San Quentin you've been living hell to me...

Trodde ärligt att jag skulle vara ensam kvar på kontoret vid det här laget, men chefen är envis och hänger kvar..inte läge att springa omkring naken och moona bilisterna utanför fönstret med andra ord...

Dotra dyker väl upp om drygt en halvtimme ungefär...vi får se om de hittar hit..chauffören blev först glad när jag sa att vi sitter i samma hus som IBM..tyvärr trodde han att det var på IBMs gamla ställe (eller om de finns kvar där också..)...

Jag är i det läget att en sak jag har är det ingen mening med att dra igång..det tar längre än en halvtimme och att lyckas förstå på måndag vad jag gjort är tveksamt om jag klarar av...
Det finns en till grej som jag helt plötsligt blev tveksam till om vi ens ska försöka med (jo, även latmasken har rösträtt hos mig)...
Lite mail har jag rensat iaf..det har rasat in under dagen..jobbig fredag...

Men, Perssons Pack & Johnny Cash håller mig på gott humör..

Positivt är också att det är sportlovsvecka..det torde göra att det är lite folk på tuben..orka med rusning och dotras packning...

Mer positivt..det kommer en laddning älgkött med dotra..behöver jag inte vara orolig för att det ska ta slut på ett tag..

Däremot håller hennes farmor på med fult spel..håller på och lockar dotra upp till skogen under påsken..vi får väl se vad som händer..jag ska vara här nere iaf..har Bajen hemmapremiär så har dem..jag tänker inte missa tåget..eller matchen..det är ju fasiken 4 månader sen jag var på Söderstadion senast..och det är 1,5 månad tills det är dags att gå dit igen..

Nåja, ett sista ryck så jag blir mer än värd mina pengar är det kanske dags för..

Spoonful..

Tog en välförtjänt sovmorgon i soffan eftersom jag blir här till 18-tiden ikväll...direkt jag kom in var det högsta fart...det lär fortsätta så ett tag till..

Ärtsoppa och pannkaka...

Jag fortsätter att envisas med att träna på lunchen..den här gången eftersom den blonda controllern sviker ikväll, så jag hoppar boxen..
Det går sådär..var iaf inte pissnödig genom hela passet den här gången, men även denna gång fick jag så ont i fotsulorna att det knappt gick att stå på cykeln..men nu tror jag att jag vet vad jag ska testa för skor nästa gång..om det blir någon mer gång..

På jobbet har jag lyckan att ha fullt upp...synd bara att flexbanken är i princip full..jag riskerar att jobba gratis några timmar i mars..vådan av att kliva upp i tid..får skärpa mig och börja försova mig igen..

Space man...

En skoterraggare från Ockelbo blir förlovad med kronprinsessan..okej..låt gå...men måste ni flytta mästarnas mästare en halvtimme för det? Gårdagens tv-kväll blev helt förryckt..missade hela första halvlek av Lyon-Barca bara för det..

Fast det kanske bara är jag som är gammal och ogin som inte orkar glädjas med ungtupparna??

I övrigt så fortsätter jag komma i tid..sällan eller aldrig har väl februari varit en månad när jag fyllt på flextidskontot, men nu finns det en risk att det blir överfullt till och med..får kanske gå hem i tid idag för att undvika det..

Å andra sidan..om en skoterraggare från Ockelbo får förlova sig med kronprinsessan så borde vägen till Madeleine vara helt öppen för en godsägare från norra Dalarna..jag är ju dessutom ett år yngre än Don Daniel..

Om ett år, då jävlar..

Solen skiner, men snön är kvar..jag är på jobbet, men kom upp i tid..det är nästan en bra dag..det sköna med dagen börjar väl först någon gång runt 18 ikväll..då det är dags att gå hem..

Snart jag läst ut Lundell-boken också..det var nog bara ett år sedan jag började med den..jag är usel på att läsa böcker när jag är hemma i Sthlm..det går bättre uppe i skogen, men här nere...nåväl..det är väl lagom att bli klar med den då bokrean börjar, även om det knappast blir några större inköp den här gången (heller)...2 VAB-dagar, ett träningskort och en gasräkning gör att månaden mars blir en mörk månad (inte bara för att lillebror fyller år..)..

