Tvättid ikväll..måste köpa tvättmedel..

Jaha, det här är sommartid alltså?
Verkar inte vara någon skillnad...jag kommer visst in samma tid ändå..nu tillhör jag iofs de som anser att det är lättare att ta sig upp när det är sommartid, men trodde nog att även det skulle fuckas upp nu när jag fått så konstig dygnsrytm (läs: normal för resten av världen)..

Jag har också tack vare min tidiga närvaro fyllt upp flexbanken till max..så april lär väl bli en del gratisjobbande..jag är väl en alltför godhjärtad människa som gör volontärarbete inom kablageindustrin..

Nu, snart, möte..ett möte som säkerligen slutar med att jag får fler arbetsuppgifter..det är ju verkligen så att jag hinner med det jag ska göra nu..risken finns ju också att de plockar bort russinen i kakan för att jag ska hinna med andra saker..verkligen bra..verkligen..

Glömde...

Som det kändiskåta monster jag är måste jag ju berätta om helgens kändisskådningar också..
Lördag, i Skrapan..Lasse Anrell signerar böcker och frågar mig om var jag fått tag på min snygga Södermalms-hoodie..på väg ut från Skrapan ser jag även Fredrik Berling (vilket kanske inte är så konstigt då han är konferiencer på Bajen-dagen)..

Söndag: Sitter på Donken på T-centralen med dotra då Torkel Pettersson knallar omkring med en lampskärm i händerna..

Okej, kanske inte den bästa helgen..men några iaf..
För övrigt är jag på Facebook
vän med en i Bajen-panelen..det är stort..det måste räknas i kändiskretsar det också?


-A Jay & Silent Bob movie? Who would pay to see that?

Måndag igen, sömnlöshet igen..jag gjorde missen att lägga mig på soffan efter att jag lämnat dotra på bussen (plus ger det däremot att jag gick hem från slussen)..somnade till och missade i princip alla sporter som gick på kvällen..såg lite i början av fyran-sporten och så lite i slutet av Sportspegeln..

När jag sedan en timme senare insåg att det nog inte är något på tv den här söndagen heller slog jag på min nyinköpta film "Jay & Silent Bob strikes back"...big mistake..klockan var över två innan jag tittat klart..det var ju en sån däring bakom scenen- film också, bortklippta scener, gag reels odyl..det var dessutom se om ett par scener innan jag till slut gick och la mig för att rulla runt lite i sömnlöshetens namn..jag fick säkert tre timmars sömn trots allt och jag kom in till jobbet i tid..men jag skippade frukost (om man räknar bort två stora glas med apelsinjuice)...så nu är jag vrålhungrig och måndagsdeprimerad...

Helgen var annars helt okej..dotra fick sin mini-pc på fredagen och jag var därmed återigen på första plats för årets pappa...jag sög totalt på innebandy..anser själv att det beror på att jag fick en riktig matchtröja och därmed ett nytt nummer..nr 11 istället för 88...bänkad Kahnberg istället för sniper-Lindros typ..dessutom satt den där jävla tröjan som ett korvskinn..inte så smickrande om man har mina former..de måste vara riktigt taniga som har de där storlekarna i Lkpg..jag har tappat i poängligan nu pga av det här..inte ett jävla mål på två matcher..bedrövligt, senaste helgen som var så dålig var när jag fick innebandybollen i ögat efter två byten..

Efteråt blev det bättre..kalas hos Blingis..man begriper egentligen inte hur vackra människor är innan man ser dem i verkligheten..
Eftersom dotra var med så fick jag ta det lugnt med alkoholen..så jag kom aldrig riktigt ur min sociala efterblivenhet..sånt som händer, jag hann iaf med att ifrågasätta om det inte alltid är kallt på råsunda och insinuera att alla gnagare kastar gatusten på oss hederliga bajare (ja, det är väl sant?)...

Nu ska jag deprimera lite mer..sen träna ikväll, fixa räkningarna och bli än mer deprimerad när jag inser hur mycket jag slösat bort i helgen...

Äntligen fredag...

Håkan tajmade perfekt idag..när jag gick sista rulltrappan ned ut från Kista tunnelbana började han sjunga om Pååls bageri...solen sken och jag studsade nästan fram mot jobbet..ett tag tänkte jag hoppa upp på de där fyrkanterna som står vid parkeringen, men insåg att jag är 34 och det antagligen är väldigt opassande..studsandet fortsatte iaf och när jag svängde in på upploppsrakan fick jag solen i ögonen igen..jag gick där med ett leende på läpparna och livet kändes bra..

Då är det skönt att det räcker med ett samtal från Erik Norrlänning om ordern från norrlänningarna som Schweiz gör allt för att fucka upp för att man ska vara tillbaks i melankolin..det är sanslöst hur svårt det är för en del..jag trodde jag var rädd för ansvar och för att jobba...

Missade nästan hela Sanna på radion också eftersom jag sov lite för länge imorse..hade jag tänkt på det när jag studsade fram på väg till jobbet kanske jag inte varit så glad utan haft ett jämnare humör..

