Har helt glömt bort..

..i fredags, innan matchen, gick jag och dotra förbi shopen och inhandlade varsitt ex av Zulus senaste singel..

Helt fantastisk..de har gjort det igen..den var nästan i klass med Sinans mål..


Iron Jay

2010 hade jag som mål att köra 120 träningspass..jag fixade till slut 95 stycken...inte riktigt nära..om vi hade haft 13 månader 2010 hade det inte räckt om jag tränat varje dag den trettonde månaden..

Så, det var inte så konstigt att jag fortfarande var tung och fet när vi gick in i 2011. Dags för nya mål med andra ord..det kändes lite tufft till att börja med..skulle jag verkligen fixa det? Well, tänkte jag, som reservmål kan jag ha 120 pass, men mitt högt satta mål på 150 pass ska jag göra mitt bästa för att fixa..

Nu är vi i slutet av maj och idag nådde jag 50%-gränsen. Jag har alltså till dags dato tragglat mig igenom 75 träningspass av varierande art (inte så jättevarierande kanske..inomhusfotboll, innebandy, cirkelfys, cirkelgym, 1 spinningpass, 2 joggingpass, boxpass och så något enstaka besök på gymmet)...det har varit ganska mycket styrka och jag känner mig starkare idag..jag kan se på armarna att jag efter 36 år äntligen fått något som liknar biceps, men vikten och fetman har inte gett med sig..

Jag har gått ner 1 kilo sen starten i januari..vill man vara lite mer optimistisk så kan man tänka att du trots allt gick upp 3 kilo innan det började vända neråt också, så det är 4 kilo mindre..fast det är ju att ljuga lite för sig själv också..faktum är att jag fortfarande inte får äta glass...
Och magen sen..-3cm är ju ett rent hån..ifjol tappade jag mer runt midjan än jag gjort i år och då hade jag inte tränat i närheten av så här mycket..surt sa räven..

Det hindrar mig inte iaf..jag ska nå mitt mål på 150 pass..jag har egentligen tänkt att jag ska slå det ganska mycket..de små målen är att varje månad ha fler träningspass än jag hade året innan..det har jag lyckats med hittills under 2011..juni kan bli lite tuffare..två veckors semester brukar betyda väldigt få träningspass..

Tror att en del av den icke existerande viktminskningen kan ha att göra med att det är mycket styrka i min träning, det faktum att jag inte går på någon direkt diet, jag äter det jag tycker om, men lite mindre och inte lika ofta som vanligt...framför allt är jag övertygad om att den stress jag känt det senaste halvåret, främst på jobbet, är den största faktorn i det här fallet..

Nåväl, mitt långsiktiga mål är att springa Midnattsloppet under timmen..2012 har jag tänkt nå det målet..


Morgonsoffan..

Kollade på tv i morse..som vanligt, innan jobbet..var en liten debatt om knallskottet i skåne..det är jävligt enkelt att konstatera att den sista idioten inte är född än..leif granlind (skriver sport(!) för metro) tyckte man skulle ta bort ståplats..det är ett så sanslöst dumt förslag att jag inte vet vad jag ska börja..
"Det funkar ju i England"..eeh..näe, ingenstans i England har jag mött samma stämning som på Söderstadion och det är en jävligt stor skillnad mellan England och Sverige..vår svenska liga är så bedrövligt dålig att ingen skulle titta på skiten om ståplats försvann, men han kanske vill ha det så? 1500 på nationalarenan..hur säkert som helst för barnfamiljerna och sen 90 minuter snedsparkar..kul, riktigt kul..

Sen drar han en parallell till usa och om hur han suttit på baseball och kollat derbyt mellan Yankees och Mets..hans kära Mets förlorade, men det var inget bråk ändå..och det är ju många som bryr sig om Mets? Tror nog Yankees däremot är betydligt mindre förtjusta i Red Sox..
Sedan kan han väl läsa tut-bjurres blogg när det vankas matche mellan Rangers och Devils i Madison Square Garden..där han skriver om slag som utdelas lite här som där runt arenan..

Med sportkrönikörer som Leif Granlind behöver inte fotbollen några ovänner..


Back to the roots..

Tänk att det krävs så lite för att skölja bort känslan av underbart..det räcker med ett par telefonsamtal, öppna mejlboxen så är känslan mer "hoppasintejagfårontimagenidag"...Söderstadion är en lisa för själen...Knarrarnäsgatan är det verkligen inte..

Mötet i eftermiddag kommer att bli grymt viktigt för framtiden..


Det är så underbart skönt att leva..

..tänk vad 11 grönvitklädda män kan göra livslusten ibland..idag har de gjort allt..vad som normalt skulle varit en tung, suckandes måndag och deprimerande svart då det är 4 arbetsdagar kvar innan helg har nu blivit en solskens historia där det bara är 4 dagar kvar tills jag får återse mitt älskade Söderstadion!

