På jakt efter Marion..

Vaknade efter endast 5 timmars sömn i en grymt skön hotellsäng..fick i mig lite engelsk frukost innan det var dags att styra resan mot Sherwoodskogen..

Framme sedan ett bra tag..har vandrat runt lite, shoppat ett par nya sneakers och funderar nu på vad som ska hända ikväll..det värdelösa med att resa ensam är trots allt att jag inte har någon att dra ut i natten med..det som är bra är att jag inte behöver anpassa mig efter någon..

Min promenad hade faktiskt ett viktigt mål från början..jag var tvungen att ta mig till Old Market Square..för en träff med tidernas störste..


Sir Sir Brian Clough och jag.

Nu ska jag lägga mig i badet och fundera ut på vad som ska hända ikväll..jag är grymt sugen på att leta efter Marion på Nottinghams gator och i dess pubar..

Imorgon är det match!!


Danskjävlar!!

Just nu fast i Köpenhamn..tack för kaffet..om de där lågpannade idioterna kunde röka lite mindre maja och istället koncentrera sig lite mer på att laga planet hade jag sluppit sitta här på ett golv på Köpenhamns flygplats och stirra på unga vackra finskor..

Eeeh..förresten, glöm mitt gnäll...helt okej att stanna i Danmark lite längre..rök på ni danskjävlar...


08-luft igen..

Som väntat kom vi iväg senare en tänkt..visserligen bara en halvtimme, men ändå..så går det när man (läs pappa Jerker) ligger uppe och kollar på JVM i ishockey till halv fyra på natten..iom att det förutom omvägen över byn för att hämta älgkött även blev ett till stopp just utanför byn för att hämta upp skinndrottningen med dotter låg vi ännu längre efter..

När sedan dotra inte behagar bo så jag kan åka kortaste biten från byn blev det senare..och senare..köhelvete var det också..vad är det med idioter som ligger först i en lång bilkaravan?? Har de svårt att förstå att anledningen till det är att de sniglar fram på 90-väg? Fan, jag hade vett att inse att de två bilarna som kom ikapp mig strax utanför skogen åkte snabbare än mig, så jag svängde snabbt av i en parkeringsficka och släppte förbi dem..ergo..ingen kö..

En halvtimme sen till tvättiden, men skinndrottningen gick med på att vänta i lägenheten medan jag laddade maskinerna, sen åkte vi söder om stan (utanför allmän väg tom) och där lämnade jag henne med dottern som fram till Huddinge var hur lugn som helst..sen tog batteriet i dvdn slut..

Nu efter några timmar hemma har jag packat upp och packat ned igen..det enda som är kvar är att boka ett hotell i London för imorgon natt och så två nätter i början av nästa vecka (Nottingham, Blackpool och Wolverhampton har redan hotellbokningar som väntar på mig..) så är jag klar..kommer nog gå skitbra detta..

Tar största resväskan och den är knappt halvfull..räknar med att den är överfull när jag åker hem..


Vafan nu'rå??

Och idag skottade jag snö och diskade..skrämmande..

..kan också vara ett tecken på att jag sovit klart nu och att det är dags att ha semester på riktigt..vi öppnar med att åka till storebror på middag, sen drar jag till sthlm imorgon...on my way to England!!


What the??

EFter att ha legat på soffan i stort sett oavbrutet sen julafton (jag har semester, ok??) chockade jag idag världen och gick ut på en promenad på ett par kilometer med granntösen..

Ja, helt otroligt..utan att ha ett gevär pekandes mot mig..å andra sidan får jag nu plats med en chokladask till efter den abnorma träningen...


Jullov!!!

Kl.21 ikväll fick jag äntligen jullov..fantastiskt egentligen..som kontorsslav ska man ju gå hem vid 17, men de senaste 4 dagarna har jag slutat som tidigast kvart över åtta..det var i fredags..och dryga 4 timmar efter att den sista gått hem från kontoret...