Men det är väl så..det är resan dit som är mödan värd (eller något sånt)...när jag åker hem från jobbet blir det mer Håkan, det blir också en kort dag eftersom dotra kommer..jag får väl stålsätta mig i några få timmar för att inte skära handlederna av mig..det blir bättre när frihetens klocka ringer i eftermiddag..

Tur att en del tål lite..

Glömde en sak...vår VD gör sin sista dag på kontoret idag..han flyttar till Kina imorgon..han stod i närheten när radion spelade en låt, så jag ropade åt honom att komma hit..

- Käre VD, lyssna på radion..de spelar min önskelåt som jag tillägnade dig..Det är för övrigt samma VD som jag kallade Finnjävel på sommarfesten för 4 år sedan..

Känns som om lönen snart är slut..

Jodå..jag fortsätter komma i tid..det är väl det roligaste som hänt idag..typ..

Några från kontoret åker upp till mina hemtrakter idag..skidåkning i Stöten...jag hänger inte på, för jag ska på bröllop på baksidan i maj..behöver pengarna till hotell och resa och (om nu magen går ner någon gång) ny kostym...moget av mig att inte hänga på..det är så..jag har blivit tråkig..

Pga den där skidresan blir det ingen box med den blonda controllern ikväll.det blir Viggen istället..ja, han kallar sig så på Skype..han är längre, ung och antagligen betydligt starkare..det kan bli ett tufft pass...

Jag har iaf meddelat dem om att de träffar på någon med rondör som jobbar där i stöten så är det antagligen Kim (men ni kan kalla honom för Elisabeth) eller min kusin..

Våffeldagen..

Den blonda controllern var i toppform idag...
- iih, det är våffeldagen idag. Johan har lovat att laga plättar..
-??? Men? det är ju våffeldagen, vad har det med plättar att göra?
- Men, det är ju så gott med plättar..
- Jo, men..
Där gav jag upp, vi kom iaf fram till att jag skulle ringa hennes svärmor och säga att jag önskade mig en plättlagg i födelsedagspresent..för "sånt får man alltid av henne om man önskar sig det.."

Vi har skapat en citatbok på jobbet också..HR fick in ett bidrag..
Den snart förre VDn:
- Men du vaknade väl i morse och sa "Hej, älskling..."
- Jag hade väl inte grannen i sängen heller!!
(Förklaringen är tråkigare än känslan man får av vad hon menade här..)..

Top scorer...

Det är ju helt jävla otroligt...igår kväll spelade vi om plats 5-7 i serien..allt för att få ihop något slags slutspel för oss förlorare också..
Första matchen som spelades vann Veolia mot KAFA med 5-4...vi tittade på slutet av matchen och såg ingenting som tydde på att det skulle bli några problem för oss..möjligtvis för att vi bara var 2 avbytare eftersom ett gäng svek av vissa ogrundade skäl...att bestämma en dejt helt plötsligt är inget godtagbart skäl..

Iaf..matchen mot Veolia var inget annat än ren fotbollspropaganda från vår sida..det var one touch och perfekta löpningar, det var ett genomsäkert försvarsspel och disciplin..vi spelade ut dem och vi sågade oss igenom deras försvar gång på gång med geniala löpningar och vackra passningar..
Vi vann med 6-2..enda plumpen var att deras målis fick göra mål i slutet..tyckte personligen att han sparkade bollen ur händerna på vår målis men..
Jag? tre mål..dominant i anfallet igen..den gamle mittbacken har blivit målfarlig på äldre dagar..var väl hyggliga mål allihop..
Andra matchen..mot laget som fick stryk av Veolia..vi ska inte annat än vinna kan man tycka då..men korpens matcher är föga lätta att förutspå...
Vi släpper in ett mål..det är lugnt, ingen fara på taket..släpper in ett till...på avsparken slår jag ett dåligt hemåtpass och vi släpper inte ytterligare ett...passningarna går inte fram..alla verkar trötta..löpningarna går inte som det ska..vi är urusla..KAFA är 4 klasser bättre än Veolia..hur fan kunde de förlora första matchen?
I slutet gör en av motståndarna årets mål..en bicycleta rätt upp i krysset..verkligen rätt upp i krysset..det var bara att applådera..vi får pisk med 7-0..jag sumpade ett friläge, vi hade ett par lägen till också, men det var verkligen en rättvis seger..
Så, i slutändan slutade vi sjua..på mindre gjorda mål än Veolia..det där målet där målisen sparkade bollen ur händerna på vå målis var kostsamt...sen slog väl vi av på takten lite för mycket i första också..hade vi gjort ett mål till hade vi kommit sexa..surt sa räven..
Nu är innefotbollen slut för i den här säsongen..någon grussäsong blir det inte..får se om vi kör någon träning i Lumaparken under sommaren, annars är den enda fotbollen den som ses på Söderstadion och Kanalplan...

Kom hem tjugo i tolv på kvällen..hade varvat ner och gick och la mig halv två i natt..på jobbet kvart över åtta...det är något riktigt sjukt över mig..

Southstadium..

Tisdag...sista innefotbollen för säsongen ikväll (natt)..så med början imorgon måste jag ta ett större ansvar vad gäller min träning..det har ju varit lätt tidigare..innefotboll är roligt..men nu är det slut och det blir ingen grussäsong i år..Malung FC har lagts i träda...det är okej, det kändes ändå som det tog mer än det gav...inte så jätteroligt, men tog en massa tid..