Stenad i Stockholm är nog årets låt...

Swisch swoosh...snart helg..

Fotbollsträningen igår gick ovanligt bra..det var som om jag var sugen..det som inte gick så bra var när Martin skulle visa mig hur jag skulle stretcha för att slippa få så förbannat ont i benhinnorna..det var en omöjlighet att sitta som han visade..viga jävel..han kan aldrig ha spelat ishockey..

När jag kom hem la jag mig som vanligt på soffan..den här gången fick jag snilleblixten att se på Oscarsgalan (typ sova, vakna en vända, sova igen..)..tog täcket och släpade mig till soffan...det var väl främst röda mattan jag var intresserad av, men det lyckades amerikansk tv döda ordentligt..det var 6-7 reportrar som snackade en massa utan att säga något och sedan lämnade de över till varandra, var tredje minut gick de till reklam..suck...jag somnade ganska tidigt för att vara söndag..

Och här är något riktigt otroligt..det senaste jag gick upp i helgen var i lördags, då gick jag upp halv tio...visserligen gick jag bara tre meter till soffan, insvept i täcket, men jag gick upp..vinterstudion är inte bra för mina 10 timmars sömncykler..

Dessutom slog jag av tvn redan halv elva i fredags..la mig och läste en timme istället innan ögonen föll isär och jag somnade..

Jo, jag har sovit en hel del i helgen..idag tog jag trots det sovmorgon..frivillig sådan och var inne på kontoret kl.9...det var inte länge sedan en sovmorgon på måndagar betydde halv elva..

Vad blir det för disk?

Det är lustigt (eller kanske mer patetiskt)..när jag sett Per Morberg laga mat gör jag alltid stora, yviga rörelser i köket..så också i kväll...först en timme med Per på 4+ sen in i köket och diska med yviga rörelser..dra bort håret från ansiktet..

Och till sist den enorma tillfredsställelsen av att vara färdig och likt Per yvas över mitt bidrag till en bättre värld..vore jag lagt åt det hållet skulle Per ligga överst på min ligg-lista..

publish.me

Judit & Bertil var riktigt trevligt..vilken miss att jag aldrig varit där förut..iofs..det ligger ju inte i kvarteret..jag måste bege mig ända till västra Södermalm för att komma dit..

Trevligt sällskap hade jag också..alltid trevligt med gamla kollegor..

Inte drack jag mycket heller..4 öl på mer än fyra timmar är ovanligt lite..

Och i morse klev jag innanför dörrarna på kontoret redan kvart över åtta..

Dessutom ska jag på spinning på lunchen..

Sen blir det soffan hela helgen om jag inte orkar ta mig till Hovet ikväll, eller Eriksdalshallen imorgon eftermiddag..

When in Rome..

Den nya Patricia hade behövt hjälp vid lunchen idag..det var ärtsoppa och pannkakor eftersom det är torsdag..
Hon tog pannkakor och hällde på ärtsoppa på pannkakorna..och grädde..

Ärtsoppan var ingen hit....

Because first impressions last..

Vi har fått en ny Patricia hit på kontoret..med C den här gången..22 år från Schweiz..på lunchen igår presenterade vi andra oss lite för henne..

- I missed the interview because I overslept, but I got the job anyway..var mitt bidrag..

FruFröken berättade om sin första arbetsdag och hur hon hälsade på mig som var gravt bakis efter Stefanos sommarfest..
- But you came in to the office, that's better than normal..

Det var en rejäl whiskyfylla jag råkat ut för dagen innan..sommarfest ute i Täby..vi badade och drack öl..åt grillad älgbiff och drack öl...skvallrade och drack mer än en halvpanna whisky...körde buss och var för dålig för taxi hem från Täby..sov på altanen..sov på soffan..lyckligtvis skulle Stefano in på kontoret trots att han var ledig så jag kom in vid halv elva-tiden..
Det var den kvällen Hampe frågade Brolin "Vem var den där stora feta greken som åkte med TP?"...jag satt fram i TPs bil på väg till Stefano..

