En måndag som antagligen inte går till historien..

Fotbollen igår gick mer än lovligt tungt..inte så konstigt kanske med tanke på att jag spelat innebandy tidigare under dagen, men ändå..

Sen låg jag på soffan och hade grymt ont i ena knäet..det som jag så förtjänstfullt använde för att ta emot 86 kilo späck som dråsade i golvet på innebandyn..jag blev tokfälld när jag var på väg igenom för att få ett friläge..

Prövade att gå och lägga mig, men det ville tydligen inte kroppen alls veta av..sova nu? Då klockan knappt passerat tolvslaget, du skämtar med mig?
Efter en timme gav jag upp..la mig i soffan med det värkande knäet och slog på tvn..vilken lycka, både NFL och NHL..till slut vann den amerikanska fotbollen.."mitt" Eagles gjorde slarvsylta av Dallas Cowboys..fast jag såg bara halva matchen innan jag lyckades törna in..

Om jag kom upp i ottan imorse? Är påven muslim? Levde Gaddafi ett asketiskt liv?
Näe, dessutom stod jag på fel sida av Hornsgatan och såg bussen passera min hållplats så fint..den var dessutom snäll nog att stanna för att släppa av någon..sådär lagom så det var nästan att jag hann över efter att ha kryssat mellan fartglada idioter som inte har vett att lämna bilen hemma..nästa buss kom väl ganska snabbt trots allt..

Jobbet? Mja..sådär va? Städerskan tyckte iaf om min klippning och tyckte att jag såg yngre ut..score!
Men jag såg iaf till att ha ett B&B bokat till nästa Englandsvistelse om lite drygt två veckor och såg även till att taxi bokades från Heathrow..gött..nu har jag bara hemresan kvar att boka där..och AFC Wimbledon..måste boka biljett till den matchen också..

Hoppade träningen idag..slött..men nog välbehövligt, för det är en sliten kropp idag..känns väl bättre imorgon hoppas jag..blir träning onsdag-torsdag iaf..

Jag skulle egentligen skriva om något annat, men fan tro't att jag glömde bort det när jag väl började skriva..


Bra början på söndagen..

..Sov ut rejält idag, först somnade jag i soffan när jag såg på NHL-hockey inatt, gjorde det vuxna och gick in för att sova i sovrummet..skrämmande att det funkade..vaknade kl.10..åtta timmar senare, drog mig lite till och klev upp halv elva..hade tänkt ta en rejäl promenad på morgonen för att ladda till innebandyn, men det genommulna vädret gjorde att jag stannade inne..började istället damma lite i sovrummet och städa upp på byrån..låg kvitton i drivor där..inte nu längre, slängt de som är gamla och oviktiga..

Var så inne i det där med kvittona att jag kom sent till innebandyn..inte så sent att matchen hunnit börja, men jag hann inte med att värma upp..nåja..
Väl på plats tog det inte alltför lång tid innan målen spottades in..när vi gjort 6 mål i matchen hade jag och min kedjekamrat stått för allihop..hälften var..två assist till mig också..nu kan man tycka att vi borde segrat..men icke då..med 6 sekunder kvar släppte vi in kvitteringen till 8-8..
Tur det var en till match efteråt där vi kunde ta revansch..seger 11-6..nöjde mig med 2 mål och 1 assist i den matchen..nu har jag slagit personligt rekord i antal assist på en säsong..7st..jag har inte heller gjort 10 mål någon höstsäsong tidigare, så det är en säsong med rekord..har bara 5 poäng kvar till 100 totalt...det siktar vi på, men först ska vi ta hem serien..4 matcher kvar och vi leder med 4 poäng..5 poäng till trean..vi behöver 4 poäng till för att säkra uppflyttning..men nog fan ska vi sikta på serieseger i år..

Nu, ligga och vila på soffan ett par timmar innan det är dags att spela fotboll..Jerker sportig nu för tiden..


Hur man pissar bort en lördag...

..men ändå känner sig ganska nöjd med livet..

Vaknade redan kvart över åtta imorse..tänkte först wtf..sen kom jag på att Bajens P96 spelade Sanktan-final kl.8 och att den sändes på Viasat fotboll..bara att kliva upp kolla lite på tvn..väga sig (ligger fortfarande på låga 86), mäta magen (fortfarande 2cm till tvåsiffrigt) och sen komma på att det säkerligen är lite folk ute nu och att åka till Liljeholmen och handla mat o grejer nog är ypperligt..sagt och gjort..