Jag har ju säsongskort nu för tiden, så jag skulle säkert missa en del matcher ändå..

Genrepet missar jag också..vådan av att felknulla för 10 år sedan..dotras buss går mitt i matchen..nåja, det får väl gå ändå..jag tänker däremot inte missa någon seriematch av den anledningen..

Nä, om man skulle gå tidigt idag, det är ändå snart helg..

Ett snabbt beslut i soffan och jag tog sovmorgon imorse..orka kliva upp redan vid sju..drog mig till kvart i åtta..tog mig till slut upp, rakade mig, tog en lång frukost och begav mig till slut till jobbet..kom precis i tid..det räcker..

inser att jag imorgon kommer ha jobbat ikapp mina två flexdagar som jag tog ut för innebandybollen i ögat..suck..eller ska man kanske skriva att det beror på att jag är en så lojal arbetare?

Nåväl, ikväll är det gym..det är nog höjdpunkten...men det är snart helg igen..

Mange, my main man..

17-tiden igår..det ringer på min mobil..det ringer aldrig på min mobil..

- Mange! Är du full?
- Visst är i Karlstad och ser på sophockey. Jag hatar dem.
- Karlstad? Med vilka då?
- Veteranerna, men de är så gamla. Jag är yngst, jag är alltid yngst.
- Jag är yngre..
- Men du är sämre..haha, jag har alltid vilja säga det.
- Vill du höra hur det gick för united dag?
- Nu blev det väldigt dålig täckning här..gdflkghmsl *klick*

Kvart i ett samma kväll ringer det igen..
- Mange! Är du fortfarande vaken?
- Ja, jag har varit på Sandgrund, eller nu heter det Blue Moon. Men nu är jag på väg hem. Fan vad jag hatar dem. Babyface Wallin och fulast i stan Jönsson.
- Jo, det vore skönt om det gick dåligt för dem
- Jag hatar värmlänningar, oj, det kanske jag inte skulle sagt, nu möter jag några här. Fan vad jag höll på Skellefte idag, äckliga FBK..oj, nu möter jag fler här..kanske inte skulle säga så..
-Mmm..nej, det är väl ingen vidare idé.
- Det är därför jag ringde, så jag inte ska bli nedslagen av slöddret här.
- Kanske inte borde säga så heller?
- Vart fan bor jag förresten?Hur fan kan de släppa iväg mig själv? Ibis? är det här? Näe..vad fan ett Stadium..jag har inte gått förbi något sånt? Kan du kolla på internet vart jag ska?
- Eeeh, vart bor du då?
- Nåt Scandic..jag är på västra torggatan.
- Okej, det finns 6st Scandic i Karlstad..Kan det vara city? Det verkar nära iaf..
- Kanske..hur tar jag mig dit? Jag är vid något stort torg nu..
- Ok, du ska vänster efter torget. Du bor på Drottninggatan..
- Men, fan vad jag hatar dem..oj, här är det kö till någon bar..snygga tjejer, nej..jag måste hitta hem.
- Var är du nu?
- Östra torggatan..äckliga jävla Färjestad..nu får jag stryk..nej, jag klarade mig..
- Ta vänster när du kommer till Drottninggatan, det är 100-200 meter till hotellet.
- Fan, jag är hungrig, finns det någonstans att äta på vägen?
- Jag vet inte, jag sitter framför en karta..
- Jaha..där kommer det några som äter..ursäkta, finns det mat här någonstans (lyssnar på instrukioner).
- Ok,du hittar nog nu..
- Ja, nu ska jag få käk..ha det *klick*

Roande..eftersom det inte ringde något mer sen är jag övertygad om att det gick bra..bönderna gör småstan liksom..
Varför jag svarar på fyllesamtal? Jag är så illa tvungen, så ofta som jag ringt dessa tre på natten för att prata om något viktigt har jag inte val..en får helt enkelt betala för gamla synder..

Stureplan nästa..

Min favoritgranne visar sig vara en riktig kändis...
1.10 in på
klippet visar hon sin skådespelartalang..

Sa jag förresten att jag är bjuden på fest hos henne? Sa jag det? Nähä..jo, jag är bjuden på fest hos henne..hos en riktig kändis..

Dessutom såg jag Fredrik Berling på Ica idag..fast det är ju inte alls lika stort..

En underbar start på dagen..

Vaknar redan kl.8 på morgonen..lyckas somna om till nio..borstar tänderna..laddar cd-spelaren med Eva Cassidy, Vivaldi och Kenta, tar en snus, lägger mig i sängen igen och plockar upp Lundell..läser en timme och njuter av morgonen..

Så skönt, så tyst, så själv..

Nu, frukost/lunch sedan årspremiär på Kanalplan..ikväll, älggryta och förhoppningsvis läsa ut Lundell..

Det avgör saken...

..när jag får tårar i ögonen av slutscenen i "Hundtricket", då är det fan dags att åka upp till skogen, dricka öl och lära sig att vara en riktig man igen..

Bara lönen kommer bokar jag en resa helgen innan påsk..

Vilken jävla finanskris?

