På söndag är det match igen..

Jag pratade med en kvinna på tunnelbanan hem idag..jag vet..klart brott mot etikettsreglerna..man ska sitta tyst och stilla, stirra tomt framför sig..

Nu var det ett av undantagen som gjorde att vi pratade lite (det finns flera, ett annat är att tala illa om något jobbigt fyllo..)..hon hade sitt barn i famnen..barnet var väldigt intresserat av mitt nyckelband..mitt Bajen-nyckelband, så jag lät barnet leka med det lite..sen skulle det känna på de håriga armarna, tumringen, mina Bajen-armband ville den väldigt gärna ta loss och leka med..
Kvinnan berättade att hennes son spelar i Hammarby..fan tänkte jag är hon såå gammal, är det Sossehs mor?? Men hennes son var 11-12 och började spela där när han var 4 år...jag satt mest och log, sa något kort..såg ringen på fingret..

Efter ett tag tröttnade barnet att leka med mina armband (elaka mig som inte tog av mig dem och lät barnet leka med dem) och försökte istället komma åt mammans bröst..just då och precis då kändes det som om barnet för tillfället hade rätt prioritering..jag ville också leka med barnets mammas bröst..

När vi tre gick av vid Skanstull så tackade hon mig..för vad? För att jag försökte stirra ner i hennes urringning eller vad?

Om jag var ett träd..

Igår när jag var ute och sprang skrev jag mitt bästa inlägg på väldigt, väldigt länge...jag tror jag löste samtliga problem på jobbet också..och löste världsfreden..

Problemet är väl att försöka formulera sig lika vackert när man kommit hem och sitter flåsandes i soffan med eftersvettningarna..

Jo, bästa tiden någonsin..högg till lite i knäet en vända, men det gick över..kändes allt som allt ganska bra..fast vetskapen om att det är 4 km till är lite tung..

Jo, jag kom in halv nio idag igen..jag går som en klocka just nu..och då inte någon man kan snooza eller någon som drar sig..lyckligtvis är det bara en dag kvar innan jag kan återgå till mitt normala liv..

Jag brände en CD till dotra igår kväll (ljudkortet fick för sig att fungera en kort stund, imorse var det i viloläge igen)..Bajenlåtar..hon har tydligen tappat bort sin gamla, så jag har den perfekta födelsedagspresenten nu..ändrade lite också, tog bort ett par låtar...introt är läktarsång sen kommer Just idag är jag stark...jag älskar öppningen på skivan..låten efter det är "Vi som glöder"..den passar perfekt för att dunka upp lite passion...Idag ska jag skriva ut konvolutet också..

Conan O´Brien..

Återigen kliver jag innanför dörrarna till kontoret redan halv nio...återigen kommer jag stanna till halv sju ikväll..jag försöker desperat att komma ifatt, men tiden rinner ifrån mig...det kommer inte att ske, så det gäller att jag hinner göra det som är viktigt..

Viktigt för mig är egentligen att gå ner 15 kilo, vinna en miljon på Lotto och få en vindsvåning på Södermalm, men de sakerna är än omöjligare att hinna med fram till fredagen så jag får koncentrera mig på arbetsuppgifterna istället..

Jag hade ju hoppats på att jag skulle kunna börja varva ner redan imorgon, men det kan jag fetglömma..med lite tur kommer jag iaf att kunna varva ner på fredag eftermiddag, så jag slipper jobba till halv sju då också..även om jag känner mig lite tveksam till det..hoppet är det sista som överger en (vilket kanske förklarar varför jag sitter och stirrar på lättklädda damer på tunnelbanan och tänker "kanske hon skulle..")

Nåväl, jag gick och la mig före tolv igår...sov alltså i ungefär sju timmar...kroppen är nog inte van vid det för idag är jag tröttare än igår och har en lätt huvudvärk..får springa bort den ikväll..

Keep on rockin' in the free world..

Halv nio idag igen..jag börjar bli förutsägbar..dessutom ser det ut som om jag kommer fylla upp flextidskontot den här månaden..till och med överfylla det (de timmar som överstiger max går då till övertid istället och eftersom jag inte har någon betald övertid förloras de ut i intet..)...jag måste nog ta det lite lugnt snart..det är antagligen inte så att när jag kommer tillbaks från två veckors semester kan jag lattja runt i någon vecka och plocka timmar från flextidskontot..

Usch, det är nästan som att jag håller på och blir riktigt gammal..

Ett litet rött paket med vita snören..

Nu har jag varit ensam på kontoret i nästan en timme..det är uppenbart att de flesta har alldeles för lite att göra (eller lagom är kanske mer korrekt, det verkar bara vara jag som har för mycket iaf..)..

Eller ja, jag jobbar mig sakta igenom högarna och nu är jag nere i nästan 60 mail i inboxen..med lite flyt kan jag få bort ca 20 till innan semestern, men sen är det nog stopp..nu gäller det..jobba hårt tisdag-onsdag också, sen kanske jag kan börja slappna av på torsdag..kanske..

Fast det blir väl som vanligt, just när jag börjar tro på ett liv bortom inkorgen i outlook slår något jättearbete till..

Ensam förresten? Olga är ju tillbaks från semestern..äntligen en städerska man kan vila ögonen på..hon påstod också att hon var glad att ses igen..jag tvivlar, antagligen bara fjäsk för att få en present på torsdag när hon fyller år..

Nu ska jag skriva en missvisande rubrik, publicera detta normaltråkiga inlägg och sedan se om jag hinner med något mer innan jag går hem..

Nämnde jag förresten att jag kom in redan halv nio imorse? Jag kom in redan halv nio imorse..på en måndag..I rule..

Sista veckan, sista veckan..

Nu är den äntligen här..sista veckan innan semestern..det är den här veckan som man enligt alla experter ska börja varva ner och inte slita i onödan..

Jag öppnar med att dyka upp halv nio..en måndag..och tänker fortsätta på den inslagna vägen fram till fredag, sen kanske, kanske jag kommer vara så pass ifatt att jag kan ta semester med nästan gott samvete (vetskapen om hur det kommer se ut efter två veckors frånvaro ger dock lite ångest..)..

För att fira detta köpte jag världens dyraste frukostmacka på Konsum (och varför får jag alltid kärringen som är långsammast i världen? Vore hon inte så trevlig skulle jag krevera redan i kassakön..som för övrigt bestod av mig..)..

Varför den dyraste? Precis vid de billigaste stod ett bombnedslag och valde sallad..jag ville inte fetto-sträcka mig över henne och förstöra hennes morgon..det hade iofs gjort min morgon, så det kanske var dumt att låta bli? Det blev iaf en ciabatta med pastrami och potatissallad...god visserligen, men för samma pris..äh, skitsamma..den var god, kvinnan var vacker, nu ska jag försöka vara positiv i en kvart till, sen har jag fullgjort min positiv-tid för en vecka..

H stands for Hero...

En del verkar inte förstå storheten hos Horatio Caine...det är obegripligt hur man inte kan se coolheten i honom..
Han är kylan personifierad..och hans ömkan för barn som far illa är beundransvärd..

För er som fortfarande tvekar kommer här ett axplock av hans finest moments..


Nu hoppas jag att även
Ninininini sällar sig till den växande skaran av H-fans..

Jodå, ganska varmt, själv då?

Matchen var ingen höjdare..slarv i slutminuten (även av domaren som borde blåst av för hands precis innan) gjorde att det bara blev en poäng för Talangerna..å andra sidan så hade de bara några blixtrande anfall och inget mer egentligen..tyckte de spelade relativt dåligt...på övertid missade en av bröderna Gustafsson ett friläge..det kunde blivit bättre med andra ord..

Säkert halva A-truppen var där...på planen spelade Mattias Olsson högerback, Isak mittback och Fadi var innermittfältare..

Jag har för första gången på väldigt länge köpt Aftonslasket idag...legat på balkongen och läst hela dagen och kvällen, förutom under mina besök söder om bron då...

På pizzerian såg jag återigen en ung kvinna så vacker, så perfekt..giftasmaterial helt klart..nej, vänta..vad har hon på pizzan? Svamp!..där ströks hon också..jag såg ju annars hur hon klädde av mig med sina blickar (hon sköt pizzan ifrån sig och gjorde hulk-ljud när hon var klar med det)...

