Mr do good..

Äntligen var det nog skönt väder för att gå hem från Centralen efter att jag lämnat dotra på bussen..som jag väntat på våren..

Dessutom var jag barmhärtig samarit också och hjälpte en halvt vilsen turist hur man gick till Södermalm..jag mötte honom första gången strax utanför Centralen, andra gången hade han hunnit till Gamla Stan när han åter vecklade ut kartan och jag visade honom var han kunde gå om han ville gå efter vattnet, tredje och sista gången hade han precis kommit över bron till min ö. Då visade han mig vart han skulle, Skanstull..jag visade honom vägen mot Götgatan och sen saktade jag in mina steg..någon måtta på socialiseringen med turister får det vara..

När jag vinkade av dotra tyckte en tjej att jag vinkade väl mycket och vinkade tillbaks..jag tror det betyder att vi är ihop..måste komma ihåg att ändra relationsstatusen på FB nu..

När jag närmade mig Skanstull gled jag in på Donken och köpte en McFlurry marängswiss..kände att jag behövde lite energi för att orka med löpturen på eftermiddagen..

Följdaktligen la jag mig på soffan för att vila någon minut och se tredje perioden från nattens Stanley Cup-final (eftersom jag somnade i början av den i morse..), sen var klockan plötsligt halv fem och det gick nån repris från ishockey-VM istället..Ryssland vs Vitryssland..snyggt 1-0 mål..

Så, jag skippade löpturen..det fick räcka med att jag dammsög och sen skrubbade ren balkongen och balkongmöblerna..nu kan jag olja in skiten också (funderar på att strunta att olja in möblerna, de lär ändå få slängas när jag köper ny lägenhet, jag tvivlar på att jag får råd med någon som har balkong)..

Fast jag har plockat upp pulsklockan (som jag fick i 10-årspresent från företaget) ur kartongen idag iaf..jag kommer säkert att börja använda den redan till vintern..

Lite surt är det, meningen är att jag ska springa Blodomloppet om 1,5 vecka och jag har inte tagit ett löpsteg sen Midnattsloppet ifjol..och jag tycker det är skittråkigt att springa, men men..till helgen kanske..


Runa körde nästan över mig idag..

Hela jävla veckan har jag noggrannt undvikit A-brunnar, efter duschen idag skippade jag rakningen trots att jag vet att dotra helst ser att jag rakar mig när hon är här, jag skippade att köpa en korv med bröd vid Läckergrillen och jag bytte ut T-shirten under matchtröjan och ta mej fan om det inte hjälpte..

Äntligen en seger igen och äntligen en seger för dotra som inte sett våra grönvita hjältar segra än i år, hennes senaste segermatch var derbyt mot jyrgårn på hennes födelsedag i augusti..

Och, det sjuka är att en av mina favoriter, eller flera av dem egentligen, hade en ganska tung dag på jobbet..både Petter och Simon kan mycket bättre än de visade idag..då måste jag ändå säga att segern var klart rättvis, Bajen lirade ut Väsby i första halvan av första halvlek, i andra kontrollerade vi matchen totalt och då tyckte jag alltså att två av våra normalt bästa spelare hade en ganska dålig dag..fast det är klart om man möter en samarbetsklubb till råttorna så vore det ju fan om man inte var bäst..

Det var också en match då jag kände mig lycklig när jag gick hem..ifjol var det oftast en känsla av lättnad av att vi lyckats hålla undan (de få gånger det skedde), men inte idag..känslan kan ju ha hjälpts upp av att Petter gjorde 2-0 målet i 89:e...

För övrigt har röstningen precis börjat i Eurovision, danskarna har fått två tolvor, Tyskland ingen..ytterligare ett bevis på att alla är idioter..


Att solen trots allt gick upp idag ändå?

Besvikelsen igår var total, en riktigt jobbig dag på kontoret och förhoppningen var att Bajen skulle lindra plågan. Det är som om jag inte begripit någonting under mina 10 år i södra Sthlm..klart de inte gjorde det..

Frankie Boyle ihop med B&J hjälpte däremot..en bitter skotte ihop med söta amerikaner funkade, jag fick skratta och jag fick äta lite glass, jag avslutade med att slå på en fotbolls-dvd att somna till..