Men nu är det julledigt iaf..imorgon bitti är det upp och kolla på Julkalendern och sen bege sig mot Sjöstan för att hämta hyrbilen..därefter bila upp mot skogen..hämta dotra på vägen..jag har ju nästan packat klart nu iaf..

Nåväl, mini-pcn hänger med upp så för första gången i världshistorien kanske jag kommer vara uppkopplad även i skogen, men förhoppningsvis blir det mest ligga och fisa på sofflocket..


Nu får fan julen komma..

Ett par förflugna ord om att det kanske är dags att lägga ner och alla fokuserar på det istället för att gratta mig *muttermutter*

Får mig nästan att muttra lika mycket som att jag de tre senaste arbetsdagarna slutat som tidigast kvart över åtta..
Kul, i måndags missade jag företagets julfest pga att jag var tvungen att jobba..när jag för första gången på flera år tänkt gå och få mig en bläcka..kul, när jag sen får en massa sura gliringar bara för det..

Idag tänkte jag att jag kanske kanske skulle kunna sluta redan kl.18 eftersom jag behöver gå till posten och hämta ut de sista julklapparna till dotra..tji fick jag..20:30 stämplade jag ut..och då har jag ändå inte kunnat börja på prislistorna än...ostätarna är inte klara..känns ganska tveksamt om det blir någon prislista innan mitten av januari..

Ännu surare är ju att jag efter 18:30 jobbar gratis då jag inte har någon övertidsersättning..imorgon får det iaf inte bli lika sent och dessutom får det bli posten innan jag åker dit..

För på torsdag bär det norrut..och fan ta Bore om han inte ordnar lite varmare väder..-35 uppe i skogen just nu..jag fryser som fan här i -14...

Dags att fortsätta planera januariresan..


5 år!! Fantastiskt egentligen..

För FEM år sedan satt jag på kontoret och plitade ner dessa patetiska rader..inte visste jag då att bloggen i princip inte alls skulle handla om innebandy (ett tag var trots allt sloganen "Vem fan vill läsa om innebandy egentligen?").

Så, 5 år..vad har hänt under den tiden?
Dotra har blivit äldre..håret har blivit gråare..jag har flyttat från Skanstull till Hornstull..företaget har flyttat kontoret två gånger..jag har bott i England i tre månader..jag har blivit erbjuden ett nytt jobb, men tackat nej..jag har raggat utanför fyllecellen..jag har skaffat säsongskort på Söderstadion (nästa säsong har jag två)..jag har förälskat mig lycklig och blivit olycklig kär inom ett par månader (henne kommer jag aldrig att glömma)..jag har gett den sexuella frustrationen ett ansikte...och den patetiska medelålders mannen också..jag har börjat tjäna så pass med pengar att jag inte längre finner det acceptabelt att gnälla om hur fattig jag är hela tiden..jag har gått ner 5 kilo i vikt..och gått upp dem igen..mina vänner har skaffat barn och nästan blivit tråkigare än mig (nästan, ingen är tråkigare än mig)..
Jag har gjort 5 mål i en innebandymatch (igen)..jag började äta på thaien på min gata, sen flyttade jag..jag har inte övervägt att sluta snusa..men överväger starkt att bege mig till tandläkaren den här vintern..jag har börjat läsa fotbollsböcker..jag har slutat bry mig hur det går för Brynäs..
Jag skaffade facebook och blev nästan direkt beroende..jag har tagit bort två inlägg (ett om Systrarna Socker och en kärleksförklaring till miss Bajen)...ett tag började jag komma i tid till jobbet..men nu är jag mig själv igen..totalt har jag skrivit över 2500 inlägg..vilket känns skrämmande om man tänker på hur få av dem som är läsvärda..jag har varit på inflyttningsfest hos en 18-årig läsare (hon fick en pint B&J, ett paket älgfilé och två kilo lök i inflyttningspresent..tro mig när jag säger att det var en klockren present)..jag har nog insett att jag aldrig kommer träffa den där som är rätt..så nu hoppas jag bara på någon som är okej, men ändå inte..jag vet att jag aldrig kommer vara den som nöjer sig när det gäller kärleken, men samtidigt går jag varje dag till ett jobb som ger väldigt lite själsligt..