Det börjar bli tjatigt, men visst fan kom jag in på kontoret redan kvart över åtta nu igen..det är bara att inse att jag blivit för jävla gammal..

Snart ska vi ha ett litet krismöte..så här i lågkonjunkturens tider har en av våra kunder beställt så mycket att vi inte kan leverera..eller rättare sagt vi vet inte om vi kan leverera som vi ska..så det blir ett möte där vi ska försöka få ihop en leveransplan..samtidigt dök det upp ett mail igår kväll där min favoritinköpare behövde hjälp..givetvis samma material som ingår där, så jag ska försöka få in hennes kablage också..spännande..

Så, med andra ord, jag blir väl garanterat sist från kontoret den här fredagen också..senast nästa vecka kommer jag ha jobbat ihop mina två jagfickeninnebandybolliögatochdetärjättesyndommig-dagar som jag slapp ta sjukskrivning på och fick ta flex istället..

Vad fan ska det nu bli för mat?

Det var dags ikväll igen..Per på 4+...efteråt är jag full av inspiration..stegar in i köket..rufsar i det flottiga håret och med stora självsäkra rörelser slänger jag ihop en kulinarisk sensation..tyvärr var det visst säsongsavslutning..torsdagarna blir inte detsamma utan Per..

Innan Per var det KI Box..när vi satt och väntade på att få gå in var jag full av energi..så mycket att den blonda controllern blev orolig för mig...och det höll i sig hyggligt under hela passet..det blev ett 10 gånger bättre pass än förra veckan..nästan så att det kändes att fettet rann av en under tiden..

Det är fan en ynnest att boxas med den blonda controllern..vi passar ihop på passet..ungefär samma längd..jag svag för att vara man..hon stark för att vara kvinna...blir bra..vi tränar också båda två för bröllop..hon för sitt nästa sommar..jag för ett jag ska gå på i maj..mitt bröllop? Lär tyvärr aldrig ske..

Vad jag lagade för kulinarisk läckerhet? Ägg- och korvmacka..jovisst serru..kan nästan höra min dotter nu "Du är nästan som en kock, pappa"..

Blondes have more fun?

VDn håller på och hetsar den blonda controllern att läsa bloggen..varje gång han går förbi henne säger han "Nej men är det inte den blonda controllern"...hon suckar och undrar vad jag skrivit den här gången..jag försäkrar varje gång att jag bara skrivit snällt om henne..
Hon tror mig inte..min image som retsticka kanske gått överstyr?

Nåväl, hon får väl se det som tändvätska inför kvällens KI Box..nu när hon ska gifta sig nästa sommar är det hårdträning som gäller..jag, som ska vara smal till nästa sommar behöver också träningen..det känns som om vi kompletterar varandra bra på boxen..jag är ju osedvanligt svag för att vara man, hon ganska stark för att vara kvinna..längdmässigt fungerar det också..förra veckan var det en kille som stod på en step-bräda när han tog emot slag från sin kompis..det känns bra att inte något sådant behövs..

Annars..inne kl.8 idag..snart har jag jobbat ihop de två dagarna som jag var hemma för innebandybollen i ögat..det känns nästan som om jag nått den gräns då det är dags att inte jobba så länge på dagarna..försöka skaffa ett liv utanför kontoret..

Lönen som kommer nästa vecka skulle hjälpa mig till det..nu verkar det bli en minidator till dotra, så det blir väl inte så jävla roligt i april heller...bortsett från hemmapremiären då..

La Milfo..

Det verkar inte som om jag kommer skriva det där inlägget om schlagerspektaklet som jag tänkt, så för säkerhets skull vill jag fastslå att Tess Merkel troligen är årtusendets MILF...bara så det kommer på pränt..

I övrigt kommer jag i tid, armbågen värker fortfarande, jag är lite närmare helgen nu, solen skiner och jag vill jobba utomhus..

Mor ringde igår..det måste alltså varit ett par veckor sedan vi pratade vid sist..som vanligt tajmade hon in precis när jag sitter och äter..sen frågar hon mig om lillebror ska ha fest när han fyller 30..mig? Varför inte fråga lillebror själv? Jag vet inte hur han tänkt..han ska väl vara ledig hela den veckan, så tanken är säkert ett 7 dagars rus..vad göra nykter när man är ledig liksom?

Ja, alltså, jag är en riktig schlagerfjolla..övriga året är jag rent elitistisk i min musiksmak, men under melodifestivalen låter jag min kitschiga sida få fullt utrymme..favorit i finalen var Alcazar..och jag tycker det är synd att Lili & Sussie inte gick dit..

Hypen är nog snart över, så snart kan jag köpa Glasvegas skiva med gott samvete..

Lediga lokaler..

Tisdag morgon. Jag kliver innanför kontorets dörrar redan kvart över åtta på morgonen. Det är dags att slita, dags att röja bland mailhögen, men just nu känns det bara tomt och trött.

Energin är riktigt låg, tror jag brända alla mina krafter när jag steg upp från sängen. Jag behöver helg, jag behöver sova ut.."bara" 3 och nästan en hel till kvar..

Stay the night..