Kulmen i sorgen var ändå när jag i min törnrosasömn på soffan drömde att vi var tvungen att avliva hunden (lillebrors hund, som avlivades ifjol höst) och jag grät så mycket i drömmen att jag vaknade upp..fantastiskt, tog mig så från soffan halv fyra på morgonen och la mig i sängen och sov, där slapp jag drömma om döende hundar åtminstone..

Jobbet idag var nästan lika frustrerande som tidigare dagar..det kändes ändå lite bättre även om jag inser att jag när jag gick hem låg ännu mer efter än då jag kom i morse..fantastiskt..

Räddningen var träningen på lunchen. Nu har jag kört så pass många gånger att jag mår bättre efteråt och att jag känner att jag mår bättre..jag orkar dessutom mer, fortsätter jag i den här takten kan jag gå i bikini redan 2015..

2 dagar kvar, sen kommer dotra. Vi ska givetvis gå på match på lördag, bara för att laget är uselt behöver inte jag vara det..dessutom måste någon skrika hora på domaren..och jävla lappar till motståndarlaget..


näe..

..finns ingen poäng med någonting längre..en ganska skön helg gör bara att veckorna blir än värre..spräng kista entre åtminstone så jag slipper gå dit imorgon..

Finns inget på fritiden heller som hjälper upp..

AVGÅ!


Supersöndag..

Som det har regnat idag och jag som skulle ställa i ordning balkongen just idag (eller hur, du har bara väntat med det i två veckor och just idag tänkte du fixa det?)..

Eller så känns det bara skönt med regn idag så jag sluppit få dåligt samvete för att jag drog mig till kl.14 (jo, jag är fortfarande 13) och sen halvsovit till bronsmatchen efter att jag klämt i mig en pizza..till kvällsmat blir det en spann B&J..hey, jag nådde målet som gör att jag får äta det nu..och eftersom jag är ganska säker på att det kommer att ändras om två veckor kör jag hårt nu..

Annars har jag nog mest legat och funderat på kärlek..jag vet trots allt väldigt lite om det, men jag tycker kärlek är det finaste som finns, men det är inte för alla..speciellt förhållanden är inte för alla..
Jag vet hur det känns att vara tokförälskad och hur dum i huvudet man blir, hur lätt man svävar fram om det är en lycklig förälskelse och hur cementtungt varje steg är när den är olycklig..jag vet hur det är att vara dyngkåt, men jag vet inte hur det är att få dessa att sammanstråla och sedan mynna ut i ett förhållande och det känns väl..
tja, sådär..det är svårt att sakna något som jag inte vet hur det är..

Ok, saknar man pengar så är det lätt..det är lätt att säga att hade jag 30 papp i fickan kunde jag fettsuga mig, men det går inte att säga att hade jag bara ett förhållande så vore jag lycklig..

Jag tror det är svårt med förhållanden, jag tror att det bara är ytterligare ett tillfälle i livet när man måste kompromissa bort den man själv är, så som det är i så mycket annat (jobb, skola, idrott)..där man måste anpassa sig till situationen. Det finns säkert mycket positivt också..roligare matlagning..men uppväger det kompromissandet?

Det enda man kan hoppas på är att man hittar just den personen där man inte behöver kompromissa, där man kan vara sig själv fullt ut i en parrelation..det finns inte många kvinnor ute i världen där jag skulle kunna vara mig själv i en relation..antagligen inte en enda och det är viktigt att förstå, jag kommer aldrig att nöja mig med någon som är nästan rätt.
Jag kompromissar aldrig med kärleken!

Tur att Bajen är något helt annat än en parrelation, då hade jag fått göra slut för länge sen..

Musse, öl och Mats SundinDet är få saker som får världen att bli bättre så lätt som att få dricka några öl på en uteservering..att den är i apans land får en kväll som denna kvitta..
Det var trots allt i Musses sällskap jag var..hon och hennes pojkvän..och Mats Sundin vid bordet bredvid..