Tur att jag och VK inte tog upp nattbadet på den senaste sommarfesten..då hade bilden av mig varit komplett..alkis med problem att kliva upp ur sängen..

Fast jag kom i tid i morse också..

Jag klarar inte mer nu..

Spelade fotboll igår igen..inga mål från mig den här gången..vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag valde att stå i mål..benhinnorna värker så ini helvete, men jag ville ändå röra på mig lite, så då passade det bra att stå i mål..vi fick oavgjort i första matchen och så blev det en uddamålsförlust i den andra..
(Ja, jag vet..kasta sten i glashus vad gäller benhinnorna..har väl nästan upprört någon gång förklarat i en annan blogg att man måste vila när man får ont i dem, annars går det aldrig över..försvarar mig med att jag bara stod i mål..)...var väl okej, räddade några frilägen, släppte in några..

Va? Nej, jag fortsätter komma in i tid på morgonen..det har inte hänt något där..kvart över åtta i morse trots att jag rakade mig..

Det där andra inlägget? Det kommer kanske..det har visat sig att det inte funkar riktigt för mig att annonsera ett inlägg..när jag planerar att skriva något blir det aldrig av..nästan..blir det av brukar det bara bli dåligt (lex Systrarna socker-inlägget)...

On a lighter side...och egentligen ganska släkt med inlägget som jag skjutit på framtiden..jag satt i möte med bland annat den blonda controllern igår..när jag sa att den blonda controllern måste ju få vara ledig också någon gång klappade hon mig på låret och sa "då får ju du göra det"...jag räknar det som smek och kel..så jag fick lite i år också..nu kan jag koppla av..

För övrigt så har jag fått väldigt lite medhåll angående förra inlägget här på kontoret..det kan iofs bero på att jag diskuterade rulltrappeidioterna och caffelattemuppmammorna med feta tjänstebilsåkande ledningsgruppsmedlemmar..det kan vara svårt att ta till sig sånt man inte vet något om..för dem är det inga problem..de tar bilen överallt..
Lite som att jag inte förstår när det gnäller på att det är svårt att få tag på bra hjälp nu för tiden.."polackerna har ju blivit så dyra att man får flyga in tjänstefolk från Filippinerna idag"..

Rulltrappeidioter de luxe..

Idag efter att jag lämnat dotra på bussen råkade jag ut för en ny typ av idiot i tunnelbanevärlden..eller ny och ny..en kombination av två idioter helt enkelt..jag blev helt förbluffad..
Vi har väninnorna som blir gravida samtidigt så det kan sitta och dricka caffe latte tillsammans och gå i bredd med sina barnvagnar...samtidigt är dessa väninnor av den typen att de står till vänster i rulltrappan alternativt har de aldrig behövt åka rulltrappa...

Iaf,  jag drok kortet i spärren, såg fram emot att småjogga nedför rulltrappan och precis hinna med ett tåg..sällan hostar hackspetten..
Redan när jag passerar spärren ser jag dem..barnvagnsmaffian..nåja, det är trots allt två rulltrappor som går nedåt, det är bara att välja den där de inte åker..och vad gör då caffelattemupparna? De särar på sig..de tar varsin rulltrappa så ingen kan gå..hur kan man vara så korkad?? På riktigt?

Är det något genetiskt som gör att så fort en kvinna skjuter på en barnvagn blir hon automatiskt en lallande idiot? Hon går i bredd med sina andra caffelattemuppmammor och tar upp plats (rejält med plats, obefogat mycket plats) eller klarar inte kvinnor av simpla sociala regler i rulltrappornas underbara värld?

Jag menar, jag har skjutit på en barnvagn med min dotter, inte blev jag en fullblodsidiot för det..jag kan fortfarande föra mig på en trottoar..

Bara den här lilla händelsen är ju nog för att man ska passa sig för att bli ihop med kvinnor som vill ha barn..de tjatar om barn redan innan de blir tjocka, tänk dig hur det blir sen, vilka lallande idioter de blir då? Som dessutom tar upp hela jävla trottoaren om den så är Götgatan-bred..

