Man bland pojkar..

Idag på väg till lunchen mötte jag tre av mina kollegor..det var märkbart hur lätt det var att se vilka som var sörlänningar..

Först min chef, huttrandes i tjock rock, tjock mössa, handskar och rejäl halsduk..från Skåne..
Säljaren från västergötland kom i tjock rock och rejäl halsduk.
Applikationsingenjören från sthlm nöjde sig med en stängd jacka..

Sen jag, uppvuxen i Dalarna med rötterna i ett riktigt köldhål..höstrocken (köpt i England) helt öppen, skjorta under och sneakers på fötterna..

Man bland pojkar helt enkelt..

(vi undviker här helt teorin om att min bukfetma skyddar mig från förfrysning)


Måndagsinlägg..

Om pengar inte vore så viktigt..om det inte vore så viktigt att få in dem för att överleva..om inte världen styrdes av just pengar..

..så skulle jag utan en blinkning säga upp mig på stående fot..jag är så less på att leva i den här förbannade stressen..den blir inte mindre av att jag flyttade i början av månaden..de timmar jag förlorade där måste tas igen någonstans, de timmar jag förlorat under älgjakterna måste tas igen någonstans..de timmar jag förlorade när jag var hemma och var sjuk måste tas igen någonstans..

Men hur fan då? För lite mer än ett år sedan hade jag en heltid..det var tydligen inte nog och i brist på bättre idéer (som att ha nog många anställda) fick jag något som i bästa fall kan beskrivas som en halvtidstjänst till..naiv som alltid trodde jag att det skulle kunna gå..sällan hostar hackspetten..

I allt detta ska det tränas och vikten ska ner..en ren omöjlighet när stress och sömnlöshet är mina bästa kompanjoner..det kombinerat med förkärlek för mat som inte främjar ett sunt leverne gör att vikten ligger på ungefär -1kg jämfört med januari i år..värdelöst..

Våren och sommaren var en enda lång uppvising i hur stressen kan påverka mig..i maj sov jag nästan inget..vilket i sin tur medförde att jag kom in sent på jobbet..vilket medförde att jag hamnade ännu längre efter..vilket medförde att jag blev ännu mer stressad (lyckat.)
I juni lyckades jag vända skiten och ta mig upp i tid, somna i något sånär tid och jobba häcken av mig..ganska meningslöst egentligen, för jag låg ungefär (om inte mer) lika långt efter när månaden var slut..
I juli ändrades taktiken igen..nu drog jag till med ett ont i magen varje minut som jag var på kontoret..lyckligtvis släppte det på sekunden som jag gick ut genom dörren på kvällarna, så det gick att leva någorlunda..
I augusti hade jag tre veckors semester..
I september var det älgjakt och i oktober kom stressmonstret tillbaks..tryckte in en förkylning på älgjakten och både september och oktober handlade en del om att köpa och sälja lägenhet..
I november kom som sagt en flytt..en flytt och ett tilltagande missnöje med att kliva upp från sängen..välkommen tillbaks insomningsproblem..

Och nu sitter jag här..det finns ingen som helst lust att jobba, det är svårt att somna, det är svinkallt ute..allt jag vill är att komma in i julstämningen..slippa stressen (näe, jul är ingen stress för mig) och någon gång få leva något sånär i harmoni..

Fast det barn, är det som vi kallar utopi..sådant slår sällan in och därför fortsätter vi att jobba oss närmare hjärtinfarkten eller magsåret i väntan på den stora lottovinsten som tar mig bort från den här skiten..


Crank..

Helgen närmar sig med stormsteg, dotra kom hit redan ikväll..med skallebank..stackarn..nu sover hon iaf..hoppas det är borta imorgon, i så fall går vi på bio..

- Är du hungrig?
- Nej, vi åt i Sala
- Ok, då tar jag mig några mackor när vi kommer hem bara. Synd, jag hade tänkt vi skulle äta på Max annars..
- Men jag är nog lite hungrig iaf...