Den blonda controllern är tillbaks från Paris..det blev som jag trodde...bröllop nästa sommar..jag såg bara två möjligheter när hon åkte, antingen blir hon på smällen eller så friar hennes karl..what else to do in Paris liksom..underbart vackert..så nu är den (nästan) perfekta kvinnan snart dubbelt ringförsedd...utbudet blir mindre och mindre..

Tur då att jag inte känner någon panik..jag kan alltid köpa hund..eller en postorderbrud..vilket som..så länge den avgudar mig...nackdelen med hunden är väl att den inte städar..nackdelen med postorderbruden är att hon antagligen pratar..vi får se hur jag löser mina enorma problem längre fram i livet...

Helgen annars var väl helt okej..gjorde några mål i innebandyn, medelsvenssonnade lördagen in absurdum..först tacos, sedan chips med dipp framför melodifestivalen..nästan så jag mådde dåligt över det..

Dotra tog det här med tävling på största allvar och svor varje gång som EMD blev utan poäng (jag vet..men barn har verkligen kass musiksmak, nu när jag är klar med hennes uppfostran i Bajenandan bör jag nog fortsätta med hennes musiksmak..här ska formas..)..

Hon satt och tjatade och räknade ner till påsken också..tittade lite då och då på hennes biljett till Gefle-matchen...lustigt nog så vill hon nu i år helst sitta på Norra..nu när jag inte fick tag på några biljetter dit..ifjol satt hon hellre på Västra, för det var så extremt högljutt på Norra...dubbeltypiskt..

I övrigt anser jag att måndagar är helt förkastliga..det borde vara dags för 4-dagars arbetsveckor snart..

Ikväll blir det gym..

One night in Paris..

Boxen igår gick väl okej...eller okej, det gick fan så tungt..jag har i princip inte druckit en droppe på tre månader, jag har tränat regelbundet i 4 månader (förutom den gångna veckan då det var mer sporadiskt) och ändå visade det sig att den lilla kondition jag upparbetat var puts väck..jag var halvdö innan halva passet..när det var dags för sista övningen snurrade det i huvudet..kände mig helt orkeslös...visst jag bet ihop, men fan..så dålig ska inte kondisen behöva bli..

Som tröst kan nämnas att den blonda controllern kände samma sak..så nu har vi bestämt att vi inte får ditcha varann något mer på torsdagar..regelbundenheten är ett krav..

Dessutom skulle instruktören visa typ "bakvända hammarslag" eftersom jag hade på mig mitsarna blev jag utsedd som slagpåse..trodde han bara skulle visa, men fanskapet tog i för fullt och jag som inte var beredd på det har nu gjort illa mig i armbågen..det känns inte riktigt bra, men det läker säkert med tiden..

Den blonda controllern som för övrigt hade fått order om att skynda sig hem efter boxningen hoppade en del av nedvärmningen och drog till Solna (ja, hon är ju inte helt perfekt som kvinna mao)..vi kuckelurade om vad som kunde vänta..en weekendresa till Paris..fan vad underbart..tror hon hittat helt rätt...

Själv ska jag spendera helgen med dotra...blir nog ingen handboll för oss..blir innebandy för mig istället som det ser ut..

Nu..jobba stenhårt i några timmar och sen sluta tidigt..

Snart är det fan i mig helg...

Jag vet inte om man ska kalla mig principfast, envis eller bara tråkig, men i måndags tackade jag som bekant nej till öl och burgare...i tisdags var det bio och Män som hatar kvinnor som jag tackade nej till...igår anklagade jag GKAM:en för att vilja se mig fet for life när han försökte bjuda på kexchoklad..

Ja, jag går en kamp mot magen..den ska vinnas..den kommer att vinnas långsamt..jag är fortfarande inte beredd att gå på någon Anna Skipper-diet, men träning har jag inget emot..det är där jag börjar..jag försöker att inte fokusera för mycket på vikten..och inte alltför mycket på måttbandet heller..det viktiga är i augusti då jag ska springa Midnattsloppet under timmen. Jag vet att fram till dess behöver jag minska omfånget på magen..för att minska luftmotståndet..behöver tappa vikt för att stegen ska bli lättare..

Just ja...jo, jag kommer fortfarande i tid..kl.8 imorse...skrämmande och ytterligare ett tecken på min alltför tidiga ålderdom..

När Midnattsloppet är över ska jag fokusera mer på vikt och måttband om lite drygt ett år ska jag vara klar, då ska den här tjockisen vara normalviktig igen...sen ska jag färga håret och hänga utanför gymnasieskolor..

Så ja, jag kommer vara tråkig även i fortsättningen..kanske inte lika tråkig som ifjol..räntorna är ju lägre..mer pengar i plånboken, men tråkig..magen måste bort..

Jag vill inte vara Fet For Life..

Så gott det vore med ett rus..

Back on track igen..det där ovanliga, inte så mycket Jerker spåret...inne på jobbet redan kl.8...det känns konstigt, men samtidigt verkar jag ha fått en fungerande morgonrutin..bara jag lyckas kliva upp ur sängen då..

Det är väl så..det är inte bara det gråa håret som skvallrar om det..nu även det faktum att jag tar mig upp på mornarna..jag är gammal..livet är slut..över..finito..nu är det bara en lång väntan på pensionen sen kan jag sitta på en parkbänk och mata fåglarna..yippie...