Nej, jag har inte glömt att jag skulle skriva om det poänglösa i att leta efter kärleken, men jag letar fortfarande inspiration och lust för att skriva det inlägget, det här inlägget kom till i ren frustration över idioterna som trafikerar T-centralen..nästa kanske..eller om det börjar bli dags att skriva om jul- och nyårshelgen kanske..


4 timmar till helg..

Jodå, jag var i tid imorse igen..inga som helst problem..
Gick och la mig redan halv tolv igår kväll, trött och frusen, om jag kunde somna? Skulle inte tro det..det händer för mycket på jobbet för att det ska funka..chefen kallar det övervintra, jag är nog mer inne på att kalla det för försämring.."alla" får dra ett tyngre lass..ska jag tolka det från mötet igår gäller det speciellt mig..halvårsskiftena kommer innebära kvälls- och helgjobb..plus att de små, små steg som tagits för att kliva framåt i "karriären" nu blir 3 kraftiga steg bakåt..innesäljare? Nästa steg i löne och statusstegen är toalettstädare...
Lönesamtalet: Jo, men jag har ju lärt mig ett gäng nya grejer, jag lägger ordrar sysslar med reklamationer etc..
- Just det, innesäljsgrejer, du vet väl att de tjänar tom mindre än dig?
Suck..dags att engagera sig och lägga upp cv:t på rekryteringssajter nu tror jag..livet som underbetald måste få ett slut innan jag blir ett stressmonster på heltid (hittills har jag nöjt mig med tisdagsförmiddagar och ibland har jag även knäckt lite extra på onsdagseftermiddagar)..

Nästa inlägg kommer handla om varför det är poänglöst att leta efter kärleken (ooh..man kan se citronerna fly..för surt för mig..)

Boxen igår känns väl lite, men jag är ju inte så otränad att jag får träningsvärk i hela kroppen för lite träning..

Äntligen helg..

Back oin track..eller ja..stigen jag har trampat upp den här veckan tog jag även i morse, så jag var inne på kontoret redan kvart över åtta..trött som fan..

Borde kanske skriva något om gårdagens fotboll..två snygga mål, men ändå..bortsett från frisparksmålet tyckte jag inte Mongo-Kim var särskilt bra..de som imponerade mest på mig var mittbackarna i första..i andra surfade jag lite nät, så det blev inte så koncentrerad tittning..

Jobbet jag sökt blev inte tillsatt..synd att svettas över en cv och sen blir det inget...fast kanske bra att ha ett aktuellt CV iaf..tror jag hade haft en riktigt bra chans på det, men men eftersom ingen annan får det är det väl okej..

Förresten var det någon som såg Beckhams 60 meterspassning till Wright-Philips igår? Där snackar vi klass..dunka iväg den 60 meter rätt på foten..synd att Wright-Philips inte visade samma klass i avslutet..jag är iaf grymt imponerad av Beckham..den som hade den känslan..

Ikväll blir det box igen..Jerker ska skaffa sig träningsvärk till helgen..ska tänka på att inte helt slappna av när den blonda controllern sparkar också..tog en smäll förra veckan då mitsarna slog till mig i huvudet..kan vara bra att hålla emot lite iaf..

Resten sparar jag till senare inlägg..så Blingis får mer att läsa..

Rakt på Sak med J

Igår på väg från jobbet lekte jag lite barmhärtig samarit också..
En äldre tant var på väg mot rulltrappan med sin rullator, lyckligtvis upptäckte jag det i tid och ökade direkt både steglängden och frekvensen..för inte en chans att jag skulle ta mig förbi den där feta rullatorn om den var före mig i rulltrappan, precis när jag skulle kliva på rulltrappan hör jag (trots att jag lyssnar på mp3:an):
- Ursäkta, hissen fungerar inte, du skulle inte vilja ta upp min rullator?
-Självklart gör jag det..märkligt hur serviceinriktad jag kan låta..nu kom jag ju inte upp före den trots allt..

