oh just shoot me..

Tekniken verkar hata mig just nu..jag har inget internet hemma..någonting om nåt nätverkskort eller kabel till det, fråga nån som förstår nånting..imorse fick jag inte igång digitalboxen så jag kunde se på lite morgon-tv..på jobbet har jag antagligen den långsammaste datorn i världshistorien och även här segar nätet ibland..dessutom får jag inte ut ritningar ur ett av våra system..

Jag hatar teknik just nu..samtidigt lider jag av en svårartad FB-abstinens..den och flera andra siter som jag normalt kolla upp varje kväll är blockad här på jobbet och jag kommer inte runt det heller..

Livet är hårt nu..så hårt att jag måste äta take away varje dag för att fortfarande vara lite mjuk i hullet..

Om ni ursäktar ska jag jobba klart mina 3,5 timmar till och sen gå hem och gråta ut mot kudden över att gud hatar mig så mycket..


Satans jävla pack..

..igår skulle jag äntligen orka lägga in lite bilder och skriva något inlägg..anstränga mig lite sådär..då ballar datorjäveln ur och den hittar inte nätverkskortet..

Det är inte nog med att jag behöver stå ut med ett riktigt långsamt jävla internet..nu kommer jag inte åt det alls..förstår hur jobbigt det var med en hel kväll utan internet?? inget facebook, inget xpert eleven, inga bloggar what so ever..

Ich leben in eine u-land just nu känns det som..


Reseblogg..

För att inte fylla upp den här bloggen med en massa ointressanta anekdoter & bilder från min höst här i England (exakt vad tänker du då skriva om??), så har jag skapat en rese-blogg.

Det var tidigare en blogg om olycklig kärlek, men all den skiten är nu raderad (wohoo jag har kommit över det och slutat gråta mig till sömns varje kväll), istället kommer det djupa insiktsfulla inlägg om hur livet ter sig i England.
Jag tänker mig att bloggen till stor del kommer handla om hur det psykosociala livet och villkoren på arbetsmarknaden här påverkar människorna i stort..

Eller så blir det mest en massa trista bilder på turistfällor, engelska hus som alla redan sett, en och annan bild inifrån en pub, som förutom språket lika gärna kunnat vara Dovas och någon trist anekdot om hur jag promenerat runt hela jävla landsbygden..

Jag hoppas på många läsare..här är
Länken


Friday night lights..

Det är fredag, snart har jag överlevt en hel vecka på den engelska landsbygden (okej, det bor ca 35000 här, men invånarna får det att låta som om detär lika stort som Tandö)..några få timmar kvar och så är det gjort..
Sen ska jag gå hem, diska, hitta något att äta (fortsätter min tradition med att äta ute) och så är det dags att göra en pubrunda på riktigt..partyparty..

Det är dessutom lönedag även här i England..jag räknar kallt med att hamna i bråk med någon huliganliknande, rakad engelsman över huruvida..eeh..ja, vad som helst som gäller fotboll..


Thursday night special..

Internet är äntligen igång..men det är segt som sirap..back to the 90's liksom..så det blir nog inte så mycket surfande hemmavid ändå..får se hur jag löser det hela..

Igår hittade jag iaf simhallen och bowlinghallen..samt båda tågstationerna och outleten..tyvärr hade alla butiker redan stängt då jag hittade dit eftersom jag då redan varit ute och gått i mer än 1,5 timme..sjukt I tell you..idag blir det nog inte så mycket ut och gå känns det som..ska se om jag kan lära mig handdukstorken istället, tror man kan ställa in den så att den bara är på en kort stund..vore ypperligt att ha den på under morgonen..

Tvättmaskinen ska nog också få sig en duvning..dags att göra rätt för sig i hushållet, tänker dock fortsätta äta ute resten av veckan, sen kanske jag inser att jag ska vara här i 3 månader och att det inte bara är en veckas utbyte..kommer väl till ro så småningom..

Luncherna är relativt billiga iaf, å andra sidan kanske inte de mest näringsrika..


Jävla u-land..

Ingen uppkoppling, ingen tv, inget varmvatten om jag vill stå upp och duscha..

Welcome to the 50's liksom..

Nåja, gick på puben (en av dem) för att äta igår och där stod dem..Englands två vackra flickor..en av dem gjorde visst sin första dag där..jag kan ha funnit min "local"..


Hold your thumbs old chap

Jag har fått en Blackberry att använda som mobil av företaget..jag har även idag fått en sladd som jag kan koppla mellan den och datorn, så jag kan använda Blackberryn som modem..
Nu ska jag gå hem och försöka få ihop det på riktigt..det kan bli en spännande kväll..


Å Ä Ö

Som ni ser funkar mitt svenska tangentbord alldeles utmärkt..

Affärssystemet gick ner, så varför inte passa på att blogga på arbetstid..och precis då börjar det funka igen..

Verkar som om det blir en blackberry för mig så småningom..say cheese!


Tomt, innehållslöst och patetiskt..