Men, det mest patetiska av allt är att jag under dessa 5 år inte haft en enda jävla blogg-groupie..patetiskt så det förslår..för att fira dessa 5 år och det faktum att större delen av den kvinnliga befolkning visat upp någon slags intelligens (även om jag vägrar erkänna det) slänger vi upp en bild...Inte mycket som skiljer sig sen den förra nakenbilden..något fulare duschdraperi bara..och att jag inte längre har ett miniatyrbadrum..

Efter fem år så borde jag nog ställa mig frågan om det egentligen är någon poäng med att fortsätta? Det är inte så att det kommer ut särskilt mycket inspirerande härifrån längre (du menar att det har gjort det en gång i tiden??) och ibland känns det mest jobbigt att skriva något bara för att hålla besökssiffrorna uppe på 3st..

Men, vi får väl se..det är snart jul och då brukar jag ändå ligga i dvala ett tag (fast just i år har jag köpt mig en mini-pc, så..)...det är nog passande att sluta nu..annars måste jag köra i fem år till..hemska tanke..

"Å jag spelar utan insats här
Det är sand mellan fingrarna
Å att våga hoppas på nåt fint
e att skjuta sig i huvudet"


Helt fantastiskt!!

Redan kvart i nio imorse klev jag upp..eller ja, klev upp och klev upp..jag tog med mig täcket och la mig på soffan för att se på julkalendern..
Men, sen tog jag mig upp relativt snabbt ändå..redan kvart över tio var jag i Bajenshopen för att köpa julklappar till dotra (och något litet till mig också)..2000 kronor fattigare klev jag ut från butiken..hem och lassa av sen gick jag ut igen, mest för att handla mat och spela bort pengar på stryken..fast det blev en snabbrunda till systemet och en sån där billig presentbutik också..och så kemtvätten givetvis..han hade fixat fodret på en av mina rockar (som kostade typ 300 spänn..värt det?)

Hem igen..lite vila och så ut till Gallerian..letade vinterskor åt mig själv och lite fler klappar..lite fler klappar blev det, men inga vinterskor..nytt försök imorgon..tror jag är klar med klapparna nu iaf..

Lite Premier League på tvn och sen skulle jag tvätta..packade ihop två överfulla Ikea-påsar och gick ner till tvättstugan..hmm..den 19e är väl imorgon? Klant-stämpel..bokade fel dag förra gången..tvättiden är imorgon..missar mao innefotbollen också då..

Fast jag klev upp kvart i nio..det är värt att noteras..


Idag skulle jag ha...

..gjort betydligt mer än jag hann med, men lämnar man kontoret kvart över åtta en fredagskväll är det lätt hänt att det blir en burgare i soffan och sen inget mer..

Blackpool vill inte att jag köper en biljett av dem och helt plötsligt vet jag fan inte hur jag ska göra..vad jag ska göra under min Englandsvistelse..jag kommer ju se på fotboll, men nu blev det helt plötsligt svårare att bestämma var..Blackpool var liksom huvudrätten..

Städerskan larmade inne mig ikväll..fick springa och slå min kod..tror det gick bra..

Har också insett att julfesten nog får klara sig utan Jerker i år också..hinns verkligen inte med..först att förlora 1-2 timmar på måndagen för att jag måste sluta redan kl.17 och sedan förlora i princip hela tisdagen på att vara bakis (hur fan kan man envisas med att ha firmafesterna mitt i veckan och sedan gnälla när jag tar mitt ansvar och stannar hemma??)