Fan vad härligt..Skövdepojken skötte sig riktigt bra idag, men den som glänste återigen var vår älskade Östgöte..skickade ett meddelande till en av de som jag lirar futsal med på söndagarna innan matchen "Får hoppas din vän fortsätter med målformen på hemmaplan.." och som han skötte sig..karln är knappt 3 äpplen hög och nickade in en kasse idag..innan dess hade Maic hunnit med en tvåfotsdribbling och skott i mål i andra änden av plan..

Fan vad bra Maic Sema är just nu..på fredag ska dotra få se det också..som jag längtar..


Hade jag bara sådana här dagar vore jag normallycklig..

Fraktade bort lite grejer från förrådet idag, slängde ut några vinterjackor dit efter det...stereon åkte ut till grovsoporna (snyft, den som köptes på Point i Härnösand -99..)..förberedelserna för byggarna fortskrider..

La mig i solstolen på balkongen ett tag..skönt att bara ta det lugnt och vara..hela helgen har egentligen varit sån..inte en stressminut (grym skillnad mot hur veckorna är)..lagade en trist lunch och ett par matlådor (falukorv och makaroner), såg Petter Andersson näta för Groningen och åkte sen till Kanalplan för att se HTFF ta sig an vasalund..det bästa med matchen var det trevliga och vackra sällskapet..blev till slut en poäng för talangerna..

Resan avslutades med en tur ut till universitetet och lite futsal..ett träningspass är ett träningspass även om jag idag var så usel att hade Franzén sett mig spela hade jag haft en säker plats i startelvan imorgon..

Nu slökollar jag lite Stanley Cup och sörjer att Birmingham och Blackpool åkte ur Premier League..

Imorgon ångest..


Solen skiner..

Igår gjorde jag mitt första löppass..det var knappt jag överlevde, sen blev det trevligare saker som fotboll på Kanalplan och blodig älgbiff med sallad..idag blir det till att rensa förrådet på dörrar och slänga stereon..åka över till Liljeholmen och shoppa lite innan det blir Kanalplan och kolla fotboll igen..

Avslutar med att själva spela lite och sen kolla på ishockey på tvn...jag vill nog inte ha det bättre än såhär..


Jag vill supa!!

Solen skiner, nästan samtliga kontorsslavar har passat på att gå hem i tid för en gångs skull..samtliga?
Nej, längst uppe i Kista sitter en stackars kontorsråtta som har lyckan att ha telefonjouren den här veckan..

Suck, jag är minsann så kamratlig att jag brukar stanna och hålla de andra sällskap när de har jouren..


Plötsligt händer det..

Helt otroligt, det händer aldrig annars, men till slut så..

Inatt gick jag all the way i sexdrömmen..fantastiskt..lite snopet avslut bara då hon drog med orden "vi syns om en månad, för det är väl dags för middagen då?"

Jo, visst är det så (alltså i drömmen var det så..hur nu jag skulle ha tid att träffa någon och ha sex i september..det är för bövelen älgjakt och jag måste få ihop köttet till den där middagen..)..nu tror jag inte att hon i drömmen riktigt skulle dela min entusiasm över just drömmen, men va fan..jag får väl berätta den i slutet av oktober så märker jag väl...


Söderbröder glöder..

Seger idag på dotras första match på Söderstadion för i år..om två veckor blir hennes nästa..får hoppas det går lika bra då..

Och egentligen ska man väl bara vara glad när man vinner med 3-1, men ändå..Castro var seg idag..fast okej, han har varit borta ett tag, så jag ska ge honom några chanser till..men bytet? In med Sinan och ner med Paulinho på yttermittfältet? Hur tänkte de där?
Hopfen hade hållt nollan om de gjort ett bättre byte..för det var Paulinho som inte höll sin gubbe i upprinnelsen till målet..eller höll och höll, han var ju där, men var grymt vek..tur nog insåg han själv att han var helt felplacerad och vinkade efter byte direkt efter målet..ändå tog det 5 minuter till innan han blev utbytt..det var för dåligt..

Nåväl, seger på torsdag också och vi är med på riktigt..och slår vi inte Qviding ska vi fan inte vara med heller..


Va? Nej jag är inte desperat..inte alls..inte alls...


Skumt värre..

Inatt drömde jag att Egoina kom och hälsade på i min lägenhet..hon hade ett par kompisar med sig och skulle lämna något (tror jag). Hon tog en snabbrunda i lägenheten avla någon artighet om hur fin den var och var på väg att gå när jag i min iver tvingade henne att ta en titt på min klädkammare, som jag är så stolt över, fast när vi kom in i den såg den inte alls ut som i lägenheten..det var skabbigheten själv och min tanke (i drömmen då) om att hon skulle börja hångla upp mig så fort hon fick se hur snygg klädkammaren var sprack rejält, istället kände jag mig som värsta mongot..

Kul, en råtönt till och med i mina egna drömmar...påminner om ungdomen när jag hade sexdrömmar, men aldrig fick komma till där heller..

Jo, hon pratade skånska i drömmen..


...

Det är soligt och varmt ute..sitt inte inne här och läs!!