Nåja, unga fröken har gått ner 5 välbehövliga pannor, så en Max-middag gör nog inte särskilt mycket..

Hennes pappa? Kanske ett kilo om man är snäll och avrundar som fan läser bibeln..


Om jag stoppar fingrarna i eluttaget kanske??

Är totalt renons på energi just nu..vet inte varför, sover iaf nog länge (vilket visar sig i att jag kommer försent till jobbet..välkommen tillbaks Jerker)..

Försöker iaf boosta energin lite med att planera en Englandstripp till nyår..fick klart med ledigheten idag..så jag är ledig lite drygt två veckor över jul och nyår..julen blir som vanligt uppe i skogen, men för en gångs skull har jag inte dotra på nyår..så då blir det en resa..har trots allt en hel del pengar sedan lägenhetsförsäljningen och snart kommer skatteåterbäringen också..den blir nog rekordstor som det ser ut..

Så, England it is..satt idag och gjorde en excelfil med alla matcher som jag kan se under min tid där (jag vet, grymt analt)..som det ser ut kan det bli 3 nya arenor..två ska det åtminstone bli som får besök av da Jerk..Blackpool ligger just nu med på listan.."bara" 4 timmars tågresa från Bicester...då kan jag passa på att besöka Wolves eller Newcastle på vägen tillbaks..blir väl någon hotellnatt där, men det är det värt..

Har även fixat boendet i Bicester, så allt är klart så långt..nu återstår bara att hitta en nyårsfest att besöka..tror inte Tracy's har öppet då..och flygbiljetter..

Flygbiljetterna ja..satan vad de gått upp i pris sen sist jag kollade..kanske ska köra något lågprisbolag ändå?

Nåväl, det är iaf goda nyheter..Poundhead does England once again..


flyter vidare..

I lördags hämtade jag mina mattor från kemtvätten..det var på tiden att de blev tvättade, var nog några år sedan..

Och nu så går jag omkring och bara tänker på hur de kommer att bli smutsiga igen..istället för att tänka på hur skönt det är att gå på dem nu när de är rena, förundras över färgerna (vitt, verkligen? Var den vit från början??)

Jag hade tänkt köpa ny soffa så småningom..den gamla är ful och sliten, så det är egentligen dags..bara ombyggnationen blir klar, men nu vet jag inte..

Jag är rädd att tänket går igen och sen sitter jag där med en ny soffa och vägrar ta av plasten, för då kan soffan bli smutsig..

Jag har till slut gått och blivit en gammal tant..fastnar jag för ett blommigt mönster blåser jag skallen av mig


Det var som tusan...

Så har då två av bröderna slut levande bevis på att de fått komma till nån gång..
Yup, jag blev farbror imorse till en liten Fanny
(paus för grattisrop och applåder)Tack tack...jag firade givetvis med att åka till Bajenshopen och köpa lite grejer till mig (ja? vaddå? Skyll inte på mig, det är inte jag som röstade så att vi lever i ett blått Sverige..)


Känns som om jag gjort det här förut nån gång??

Ni stackare (om det finns nån) som följt bloggen från början kan lugna ner er nu..allt är tillbaks i normalläge..Jerker kommer in sent på kontoret (fast inte riktigt lika sent som förr i tiden när han var ung), går sist från kontoret, somnar alldeles försent och börjar om i samma hjulspår dagen efter..heck, jag och den blonda controllern (som nu är finanschef) ska till och med köra igång KI-boxen igen..hon vill slåss som hon uttryckte det..och Jerker ställer gärna upp som boxboll tydligen..så om nån vecka drar vi igång det hela om hennes förhandlingar på hemmaplan går bra..

I rimlighetens namn borde då det här inlägget handla om hur drygt det är på jobbet, men det finns säkert 3000 gamla inlägg som beskriver det på ett roligare sätt..jag öppnade egentligen upp det här inlägget mest för att hålla mig flytande i en månad till..