Eller så är det för att jag tränar kontinuerligt och aldrig mer dricker som gör det..får en jämnare dygnsrytm helt enkelt..

Näe...jag har inte slutat dricka som i "tänker aldrig mer ta mig ett rus" utan det är mer "fan i helvetes jävla skit, när ska jag få råd att gå ut på krogen nån gång.."...det och ett försök att bli av med lite mage..mindre alkohol..mindra mage...det är teorin iaf..den funkar väl inte den heller..

Almost back on track

Jag är på väg till gamla vanor..mitt strålande januari och februari är på väg att bara bli en fotnot i historien..återigen somnar jag någon gång efter halv två och vaknar först vid halv åtta-tiden..trots att alarmet då varit igång sedan halv sju..

Det känns sådär..det var skönare när man såg hur flexbanken bara tickade uppåt och hur jag trots allt någon gång ibland kanske kunde gå hem före kl.18...så känns det inte nu..även om jag tänker gå hem kl.17 idag..tvättid..

Nej, jag kom inte försent..jag kom bara lite senare än jag tänkt..jag har fortfarande inte kommit försent i år..den sviten håller jag..

Igår var jag stark och stod emot lockelsen hamburgare, öl & ishockey på storbildsskärm..visserligen är det lätt när man tittar i plånboken, men nu hade jag blivit bjuden..trots det..åkte hem lagade till pannkakor och jäste i soffan istället..inte mycket bättre, men bättre..ölen får vänta tills våren kommit..om den kommer..

Jag är nog dummare än så...

I morse när jag vaknade kände jag hur gött det var med sovmorgon..bara ta det lugnt..jag hade trots allt meddelat chefen att jag skulle köpa biljetter till dotra för premiären på Söderstadion..tog det lugnt..kollade på nyheterna..hoppade in i duschen..
Då slog det mig..jag är mer än lovligt korkad på måndagmornar..Bajenshopen öppnade ju en timme tidigare idag, just för att det var biljettsläpp...stressa (lite)..jag tog trots allt tid för att raka mig..ska man till Bajenshopen måste man se representabel ut..skippade frukost och tog 4:an till Zinken..

Men tji fick jag..fick inte tag på någon biljett i närheten av min plats på norra, så det fick bli familjeläktaren istället..det blir säkert några lyckliga barn som får lära sig nya svordomar om en månad..
Det enda positiva med Västra är väl att man har en perfekt översyn av klacken, så eventuella tifon får jag se..det är lite svårare när jag sitter på samma sida..
Passade på att köpa biljetter till Halmstad också, dotra borde vara här då också..

Nu..jobba..dags att stressa upp rejält..jag har blivit grymt förslöad..skippar träningen idag..ingen lust att komma hem först vid nio på kvällen idag..slött...nästa träning först på torsdag..får shapa upp mig snart..

Jag är helt jävla pantad..

Jag har nyss ätit middag..gårdagens lasagne..gottar ner mig lite i soffan, kollar på spansk ligafotboll i väntan på Sporten på fyran och sen sportspegeln..gött..så ska söndagarna vara..

Så, därför är det dags att stressa sig upp ur soffan, ta på sig finaste gå bort-kläderna och bege sig ut till förorten för att träna lite futsal..jag är ju en sportig jävel..

Nä, slå av datorn nu..om 5 minuter är Martin & pokerproffset utanför porten..

Junkie doodle dandy..

Jag har fastnat igen..igår blev jag sittandes i 4 timmar framför datorn..yup, jag har börjat knarka hemnet igen..in titt i SVDs bostadstidning och jag blev intresserad av hur den där enorma lägenheten på Kocksgatan såg ut...den med ett garage..det är trots allt fortfarande tillåtet att drömma i det här landet..

Men, det drog in mig igen..jag började titta på 1,5:or som är endast några kvadrat större än min nuvarande..såna där man kanske skulle kunna ge dotra en egen vrå..kanske få ett eget sovrum..så jag blev sittandes i 4 timmar...när klockan var halv tre lyckades jag slita mig och gå till sängs..

Fast inte utan att bestämma mig för att gå på två visningar imorgon här i närområdet..en 1,5 som lätt går att bygga om till en 2,5...dotra eget rum..jag egen sovalkov..balkong också..men, den är nog lite för stor och därmed för dyr..balkong mot Götgatan är väl inte heller helt perfekt..

Och sen lägenheten som jag garanterat skulle köpt om jag vore barnlös...en terrass på 9kvm..badkar..en etta..endast två kvadrat större än min egen nuvarande..men något läckrare..eller mycket läckrare..om inte den sticker iväg kommer den bli min...jag fortsätter dessutom vara granne med Blingbling så den känns rätt..

Nästa vecka är det ytterligare en intressant lägenhet..1,5 som kan bli 2,5..dock utan balkong, men fortfarande i samma område..badkar där också...

Nåja, jag hoppas nästan jag hittar fel på lägenheterna så jag slipper ge mig in i nån budgivning..nu när jag äntligen börjar komma i fas ekonomiskt vore det ju mer eller mindre komiskt om jag förköpte mig..igen..