Nu ska jag se klart på de olika sporterna så jag kan lägga mig på balkongen igen..Marika är på fyran..

Jag slängde en boll till Mian..

..det kändes stort...jag kände mig delaktig..Fredde missade crossbollen med ungefär 10 meter..

Träningen i sig var väl ingenting riktigt upphetsande..Sosseh gjorde det enda målet i tvåmålsspelet...jag är ganska säker på hur startelvan ser ut imorgon..

När jag gått hem från Årsta IP och skulle handla frukost/lunch på Ica såg jag Kleber..jag känner mig alltid som en stalker när jag ser en kändis..kan inte heller gå fram och småsnacka eller något sånt, fråga hur det är med knäet..nej, jag står istället och stirrar..

Apropå stirrar, så såg jag en så vacker ung kvinna att jag genast tänkte att henne ska jag gifta mig med..men sen dök Kleber upp istället..

Gammal, äldre, Jerk

Uppe med tuppen ytterligare en dag..sen när brukade jag vara vaken redan kl.9 på söndagar??

Nåväl, idag ska jag och kolla på Bajens träning iaf. så jag måste dra nu..

Flåsat som en döende gris - check

Det var väl lite för varmt för att springa..och lite för lite näring fanns det i kroppen..rundan gick inte så bra...men jag tog mig iväg iaf..

Nu är det dags för frukost, sen ska jag..fan vet..kanske ta mig bort till västra Södermalm och shoppa lite..

Starkt jobbat Jerker...

Vaknade halv åtta imorse..tänkte faktiskt kliva upp...vore skönt med en joggingrunda innan det blivit för varmt..innan jag ska gå på Bajensträning..

Det sprack såklart, men jag vaknade igen 8:40...fortfarande tid för en joggingrunda innan träningen...låg och drog mig så klockan blev nio...nu hinner jag inte med en joggingrunda innan träningen..då kliver jag upp..

Skickar SMS till lillebror och grattar honom på namnsdagen..

Väger och mäter mig..samma vikt, men med lite välvilja 1cm mindre runt naveln...nästan okej..
Sätter mig och surfar lite innan jag ska bege mig ut till Årsta...kollar så att träningen verkligen börjar halv elva..

Tomt...ingen träning...istället en fet skylt med "Ledigt" idag..helt plötsligt har jag inga planer alls idag, jag vet inte vad jag ska göra..

Och värst av allt..nu kan jag ge mig ut och springa såhär på förmiddagen..

- Ett liv tack..

Fick frågan på lunchen..Vad ska du göra i helgen då?

-???
- Eeeh??
- Eeeh (igen, tjatig jag är), tänkte kanske se någon fotbollsmatch..vädret gör väl att jag måste vara utomhus en vända..

Det stod helt still..vad har jag för planer egentligen?
Kanske gå och kolla på Bajens träning imorgon (utomhusaktivitet)..fast det kräver förstås att jag kommer upp i tid, träningen börjar redan halv elva..
Kolla på HTFF på söndag (en till utomhusaktivitet)..

Ok, så jag har planer för sammanlagt 4 timmar (då räknar jag med att gå till Årsta på lördagen och till Söderstadion på söndagen)...det känns lite lite..
Förlåt, glömde en sak..jag ska hämta ut en kavaj från Kemtvätten i eftermiddag också..och köpa snus..

Det är lönehelg..jag borde fan kunna hitta på något mer...Någon som vill käka middag på lördag? Jag kan tillaga den..är du riktigt vacker får du älgfilé..

Just ja, jag har massvis att göra..jag ska boka tågbiljetter och komma ihåg att anmäla mig till bröllopet också..

Verkar lösa sig med andra ord..

Very Casual Friday..

I avsaknad av högre chefer, eller om vi ska vara ärliga några chefer överhuvudtaget, tyckte jag när jag tittade på termometern klockan sju imorse och den visade 20 grader att det var läge att lätta på dresskoden betydligt, jag tryckte i kroppen i ett par shorts..de svarta byxorna hade nog blivit på tok för varma en sån här dag..

Det kändes verkligen rätt när jag gick den sista biten från tunnelbanan, det var en skön dag..en sån dag som man borde vara ledig, men jag är jag och nog fan jobbar jag..

Tunnelbanan förresten, jag satt bredvid en uppenbarelse i klänning..höll på att smälla av, tänkte febrilt hur jag skulle kunna stirra på det söta ansiktet, de brunbrända vaderna och den generösa urringningen utan att få en fet stämning för sexuella trakasserier i handen..det funkade inte..det gick inte..det blir rättegång..

Nej, det blir det inte, men jag kunde verkligen inte komma på något sätt att vara fulgubbe så jag försökte koncentrera mig på boken jag läste istället..Toby Young-Hopplös och hatad av alla, varför känns det som boken jag borde skrivit?

Viktor, den unge innesäljaren hade samma idé som mig och dök upp i shorts också..vill ändå påpeka att mina täcker knäna åtminstone..

En annan sak, eftersom det saknas chefer på kontoret borde väl jag bli det idag? Jag har trots allt seniority efter mina snart 8,5 år på det här stället..

-Nån måste ju jobba och dra in pengar till företaget..

Det är alltid ett himla snack om hur sent jag kommer på morgonen och om hur länge jag sover...imorse tänkte jag kliva upp lite tidigare eftersom jag (hemska tanke) tänkt sluta onormalt tidigt för att vara fredag..det betyder att jag tänkt sluta redan vid 16..vilket antagligen ändå är sist av alla..

Så, efter att ha larmat av när jag lämnade kontoret halv sju igår kväll kom jag idag hit någon minut innan åtta och till min förvåning fick jag larma av....

Det betyder att alla dessa människor som ständigt retar mig kliver in på kontoret i runda tal 5 minuter innan jag är här..sen använder de resten av dagen till att smäda mig för att jag är så sen...

Utom idag då, då spelar de förvånade över hur tidigt jag är här..ja, en halvtimme tidigare än vanligt...ni däremot kommer vanlig tid..efter kl.8..

Till försvar för en..ska det sägas att sommarjobberskan tydligen var här i tid, men eftersom jag inte tänt lamporna på kontoret (det är betydligt trevligare med lite småmörker såhär på morgonen) så visste hon inte om det var avlarmat eller ej...det bildades en folksamling utanför dörren innan någon vågade gå in..

Dessvärre innebar det att hon anser att jag är skyldig henne 20 kronor nu, eftersom hon förlorade så mycket tid innan hon kom in...det låter som om jag får begära löneförhöjning, en 16-årig sommarjobbare ska inte tjäna mer än mig..

Skanstull, torsdagmorgon

Vädret: 25 grader strålande sol, lite sport och så in i duschen.

Nyduschad svål och svåra beslut. Tittar in i skrubben med beslutsångest. De svarta byxorna var det länge sedan jag hade, jag tar dem.
Vad dölja överkroppen med? Hmm..ja, röd t-shirt och så ljusblå skjorta utanpå..funkar perfekt..

Synd att det är 20 grader redan halv åtta på morgonen då, verkligen bra val, verkligen..det blir varmt ute, riktigt varmt, soligt också. Jag tar på mig svarta byxor och en t-shirt OCH en skjorta..


 


Alla dessa problem..

Jag fick precis en "talang i ungdomsleden"..en sex-pluppsjunior...en sån kan man inte säga nej till, så jag sparkade George Frigård (eller vad han hette)..en gammal försvarare som inte spelat en match på två säsonger..truppen är full igen, men det är rejäl slagsida på den..

Jag har tre målvakter, 6 försvarare, 8 mittfältare och 3 anfallare..det är lite mycket mittfältare...7 av dem har sex pluppar eller mer, den siste är en 16-årig supertalang som gillar att träna..så på mittfältet har jag enbart lyxproblem, det är en perfekt blandning på ålder också, jag riskerar att tappa någon efter nästa säsong pga att han blivit för gammal, men jag har fortfarande bra spelare kvar..