Sen är det ett jävla tjat om att jag behöver en kvinna på jobbet..vdn tycker jag håller på och bli en jävla surgubbe..håller på och bli? Gud, det var många år sen..

Jag håller iaf inte med..mitt liv är redan en enda stor kompromiss, att då behöva slå band på sig ytterligare känns mest deprimerande..singel är nog min grej..

Verkar inte få något bredband heller..stadsnätet hittar inte min lägenhet..jag har en stor, fet jävla klump ovanför dörren är den inte inkopplad?? Vem ska jag behöva ta livet av för att få high speed porn egentligen??
Och nej, inget jävla Comhem blir det..

Men, flytande var det..en månad kvar nu ungefär..


*slår mig för pannan*

Allians-logik de luxe måste ändå vara när de skär när på underhållet för järnvägen eftersom de ligger efter med underhållet sen gammalt?

Min tanke på att hyra en bil över julen börjar närmast likna en plan..sen får jag väl snart fundera på om jag ska köpa en bil..i alliansens Sverige finns det snart inget sätt för att ta mig hemåt annars..patetiskt att så många idioter klarade av att lägga i deras lapp i valurnan..


Utan tvekan Sveriges bästa supportrar..Jag säger ju att det var grymt mäktigt igår..


Ståplats för 300 spänn..12:an brinner över hela Söderstadion..

Helt jävla magiskt ikväll..knappt jag orkade vara förbannad efter matchen..ja, alltså, det är klart jag fick ur mig några haranger om att jag skulle köra upp Stålhammars pacemaker i röven på honom, men förutom det så gick jag ändå därifrån med en känsla om att få ha varit med om en fantastisk kväll..det var fullt ös långt innan matchen började och det fortsatte till långt efter den var slut..det var en stämning som slår allt..

Och när smålänningen Lagrell presenterade och blev utvisslad som om han hette Martin i förnamn njöt jag riktigt ordentligt..

Helt obegripligt egentligen, men det var ståplats i 90 minuter..på annars så trötta Norra sitt..nu kan ju tråkmånsen i mig gnälla över att behöva stå upp när jag betalat 300 för en sittplats, men det är svårt..det var ju så förbannat roligt att vara med ikväll..stå och sjunga i mer än 90 minuter (ja, och skrika åt en domare som är lika värdelös som ifjol..proffs, my ass!) är en ynnest för själen..det känns faktiskt ganska bra just nu..

Det brukar inte kännas så när Bajen endast haft 4 avslut på mål under 90 minuter, men stämningen..stämningen..den bär jag med mig fram till april nästa år..då är det jag som har köpt ett extra säsongskort, så jag slipper krångla med biljett åt dotra varje gång..och kan ta med mig en gäst också..

Nu ska jag bara njuta lite mer av stämningen som var..och kurera rösten..


Hon som köpte min gamla lägenhet..

Sjukt många beröringspunkter mellan henne och jag..
I onsdags när jag lämnade nycklarna till henne och vi satt och väntade på att pengatransaktionerna skulle gå igenom så pratade vi en massa..ja, va fan..vi fick vänta i en timme innan det är klart..
Så, vi är båda vänsterhänta..det visade sig att hennes pojkvän kommer ifrån ett ställe strax utanför Birmingham..så vi bara..handla på Bullring! Ja, Bicester ligger bara en timme därifrån så..
Hon bodde i Hanviken när hon var mindre..faktum är att hon flyttade dit ungefär samma tid som jag flyttade därifrån..helt sjukt..
När hon gick i skolan gjorde de veckovisa utflykter till Falun..dotra bor där..och det var nog mer också, men det har jag glömt nu..iaf så gick timmen riktigt snabbt, så jag är nöjd med den nya ägaren!

Dessutom är hon 22 och det vet vi alla att det är maxgränsen, sen börjar de förfalla..."Livet det börjar väl vid 30
men tjejen hon ska va 22"

Första kändisspottingen i Hornstull..

igår kväll: Anders S Nilsson..