När jag såg vad hon föreslog för ställe, kollade jag på nätet..svarade att det nog var lite för stekigt för en sån som mig, men vad gör man inte för en fin människa...

Ett par timmar in dök ett par stekarpolare till Musses pojkvän upp..en tog notan för ett gäng tusen..där räddade jag resten av månaden typ..även om vi stack åt han lite pengar efter ett tag..

För att hänvisa till you tube-klippet..Musse jobbar med 158.5...it's a small world..
- Hon? Hon är ju jättesöt
- Jag vet, varför tror du jag var så förtjust i henne..

Imorgon är en annan dag..kanske blir det mer alkohol..kanske blir det soffan och CL-final..världen är iaf bra liten..


FFFaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn...

..varför stannade jag kvar?
Det är bara skit och saker som går fel nu..jag kunde ju lämnat i vintras...

För mycket att göra så huvudet är tungt redan tidigt på eftermiddagen..tänker att imorgon ska jag minsann kliva upp i tid så jag åtminstone hinner med det nya som kommer in..sen ligger man där och kan inte sova för alla tankar som snurrar om allt som måste göra och allt skit som går fel hela jävla tiden och när alarmet går igång hör jag inte det och sover vidare, för att slutligen vakna och komma in senare än jag hade tänkt..

Sen börjar det om med saker som går fel, saker som inte hinns med, ett huvud som nästan sprängs och så sist kvar på kontoret utan att ha hunnit med ens hälften..och snart kommer sommartiden med semestrar, då ska man täcka upp för andra..och den stora årsförfrågan kommer in och den brukar ta upp en vecka i anspråk..

Häv det där jävla anställningsstoppet nu annars kommer det att gå åt helvete ordentligt..

Fast på den ljusa sidan så hade städerskan på sig en ganska kort kjol ikväll, så jag fick se lite vacker hud iaf..


Bajen Berör!!


If the kids are united..Ett av lagen som jag följt med extra intresse efter min tripp till England i höstas är Oxford United.
Under mina 3 månader i England ledde de Blue Square Premier League överlägset, sen åkte jag hem och det gick genast sämre för dem..

Men, ett lag som spelar Sham 69 efter matcherna kan inte vara helt värdelösa och i söndags spelade de play off-final på Wembley. Efter en säker seger med 3-1 är de äntligen tillbaks i fotbollsligan!

Come on u yellows!!!


Malungsavslutning...

Sista matcherna för säsongen i SIL idag..yup, när solen till slut stekte över sthlm tog Jerk sitt pick och pack och begav sig till en sunkig idrottshall i förorten istället..
Var grymt laddad, det räckte med 4 mål för att slå personligt rekord..

Det är synd att det inte är fler matcher i år för jag har fortfarande 4 mål kvar för att slå det personliga målet..

Jo, jag fick ihop två assist, ganska snygga sådana dessutom, men inga mål..jag missade hur många öppna lägen som helst..i sista matchen missade jag till och med en straff..skulle bara lägga upp bollen i krysset, men missade bollen..suck..efter att ha sullat bort ett friläge i slutet av sista matchen när det fortfarande var oavgjort (världens läge att bli matchhjälte), så sprang jag och bytte och försökte slå av klubban..misslyckades t.o.m. med det..

Ridå.


Nowhere boyEfter tröstshoppingen tog vi bussen hem igen (svårt att gissa om du redan läst det förra inlägget) och efter en dusch tog vi Götgatan upp till Victoria för lite bio. Dotra var snäll nog att låta mig välja film och det blev Nowhere boy..
Sen har jag försökt förklara för henne att den handlade om en av de största låtskrivarna någonsin (Per Persson undantagen)..det går sådär, men jag har iaf visat henne några You tube-klipp..

Bäst under filmen:
När dotra lutade sig mot mig och sa "Nu har han nästan samma hår som dig pappa"..jag ser alltså ut som en ung John Lennon..