Men försvaret..har egentligen bara en ungdom där..känns som om jag behöver värva lite till, får nog sälja min juniormålis..fast då har jag precis värvat en skadebenägen andremålis (billigt, så jag tyckte det var värt det) och kanske borde hålla på honom..

i anfallet har jag seriens bästa anfallare..han är bara 27 och håller länge än..jag har värvat en till i samma ålder, sen har jag en som är 30 och gör mål i varannan match han spelar..det räcker med tre stycken där..

Men mittfältet, hur ska jag få alla nöjda..jag känner mig ganska besläktad med en grönvitt klubb på min ö just nu..det är överbelastat på mittfältet..som tur är har inte Xpert eleven-säsongen dragit igång än, så jag har tid på mig att få till det här..

Trots att laget blivit bättre kommer det bli enormt tufft att försvara ligatiteln..

Klipp dig och skaffa dig ett jobb..

För tredje dagen i rad kommer jag till jobbet halv nio..imorse har jag dessutom rakat mig..det är något oroväckande..
Jag var ute och sprang igår...gick sen och la mig innan tolv (jag somnade inte innan halv ett, ett någonting, men jag la mig innan tolv)..jag funderar allvarligt på att börja skriva upp allt jag spenderar pengar på för att se vart pengarna tar vägen egentligen (det är lite tröttsamt att ständigt känna sig pank (även vara pank tar på krafterna..))...

Dessutom har jag druckit mig berusad endast sju gånger i år..det är en gång i månaden, då festade jag om tre helger på raken i mars...jag har besökt två ställen i sthlm och druckit öl de senaste 3-4 månaderna..jag tog en öl på något ställe bredvid Kvartersbion i Hornstull och så fler öl under fotbolls-EM på O'Leary's...totalt i år har jag druckit öl på lokal i sthlm 3 ggr..i februari drack jag en öl på en grekisk restaurang på Söder..

Med andra ord..jag gör fan inget kul just nu..jag dricker inte, jag tränar, jag kliver upp i hyfsad tid (jag har kommit försent 1 gång i juli), jobbar på till sena kvällen, kommer hem, kollar lite dator, ser på tv och går sen och lägger mig (och kan inte somna utan ligger där i någon sorts ångesthög över att inte räcka till)...

Visste jag inte bättre skulle jag tro att jag håller på och blir vuxen, men eftersom jag fortfarande stoppa huvudet i sanden när det nalkas konflikt, försöker skämta bort allvarliga saker och på allvar tror att nästa sommar kommer bli bättre så är jag ganska övertygad om att min omognad kommer hänga med ett tag till..

Jag vägrar dessutom klippa mig, så jag har värsta, stora håret just nu..

Måste skynda mig skriva innan det ändras...

..min inkorg innehåller i skrivandes stund 92 mail (eeh, ändra det till 93)..jag är äntligen under 100st...det sågs som en utopi för en vecka sedan, nu är det verklighet åtminstone för en kort stund...

Jag har klarat detta genom att ignorera mail som kom till mig i semestrandes kollegors frånvaro, när de väl kommit tillbaks har jag med gott samvete kunnat radera mailen utan att löst kundens problem, jag har även fått bort några offerter idag, så det handlar om arbete också..

Nästa mål är 80st..


Så jävla übertråkigt..

Just nu har jag ingenting att säga känns det som..ingenting händer..det är den sedvanliga ångesten för att inboxen är överfylld, ligga på soffan på kvällarna och ikväll (efter 1 veckas vila) åter dags för en löprunda..

Inget händer och det kommer antagligen så förbli i ett år till..nästa sommar kanske kan bli något, den här stod aldrig en chans..

Vi såg..

Andreas Johnson knata över bron mot Gamla stan iförd hatt, paraply och Red bull-burk..

(det hände igår, men jag glömde skriva om det..)

Blott en dag..

Trots en trött dotter hemmavid kom jag in redan kl.9 idag..det kanske är något med att vara pappa som gör att jag försöker vara mer ansvarsfull de dagarna? Eller så är det en lycklig slump....

Nu sitter hon i ett konferensrum och tittar på "Hej hej sommar", hon har Bajentröjan på sig..hon hann börja rita lite innan hon kollade på tv..det är bara Hammarbygrejer..jag är bra på indoktrinering..

Att dotra är här innebär att jag inte jobbar heldag..slutar redan kl.16, för att forsla henne vidare till bussen..sen dröjer det två veckor innan vi ses igen..då blir det uppe i skogen några dagar..

Slutet gott, allting gott..

Det blossar då och då upp diskussioner om hur många skåningar som spelar i landslaget och varför de är så mycket bättre än övriga landet på att få fram talanger...

Det må så vara, men en sak de inte klarar av att få fram det är fotbollsdomare...ytterligare en pinsam insats idag (nu ska det sägas att jag inte orkar kolla upp var linjemännen är ifrån, men huvuddomaren det är ett jävla ålahuvud iaf)...

Tack domarjävel, tack för att dotra fick se mina finare sidor i slutet av matchen..jag var så nära att klara mig hela matchen, att lugnt och fint skaka lite på huvudet, men till slut gick det inte längre...jag skrek inte hora iaf...

Dotra tyckte det var mycket skrik på slutet..det stämmer väl, hon har ändå kvittrat ända sen slutsignalen och promenaden hem över bron "det är ju inte alls långt pappa, nästa gång går vi till matchen också"...för hon ska ju med även på matchen mot GAIS, då får jag sitta på Västra, det blir väl lite mindre skrik, men vi kommer istället få se klacken...tror hon kommer bli nöjd..

Seger med 1-0...den där första kvarten kände jag att det var helt rätt match för dotra att få se..här skulle det bli 5-0 och ren propagandafotboll..blev inte riktigt så kanske..

Bara ett lag som gäller...

Nedräkningen har börjat..om 5 timmar står vi och sjunger "Just idag är jag stark"...innan dess borde vi utnyttja solen, men jag kan inte bestämma mig hur..hon har inga skor med sig så vi kan sparka boll, så det får vi stryka...

Nåväl, vädret ser ut att bli på vår sida inför matchen..skönt, det betyder att vi går hem från matchen, hon måste lära sig min promenad hem...det är nyttigt också, hon lär få både popcorn och läsk under matchen...

- Jag vill gå på match!! Dotra pratade precis..
- Det är bara 5 timmar kvar nu..
- SUCK

American history X

Allt har löst sig..jag hittade en Bajentröja på Igor Sport...dotra kommer vara ekiperad imorgon..den satt nog lite för tajt, men nu har hon en tröja iaf..och kan stolt gå på matchen..

Älggrytan blev en katastrof nu när jag var tvungen att använda Oatlys istället för vanlig matlagningsgrädde...jag måste hitta något annat substitut..fast dotra tyckte om grytan iaf..

I'm the grim reaper..

Oh the joy, det är nästan osannolikt, men det fanns en biljett på raden rakt nedanför mig till på söndag, jag slipper sitta på Västra och kan sätta mig på min vanliga plats på Norra, med dotra en rad nedanför..ypperligt, problemet som kvarstår nu är hennes kläder..inte en enda långärmad tröja i packningen...hoppas det är rea på barnkläder någonstans...det var en miss av mig också, missade att meddela hennes mor att vi skulle på fotboll på söndag, så hon har inga Bajentröjor med sig och jag hade inte pengar till att köpa någon åt henne...

Annars har det kommit in ett fyllesamtal ikväll...från en sann bybo..betalade in sig på parken för dyra pengar och gick raka vägen till ölstugan..bra jobbat mailman!!

Fick sitta och förklara en del för dotra när vi tittade på "Meningen med livet" ikväll..du vet ju att det bara är på låtsas? Det är roligt när de opererar ur en lever på en levande person..jag slapp iaf frågor på vad spermie och kondomer är för något..får nog vara nöjd med det..

Dotra fick äta blodig älgbiff ikväll..hon var lika nöjd med min matlagning som vanligt..imorgon blir det gryta..blir nog en succé till..hon brukar säga att det är hennes favoriträtt, fast den här gången får jag byta ut den vanliga matlagningsgrädden mot en havre-variant..vi får se hur det funkar..