Nu ska jag tillbaks dit för att titta på lägenheterna en gång till..vore dotra här skulle hon antagligen säga "fina färger" när jag fick upp sidan..

Lodig lördag lättar med lasagne..

Men kan jag fotboll eller kan jag fotboll? Upp med Igor på topp..Igor går upp på en hörna och gör sitt första mål för Bajen..

I övrigt så kan jag ärligt säga att jag inte fick något som helst sug att spela fotboll på riktigt igen..försäsong är ett rent helvete..kalla jävla grusplaner fram till i maj...min sista säsong, som gjordes i Öje/Venjans B-lag, började jag först i mitten av maj..då vi mötte Äppelbo på bortaplan..min vana trogen hade jag bara legat på soffan sedan ishockeysäsongen avslutades i början av mars..när coach Rüdiger frågade vad jag brukade spela skrattade PD högt och skrek ut att jag var yttermittfältare..men suck...
När jag dessutom fick spela på högersidan så var det  solklart att det skulle gå åt helvete..jag var helt slut efter 5 minuter..när jag ville byta så hade vi helt plötsligt inga avbytare..de sista 5 minuterna av matchen låg jag bakom vår högerback...tror vi lyckades vinna matchen trots att Rüdiger snackade till sig ett rött kort...jag var fast sen iaf..

Matchen? Mja, kändes som ÖSK hade ett litet övertag...hetast chanser iaf..men Lollo..fan vad vacker frispark...och Igor..jag riktigt stod och myste när jag såg honom..det var kärlek vid första ögonkastet...
Nathan däremot..han sög fan hästpung...jag förstår inte..han slår felpass, klarar inte av att ta emot passningar och när han gör min grej (lättar den över motståndaren som är i ryggen och sen sticker) kommer han helt ren och trots at det är solklart lobbläge väljer han att försöka skjuta bollen genom benen på målisen..
Hoppas vänstersidan fortsätter utvecklas..den är riktigt spännande..ungtuppar som borde ta ett eller två steg framåt i år..
Maic ser ut som om han verkligen kan spela och var väl okej idag..Mikkel styr och ställer..
Synd att Castro var skadad idag, han hade jag också velat se...

Stannade för att se på andra matchen..för att se Monday...gick i halvtid..väl frusen..Monday hade då hunnit med att sparka en Gröndalsspelare ända till Karolinska och Bajen låg under med 2-0...Freddy hade väl sprungit offside en 10 ggr och mittfältet var uruselt..

Inför andra matchen tyckte jag att det var dags att dra på mig raggsockorna för att inte förfrysa fötterna..när jag sitter där på läktaren får jag ögonkontakt med nån jag känner igen..mina 34 år av social träning har verkligen gett resultat..jag får fram ett rossligt hej innan jag tittar ner och fortsätter med att ta på mig raggsockorna..nästa gång Annika kanske jag får ur mig en hel mening..om terapin gett önskat resultat...

Nu väntar jag på att lasagnen ska bli klar...jag är som vanligt grymt sent ute..kom ändå hem i tid..skulle bara..sen väldigt sent kom jag in i duschen..duschade varmt..blev trött..ska bara vila lite, så var klockan en kvart i åtta innan jag kom ut i köket...maten är säkert klar snart..

På väg hem fick jag förresten ett leende från en kvinna i Bajenhalsduk..värme...

Upp med Igor på topp..

Jag tycker inte om att frysa, så det har varit svårt att bestämma sig..men nu är det klart..det får bli premiär idag..det är trots allt födelsedag..så, Stadshagen nästa..långkallingarna är på..

Tom Ture..det var som fan..

Det är alldeles för mycket på jobbet just nu...eller, det är för mycket som ska göras precis nu..känner mig riktigt stressad..ser fram emot att sitta där imorgon fredag till 18-tiden igen..alldeles för vanligt att jag gör det nu för tiden..jag borde försöka skaffa mig ett liv någon gång..men inte riktigt än kanske..

Jag slapp iaf sjukskrivning måndag-tisdag..fick ta det som flexledigt..skönt slippa karensen..det hade antagligen fuckat upp månaden maj..

Och nu till något väldigt mycket helt otroligt mycket roligare...SÄSONGSKORTET KOM IDAG!!! Platsen är säkrad..lusten börjar komma tillbaks också..det känns som om jag borde åka ut till Stadshagen nu på lördag..det känns rätt..

Talade med dotras mor ikväll också..igår bad jag henne fråga dotra var hon ville fira påsken..uppe hos farmor i skogen eller hos hennes far nere i sthlm (tror att det kommer ett mer ärligt svar om modern frågar, så dotra slipper känna att hon ska svara att hon vill vara hos den som frågar..)...dotra svarade sthlm...så på måndag blir det bajenshopen och köpa en plåt till premiären på Söderstadion..hoppas bara att det finns någon i närheten av min plats..annars får jag köpa två biljetter på västra..alltid lika lyckat när Jerk sitter och svär åt domaren..det utökar visserligen övriga barns ordförråd, men kanske inte riktigt så som deras föräldrar vill..