Stort, men inte lika stort som att se Sebastian Bojassen i Kista galleria ikväll..


Foppa & jag..vi tycker lika..


Söderstadion, Zinkensdamm..

En bit in i andra halvlek stod jag och svor för mig själv..ska jag nu behöva vara glad för att vi lyckas kvittera och får med oss en poäng hemma mot Tillberga??

Så blev det givetvis inte..jag är förbannad för att vi bara fick med oss en poäng hemma mot Tillberga..matchen var ju slut!! Det hade gått mer än 4,5 minut över tiden när de fick hörnjäveln..

Surt så surt, men jag skippade ändå att gå in i tältet och dränka sorgen..gick hem istället..för det är ju det positiva med min flytt till Hornstull, nu har jag gångavstånd till Zinken helt plötsligt..så det lär bli fler bandymatcher vad det lider..

Fast då ska jag försöka vara i tid..

Sen kan jag inte konstatera annat än att generalpuckot som stod strax bakom mig och skrek Psycho till Pelle Fosshaug en hel match borde fått en smäll i plytet..kan man inte uppskatta att en av världshistoriens bästa bandyspelare fortfarande håller på är man rent pinsam..

Sen är det klart..Fosshaug fick ju ett litet psykbryt när han åkte på sin andra utvisning, men det var ingenting som man inte ser på varje fotbollsmatch..Fosshaug är trots allt en bandygud..

Vidare så undrar jag var en del kallar domaren för zebra? Det finns verkligen ingen domare som ser bra...

Till nästa match hoppas jag att jag förstår varför domaren alltid lägger till 1,5 minut när han lägger till tid? (och för att vara petig och avsluta detta med min vanliga känsla för gnäll, så borde väl matchen i så fall pågått i 96 minuter?)


Last night in SkanstullEfter nästan 6 år är det nu dags att spendera min sista natt i lägenheten..en lägenhet som när jag köpte den bara var ett andrahandsval, jag var egentligen ute efter den där lite större ettan vid Åsö gymnasium, men ändade upp i denna etta på 34 kvm..efter något år köptes det till en balkong..oh the joy att sova i byggdamm i några månader..
Jag tror att någon sorts renovering var igång hela tiden vid Skanstull under de första fyra åren..var det inte tak, vindsbyggnation, uppgrävning av gården så nog fan grävde de upp gatan utanför..
Repartioner-skylten har försvunnit under min tid här..istället blev det en tobaksaffär där jag nu köper mitt snus billigare än på Hemköp (som jag fortfarande inte besökt sedan de vägrade köpa hem mitt snus)..

Jag var singel när jag kom hit, jag är singel när jag lämnar..jag var tjock när jag kom hit, jag är tjock när jag lämnar..ja, ni förstår..det är som om ingenting har hänt under 6 år när ganska mycket faktiskt hänt..

Jag började blogga, jag träffade bloggerskor och nån enstaka bloggare..jag var på en inflyttningsfest hos en 17-18-åring..jag blev kär (och det gick ju bra)..jag skaffade äntligen säsongskort på Söderstadion..jag fick ett nytt jobb, men valde att stanna kvar på mitt gamla...jag bodde i England i tre månader..jag blev stolt på riktigt när dotra visade mig en teckning..jag började spela innebandy igen och upptäckte att jag blivit en målskytt på gamla dar...korpfotbollslaget las ner..ett nytt startade, men las också ner..jag träffade Blingis, Miss Bajen, Bad Girl Nini och många fler...

Mycket vatten har runnit under broarna (herregud, skrev du verkligen det där??), men nu är det dags att röra på sig..dags att lära sig en ny del av Söder (ja, inte fan lämnar jag den här ön frivilligt)..

I'm going west..mot Horan, Horny, Hornet, Hornstull, Kniv-Söder here I Come!!!


Kanske haft lite för mycket flyt på sistone..