När den väl var uppe och jag lämnade tillbaks den sa tanten:
- Tack så mycket. Det är så krångligt att få upp den själv..
- Ingen orsak sa jag och log..
Ingen orsak? Seriöst, hur insmickrande kan en man bli? Hela rulltrappefärden förbannade jag min snällhet..jag var helt säker på att nu missarjagfantågetpgadigkärringdjävel, men höll god min..

Jag vet inte om det räknas som en god gärning om man samtidigt tänker onda tankar om den man hjälper?

Jo, jag hann precis med tåget..men jag fick ingen fönsterplats..

Ett inlägg till direkt..så Blingis har något att läsa..

Resan hit var förresten inte mödan värd..

Det började redan i Skanstull..ett tåg stod inne på perrongen, jag hann till de första dörrparet..men det dög inte åt mig, jag skulle bums gå till det andra..precis när jag kommit dit började varningsljudet och dörrarna slogs igen..nåja, det går att överleva, det kom ett nytt tåg en minut senare och det var inte direkt så att jag stressade mig fram..no no, att springa för att hinna med ett tåg är inte aktuellt för mig..

Väl på T-centralen var det bara att positionera sig på perrongen för att få en bra plats på tåget mot Akalla..gott så..fick sitta i färdriktningen närmast fönstret på höger sida..precis som jag vill..

När jag kom till Kista var jag som vanligt en gentleman och lät en dam gå före..då hon började gå ut genom dörren började varningsljudet och dörrarna började stängas..jag fick skynda mig klämma in armarna emellan och bända upp dörrjävlarna..Aldrig i helvete att jag ska behöva åka till Husby och sen vända tillbaks..hur jävla pantad är en chaufför om han börjar stänga dörrarna när folk fortfarande går av??

Mitt nästan glada humör förvandlades direkt till ett uruselt och det blir inte bättre när varenda idiot var i rulltrappan..ställer sig mitt i så jag får klämma mig förbi på vänster sida..du blonda tjej som vägde 50 kilo, på vilket sätt behöver du större plats än jag i en rulltrappa? Är du bror med muppen som körde tåget? Stå till höger, gå till vänster..varför är det så förbannat svårt?? Det finns så mycket idioter som inte förstår det att det är otroligt..eller finns det 10 stycken i hela 08-land och det är alltid ute samma tid som mig?

Det var lika igår kväll på väg hem..ung tjej igen..står till vänster..får hon för lite uppmärksamhet eller vad är problemet??

Fritt att blogga..

Ok, jag var inte lika tidig som jag varit de första dagarna i veckan, men jag var ändå hör före nio..tydligen har det uppmärksammats av den blonda controllern som frågade:
- Hur mår du egentligen? Du är ju här så tidigt?
Uppenbarligen tror folk att jag går igenom någon sorts kris som på ett konstigt, omvänt sätt får mig att kliva upp tidigare än normalt..

De har antagligen rätt..jag är i ofas med tiden helt enkelt..det märktes igår kväll när Amanda Jenssen helt missat att jag hann med ett tidigare tåg än normalt, så vi möttes utanför Ica den här gången..det kan inte vara lätt att stalka mig när jag uppför mig så här irrationellt..

För övrigt spenderades gårdagskvällen med att skrapa bort beläggningar på gjutjärnsstekpannan..jag fick bort en hel del (vilket tydligt visades i stora delar av köket), men det finns fortfarande kvar..tänkte köra ett nytt race innan fotbollen idag...

Och så undrar jag varför skiten rostar direkt beläggningarna försvunnit? Ja, jag vet..rosten försvinner efter ett tag..

Hold your horses..

Skumt..igår var första gången i år som jag somnade innan tolv..antagligen också första gången som jag gick och la mig innan tolv, men ögonen gick i kors och det var grymt nära att jag somnade på soffan..tänkte det var bäst att kliva i säng..
Det betalade sig i morse..inne på kontoret redan kvart över åtta..nästan så jag inte vet vad jag ska göra nu..vad gör man så här tidigt på jobbet liksom??