Tröstshopping på Hornsgatan..För att skaka av mig gårdagens förnedring (verkar vara mitt nya modeord förresten) styrde jag o dotra våra steg mot 4:ans buss för vidare färd mot Hornsgatan..
Väl där roffade jag åt mig årets matchtröja i storlek XL..testade den..hmm..testade en large också, men insåg att snart är det sommar då blir man fetare igen, så det blev en XL i år också..nästa år kanske..
Tog 2 ex av Zulus nya singel..den går för högvarv i hemmet nu..
Passade på att köpa en biljett till dotra för matchen mot Väsby också..hon sitter en rad under mig på Norra, så nu har jag min vanliga plats nästa match..får se om allt det här hjälper..
Felen jag hittills sett i min uppladdning är:
1. Fjolårets matchtröja. Klart det inte funkar med den allsvenska tröjan.
2. Laddat med fjolårets singel från Zulu, den är bra, men den är inte årets.
3. Västra, jag får ångest redan innan match eftersom jag måste försöka hålla igen på svordomarna..vilket inte funkar någon gång och så får jag ångest för det..
Allt det är åtgärdat till matchen mot Väsby, så nu kör vi!!
Dotra var för övrigt klädd i grönvitt även idag..det är så man tacklar motgångar!

Efteråt när vi satt och käkade lunch på Folkets kebab började jag fundera på om västra Södermalm kanske vore något för mig? Det känns lite ruffigare..känns lite bra faktiskt, så nu utökar jag mitt sökområde. Enda nackdelen är väl att det inte längre blir gångavstånd till Söderstadion utan mer "gångavstånd"..alltså det funkar om solen skiner, men inte annars..

Nåväl, nu ska jag duscha sen går vi på bio..efter det blir det väl mer Zulu innan det är dags för hockey-vm..Sverige går in i det andra gruppspelet idag..bara 3 kvar innan åttondelsfinalerna börjar..


Hur mycket skit ska man behöva ta???

Det var väl bara en naiv förhoppning att det skulle ske nån som helst förbättring idag..hoppet är det sista som överger en.

Men hur fan ska det kunna vända när seriens bästa anfallare (kanske spelare) blir skadad i slutet av första, när den som varit minst dålig på innermittfältet går sönder efter en kvart och när överraskningen som trots allt varit vår bästa mittback trasar sönder ena rövhalvan i början av andra..med andra ord något som kallas centrallinje i ett fotbollsprogram nära dig..

Det går ju inte..det går inte att det blir skador på skador hela tiden. Inte för att jag har något som helst förtroende för tränaren, han har hittills inte visat någon som helst känsla för någonting, men när halva truppen står på skade/sjukdomslistan så känns det mer än hopplöst..poängen är ju att det inte går att kräva något då..det betyder att det kommer dröja till långt in på sommaren innan vi upptäcker hur värdelös gnagaren är..

Johannes var helt strålande idag, det enda minuset var att han inte knockade den fege smålänningen..maken till sopa är det svårt att hitta..inte fick han ens ett gult kort för överfallet heller..det är såna spelare som man gärna ser trampa snett och sen aldrig mer kan kliva in på en fotbollsplan..det är inte tufft, det är ingenting annat än fegt och fult..

Domaren var helt kass..inte så konstigt egentligen..en säljare..ärligt talat..säljare?? En tjock sådan dessutom..han orkade ju inte med hela matchen..han började med att blunda för två straffsituationer åt bondjävlarna, sen vände han på klacken och blundade åt allt de gjorde..Carlos gula kort??
Stinsen vid norra var helt fantastisk och visade sitt dåliga psyke..först ignorerar han helsingborgssopans arm i ansiktet på Mauro (3-5 matchers avstängning om en Bajare gör det) sen efter ett gäng busvisslingar så blir han skraj för klacken och när Helg kör både boll och spelare över linjen blir det inkast till Bajen..fantastiskt..

Borde inte cancerfallet som gjorde målet egentligen fått två gula kort vid målet egentligen, först drog han av sig tröjan och sen provocerade han klacken..solklart egentligen, men inte om det är en tjock säljare som dömer..

Hammarby då? Ja, Johannes var ju bra...Tomten på topp missade några chanser..å andra sidan så hade han chanser den här matchen, men om jag räknat rätt så gick ett inlägg på 95 minuter till rätt adress och då kladdade Linus med bollen tyvärr..så förutom Johannes kan inte någon få godkänt..
Jag kan inte ens ge mina favoriter PFO, Simon & Mauro godkänt..Simon stod alldeles för mycket och väntade på boll..det finns ingen rörelse i laget..