Jo, alltså..jag hade lovat en kund att hon skulle få offerten idag fredag..och det fick hon..visserligen lär inte hon se den förrän på måndag, men ändå..

För att inte tala om tisdagkväll då jag ligger i koma på soffan..när jag behöver fixa allt annat..fixa i ordning min mini-pc tex..yup, julklapp till mig själv..den bärbara är ju så stor och klumpig..nu saknas bara vinterskor så har jag köpt klart åt mig själv..

Köpte ett par julklappar till dotra på vägen hem iaf..tur Kista galleria har öppet länge..

Imorgon blir det Bajenshopen..då ska det köpas mer julklappar åt henne..

Jag vägrar jobba till nio på onsdag..så om inte det blir en jävla omflyttning av arbetsuppgifter är det helt omöjligt för mig att supa till på måndag..


Glömde..

..jag kom in på kontoret fem över åtta imorse..det är bara fem minuter sent..jag möttes av stående ovationer..


En vanlig onsdag i en kontorsslavs liv..

Muttrar lite om att de inte klarar av att organisera saker och ting o mappar på servern..klarar inte att göra det på mitt sätt, för jag är ett under av organisation (ja, eller hur?), men bryter inte ihop iaf..får saker gjort...gnäller en del när folk kommer och vill ha hjälp..service-minded är mitt mellannamn..

Fast trots det, jag är princip i fas med priolistan..bara det att imorgon går det åt helvete igen..kommer in ett mail om hur en kund behöver hjälp med att få pris och ledtid snabbt på en förfrågan..ok, kan ju gå att fixa ibland..öppnar excelfilen och den är på 331 rader..331!!! wtf..snabbt? You gotta be kidding me..

Som om jag inte redan hade en förfrågan på drygt 50 rader från samma kund..och, och och..

Nåväl..jag tränade idag iaf..tyvärr har jag insett att jag inte kommer upp i 100 träningspass i år (heller)..men nästa år..då jävlar..

Nu känns det som om julfesten på måndag är i farozonen..det blir grymt svårt att hinna med att supa sig aprak och sova bort en halv tisdag som det känns nu..


See ya!

Fan så uselt av mig..sitta och surfa när det är fotboll på tvn..det får bli slut på det nu..

Med början nu..det är paus och jag ska se på julkalendern på nätet..missade dagens avsnitt..


Snott från Tjuvlyssnat..

En kille ~19 verkar försöka göra slut med sin flickvän ~16. Efter lugna försök från killens sida brusar tjejen bara upp mer.
Tjejen: Bara så du vet, du kommer aldrig hitta någon som ens är i närheten av mig!
Killen: Nej gumman, det är det som liksom är meningen.

Fantastisk humor i något som borde vara sorgligt..


Är det på något sätt överraskande??

Klart som fan han fick spel..frugan försökte dra ut honom på Drottninggatan mitt i julruschen..jag hade nog också sprängt mig själv i luften i det läget..


Vafan..det e ju min text !?!?!?


För en månad sen idag..

..tog det slut mellan mig och Katarina..ett nästan sex års långt förhållande var till ända..jag kom att tänka på det idag när jag var dit på en snabbvisit..lite sorgligt på något sätt..

Men, jag kommer ju fortfarande komma dit då och då..jag behöver ju mitt snus och om greken fortsätter servera såna gyros lär jag äta där fler gånger..sen lär jag ju snabbpassera där på min väg mot Söderstadion..

Men ändå, it was the end of an era..


Helg..vilket sanslöst vackert ord..

I några dagar nu har jag varit orolig för vad som hänt..i takt med att bloggen blivit än mer tråkig och patetisk har besökssiffrorna gått upp..igår kom äntligen ett trendbrott och snart är vi nere i två stycken som läser igen..

I övrigt får jag säga att mitt projekt att hyra en bil över julen går sådär..jag är liiite sent ute och väntar just nu på svar huruvida det blir något från ytterligare en firma..annars får jag gå vidare till nästa...