Har en knepig träningsvärk idag...gym igår..känns som om hjärtat håller på att sprängas..ingen fara..det är träningsvärk..tränade brösten lite igår och det räcker tydligen fortfarande..dessutom får jag av någon knepig anledning bristningar när jag tränar axlarna..ser ut som om jag rivit mig riktigt ordentligt på dem nu..

Träningsvärken är iaf inte lika illa för mig som den var en gång för en av HRs kompisar..hon berättade precis att en kompis till henne hade gått och styrketränat för första gången på länge..givetvis med ytterligare en kompis..givetvis kom tävlandet in i bilden..
Följden blev att han fick krampkänslor och det kändes som om hjärtat höll på att sprängas..han åkte in på akuten och fick träffa doktorn..
Doktorn skrattade lite och förklarade att det var träningsvärk..märkbart genera gick kompisen därifrån..

Sensmoral? Träna inte för hårt eller något annat konstigt...eller kanske att är man så vek kanske man inte ska styrketräna...

För 156 år sedan lystes staden upp..men ännu större saker hände för 9 år sedan..

Förresten..när vi ändå är inne på jobbrelaterade saker...
Idag är det exakt nio år sedan som jag försov mig och missade anställningsintervjun, för ca 9 år & 1 timme sedan ringde jag till HR och förklarade att jag inte kunde komma...ångesten var väl närvarande, men det löste sig..en patetiskt dålig telefonintervju senare under dagen sen åkte jag på torsdagmorgon till Hufvudstaden och provjobbade i 1,5 dag innan jag fick jobbet..

Ja men vaddå? Hur lätt är det att kliva upp halv sex på morgonen när jag normalt gick och la mig vid 3-4...och jag lyckades ju på andra försöket...en får se det positivt..att jag sedan lyckades med att försova mig även på fredagen när min chef skulle hämta mig beror enkom på ett dåligt fungerande reseväckarur (eller en oteknisk mupp som inte kunde ställa in alarmet kanske)...jag fick jobbet iaf..jag fick en tusenlapp mer än jag begärde i lön (förstå hur rövknullad jag blev där..och hur naiv jag är när det kommer till löner..)..

Nåja, 9 år senare sitter jag här och genomlider ytterligare en lågkonjunktur...jag är som sagt immun mot nedskärningar..eller det verkar nästan så..något som Tant brukar kommentera med att jag sitter i en skyddad verkstad...inte riktigt, men jag har hela tiden varit nog ofarlig för att inte hota någon högre upp och alltid nog viktig för att jag behövs kvar...

Mot 9 år & 1000 gråa hårstån till?

Microkris..

Lagom roligt att vara tidig på jobbet idag..tre timmars sömn uppväger inte direkt beskeden på mötet imorse..känns som vanligt..broms istället för gas..retardation istället för accelaration..

Inget som egentligen överraskar mig, men jag trodde vi skulle klara oss den här gången..just nu iaf..

Nåväl, veckan kommer väl ge mig fler besvikelser...det är sällan den inte ger det..

Dricker man litet mindre så mår man mycket bättre..

Sova ut...kanske det skönaste som finns..jag hade nog redan sovit ut kl.9 imorse (då jag vaknade för andra gången), men det gick sagt att sova två timmar till ändå..så skönt..

Så nu känner jag mig jättestressad av att jag ska tvätta och diska...ååh, så mycket att göra denna söndag jag får nog skippa att städa tror jag..eller..skippa att torka golvet iaf..det behövs, men jag känner mig inte motiverad till det..om två veckor kanske..dessutom är det alpina-vm, så jag prioriterar det..

Nähä, ta och hälla upp lite diskvatten kanske och sen gå ner till tvättstugan..och om ett par timmar stryka..living it large..

Snurra min jord..