Okej, tråkigare än såhär blir inte ett inlägg..skulle kunnat lägga in dagens outfit också kanske..

5 timmar kvar..

..innan jag lämnar kontoret för helgen..jag kom ganska nyss..den blev halv tio idag, jag är missnöjd med det, men det är väl så...
Jag orkade inte kliva upp imorse helt enkelt..alarmet ringde som det skulle..å andra sidan var arbetarna på innergården ovanligt tysta den här morgonen..anledningen till att jag inte orkade kliva upp stavas Das Boot...och att jag inte kunde somna sen, svårt att smälta hur dotras mor beter sig...det släpper väl om en dag eller två..till veckan ska det fan arbetas..utom på måndag då eftersom dotra ska lämnas av på Centralen..så antingen kort dag eller sen dag blir det..just ja, tisdagen blir ganska rumphuggen också..tvättid då..men onsdag-fredag ska det fan arbetas, på riktigt..

Äh, inget vettigt idag..sitter och laddar för att dotra ska komma..vi måste åka till Bajenshopen för att köpa biljetter...

Scarred for life..

Dotra kommer imorgon iaf..skönt, hon blir kvar till måndagen..det betyder att jag måste skaffa biljetter åt oss..till Söderstadion, det är match på söndag...det som vore bäst är om det fanns en plats bredvid mig på norra, men jag får antagligen nöja mig med västra..det värsta är om vi inte får tag på platser där och måste sitta på Östra..det ser ut att vara en regnig söndag..inte roligt, inte roligt alls..

Men, det blir roligt att få hit henne..det var två veckor sedan nu..hon ska få smaka på min älggryta på lördag..hon frågade efter den sist hon var här..så jag är så illa tvungen att laga till den..imorgon blir det nog vanlig älgbiff..med klyftpotatis och rostad paprika..det är roligt att laga mat åt henne..hon älskar min mat (antagligen begriper hon hur man ska få fördelar i livet redan nu..hon är för guds skull av hon-kön)

Däremot är hennes mor högst troligt fortfarande surast i världen, jag fick ett till sms där hon ifrågasatte om jag överhuvudtaget bryr mig om min dotter..Que? Nej, men så måste det vara. Jag väljer att ta skit hela tiden från henne för att jag är masochist inte för att jag älskar min dotter..inte alls..det faktum att jag inte kan ta semester i juli och inte har kunnat det på många år har helt förbigått henne..dessutom så börjar min dotter skolan tidigast i hela Sverige, redan i början av augusti..det måste vara så eftersom jag tydligen har semester när hon går i skolan, eftersom jag har den i början av augusti måste det vara så..

Om jag bemött det här? Är du galen, när hon blir sådär ska man hålla sig undan innan hon blir än värre..hon måste vara jävligast i världen annars önskar jag en svängning i min sexualitet..

Och ja, jag är jävligt bitter just nu, jag blir fan det av sån här skit...jag är inte perfekt, inte i närheten, varken som far eller i övriga livet, i bästa fall kan man kalla mig för medelmåtta, men hon är fan ett monster när hon är förbannad, hon drar upp saker som inte har något med det hela att göra, riktar in sig på att förinta, inte på att lösa, noll tålamod och kan som sagt inte ta ett nej...

Om jag fått en störd bild av kvinnor? Säg det, jag kan inte svara på det, är inte alla kvinnor mer eller mindre märkliga? Det är såna kvinnor som hon som av någon anledning finner mig attraktiv, det är inte de kvinnor jag vill, så har det nästan alltid varit...det är riktigt jävligt störigt...någonstans måste det ju finnas en normal kvinna? En som har lite sunt förnuft..det kan ju inte vara vi män som fått allt förnuft?

Nåväl, om någon vecka har det här blåst över och hon tror att ingen skada har skett, jag har mindre förtroende än någonsin för henne..hennes utbrott denna gång är antagligen en blandning av att hon har svårt för att ta nej och att hon jobbat för mycket i sommar..hon pallar inte det och försöker få det att låta som om hon var någon sorts martyr...

Vi vet alla att det är jag som är martyren, som lider varje dag på jobbet och för varje sms jag får av dotras mor..

Väx upp någon gång för fan!!!!

Dotras mor ringde...det är alltid illavarslande...hon frågade om jag kunde ta dotra till på tisdag förmiddag, jag sa nej och hänvisade till mängden arbete jag har (ärligt talat om jag inte jobbar helg innan semestern kommer jag inte komma ikapp..)...

Hur hon tog det?

Som den 31-åriga snorunge i trotsåldern hon är..slängde på luren och sen har hon mage att skicka sms och tala om hur "besviken" hon är och hur synd det är om henne som inte får någon semester och (det är fan det värsta) hon fortsätter med att Dotra inte kommer till helgen och sen är det blablabla...jag tänker inte på min dotter bästa och fan vet vad hon hävde ur sig för mer skit..hon har antagligen rätt, tänkte jag på min dotters bästa på riktigt (och inte bara något jag säger) hade jag antagligen sett till att få vårdnaden vid det här laget (sen om det verkligen är för dotras bästa är en annan sak..jag är ganska grinig av mig jag också)..

Satan i gatan, jag räknar inte mig som särskilt mogen, men hon är ju fan ett stycke i sig..31 år och inte lärt sig ta ett nej (hur tror ni dotra kom till egentligen?). Jag blir så jävla förbannad på det där sattyget till kärring, alltid så här, aldrig något annat..jävla white-trashsopa är vad hon är..jävligt underligt om man har svårt att lita eller tro på kvinnor efter att ha råkat ut för henne..hon är ogin, småsint och enbart trevlig när det passar hennes syften..

Hur det kommer sluta?

När jag lugnat ner mig kommer jag antagligen skicka ett sms som säger att jag tar henne till tisdagförmiddag...jag är fan för mesig..

Nytt inlägg...

Mitt alarm på mobilen funkar inte..jag har trott att det varit så i ett par dagar nu, tycker det varit ovanligt tyst från soffbordet..idag (när jag kom upp i hygglig tid stod jag och stirrade på mobilen när klockan blev kvart i åtta..inte ett ljud kom från den..

Konstigt att jag kommit in tidigast halv tio tidigare i veckan??
Iofs, det kan väl ses som konstigt eftersom de däringa arbetarna på granninnergården börjar kl.7...men jag är ju väldigt bra på att somna om..

Likadant idag, vaknade kl.6, tänkte kliva upp, vände lite på mig bara, så var klockan tio över sju..men då klev jag upp (wow, duktig Jerker), så jag är här nu..halv nio, med värkande benhinnor och solsken i blick (jo, tjena)...

Arbetsdagen började med att jag plockade ner papperskorgen från mitt bord..den tomma papperskorgen utan någon påse i sig..det är inte nog med att den där städerskan tar mitt glas varje kväll, nu ställer hon upp papperskorgen på bordet och lägger inte i någon ny påse heller..jag vill ha Olga tillbaks från semestern..

Sen fortsatte den med att en innesäljare kom och frågade om mailen han skickat och som jag inte svarat på..han kom innan jag ätit min frukost, jag hade precis slagit igång datorn..helt fel tillfälle med andra ord..prata inte med mig innan frukost..jag trodde alla visste det vid det här laget?
Så sur som jag är vid den tiden bad jag honom att sluta tjata så förbannat...

Jag är trevligheten personifierad före kl.9 på mornarna..

Inte riktigt Forrest..

Igår kollade jag och Erik Norrlänning hur lång min löprunda egentligen är...skoja att jag var nervös för att vi skulle få fram 3-4 km eller något liknande..

Den visade sig vara 6km, så med andra ord är det helt okej..jag är i lite för dålig form för Midnattsloppet, men det är inte pinsamt kort iaf..

Ja, jag tog en runda idag...nej, det gick inte särskilt bra, jag har fastnat på samma ställe nu, men det är väl som det ska vara antar jag, nu ska jag vila benen fram till måndag innan jag springer igen..jag behöver det..jag har ont mest överallt..det är för mycket mage på den här kroppen för att den ska vara så förtjust i den däringa löpningen..känns som benhinnorna, knäna och höfterna inte vill vara med, så det är nog bäst att vila ett litet tag...det är turligt nog 4 veckor kvar innan det är dags att förnedra sig på min ös gator...