Delar av klacken verkar vara direkt hämtad från mordor..varför sjunga om vårt lag i ettan? Går ni ens på de matcherna, publiksiffrorna tyder iaf inte på det..och bua och hålla på..skärp er..jag är nästan böjd att hålla med om avgå-ropen, men inte med den skadelistan..

Själv då Jerker? Hur skötte du dig?
Tja, min dotter blev visst lite rädd för mig en vända..när den fege smålänningen överföll Hopfen..annars började det bra..jag sjöng med i klacken..fast matchen kändes konstig..nåväl, mina utbrott i andra tyder på att engagemanget finns där iaf..och jag kastade åtminstone inget mot nätet, som en kille längre ner på familjeläktaren gjorde..
Men, det är något som fel och jag har analyserat det hela in i minsta detalj..jag har på mig fjolårets matchtröja..det måste vara det som är felet, så imorgon är det jag och dotra som åker till Bajen-shopen och köper årets matchtröja, förhoppningsvis finns Zulus nya singel där också och sist men inte minst ska vi köpa biljetter till matchen mot Väsby..dotra ska fan få se en segermatch i år..


Tänk att man fortfarande kan utvecklas i min ålder..

Det slutgiltiga beviset på livet som ishockeynörd ersatts av livet som fotbollsnörd är att kvällens huvudsändning på Ringvägen är  Nottingham vs Blackpool (kval till PL) och att Sverige-Frankrike i ishockey-VM endast ägnas åt ströuppdateringar om ställningen..


Bitter Bajare..

På fotbollskväll ser jag Strömbergsson varna Wanderson för filmning..exakt samma grej gav Elfsborg straff mot Bajen på Söderstadion..jo, Strömbergsson var väl domare då också..

Inte underligt man blir bitter och ser konspirationer överallt..

Om det var filmning? Fan heller och ingen straff heller, men Strömbergsson är så inkompetent att han borde heta Martin (ja, iofs hans inkompetenta bror heter redan det) och komma från södra Sverige...

Goda dagar är förbi..

Vädret ackompanjerar mitt humör idag..grått och mulet...

Har inte lust med någonting...för att riktigt toppa det vaknade jag tjugo i åtta imorse, visserligen gick jag och la mig redan halv ett, men ändå??

Så jag gick upp, borstade tänderna, la in en snus, drog på lite Sham 69 på stereon och började läsa lite tidningar..somnade till en vända och vips var klockan kvart i tolv..men inte är jag gladare för det..

Skulle aldrig vägt mig..har lyckats med att gå upp ett kilo de senaste två veckorna och inte blivit något smalare..stor poäng att ens försöka...jag som hade hoppats på att få belöna mig med lite Ben & Jerry idag..kanske om två veckor då..

Annars går tankarna fortfarande till gårdagen..tyckte stämningen på läktarna nästan kändes som september 2009..det bådar inte gott, får hoppas på seger på torsdag och en rejäl vändning, sanningen är ju att vi inte varit bra hittills, är det här det bästa vi kan får vi kämpa för att hålla oss kvar..

Nu ska jag lägga mig på soffan, sura en hel del och läsa tidningar..


Superettan 2011..

Domarens betyg i Bo Karlssons värld: 5 visselpipor...¨
Yup, det var en riktig pissdomare ikväll..inte många rätt ikväll..att han inte slängde upp minst det gula till sopan som bars ut på bår är redan där patetiskt..det kunde varit Isaks säsong som försvann..

Fast sämst på Söderstadion ikväll var gubbjäveln bredvid mig, eller inte riktigt bredvid mig..från minut 2 gnällde han på varenda jävla spelare..jag skiter i att det är helt kassa..under matchen stöttar vi dem...

Och jag måste väl erkänna, idag var David bra, PFO gjorde nog sin bästa match, så nu har vi kirrat en högerkant iaf..om bara den gamle gnagaren kunde förstå att Simon är tio klasser bättre än Vlado så skulle vi ha en vass vänsterkant också..