Lördagen började bra...Steffo (från byn) ringde och väckte mig tio i nio..sömndrucken svarade jag och direkt vaknade hjärnan och började förbanna mig för att jag försovit mig..snabbt upp ur sängen..kollade mobilen..men, va fan alarmet har inte ringt..satan också..inte idag..just idag som jag inte fick försova mig..
Pratade mer med Steffo som tyckte det var en lagom tid att kliva upp..
- Men, du förstår inte vi hade stormöte på jobbet halv nio idag..VDn skulle prata om finanskrisen, hur den påverkar oss, vad vi gör här i Sverige och globalt för att möta den..satan också..helt fel dag att försova sig på..

Någon minut senare vaknade hjärnan på riktigt..det är lördag idag..jag har fan inte försovit mig alls..pust..

Steffo är nere i stan på Sweden hockey games..ska jobba lite i eftermiddag..han dök upp precis innan tio..nu har vi löst melodikrysset och kanske, kanske har han en biljett till mig till eftermiddagsmatchen..Sverige mot Tjeckien..vore trevligt..jag har ju inga planer för dagen i övrigt..jo, melodifestivalen givetvis, men annars är det enda som gäller en kort tripp till affären för att köpa lite grönsaker till middagen..älgköttet ligger redan på tining..

Dumdryg..

Jodå..jag håller mig på rätt sida gränsen..med råge dessutom..den blonda controllern var rent överraskad över hur tidig jag var idag..
Jag tror jag gått och lagt mig redan halv ett varje kväll den här veckan, så jag har nog fått åtminstone 6 timmars sömn varje natt också..det är inte vanligt..

Var på KI-Box igår...redan när jag gick till tunnelbanan kände jag att det här blir en stel helg..rejält trött i benen..och mycket riktigt..framsida lår, baksida lår och gluteus maximus har redan börjat stelna till..värre lär det bli och på det kommer övriga kroppen framåt eftermiddagen..blir att ligga i soffan och försöka röra sig ibland nu på fredag-lördag..på söndag är det träning igen..

Frågan nu är bara vad jag ska äta ikväll? Har inte tagit upp något..planerar heller aldrig för något som tar tid eftersom jag oftast blir kvar på kontoret så länge..kommer hem kvart i åtta och ska se på På spåret en kvart senare..då hinner man inte riktigt med att laga till något kulinariskt..risk för pizza..det var iaf två veckor sen jag åt en så..

Se om vi kan så lite split mellan landsdelarna..

En fd kollega jobbar numer i Skåne...vi har mailat lite den här veckan..han har fått erbjudande om jobba i Asien, men sa att det var lite tidigt..jag höll med och sa att han säkert vill lära sig språket där nere där han bor först..i Lund..
Han svarade:
" Du har rätt om skånskan. På jobbet går det bra för dom har inte så utpräglad dialekt men när man träffar något inavlat från byarna runt omkring här, så har jag inte en jäkla aning om vad dom försöker säga. Det var en hantverkare hemma i lägenheten tidigare och satte upp persienner i alla fönster. Jag förstod knappt var fjärde ord av vad han sa, jag bara nickade, log och sa "ja ja" lite då och då.
Skåningarna verkar dessutom kunna prata med danskarna och kan dom förstå varandra, så fattar man ju att man inte har en chans att förstå någonting."

Ein, zwei, drei, vier...

För första gången den här veckan lyckades jag kliva innanför kontorets väggar redan innan kl.9..det är bra..efter den här dagen har jag jobbat in sovmorgonen i måndags och kan börja samla plustimmar igen..målet är att ligga mellan 10-15 timmar plus när februari är slut..då kanske jag fyllt upp flexbanken när mars är över och då är det dags att börja roa sig lite..kunna plocka ut lite ledighet när jag känner att det behövs..

Igår dök det förresten upp lite folk från kontor i andra länder..de har någon slags säljutbildning här..eftersom jag är så charmerande dök JB från Schweiz upp med två chokladkakor till mig..jag blev väldigt smickrad..sen såg jag att KAM:en och GKAM:en fick tre chokladkakor..när jag frågade varför jag bara fick två svarade hon:
- They have a wife and children, you don't have a wife do you, Jerker?
- No, I'm waiting for you, blev mitt svar..

ikväll är det box..jag ska reta upp den blonda controllern lite under dagen så hon slår hårdare..