Mina planer för en nyårsfest i England ser ut sådär också..visst, jag kommer vara där, men fortfarande ingen inbjudan..ändrar nog på planerna och drar norrut då..om inget händer under nästa vecka blir det nog Nottingham och ett hotellrum på nyårsafton..dagen efter match..

Nu ska jag bädda sängen (jo, jag stannade hemma en extra dag för att inte smitta ner kontoret..jag är en hjälte) och ladda för att dotra kommer ikväll..hon tvingade sin mor att säga till mig på skarpen att hon skulle se idol..suck..men inget ont som inte för något gott med sig..i kvällens förhandlingar kommer det att ligga 1-2 fotbollsmatcher på lördagseftermiddagen..annars blir det På spåret!!


I väntan på 2010...

När jag flyttade in för 5 veckor sedan hade jag inte riktigt bredband..det fick bli ett mobilt med kontantkort i väntan på det..att gå från riktig fiber och 100 mbit/s var riktigt enerverande..low speed-porn är inget att rekommendera för frustrerade män..
Till slut tog jag tag i det och skaffa ett abonnemang på Bahnhof (ja, alltså grundaren gick i min klass..inte för att jag fick någon rabatt för det, men ändå..)..då började nästa problem..det gick inte att hitta min lägenhet..problemen jag hade när jag försökte flytta telefonen, fixa ett elabonnemang fortsatte mao..ett tag verkade det som att jag betalat 2.2 mille för ett luftslott..

Efter nån frustrerad vecka fick jag till slut ett sms om att mitt problem var "avrapporterat"..vilket i princip också kan betyda att de inte ids göra något mer och att jag vackert får fortsätta att titta på när you porn buffrar i evighet, men det kan också betyda himmelriket och att jag äntligen kan surfa på riktigt..

Den här gången betydde det att jag kunde surfa på riktigt..åtminstone de dagar som inte nätverkskortet behagade visa sina kvinnliga sidor..

För att komma undan det..det och slippa ha en 10 meter lång kabel som bara var i vägen (ja men, det var ju onödigt att dra den ordentligt när det gick snabbare att bara fästa den i datorn och sen modemet..) var det dags att bli trådlös..jag har ändå en lap top..nu kan jag ju flytta den om jag vill sitta i andra änden av soffan, så förra fredagen blev det ett inköp...

Och idag, slutligen, blev jag med ett trådlöst nätverk..inga problem alls, det gick igång direkt..fast jag ville ju inte hålla det öppet för snåla grannar att surfa på mina pengar, så det blev en del gråt och tandagnisslan innan det var klart..

Men nu är jag iaf trådlös..mer signaler som kan flyga omkring i luften och ge mig cancer..yay..


Jerker på toalettgolvet..

Näe, varför hålla sig fullt frisk genom december så man kan komma ikapp på jobbet..
Det är nog bättre att träna magmusklerna lite extra halv fem på morgonen genom att köra buss..eller låta det komma forsande ut från andra änden..vill man vara riktigt avancerad kan man också ligga naken på golvet i fosterställning (oj, förlåt för den bilden)..vid det sistnämnda får man iaf njuta av golvvärmen..

Så, vi stannade hemma idag, vi stannar hemma imorgon också för är det vinterkräksjukan så smittar jag ett tag till..även om jag antagligen kommer känna mig frisk imorgon, men jag hatar idioter som ska vara några slags kontorshjältar och snörvlandes eller precis spytt ut tre pizzors ska komma in på kontoret och visa att de minsann sätter jobbet främst..de sätter då rakt inte sina kollegors hälsa främst och förtjänar därför att dö..eller åtminstone skära fingertopparna på papper..

Ironiskt nog vaknade jag av alarmet halv sju i morse..det var det veckor sedan jag gjorde..


Glömde nästan..mer kärlek..