Jag har en stalker, slö sådan..

Jag blir dagligen trakasserad av Götet...varje kväll (oftast innan jag hunnit hem från jobbet iofs) ringer det därifrån..i regel har jag som sagt inte varit hemma, men i förrgår var jag det..när jag svarade la de på..igår ringde de igen innan jag kommit hem..

Eftersom numret kommer upp på displayen, men det inte finns på hitta.se antar jag att det är ett företag som valt att trakassera mig hela juli..

Så, kan ni som ringer på 031-348 16 60 sluta, jag tänker inte köpa något av er...alternativt kan ni sluta fnissa som skolflickor innan ni lägger på (jag får vissa *ehrm* tankar då..)

Sheffield...

Halv tio idag igen...för tredje dagen i rad..nu ligger jag efter...å andra sidan så är det okej, jag kommer antagligen att fylla upp flexbanken innan juli är slut..inte så kul...

För alla som var oroliga kan jag meddela att bron i Kista rasade så tidigt att jag fortfarande var på kontoret ca 100m därifrån..det var med andra ord ingen fara..det var däremot fara för trängsel och att folk skulla trampa ner varann på kontoret när ambulanshelikoptern kom...verkar bara vara jag som är en världsvan 08:a eftersom jag var den enda som satt kvar på min stol...

Nu fortsätter rensningen av outlook..se om det går att minska med 20 mail idag också...

Är vi framme snart?

Mailen har minskat ytterligare idag..nu är de nere i 132, likaså har det försvunnit en post it om dist-priser från skrivbordet..så här precis innan jag ska gå hem känns det ganska bra, men vetskapen om att det säkert kommer någon/några och vill ha saker gjorda imorgon innan jag hinner med dem ger en liten ångestspark i magen..

Nåväl, det blir bättre iaf...jag ligger inte längre "nå så in i helvete efter"...jag skulle vilja klassa det som "in i helvete efter" bara..det känns skönt...det betyder att jag med lite (mycket) tur kanske, kanske när helgen kommer bara ligger "lite väl mycket efter"...

Men det är klart, gud är en kvinna, så imorgon kommer något komma ivägen och förstöra det...

Linda på radion...

Klev in halv tio idag också..det är en kvart sämre än tisdag förra veckan, men jag ligger fortfarande 45 minuter om vi räknar ihop måndag-tisdag..och eftersom jag bestämmer själv så gör jag det..

Annars intet nytt..de började bila granninnergården vid sju imorse också, däremot visade jag upp en grym inställning när jag lyckades ignorera det och sov en timme till..starkt jobbat Jerker!!

Verkar som om jag har ett nytt specialuppdrag där excel ingår..en liten, liten fil på 8000 rader ska gås igenom..ingen match, inte alls..gud tyckte väl att jag kommit väl mycket ikapp antar jag..

An outlook on Outlook..

Inkorgen har minskat..hade det varit normalt skulle jag vilja säga att den minskat så mycket att jag inte har något att göra..det är inte riktigt så bra just nu..

Men, jag är iaf nere i 150 mail nu..fortsätter jag i den här takten så är jag ikapp nästa vecka (i Outlook då, det ligger obehagliga uppgifter på skrivbordet också..)..

På förekommen anledning...

Det är alltså HÄR jag borde varit enligt mina vänner...inte i sthlm i en kontorsstol skrivandes om var jag borde varit...



Öltältet är det stora vita..troligen så är alla mina vänner där..när som helst..och jag är mer sugen på öl än jag varit hittills den här sommaren..

A message from outlook..

..det var lugnt, det var bara 182 mail i inboxen..ingen sak alls..inte alls..

Bara 5 dagar kvar, bara 5 dagar kvar..

Jag kom in redan halv tio idag..det är skittidigt för att vara en måndag..visserligen fick jag lite hjälp från gården västerut..de har börjat bila bort innergården nu..de började redan sju i morse!!

Ja, ni förstår, sju på måndagmorgon..ett klart brott mott Genevekonventionen och jag håller Blingbling personligen ansvarig för det hela..

Nu ska jag ångesta en kort, kort stund sen ska jag kolla min mailbox och se om den vuxit ut till 200 mail i inkorgen än..

Så nära, så nära och ändå så långt borta..

Hade jag varit 5 år yngre och 10 kilo närmare min matchform hade jag lätt skickat in en ansökan...

Nu är verkligheten en annan och jag är osäker om "kommit tvåa i juniorernas div 1 säsongen 93-94" räknas som en större merit..jag gjorde iofs flest mål av backarna när vi vann div2 för juniorer..och även poängligan för backarna ett år i b-laget (som lirade i div.4)...jag har även spelat mot Kenny Jönsson (jag hatar honom)..men, nja..jag har inga direkta meriter..

Det är kanske större att jag tunnlat Igor Larionovs brorsa i en match?

Sonntag...men för i helvete ska du borra varje söndag?

Dagen började med att klockan ringde halv tio..ja, jag hade ställt klockan, annars hade jag aldrig tagit mig upp...så klockan tio, när jag var säker på att alarmet väckt varje granne i kvarteret, steg jag upp...en snabb morgontoalett, lite apelsinjuice och så på med kläderna..

Ut och springa på en joggingrunda...testade att vända på varvet, men det blev nog ingen större skillnad..efter 18 minuter trodde jag att jag skulle dö och tvingades till en kort promenad...avslutningen var ren tortyr..uppåt...jättelångt (i min värld då), lyckades pressa mig, spring förbi den porten, när jag kom dit pressade jag mig till nästa port...när jag till slut kom fram till trafikljuset (tack gode gud för rött ibland) höll jag på att ramla ihop, så nära att spy pga löpning har jag aldrig varit, gick dubbelvikt hem och försökte stretcha lite, svetten flödade (jag vet, för er fat admirers ute där är det här rena porren)..till slut tog jag mig in i duschen..rakade mig (innan det såg helt för jävligt ut, vad har hänt Jerker?)

Sen var det tvättid...gick till återvinningsstationen med kartongen för lyktan också (duktig Jerker)..handlade till kvällens middag (älgbiff och till det en sallad samt i glaset mellanmjölk)..

Nu har jag strukit...inga raffset dock..

Det är dags för balkongen ett par timmar innan middagsbestyren..jag hade tänkt diskat också och lyckas jag med det är detta officiellt den söndag som jag fått mest arbete gjort sen Hedenhös flög till rymden...

Nattliga funderingar..oläsligt as usual...

I brist på bättre (sova kanske??) har jag kollat lite på Google statistics..mest tråkiga sökord som vanligt, inget knulle, läderfetisch, älska med en gummianka eller något sådant..det roligaste är nog den som sökt på "Leksands lagkapten"..jag vet vad den personen var ute efter och kan ärligt säga att den personen nog klarar sig bättre utan..den där vita dildon kan etsas fast i hjärnan...

Annars är det någon i Kramfors som sökt på "jerk dotra" 50 gånger...den undrar jag vem är??

Men egentligen hoppades jag att jag skulle ha några besök från Bollstabruk...det hade jag när jag kollade förra gången, för någon månad sen, och jag fick flashbacks från tiden när jag brukade gå på gymmet i Bollsta...eller ja, riktigt sådär frekvent var det inte, men ibland var jag där i något patetiskt försök att inte bli jättefet (vilket redan var försent eftersom jag fick all min mat från Pizzeria Jakten)...det var innan jag var direkt intresserad av styrketräning så oftast satte jag mig på motionscykeln och brände av en halvtimme..svettigt var det iaf...som svettigast var det när Bollstabruks damlag försäsongtränade där..på den tiden spelade de i ettan och jag satt där på cykeln och svettades och frustrerades...