Isak missar tyvärr på målet annars har jag varit nöjd med honom..

Problemen är innermitt och ikväll anfallarna..hur fan gnagaren kunde starta med de två på topp är för mig obegripligt??? Känns nästan som om vi har en judas i vår klubb också..det är obegripliga laguttagningar just nu..

Det var till och med så jag satt och längtade efter Castro..

Saken är egentligen klar..utan Linus har vi inget anfallsspel..Linus kan ta hand om skitpassningarna som kommer nerifrån..de vi hade idag klarar inte det. Hade vi haft ett riktigt bra mittfält kanske de skulle kunna hänga nån kasse, men de kan inte göra det själva..Linus kan det...

2 förluster hemma..det gör att det redan är klart, vi spelar i Superettan 2011 också, då utan Simon Helg och Linus...anfallspar Christer Gustafsson och Valle?

Nåväl, skitlag eller inte...jag kommer på torsdag, gör du?


Så underbart..

0-3...jag njuter ikväll


Hjärtat dunkar blått???

Jag känner nästan som om jag svikit mina ideal..som om allt jag någonsin sagt inte gäller..

Idag lämnade jag in deklarationen..jag försöker ständigt påtala att jag inte har något emot att betala mer skatt om det innebär att det blir mer pengar till vård, skola, omsorg och pengar för att jämna ut skillnaden mellan fattiga och rika..

Men, när jag lämnade in deklarationen visade det sig att om mina avdrag går igenom innebär det att jag inte kommer ha betalat en krona i skatt under 2009..visst jag lånade ut lite pengar ett tag, men i december i år tar jag tillbaks dem allihop..med ränta..

Jag vet..det är löjligt men vad fan..jag får ju dra av mellanskillnaden mot traktamentet i England och vad jag fick från företaget..

Å andra sidan..det innebär att jag kanske får råd med 1 kvadratmeter till när jag köper min nya lägenhet i höst/vinter..så vi pratar inte miljoner direkt..

Men, jag kan helt klart tänka mig att betala mer i skatt 2010...


Om jag bara kunde njuta av atmosfären vore jag ständigt lyckligast i världen..

Det är fan i mig helt otroligt! Förlora mot ett jävla lortlag från östgötaslätten på hemmaplan..det är precis så man inte går upp utan blir kvar i serien med enbart bönder...

och, i första var ju norrping bättre dessutom..de hade något som Bajen inte haft sen 2006..ett kortpassningsspel..det är pinsamt att behöva se sånt på Söderstadion..vi ska spela ut de andra inget annat..

Däremot tyckte jag faktiskt att 12:an var bättre idag..det var lite segt i premiären, men idag var det nog bättre..iofs lite svårt att jämföra eftersom jag satt på familjeläktaren idag..förlorar vi mot öster också, så kommer jag aldrig mer sitta på västra..

Glad att få se Simon i startelvan igen..klasser bättre än Vlado..

Trots allt så var det värdelöst att förlora en sån här match..en till hemmaförlust och vi är borta från att gå upp..gråter mest över det gör väl egentligen allsvenskan, 11232 åskådare..lite skillnad jämfört med Grimsta, stadion och faktiskt bättre än på råttsunda också..


Känner mig som Arsenal..boring, boring..

Lusten att blogga är helt borta..det började väl redan i England egentligen..känns som om jag inte orkar att skriva något just nu..inte för att det händer jättemycket i mitt liv (som vanligt då)..jobbar, fast alldeles för lite..tränar, men inte riktigt nog mycket...blir mindre fet, men inte alls ner på den nivån att jag kan liknas vid en strandad val på beachen i sommar...ser på fotboll, men inte alls så mycket som jag vill..

Dricker inget gör jag heller..jag är skittråkig!

I onsdags tackade jag nej två gånger till att ta en öl och kolla på det där jävla Champions...fantastiskt..

Kusinbarnet skötte sig med den äran när hon var här..hon diskade till och med en gång..fantastiskt, trodde inte tonåringar gjorde sånt längre..

Imorgon ska iaf dotra få göra säsongspremiär på Söderstadion..hon längtar..