Dagens lucka på officiella..pure love..hoppas han är förstemålvakt i början av januari också..då är det tänkt att jag ska vara i Blackpool...


ner som en pannkaka upp som en sol..

Tisdagen börjar bra..yrvaken ser jag att klockan bara är sju, så jag hinner upp till nyheterna, sporten och sen julkalendern..
Tänker precis efter julkalendern är slut att det kanske vänder nu? Ska bara se början på nyheterna sen släpar jag flohabba-kroppen in i duschen..

Eller inte, det slutar med att jag muttrandes glider in på kontoret vid elva..har köpt med mig en lunchsmörgås..hälsomackan kallas den..tror det beror på att det är rödbetssallad på den..alla vet ju att sallad är nyttigt..
Bråkar lite med livet..chefen ställer otäcka frågor om när jag ska komma ikapp..jag suckar och stånkar mest..funderar på hur länge jag skulle ha råd att ta tjänstledigt om jag struntar att renovera köket..fast samtidigt vill jag ju på OS 2012..då behöver jag också vara tjänstledig??
Skulle iaf behöva en tre månaders paus nu känner jag..få komma ikapp med mig själv, så jag slapp sitta och vara så jävla grinig hela tiden..

Äter middag på kontoret och avrundar sedan kvällen med KI box i Solna med den blonda finanschefen..helt slut efteråt..märkligt nog tröttare än förra veckan, men har ändå ett leende på läpparna efteråt..träning är egentligen svaret..problemet är att träning också tar bort 2-3 timmar varje vecka då jag kunnat jobba ikapp..

När jag ska kliva av fyran utanför mitt hus kliver tjejen som sitter bredvid upp från sätet för att släppa förbi mig och när hon håller i stången låtsas hon att det är en strippstång och gör några moves..till hennes kompisars (och min) förtjusning..

Så kvällen slutade bra..saknas bara en chat med en vacker tjej för att göra den riktigt bra..


Jerker på måndagen..

Försover sig, missar julkalendern, köper ett par julklappar på lunchen, hoppar cirkelfysen för att jobba (sjuk, sjuk människa) och hatar allt och alla när internet vägrar fungera, men verkar på något sätt ha tappat lite i surhet då datorn fortfarande är hel..

Jerker ska nu avsluta måndagen med att kolla julkalendern på SVT play och fundera varför besöksfrekvensen gått upp till det dubbla (yup, verkar vara 4st som läser nu..) i takt med att bloggen blivit tråkigare..


Jerker på söndagen..

..lämnade knappt soffan då heller..han lyckades nätt och jämt beställa en pizza, masa sig ner till tvättstugan och sen dra sig norrut för att spela fotboll..

men han gjorde det..avslutade söndagen med att chatta med vacker tjej, så Jerker är ganska nöjd ändå..

(och allt det som han dyrt och heligt lovat att han skulle göra i helgen får bli någon annan gång..bara det blir gjort innan jul så..).


Jerker på soffan..

Jag är fortfarande stolt över att jag lyckades bege mig ut vid 15-tiden och köpa burgare och chips...det är allt jag lyckats med..annars har jag inte lämnat soffan..

Såhär skulle alla helger vara..


Jerker på lyran??

Ikväll testar jag något nytt..det är utgång och utgången är ställd mot Engelen..
Nytt tänker ni? Han är väl alltid där när det är utgång??
True, true, men ikväll är det nytt på så sätt att det inte är med en massa schweizare på jobbet som ska dit..ikväll är det jag och Rosen som ska dit..

Vi ska kolla på Dr Drag..det blir bra..

Imorgon botar vi baksmällan på greken vid Skanstull och handlar lite snus på repartioner..och kanske kanske letar vi upp vinterskor..sneakers kanske inte funkar vid jul??


...

Monday's back again..

men på plussidan fick jag äntligen riktigt internet hemma ikväll..som jag väntat..