Igår fick jag nycklarna till lägenheten..åkte direkt dit (med en liten paus i Bajenshopen först..måste ha med mig en Bajen-attiralj och lägga dit direkt)...förstå min förvåning när jag kommer in till en totalt ostädad lägenhet, det ligger grejer kvar lite här och var..det kokade nästan..fast mest fick jag ont i magen, jag ville ju komma in till en fräsch lägenhet som bara är min, min, min (ja, bankens då..)..nu blev jag grinig direkt..spisen var inte heller inkopplad eftersom kontakten och uttaget inte passar ihop..

Kom tillbaks till kontoret, ringde den tidigare ägaren som lovade att fixa det, så jag åkte till kontoret deras (lägenheten användes som kontor tidigare) efter jobbet, som ligger endast 10 meter från den nya lägenheten..

Fantiserade om att det skulle vara städat ikväll när jag åkte förbi där..sällan hostar hackspetten och nu börjar jag bli lite orolig för att det inte kommer städas imorgon heller..och jag hade behövt att den är städad imorgon för att kunna flytta över maten och frosta av frysen här i Skanstull..det går inte att flytta över det nu..kylskåpet luktar apa, i frysen finns det kvarglömda matlådor och den blev antagligen avfrostad strax efter att huset byggdes -69..

I övrigt var ju inte lägenheten så fräsch som jag i min fantasi fått för mig heller, men det brukar vara så, man tittar på den på ett annat sätt när man är på visning..kollar planlösning odyl..inte om tapeten är lite skitig..

Fast, det börjar växa fram så smått hur jag vill ha det nu..dotras rum kommer att funka (fast det blev lite mindre än jag tänkte från början), min klädkammare behöver egentligen bara lite ny färg så är den fräsch..köket står det fortfarande still i huvudet på mig hur jag ska göra med..jag lägger nog det till en pengafråga så länge..sovrummet blir det nog lite mörkare färger i..frågan bara hur jag ska göra med garderobsdörrarna (spegelskjutdörrar och det är bara 35cm djupt bakom dem)..

Nåväl, framemot fredag eftermiddag räknar jag kallt med att lägenheten är mer grönvit iaf..


dravligt pekoral..

Tittar på "Våra vänners liv" och blir tårögd, när jag ser Stella kliva in i sitt nya rum hos hennes pappa för första gången..det är alldeles för tungt..hade nog hoppats på en roligare serie..

Tänkte skriva något tänkvärt om det, men fan, vadå? Något om att jag själv känt den där smärtan alldeles för många gånger när jag vinkat dotra adjö på bussen..den är riktigt tung..det är inte alltid jag känner den, oftast så är det enbart när jag haft henne längre än en helg, har hon varit hos mig i en vecka eller liknande, då är det riktigt tungt när hon åker..är det bara en helg hinner jag inte vänja mig vid att ha henne hos mig, men när det är längre då blir hon en del av mitt liv och då kommer saknaden när hon inte är här..

Kanske därför jag inte riktigt saknar en flickvän..det är ju inget normalt för mig att ha en..något one night stand här och där bygger ingen relation, så vad finns det att sakna?

Dotra däremot, henne kan man sakna...


From East to West..

Sitter och väntar på att klockan ska bli nog mycket för att dra till Mariatorget. Det är äntligen dags att få nycklarna till det nya boendet..
Spännande att se hur lägenheten verkligen ser ut, den senaste tiden känns det som om mina minnesbilder förvrängts enormt och känslan just nu är att jag kommer kliva in i världens största tvåa på 49kvm..badrummet är så stort att det ekar, sovrummet kommer se jättekonstigt om jag inte skaffar en oversize bed, köket är svaret på mina böner, balkongen enorm och min walk in closet är så stor, så stor..

Det är givetvis inte så..det enda som är helt säkert är att jag nu måste ta tag i det hela och få dit en snickare som kan fixa ett rum åt dotra och sen bestämma färger i kök och sovrum..för någon sorts ändring är det tänkt att bli..vitt är för tråkigt..

Nu, dags att dra..