Kom hem lagom till att det var dags att packa tvättsäcken och knata ner till tvättstugan..sagt och gjort igen..Bajens andra match skulle börja, men ComHem strulade (surprise) och av det blev det intet..eller jo, slutet av matchen fick vi se iaf..

Var helt orkeslös och av saneringen av badrummet blev det intet..jag har väl fram till jul på mig ändå va?
Gick och käka lunch..nachotallrik..tog en omväg över tantolunden så jag fick lite sol på mig idag iaf..hämta ut snus på vägen hem..försökte klippa mig utan att lyckas..gick hem och såg på Chelsea-Arsenal istället..i halvtid gick jag och försökte klippa mig igen utan att lyckas..såg andra halvlek av Chelsea-Arsenal samtidigt som jag stryk kläderna som nyss tvättats...skippade sista minutrarna av Chelsea-Arsenal och gick för att klippa mig..tredje gången gillt..klippte mig kortare än vanligt..tror det blev bra...

Hem, duscha och raka sig (för vem?), lägga sig på soffan och kolla fotboll..andra halvlek blev mer sova fotboll, vaknade till när Villa tog ledningen igen..

Nu står köttfärssåsen och puttrar på spisen..har gjort så i 40 minuter och är väl klar om lite drygt 1-1,5 timme...eller för att vara mer exakt..när WBA-Liverpool är slut och pastan kokat klart..

Så, det blev inte lördagen som var planerad i början av veckan, men det känns ganska bra ändå..lugn och fin..behöver det..nu blir det ös i stort sett hela november...


Nu är det bara en vecka kvar..



Börjar nästan få resfeber redan..hemresan är till slut bokad också..får en heldag i Liverpool på måndagen, vet inte riktigt vad jag ska göra då..antagligen kommer det krävas massage av nacken efter att ha headbangat till Motorhead..


1 resa till England är lite småtöntigt..let's make it 2...

Min Englands-abstinens lär blir ganska grundligt botad i november..förutom trippen till Manchester/Liverpool (flygresa dit bokad..ska bara ta mig hem också..), så blir det nu en tjänsteresa "hem" till Bicester två veckor senare..
Det är alldeles ypperligt..jobba torsdag-fredag sen stannar jag över helgen också..då får jag gå till min favorit-bokaffär och se om jag hittar några nya fotbollsböcker, äta frukost på Tracy's avsluta kvällen vid kebabvagnen..
Skulle boka den resan via företagets resebyrå online i eftermiddags..gick ju skitbra..eller inte alls är väl sanningen, så imorgon ska jag ringa och fixa det..sen ska det fixas boende också..åker inte själv heller så det är inte bara mig själv att tänka på..

Skitsamma, om allt går i land kommer jag få se AFC Wimbledon på lördagen..blir antagligen (förhoppningsvis) ett bra kalas på fredagen och sen ligga lite bakis på söndagen innan jag beger mig hemåt..

Heaven on earth

Här lär jag spendera merparten av mina kvällar..
Fan, blir livet bättre än så här är det helt sjukt...


Tell me about it..


Liverpool om två veckor..

..då står jag och headbangar till dessa herrar..



Inatt köptes flygresan till England in..har fortfarande inte köpt någon hemresa..jag och min kompanjon på färden hittade inte någon som passade ihop..lutar mot att vi får ta olika flyg hem...
Fast med lite tur blir jag borta några dagar till..håll tummarna!


Om två veckor..

..har jag för några timmar sen sett Super-Seb knorra in en frispark på Old Trafford, sen har jag precis sett dessa herrar (och damen) dominera en scen..



Och nu sitter jag och njuter av en pint eller tio på nattklubben på hotellet..utan kvalångest för Bajen..

Tänkte ni ville veta...


Vid den här tiden om två veckor..

..sitter jag förhoppningsvis på en pub i Manchester och tar min första öl på engelsk mark sedan 8 januari i år..grymt länge sen jag var där nu..och en ny stad att lära känna..eller ja, blir ju två nya städer..ska till Liverpool också..

Nåväl, vill med det bara säga att mitt liv är så bra att om 2 veckor ska jag åka till mitt favoritland och äta fry up's, dricka öl, se på fotboll och gå på konserter..