Tiden i Kramfors tog slut efter nästan ett år så det var ett tag sedan jag var där nu, men då och då drömmer jag mig upp dit (jag vet, helt slut i huvudet)...till Träffen-mackan, till Höga kusten-festivalen och the Hives spelning inför 12 åskådare en kort stund innan deras genombrott..till Bambi...inte till vår date, den var fruktansvärd...totalt oromantisk, min bil kokade, restaurangen kändes mer som ett truck-stopp, ingen alkohol..fast hon fick blommor iaf...men annars..hennes rådjursögon...en tjej jag kunde prata med..som jag pratade med..hur ofta händer det?

Det hade jag tänkt skriva för någon månad sen, men då orkade jag inte..så jag tog tillfället i akt nu...det är ändå bara svammel och osammanhängande grejer här på bloggen...


Pimp it...

Den enorma pimpningen av balkongen är klar för i år..nästa år går jag vidare och hittar på något mer...



när ni ooaaat klart kan ni gå vidare mer era liv..

Sitter och tittar på Wedding singer...

Är det någon slump att skitstöveln heter Glenn?? I don't think so...

"Alla heter Glenn i Göteborg.."


Jag = Man...

När man bor i en liten lägenhet kan man med fördel vrida tvn så man kan se den var man än ligger...man kan även öppna balkongdörrarna på vid gavel och sen vrida tvn så man kan ligga på balkongen och titta på fotboll..

På så sätt får man vara utomhus och ändå titta på fotboll på tvn..

Den enda nackdelen är väl att man gärna ligger kvar där på balkongen även efter matchen är slut och läser klart jakttidningen..därför finns det en risk att man får sitta här några minuter innan nio på kvällenoch vänta på att kvällsmaten ska bli klar i ugnen..

Jag kommer nog aldrig bli ansvarsfull..eller morgonpigg...

Lillebror ringde och störde mig..här har jag legat och dragit mig i drygt en timme så förstörs det så snabbt..Lillebror var iaf vid Malmö central när han ringde, på väg hem efter en vecka i Falsterbro där han utbildats till skjutledare (näe, jag begriper inte heller, han verkar aldrig få något så det verkar vara slöseri med tid..)...

Näe, jag skulle inte ligga och dra mig halv tolv på förmiddagen..jag skulle kliva upp runt halv tio, ta det lite lugnt, dricka lite apelsinjuice, äta mina två chokladdonuts til frukost, sen skulle jag promenera till Årsta och kolla på träningen..det var perfekt uttänkt..efteråt skulle jag äta en väl fet lunch, handla till kvällens middag (jag tänkte bjuda mig på en riktigt god Lasagne ikväll..jag skämmer bort mig själv..) och sen om vädergudarna fortfarande stod mig bi, fixa den där grejen till balkongen och sen lägga mig på soffan och läsa något...tror jag har någon outläst tidning fortfarande, annars har jag alltid två Lundell-romaner som jag inte läst och en kokbok med viltkött som jag köpte på bokrean..

Nu sprack allt det här..de där två donutsarna ska jag nog sänka i min voluminösa mage snart, men i övrigt vet jag inte vad jag ska göra..jag borde ut och gå lite, men vet inte vart...handla ska jag visserligen, men...

Så helt plötsligt sitter jag här..helt utan plan..ska surfa lite, sen skriva inköpslista tror jag..kanske kolla vad som finns på kontot och därefter stryka hälften på inköpslistan..

Var det här allt?

Nu loggar jag ut för helgen (från kontoret alltså)..jag är väldigt sist..känns ju bra..typ..den ordinarie städerskan är på semester, så inte ens det nöjet har jag..vikarien är på inga vägar samma skönhet...

Den sista filen är ivägskickad..nästa vecka blir det rens av outlook och uppdateringar av filerna allteftersom specar kommer in..

Ja, jo, jag förstår ni är avundsjuka, men alla kan inte ha ett sånt här drömjobb..

Nästa fredag lär jag inte bli sist från kontoret iaf (tack gode gud för dotra)..

Gå och lägg dig igen!

Fredag iaf...det är väl det som är bra med den här dagen, det är bara ca 10 timmar innan jag släcker ner jobbdatorn för helg..trots att jag borde blir det inget jobb den här helgen...jag får försöka komma ikapp nästa vecka..eller försöka att inte ligga så långt efter är nog rätt ord, ikapp kommer jag inte..för det krävs en outlook-krasch tror jag...

Klockan ringde redan fem i sex imorse och det var faktiskt nära att jag tog mig upp, men istället somnade jag om när jag försökte se nyheterna på tvn..nåja, jag försökte iaf..och jag var har till halv nio..

helgen innebär ingenting, förutom lite tvätt och strykning på söndag..hoppas på uppehåll på förmiddagarna, sen kan det gott regna..

Slovenia is a big slice of heaven...

Jogginrundan sög..ont i höften, ont i fötterna, ont i knäna och ont i benhinnorna...lägg sedan till att jag inte ätit något på lite drygt 7 timmar när jag gav mig ut och ni förstår att det inte gick så bra idag..blev totalt 32 minuters joggning, men ändå sämre än vanligt..eller vanligt...hur ofta har jag sprungit de senaste 10 åren egentligen??

Nåja, det är väl bara att inse att jag är gammal och behöver lite mer vila än 1 dag för att palla med...

Norrlänning vid skrivbordet..stör ej-skylten fungerar inte..

Just nu är inspirationen nere på noll..all ångest koncentreras på jobbet istället för bloggen som det bör...inkorgen i outlook har svällt till imponerande 164 mail...det är tur att begränsningarna i storleken tagits bort annars hade jag haft en icke funktionerande inkorg nu..

Men hopp finns, imorgon eller kanske måndag eller eventuellt senare nästa vecka är mitt jobb i den stora årsförfrågan klart och jag kan börja rensa i mailen..den som tror att jag jobbar hela juli för att kunna ta lugna dagar på kontoret där jag flexar in sent och flexar ut tidigt är snett ute...

I vilket fall som helst ska jag ut och springa idag..till helgen väntar pimpning av balkongen, det kommer bli en enorm skillnad..säkert..jätteskillnad..

Det blir inte roligare än så här..

Halv nio, största filen kvar, den ska bli klar idag..sen ska jag springa..

Jag lovar, jag log en gång igår..det är sant..

-Är du redan här?
Den blonda controllern retas med mig..

För de som undrar (för det är säkert många av er) så har jag klivit innanför dörrarna redan halv nio 4 dagar av sju i juli..mer än hälften alltså...visserligen kom jag in halv elva i måndag, men ändå..jag har även jobbat till minst halv sju 5 av 7 dagar (snart 7 dagar då, men den blir minst halv sju ikväll..)...en dag slutade jag redan kvart över 12..det var i fredags...

Juli är verkligen roligt, alla andra njuter, flexar ut lite tidigare..Jerker? Jerker jobbar, Jerker har mer att göra än någon annan gång under året..

Nåväl, om bara solen kunde sluta skina vore det okej (nej, jag unnar inte någon annan fint väder när de är lediga, är mitt liv skit kan även deras vara det..)

Löprundan gick bra..


Satan har tre streck i blått..

Jag är väldigt, väldigt nära att dunka tangentbordet genom bildskärmen..
Den där årsförfrågan vi fått..där jag ska kolla specar som finns odyl..den är väl som vanligt, drygt, sådär roligt...deras sever där specarna finns, den är däremot extremt rolig just nu..4/5 av alla specar går inte att titta på, varför? För att det är ett undermåligt system som funkar lika bra som de vibbar jag sänder ut på krogen..

Med takten jag håller nu kanske jag blir klar till min semester..som börjar vecka 32...normalt sett skulle jag varit klar imorgon eller på torsdag..man kan riktigt se hur det ryker om mig just nu och anledningen till det här inlägget är att jag desperat försöker lugna mig en smula så jag snart kan fortsätta med svordomar och nävar i skrivbordet..

Fan vad jag hatar allt just nu..det är såna här dagar som får en att vilja spränga sig i luften...vilket antagligen snart kommer ske med all inneboende vrede...

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel..

Somnade för en gångs skull riktigt snabbt..när jag väl hade gått och lagt mig, hjälpte väl inte riktigt fullt ut, var grymt trött imorse också, men jag tog mig ändå in till jobbet redan till kvart över nio..duktig Jerker..

Nu är det att leva i en excelvärld resten av dagen, och antagligen veckan...