Ska passa på och köpa biljett till Halmstadsmatchen också..dotra är ju här då också..frågan bara hur det blir med BP-matchen samma vecka..dotra hinner antagligen ner till den, men är det bojkott av BP också?

Mental note: kom ihåg att säga till chefen att du blir sen på måndag pga biljettköp..så folk vet att jag inte försovit mig utan tagit en timme ledigt för viktigare saker än jobbet..

Imorgon ska jag leka med Google earth på jobbet..

Ska det vara så svårt att få en kula i pannan??

Back at work...oh joy..det är alltid roligt att komma tillbaks och finna en översvämmad mailbox..snart börjar sorterandet och prioriterandet..kul..verkligen kul..alla vill ha sina saker gjorda igår..det här kommer funka skitbra...

Å nu ringde GKAM:en..tillika den blivande VDn..

On a lighter side...eftersom det var dåligt med folk i fotbollslaget för matcherna igår så ställde jag upp, trots att jag inte hade jobbat under dagen..Rebbes förtäckta hot avgjorde till lagets fördel..och det är väl både bu och bä huruvida jag gjorde rätt..vi mötte de två lagen som låg klart sist..så givetvis gick vi därifrån med en 4-1 förlust och så spelade vi oavgjort (3-3) i den sista matchen..B-slutspel here we come...

Personligen så gick det däremot ganksa bra...i förlustmatchen gjorde jag enda målet..i den oavgjorda matchen fick jag till ett kanonskott och dunkade upp bollen i närmsta krysset (i princip) och var med i framspelningen av ytterligare ett mål..det kändes ganska bra efteråt..förutom att vi inte vann..jag har svårt att förstå att vi ska behöva tappa poäng mot lortlag...

Jo, jag lever kvar i uppfattningen att om jag inte gått till skolan/jobbet så är jag inte heller nog frisk att sporta..så det var med en stor moralisk ångest jag spelade igår..

Jo, låret verkar ha fått sig en smäll också...så nu är jag justerad där..

Magen kan ha vaknat till nu också, så jag hoppas att snart känna hunger igen..jag åt knappt igår heller..det är iofs ganska positivt med tanke på omfånget av magen..

Mr Creosot..

Det är kanske inte helt jävla smart att trycka i sig en pizza (ja, jag investerade alla mina tyck synd om mig-poäng) och dricka en liter mjölk på en och samma gång när man inte ätit något (förutom lite godis och lite apelsinjuice) sen vid lunch i lördags..

Magen känns enorm just nu..nästan så jag önskade att jag fick en snabb släng av bulimi..

Nog dags att äta efter 1,5 dygn tror jag..

Direkt efter jag lämnat dorta på Åhléns igår vid lunch åkte jag till SöS för att få ögat kollat..väl framme vid sjuksköterskan blev jag skickad till St Eriks...för på SöS kunde de inte kolla ögat...

Turligt nog så går 3:an nästan förbi St Eriks..jag som inte är särskilt bevandrad på Kungsholmen (heller) skulle få hjälp av busschauffören var jag skulle stiga av...så när vi stod på hållplats Fleminggatan frågade jag honom om det var här...ja. just ja..precis här kliver du av, går höger, sedan vänster ett par hundra meter..

Väl framme måste jag fråga hur många det kan vara som får problem med ögat på en söndag??

Efter en timme fick jag en förundersökning av en undersköterska, sen tog det nästan en timme till så fick jag träffa doktorn..sår på hornhinnan, vi ska kolla näthinnan också så du får nåt pupillutvidgande i ögat, sen får du gå ut i väntrummet i 0-30 minuter till..

Så efter nästan 3 timmar (då räknar jag inte in besöket på SöS) var jag klar..det var ett sår på hornhinnan, ska läka på någon dag..känns mycket bättre idag, men det dröjer väl nån dag till innan jag är helt bra..fick även en antibiotikakräm mot infektioner att spruta in i ögat..5 gånger dagligen i några dagar.....

Vilken tur att de visade VM-femmilen i väntrummet..det var ju nästan så jag pallade att koncentrera mig och titta på det..att åka buss över halva stan i värsta solvädret var också en höjdare när ögat var som det var..

Dessutom..helt värdelöst att vara hemma med ögonproblem..vad gör man vanligtvis när man är sjuk (förutom sover)? Läser eller kollar på tv..det funkade ju inte..tv-skärmen var för stark...det friska ögat pallade inte koncentrera sig på att läsa..och det blev för ljust..jag låg på soffan och lyssnade på sportspegeln igår..roligt..väldigt roligt..

Nåja, jag är väl på jobbet senast på onsdag..vill att ögat ska vara helt okej innan jag åker in och sätter mig framför en datorskärm igen..


kukfittafat...

Jävla pisshelg...
Andra bytet av första matchen och efter ett hopslag stoppar jag bollen med ögat...det är fortfarande obrukbart, så efter jag lämnat dotra (vilket borde vara ganska snart) blir det sjukhuset...

Slutar säkert med något i stil med "träningsförbud i två veckor"..

Ja, jag har en släng av tyck synd om mig själv-sjukan...dotra är bra iaf..hon fixade sin frukost själv idag...

Nåväl, tänkte leva utan dator tills jag orkar ha åtminstone ena ögat uppe utan att det tåras..