Med lite tur blir semesterresan dessutom uppgraderad till tjänsteresa och jag får fler dagar i England, om än i en annan del av landet..håll tummarna för det..jag saknar Tracy's och the Plough...

Visst fan är livet underbart? Hösten är vacker och jag blir smalare..mådde jag bättre vore jag död...


Skärpning!!

Igår på väg hem mötte jag städerskan vid ytterdörren hon burrade och sa att vintern snart är här, jag log och sa
- Men Olga, det betyder ju att våren kommer snart också..
- Du är jättepositiv Jerker, FÖR positiv..

Vet inte om det bara var Bajens vinst i måndags, men tisdagen var en bra dag..riktigt ruskigt höstväder, men det bekom mig inte..
Mycket på jobbet, mja, gick ganska bra ändå..inte ens hälften så många utbrott på vårt värdelösa system som vanligt och utbrotten gick över betydligt snabbare..

Jag fortsätter att trotsa mitt vanliga surmulna humör och försöker se någorlunda positivt på tillvaron..

Några månader till och jag kommer bli en sån där odräglig föreläsare som reser omkring och sprider evangeliet om hur underbart livet är (skulle tro det om man tjänar 50-100k per föreläsning..)..

Spännande och mycket ojerker, men va fan det är värt ett försök iaf..funderar till och med på att vara med på företagets julfest i år..trots att det är på en torsdag..


Men herregud människa..röntga hjärnan någon gång!!

Varje morgon när bussen passerar Västerbron tittar jag ut och tänker på hur vackert Sthlm är, så även denna mulna och kulna dag. Sthlm är fortfarande vackert. Jag brukar även öppna ögonen från t-baneslummern när tåget passerar Järvafältet för att titta på hur björkarnas löv blivit gulare och gulare och känna mig ganska tillfreds med livet.
Sen kommer jag till jobbet och humöret dämpas en aning, men några timmar senare tittar jag åter ut över Västerbron och livet känns bra igen..

Jag vet, väldigt mycket ojerker, men även hösten är vacker..jag tycker verkligen det..jag tycker att livet är ganska bra nu..några smärre detaljer så vore det i det närmaste perfekt (typ mer pengar, roligare jobb, snabbare viktnedgång och Bajen vinner fler gånger)..

I år har jag bestämt mig. Jag tänker inte må lika dåligt som förra vintern och även om jag tycker att vintern är ett rent helvete ska den inte få ta mig i år. I år ska det fan njutas av snökaos, iskalla vindar på Hornsgatan och kalla golv i lägenheten..
Jag ska ta mig an vintern och segra. Jag ska stå med Hot toddy i termosen och heja fram bandygrabbarna till seger på Zinken, jag ska ta mig till Eriksdalshallen och käfta med motståndarcoachen samtidigt som handbollskrigarna tar ytterligare en motiverad seger mot Skövde, jag ska ligga i soffan och njuta av sändningarna från Premier League samtidigt som jag förbannar tecknen jag plitat ner på stryktipslappen för varje pling i rutan. Jag ska fan i mig ut och gå på promenader och förundras över hur vackert Sthlm är även på vintern när uteserveringarna på Medis känns som ett halvt jordklot bort, jag ska fortsätta med träningen och fråga mig varför jag inte gjorde rätt tidigare, när det är såhär lätt att bli av med fettet på magen, jag ska njuta av älgköttsmiddagar och jag ska segra över vintern som om jag inte vet om hur det känns att förlora..

I år är det jag som bestämmer, i år är det jag som vinner. Ingenting ska få mig ur fattningen en längre tid, jag ska studs tillbaks från ilskan över idioterna som köper frukostmackorna med kortet, över SLs oförmåga att begripa att snö är något full normalt under vintern i Sverige, över det djupt orättvisa att det är -25 på julafton i år igen..

Jag tänker vinna i år..ni får gärna haka på!


Ikväll är livet magiskt..

Måndagen började sådär då jag vaknade upp och såg på klockan att jag borde vara på jobbet om 5 minuter om jag inte ska komma försent..
Sen är ju jobbet just jobbet..så lite stress..lite spinning på lunchen och sen nedräkning tills det var dags att åka hem och byta om..

Sista matchen för säsongen på Söderstadion!! (jag missar ett eventuellt kval pga en Englandsresa..när jag bokade resan i somras kom jag på att jag kanske skulle missa en kvalmatch då..fast jag tänkte ju mer i andra änden av tabellen..)