Fuckade upp mig totalt i vetligan och jag kan redan nu räkna bort en eventuell chans till seger i den ligan, nu gäller det bara att hänga kvar och vänta till nästa säsong..

Campione, campione....

 TotaltHemmaBorta
 
 
LagMVOFMF-MBDiffP
SS Lima 12 6 5 1 26 - 15 11 23
Firman Fäbo AB 12 5 5 2 19 - 15 4 20
Öje-Venjan 12 3 7 2 18 - 15 3 16
Malungs IF 12 4 4 4 23 - 26 -3 16
Baylake Asswhoppers 12 3 4 5 16 - 21 -5 13
Forza Sumpan 12 3 3 6 24 - 24 0 12
Tibbes Boys 12 3 2 7 10 - 20 -10 11
 

Seriefinalen i sista matchen vanns med 3-1 trots att min bästa mittfältare var avstängd och jag blev den rättmätige segraren i Xpert eleven...Min toppanfallare vann också skytteligan och poängligan (13 poäng på 11 matcher)...flest gjorda mål, flest segrar, minst insläppta, minst förlorade..jag förtjänade detta...

(för de som inte vet står SS Lima givetvis för Sälen/Sörsjön Lima, min hemmaarena är Skottvallen..Nacka har spelat en uppvisningsmatch där..)

Charlie, Charlie D

En bit in i första halvlek tänkte jag att det här var en match att dö för, Bajen spelade så vackert, så bra att jag nästan började njuta av spelet och inte bara tänkte "ett par mål till så kanske jag kan koppla av"...anfallet när Petter skjuter över är så vackert att redan där borde de svenska mästarna koras..att Paulinho sumpar en straff känns inte..

I pausen känns det lite oroligt iaf, snusen börjar rinna, men jag vill ju inte byta nu när det går så bra...

Det tog inte många minuter innan jag slängde ur den gamla prillan och drog i en ny..det hjälpte inte...när Bajen gör 4-1 tänker jag för mig själv "ett mål till, sen kan jag nog koppla av..kanske"...men det kommer inte ett femte mål istället väljer Bajen att återigen tappa i princip allt..mot ett lag som är sist, mot ett lag som inte har en spelare som skulle platsa i Bajen...ändå...

När domaren till slut blåser av matchen sjunker jag ihop av lättnad...det är nästan aldrig en njutning att se Bajen spela..inte i 90 minuter iaf..

Första halvleken var nog den bästa jag sett sedan mötet mot IFK Ica ifjol..första halvleken då också..suverän..jag tänkte "hade cheferna tvingat mig att jobba över och fått mig att missa den här halvleken hade jag fan sagt upp mig"...de hade gärna fått tvinga mig till jobbet i pausen...aldrig, aldrig får man njuta..

Därför är det bra med fotbolls-EM..där kan jag njuta av bra spel...på Söderstadion sitter jag alltid med en klump i magen, till och från skriker jag ut min vällust, men oftast blir det bara ångest..fram till slutsignalen..idag blev jag så paff över att de tappade så mycket i andra att jag inte ens orkade skrika hora till domaren..

Petters primalvrål när han får det gula kortet och inser att han är avstängd nästa match..obetalbart..Petter i första halvlek är en 40 miljonersman...han är nog tyvärr snart borta..

Hoppas USA torskar alla matcher i OS, jag vill ha Charlie tillbaks så fort som möjligt..

Från Södermalm...

Det märks att det är länge sedan jag gick på Söderstadion för att se A-laget spela, det känns att det var länge sedan..den senaste halvtimmen har jag (nästan) bara läst artiklar på nätet, kollat för att se om någonting uppdaterats, kollat ut genom kontorsfönstret i sinnessvag förhoppning om att det klarnat upp..

Kort och gott, jag gör fan ingen nytta här, jag går hem...

Resten av veckan kommer ändå ägnas åt storkundens årsförfrågan så jag får mina fiskar varma..kul, jag var lite orolig att jag inte skulle ha fullt upp annars...

Oh, the joy..

Det är segt idag...grymt segt imorse och det var ännu värre natten som var..nu har tydligen sömnlösheten spridit sig till soffan också, jag låg och vred mig fram till halv tre någonting..

Följdaktligen kom jag in sent på kontoret...halv elva gled jag in, så snyggt man kan glida in halv elva på en förmiddag utan att någon höjer på ögonbrynen..

Regnet öser ner utanför och hade det inte varit för att jag inte hade någon lunch med mig (men orka laga mat när man kommer hem nio på kvällen) hade det inte gjort mig något..inte just nu då...men att tvingas ge sig ut i regnet för att få lunch var lagom roligt, när det sen visar sig att Svensk Kassaservice inte finns längre blev dagen än muntrare..jag behöver betala mitt jaktkort..jag måste få kvitto på att det blivit betalt, jag har fortfarande inte internetbank så jag kan få det där..var betalar man räkningar över disk i dagens Sverige??

Det är klart, ska regnet fortsätta så här är det frågan om jag verkligen ska gå över bron idag? Jag är rädd för att jinxa laget om jag helt plötsligt ändrar på mina ritualer, samtidigt är jag inte direkt intresserad av att sitta på läktaren dyngsur...problemen som jag har...och nu när jag skrev detta högg det givetvis till i magen, nervositeten gick upp i topp...hur fan ska Bajen kunna vinna mot ett lag som ligger sist i serien? På hemmaplan dessutom?? Det är omöjligt, det går inte, Petter är typ bäst i landet just nu, det finns inte en chans att det här går bra..

För att göra mer måndag av det hela...det verkar som om jag missar derbyt mot aporna i oktober, en titt i Hälge-kalendern och det ser ut som att jag istället för att stå och skrika på domare och motståndare just då kommer slakta älg..tungt, jag som trodde jag sett till att jag inte kommer missa en hemmamatch i år..

Nu drar jag..

..upp till skogen, vi kanske hörs på söndag..

Stockholmsresan

Det var ingen slump att jag och dotra tog bussen till Skarpnäck i lördags, man skulle kunna säga att det var för att jag ville njuta lite av att åka buss innan strejken, man kan också säga att jag valde att inte kliva av i Bandhagen eftersom dotra sov så sött, men sanningen är att jag inte varit i Skarpnäck på nästan 6 år, jag tyckte det var dags helt enkelt..

Skarpnäck var den första tunnelbanestationen jag klev av när mitt andra Stockholmsliv började för lite drygt 8 år sen. Det var den 10 februari år 2000 jag klev av tunnelbanan vid elvatiden på förmiddagen på väg till min första dag på företaget på Flygfältsgatan. Egentligen skulle jag klivit av där en dag tidigare för en anställningsintervju, men eftersom jag försov mig hemma i byn och missade rälsbussen blev det en mindre telefonintervju och provjobb torsdag-fredag istället...som alla förstår blev jag kvar..och är kvar än. Den 1:a juni 2002 flyttade företaget till Kista och jag har sedan dess bara varit i Skarpnäck en gång..jag fick åka dit och ta emot någon snubbe som skulle köpa lite överblivna grejer från produktionen..

Bilden nedan är från det mest frekventerade lunchstället under min tid ute i Skarpnäck


För den som tror att namnet Nathalie ständigt tycks förfölja mig, ni har nog rätt..

Natalie's, här käkade jag, Sporre och Bråke alltid på fredagar, fredagar var Pjeskavica-dag. Den var ljuvlig. Sporre och Bråke åkte dit en gång för 3-4 år sedan också, men jag kunde inte följa med den dagen..

På min tid åkte jag buss från Rågsved till Horisontvägen, det var alltid ett lotteri om när bussen skulle komma, skulle den vara 10 minuter för tidig, eller 15 minuter för sen..man visste aldrig och jag fick chansa. Det var väldigt roligt att stå ute i smällkalla vintern och frysa.
Innebandyn med jobbet spelades i kyrkan..idrottshallen där,kl.7 på fredagmornarna..det var inte alltför ofta som jag var med...det var lite väl tidigt för mig..

