu är hemma (jag har tre hemma ifall ni undrar) i sthlm igen är att klampa ner i källaren känns inte längre så briljant...som vanligt när jag tänkt ut något smart vad gäller tvättiden...

Jag har även en tvättid imorgon vid lunchtid, men om jag går emot allt vad mina instinkter tänker och tvättar och stryker ikväll så har jag hela dagen på mig imorgon att inte göra någonting..förutom gå på banken då...och kanske kanske gå till gymmet...eller gå till Bajen-shopen..års-dvdn har kommit..min halsduk försvann ju på juldagen och jag skulle behöva en ny..om jag någon gång får för mig att ge mig utanför dörren när det är mindre än 2 plus...

Nåväl, snart dags att tvätta..ska bara packa tvättkorgen..typ...ville egentligen bara meddela att jag åter är hemma i Skanstull och att det nu är mödan värt att vänta utanför porten igen...(någon gång kanske någon verkligen gör det, men först antar jag att jag måste få läsare...)

Snart hemma barn..

Ska egentligen packa nu...imorgon lär jag vara för trött för att göra det..

Det har alltså blivit dags att vända sig söderut igen..bort från lugnet, bort från 1000 steg om dagen, bort från stå och titta ut genom köksfönstret och titta på de nio rådjuren som äter hos grannen, bort från snö och kyla (vilken lögn..när jag gick av tåget i Mora den 23:e var det nog 10 minus och snö ute..sen vände det..det har visserligen snöat någon decimeter, men mest har det regnat och varit plusgrader..tur det iofs eftersom jag aldrig hittade några vinterskor..å andra sidan..vem bryr sig? Jag har knappt varit utomhus, har jag inte varit bakfull har det varit för dåligt väder eller för skön säng..)

Tillbaks till hets och stress, tillbaks till TVn, tillbaks till snabbmatsställen, tillbaks till bredbandsvärlden, tillbaks...

Jag lär vara för trött för att jag på ett obegripligt sätt lyckats vända dygnet rejält..somnar tidigast kl.6 på morgonen..sover 4-5 timmar och kliver sedan upp..kan ändå inte somna i tid om kvällarna..och det är inte tvn som håller mig uppe..vi har ju ingen just nu...det är tankarna...kan de ge sig nu ett tag..jag vill sova ikväll..

Nåväl, på måndag ska jag börja jobba igen då lär väl tankarna försvunnit totalt och jag sitter där som ett hjärndött fån..

Tillbakablick till precis innan jul...

Även om jag grymtade lite när jag sent, sent på kvällen den 23:e kom hem till huset och det inte fanns ett enda julpynt uppe så jag och lillebror fick använda oss av julaftonsförmidagen till att pynta huset, slänga upp lite girlanger i taket, upp med gamla slitna posters, på med julduken på bordet och övertala lillebror att det var hans tur att klä granen..det enda som var uppe var världens fulaste sprattelgubbtomte som jag gjorde när jag var 10..jag skäms över den varje jul...

Men trots det måste jag säga att det var lite sött av mor att köpa juldasspapper...

Borde inte du sitta på en skoter på väg ut till Kvarntjärn??

För första gången på åtminstone 18 år, tror jag, är jag nykter på nyårsafton...och frivilligt är det också..
Det blev en lugn kväll..romantisk middag med dotra där vi skålade i julmust...fläskfilé och potatisgratäng...den slöa varianten..hälla ut en påse gratäng i formen...sen grevinnan och betjänten för första gången på väldigt många år också...blev kvar lagom till en sen frukost/normal tid för lunch..sen dök lillebror upp och gjorde slut på det...

Fick hålla dotra vaken till tolvslaget..tittade på Janne M och sen ut genom fönstret på lite fyrverkier från någonstans i byn...hon somnade som en klubbad säl efter det...

Nu sitter jag här...reflekterar över livet...det är väl tveksamt om det stannar nog länge i huvudet för att jag ska orka få ner det på något papper sen när jag är tillbaks i 08-land den tredje...

Det som saknas lite är att åka ut till Kvarntjärn och fiska..de är nog på väg att dra ut nu....å andra sidan..jag brukar fiska i en kvart sen sätter jag mig i slogboden och dricker igenfrusen öl...

Ni får ha det så gott...hoppas ni får ett bra 2008...mitt ska jag fundera över väl när jag är inom bredbandets gränser igen...

Imorgon tar lillebror med sig tv-kortet hem till byn och vi blir utan tv..det kan sluta med att jag sätter mig och segmodemar igen...eller så kanske jag äntligen läser ut Doktor Glas...