Iaf, med mig på matchen tog jag en
världsstjärna som gjorde debut på Söderstadion..hennes första fotbollsmatch någonsin faktiskt..
Jag varnade henne innan matchen att hon skulle få se mina sämsta sidor..och som hon fick det, men hon fick också se mig när jag är riktigt, riktigt lycklig..

Just det, jag surfar på grönvita moln just nu..5-2 i en sexpoängsmatch..nästan 8800 på läktarna som unisont skrev vad de tyckte om domaren, vad de tyckte om bönderna från smålan och hur mycket de älskade Bajen..magiskt ikväll..stundtals..stundtals lika illa som det varit hela säsongen, men för att riktigt njuta av det himmelska måste man först gå igenom helvetet..

Nu surfar jag vidare på molnen fram till lördag..då blir det nagelbitartävling i den grönvita lägenheten på västra Södermalm..


Igår var allt skit..

Idag tar vi nya tag..ny sport, fortfarande grönvita färger..det är handboll i Jerkadal ikväll..klarar inte de manliga handbollskrigarna att kämpa ner alingsås finns det goda chanser att damerna i matchen efter segrar över huddinge..idag ska det bli åtminstone en grönvit vinst..
(sämre sätt att fira födelsedagen på finns det verkligen)

Jag har så smått börjat inse att mitt idoga uppvaktande inte heller leder någon vart, menmen..det var roligt så länge det varade..aldrig att jag ska gå ner mig igen för någon hona..det är inte värt det..man kan ha roligt, men att rätta sitt liv efter dem, att hänga upp sin lycka på dem håller inte..bara jag kan göra mig lycklig, därför bestämmer jag över min dag idag..

På jobbet ser jag fram emot ytterligare en helvetesvinter..en innesäljare har sagt upp sig och ledningen ska rekrytera ny, men väntar med det tills det vänder igen..med andra ord..de kommer vänta för länge och sen när man ligger på botten och åter har ont i magen varje minut på kontoret kommer en ny stjärna som ska läras upp..kommer det ingen innan vändningen finns det inte tid för upplärning..alla nya är en belastning i början..innan de lär sig..

Nåväl, skit i det..det är fredag, solen skiner och jag tänker gå hem ovanligt tidigt..varför? För att jag kan!


Det är så bedrövligt..

att det finns fan inte ord för det just nu...


Nöjd nu..

...Hanna?


Märkligt...

Jag får fortfarande i mig en hel pizza, men istället för att få den sköna dåsigheten i soffan efteråt känner jag mig bara uppsvälld och nästan äcklad..

Märkligt..


Trots allt..

..känns det ganska bra just nu..
Imorgon styr jag kosan norrut igen..dags för oktoberjakten och jag ser verkligen fram emot det..

Ikväll har jag bokat hotell i Manchester & Liverpool för weekendresan i november..biljetterna till Motorhead har kommit till min polare, min Flogging Molly-biljett är i säkert förvar och United-biljetterna är också bokade..nu saknas det bara en flygbiljett så är vi set to go..se fram emot resan..

Fast jag måste ju till London snart igen också..måste..men blir nog en resa i vår tror jag..fast jag tänkte ju resa till Holland också..

Blir nog inte mycket pengar kvar till renoveringen av köket..

Men fan..resa bör man..och leva bör man..och imorgon reser jag igen..hem till lugnet, hem till jaktkojan..blir bra detta..


Helgen...

..var bra..

Bajen vann i handbollen, så både jag o dotra var glada efteråt..vi vann i innebandyn idag och jag gjorde 3 mål och 2 assist..nu leder vi serien..
Fotbollen gick bra idag också..gjorde ett riktigt snyggt mål då vår målis slog en lyra till andra straffområdet där jag tog emot bollen på bröstet samtidigt som jag vinklade bollen framåt och sen bara petade in bollen mellan målisen och stolpen..

Fast nu är jag duktigt sliten..i den här åldern och den här formen är det inte optimalt med både innebandy och fotboll samma dag..

Iofs, jag har ju gått ner ett kilo till och det har försvunnit en cm till från midjan..målet är att minska med 3cm till innan jul..då ligger jag äntligen under tresiffrigt..får se hur det går, just nu går allt lekande lätt iaf..

Hade det underbart med dotra också denna helg..

Så, fortfarande bra humör..och snart är det dags för älgjakt igen..livet är underbart...