Skarpnäck är även Haris och en av mina favoritbloggar...
Skarpan, det var grejer det..det var här bankomaten sprängdes och aldrig återkom, samma sak hände sedan i Rågsved också..
Det var i Skarpnäck jag för första och enda gången åt fisklasagne..det var ett misstag, det tog mig två tuggor innan jag insåg det...jag gick hungrig den eftermiddagen..

Vart nästa Stockholmsresa tar mig blir spännande att se..

Vad är väl en kväll på Grönan jämfört med ett par timmar med excel på kontoret??

Det är just såna här stunder som jag känner mig som den största tråkmånsen i hela världen, kontoret har nyss tömts på folk som ska till Grönan och roa sig, jag sitter kvar för jag ska minsann göra juni månads offertstatistik..fan, man borde skjuta sig..den blonda controllerns fästman kallade mig toffel..alla andra typ svikare, de ville hitta ett ord som beskrev mig, var inne på arbetsnarkoman, men insåg att det stämmer inte..de hittar inte riktigt ordet..

Det är iaf rätt beslut av mig..inte känslomässigt, men på alla andra sätt..plånboken tycker det är bra, outlook (som för övrigt har minskat till 120-130 mail nu) älskar det, och kroppen också..nu kan jag springa ikväll, jag behöver inte försöka packa kl.12 inatt samtidigt som jag själv är halvpackad (ofrivillig västkust-mening)..jag kommer tidigare på jobbet imorgon, vilket är bra eftersom jag ska gå tidigt..

Så, beslutet var rätt, moget rent utav, men fruktansvärt, fruktansvärt tråkigt...nästa sommar ska jag supa järnet, har jag inte pengar kommer jag låna, för nu är sommaren så förbannat trist...sa jag det förresten? nästa sommar kommer jag vara smal och lycklig också...

Den blonda controllern tyckte jag behövde en tjej som försörjer mig..vi är överens om en sak iaf då...

1 dygn kvar till skogen..

Halv nio imorse..duktig Jerker..det kunde ha blivit ännu tidigare, jag vaknade på soffan halv sex imorse, funderade en kort sväng på att kliva upp..la ner det, funderade sen på att gå och lägga mig i sängen, la ner det också och somnade om..sen klev jag upp 5 i sju när klockan ringde...

Nu har jag åter en dag framför mig med mitt kära excel...de sista av prisfilerna ska fixas till och sen är det offertstatistik för juni som ska göras...oh, the joy..

När resten av företaget ikväll drar till Grönan sitter jag här och donar med mina excelfiler innan jag runt halv sju drar mig hemåt för en löprunda (hela det här stycket är enbart för att ni ska tycka synd om mig, Jerker leker martyr liksom)..

I Xpert Eleven har ledaren i ligan börjat bli nervös och kör med fultrix mot mig. hittills har han bara lyckats skada en mittfältsreserv, en mycket lovande sådan som troligen hade fått minst en plupp extra efter säsongen, men nu är det antagligen lite osäkert hur det blir med det..vinst för mig ikväll och jag går förbi på bättre målskillnad..

Dagens namn: Rosa och Rosita.

Kl. nio denna morgon..sumpade en kvart eftersom jag rakade mig..
Det kändes verkligen i fotlederna imorse att jag sprungit igår, känns lite i benen också...men det är värt det...i slutändan kanske jag kan skjuta upp den fetto-diabetes som oundvikligen kommer komma ett par år..

Nu är målet att springa på torsdag också, risken finns att jag kommer att drabbas av följ med på Grönan, jag bjuder på en öl-övertalning så det spricker, men jag har inte råd, har inte tid...ska bränna nästan en tusenlapp på att åka fram och tillbaks till godset...vara där i 1,5 dygn..knappt det känns värt det...
I och med det och eftersom jag har dotra blir fredagen väldigt kort..bara fram till lunch, så då behövs det jobbas på torsdagskvällen (ärligt talat skulle jag antagligen behöva jobba dygnet runt den här veckan och nästa för att komma ikapp..)...

Nåväl, onsdag idag...undrar om det kan komma något gott ur den här dagen?

Johnny Danielsson, eat your heart out!

38 minuter idag..totalt 48 minuter..rekord all the way...och det kändes ännu bättre än senast..det kanske kan bli något till slut..fötterna besvärade mig inte direkt heller..jag sprang betydligt längre än jag gjort förut...känns riktigt bra..

På slutet av rundan kändes det inte riktigt lika bra..blev förbisprungen av en kvinna med alldeles utsökta ben, en kort sekund tänkte jag hänga på..jag vill ju inte få pisk av en kvinna..inte i när jagär ute och springer iaf..men innan jag hann tänka tanken klart var hon långt borta..nåväl..det var iaf skönt att springa...det var en vecka sedan sist..måste komma igång på riktigt och springa 2-3 gånger i veckan nu om jag ska hinna bli klar till Midnattsloppet..

Nu är det snart dags att lägga sig och hoppas att jag kommer upp i tid imorgon..prislistorna som ska dumpas in är klara, det som är kvar är att fixa till dem folk ska söka i för artiklar som inte finns upplagda i systemet, har bara tre av 24 kvar där..kommer nog funka, sen är det månadsrapport och sen kan jag börja läsa mail i outlook...lysande detta, hoppas hinna röja i en dag innan den globala årsförfrågan kommer iaf...

Oh, what a player...

Det är helt otroligt...går knappt att beskriva med ord...jag tror vi kom samtidigt..

Jag är märkbart tagen...hon var helt underbar, tyvärr kommer vi nog inte träffas igen förrän i slutet av kvartalet..fröken Macro kan vara min stora kärlek...det kodades och det loopades...resultatet blev superbt..eftersom det är rökförbud inomhus firar jag det med en glass..

Love is in the air..

Min kärlekshistoria med Pivot-tabellen fortsätter, men som jag skrev tidigare är hon lite trist..jag har den senaste timmarna kastat lystna blickar mot fröken Macro..känslorna verkar besvarade..
Frågan nu är om det ska kunna bli ett långvarigt förhållande eller om det är över lika snabbt som sexet?

Jag hade iaf tänkt behålla Pivot-tabellen och sen ha fröken Macro som älskarinna..nu gäller det att hålla isär dem och även få fröken Macro att erbjuda mig det som Pivot inte vill..och helst ca 3000 gånger...

Men satanfanhelvetescheisse

Och vem var så obotligt korkad att han använde sig av fel excelfil som underlag igår när han skapade prislistorna??
Javisst...min gårdag var av det totalt meningslösa slaget..jag hade fel underlag när jag fixade den första prislistan..och den andra...
Det riktigt underlaget har givetvis annat antal artiklar..ca 170st färre..nu får jag börja om..det jävligaste är att jag måste hitta ett sätt att spara in tiden igår..jag kan inte sitta och klicka mig igenom 3348 artiklar igen...det går inte, då får jag fan skjuta mig själv...

Jag skiter i om ni inte tar er någonstans pga strejken, om barn svälter i afrika, att den sjuka sjukförsäkringen börjar gälla idag..det största problemet på jorden just nu är att jag använt fel underlag och igår satt i 8 timmar och försökte framkalla musarm med meningslösa dubbelklick helt i onödan..

Det är såna här dagar som man helst skulle sätta sig i en bil, stänga garagedörren, veva ner rutorna och varva upp skiten...

Dessutom måste jag ta ett ångestframkallande beslut om jag ska åka upp till skogen eller inte..

nej, nu har det gått länge nog..

Halv nio denna underbara sommarmorgon...vilken tur att jag får njuta av det vackra vädret genom en jävla plåtburk, det är för mig obegripligt att bygga ett stort, fett jävla glashus om plåtpersiennerna ändå alltid ska vara nere...totalt meningslöst, värdelös arkitekt som tänkte ut detta..

Nåväl, idag tänkte jag göra klart prislistorna...sen är det ny månad (oh joy) så då ska det fixas med lite rapporter..efter det kanske jag kan göra något vettigt..

Javisst, eftersom jag inte hunnit med jobbet de senaste veckorna blir den däringa månadsrapporten garanterat missvisande..nåja..vems problem är det egentligen?

Nu ska jag bestämma mig för om det är värt en tusenlapp för att se huset i 1,5 dygn...