I like me so much better when you're naked..

Det är något visst med mig och kön till kassan på Ica..jag drar kändisar helt enkelt.för några veckor sedan Morgan Alling..ikväll var det Amanda Jenssen...

Jo, hon stod också bakom mig..jag säger ju att det är jag som drar..inte jag som stalkar..
(till skillnad från den gången jag såg Micke Hellström inne på Ica..då var det jag som stalkade..)

Onsdag..

Jag vaknade kl.6 imorse..tänkte tanken att kliva upp direkt..vara på jobbet före kl.8 vore en präktig skräll..nästa gång jag tittade på klockan var den tjugo i åtta..ok, jag hinner fortfarande raka mig och ändå komma i tid..gott så..

Mindre gott är att alarmet inte ringde..varken fem i sju eller kvart i åtta...det är inte bra..jag tvivlar på att det går att lita på att jag vaknar av mig själv varje morgon..inte om jag vill vakna i tid iaf..

Annars? Spelade badminton igår..lärde med andra ord tyskan lite nya svenska ord...könsord mest...det gick ganska uselt..dessutom spelade vi dubbel..det är betydligt roligare att spela singel..dubbel i badminton innebär mest att jag låter den andra slå..det är inte särskilt kul eller ansträngande..nåja, det är bättre än att ligga i soffan hela kvällen..vilket jag faktiskt ska göra ikväll..

Jodå, bilen går bra..

Idag var det nära, riktigt nära, men efter att snabbt tagit ett beslut att äta frukost på jobbet klarade jag det precis..så sviten håller i sig (nej, morgondagen räknas inte eftersom jag tagit ledigt på förmiddagen)...

Och ja, den här bloggen kommer i fortsättningen enbart att handla om huruvida jag kommit i tid till jobbet eller inte...det är det mest spännanden just nu och även om det verkar uttjatat så kan ni tänka er hur det känns i slutet av mars..

Jag orkar inte blogga om att jag är pank eller något annat..vi kör korta kärnfulla inlägg om när jag kom in på jobbet..funkar bra så..

Idag..

..är det måndagen från helvetet..man kan tro att man ska kunna vara ifrån kontoret en förmiddag utan att det ska hopa sig arbetsuppgifter en masse..

Tydligen inte...jag får helt enkelt jobba på magsåret istället..

Man måste bara älska en sport..

..där de har statistik på slantsinglingen och det verkar viktigt..jag måste erkänna att jag inte hade koll på att NFC vunnit de senaste 12 årens slantsinglingar..

Deion Neon Sanders..

Snart börjar det...Super Bowl...tror inte jag missat en enda Super Bowl sen någon gång i början av 90-talet..minns att jag våldsgästade en av tvillingarna i Borlänge ett år när jag bodde i en lägenhet utan kabel-tv..och jag missar det inte i år heller, jag har som vanligt tagit ledigt fram till lunch så jag får sova ut iaf..ett år gjorde jag inte det och det slutade ändå med att jag inte kom in på kontoret före lunch..i år är jag smartare...

Helgen i övrigt flöt på ganska bra..dotra fick åka skridskor både lördag och söndag, samtidigt som jag satt på sidan och småfrös lite..mina skridskor är ju hemma i byn..jag spelade två matcher i SIL, första gången som fullvärdig medlem i IFK gamla lkpg...3 mål och ett assist i första matchen, när det var 5 sekunder och vi ledde med 11-8 försökte jag förhindra ett skott, det blev hopslag med klubborna och mitt blad flög iväg några meter, sen var magin över, med en låneklubba blev det bara ett assist och förlust i den andra matchen..precis vad jag behövde..en till utgift för köp av innebandyklubba..nåväl, det får fixas till veckan..

Jag fick åtminstone till slut ihop ett CV och personligt brev...

Nu ska jag gå ut i köket och fixa till mig en Nachotallrik..blir perfekt till början av Super bowl..tror precis som Valp på Steelers..synd bara att inte "mitt" lag, Philadelphia Eagles spöade Arizona i semin, det hade varit häftigt med ett Pensylvania-derby...