Ett sista inlägg om hur jag nu ska åka är på väg att skrivas..
Duschen är avklarad, klä på sig och slänga i det sista i resväskan kvar sen är jag out of here..

Nu börjar jag bli lite nervös..kommer jag få någon mat idag? Kommer de verkligen och hämtar upp mig? Hur smakar ölen på puben?

Nåja, det är lugnt, allt ordnar sig nog..


Tankad, packad och klar..

..ja, nästan iaf..jag har packat det mesta nu..kvar är snus och tandborsten i princip..resväskan är nästan överfull..funderar på att plocka bort något, men vet inte vad..en huvtröja kanske..

Nåväl, om 6 timmar kommer taxin, om 5 timmar ringer klockan..jag klarar mig på 4 timmars sömn, fast snart är det nog dags att försöka somna in..

Funderar på en så kallad reseblogg, så jag slipper ha hela kontoret hängandes härinne..har redan en vilande blogg jag skulle kunna använda..namnet är nog passande också..

Men, det blir när jag fixat internet där borta..kan ta några dagar om jag känner mig rätt..

Nu surfa färdigt..skriva någon fantastisk status på FB och sen lägga sig kanske...


Det är luuugnt..

Dotra lämnades på bussen kl.13 och eftersom jag är så välorganiserad och ligger så bra till bestämde jag mig för att promenera hem från Centralen..utnyttja vädret, utnyttja vädret..
Sen kom Blingis över för att hämta nycklarna och med tuffa förmaningar om att inte döda krukväxten (eller hur, har den levt hos mig i nio år tror jag den fixar tre månader utan min omvårdnad)..

Det var så trevlig att ha Blingis på besök att jag nästan glömde tvättiden..men bara nästan..snart dags att gå ner till tvättstugan och slänga in tvätten i tumlaren..

Eftersom det nu är 17 timmar kvar tills jag åker har jag precis börjat skriva upp vad jag ska packa med mig..jag sa ju det, välorganiserad..listan verkar bli skitlång..slutar väl med att jag stryker hälften plockar på mig passet, mobilen och laptopen sen drar jag..

Nåväl, jag har 17 timmar på mig..tänkte passa på att lägga in räkningarna för betalning, stryka och äntligen fylla på med musik i datorn också..gott om tid..


One down..

Glömde en grej från i torsdags (ja, jag har också glömt att skriva något om älgjakten..det kanske kommer nån gång..)..jag hade ju en överlämning till gnagaren..en imponerande dålig och stressad genomgång om hur man räknar på kablage..

När jag och Erik Norrlänning kom tillbaks till jobbet efter kundlunchen såg jag hur han satt i ett samtalsrum med HR..det såg väl skumt ut..

Tänkte att sååå dålig var väl ändå inte genomgången?
Sen efter ett tag kommer han fram till mig och säger att han sagt upp sig..men, seriöst, jag vet att jag rent pedagogisk är rent miserabel..men det här??


Fast det visade sig senare att han redan sökt och fått nytt jobb innan min genomgång..*pust* inte mitt fel alltså..

Mina sista ord blev "Dig hoppas jag slippa se igen"...fast det var väl mer för att han ska slippa vara kvar alla tre månader av hans uppsägningstid..

Blir spännande att se hur de löser det nu? Vem får ta den delen av mitt jobb?


Äntligen..

Tänk att det ska krävas att jag får ett jobb i England för att jag ska ta mig i kragen och fixa en prenumeration på Offside..

Nu är det gjort iaf..och eftersom dotra inte ville på blåljusdagen i Kungsan blir det att gå ut i köket och diska istället..kanske att jag tar en tur till pappersåtervinningen sen..living the dream..


Öka takten sista kvarten..

-Pappa, jag borde nog tagit tjocktröjan trots allt..

Dotra frös lite när vi åkte på bortamatch i förorten idag..ut till Enskede IP..eftersom jag tog det lite för lugnt innan vi drog dit missade vi de första minutrarna och följdaktligen ledde Talangerna redan med 1-0..

Näe, jag visste inte att hon hade en tjock tröja med sig..då hade hon givetvis fått tagit med den direkt..

HTFF sumpade ett par rejäla målchanser innan kvällens stolpskott trädde in i handlingarna på allvar..helt plötsligt så blir en klockren brytning till frispark strax utanför straffområdet och det står 1-1...talangerna har fortfarande en hel del målchanser..en hörna sitter till slut, men domaren hittar en ojusthet (här ska det sägas att jag gnällde inte över att han blåste, jag vet bara inte vad det var som hände..om det verkligen hände något..)..lite surt då jag o dotra stod och hoppade längst ner på läktaren..

Dotra fryser mer, htff sumpar några målchanser..Enskede får en spelare utvisad..domaren blir skadad (men snälla bryt matchen, du suger)..HTFF hade faktiskt en ganska schysst klack ikväll..till och med dotra sjöng med i några ramsor..det börjar lukta oavgjort..lite surt, men HTFF kommer ändå leda serien..
Då skräller domaren och blåser en klockren frispark strax utanför Enskedes straffområde..givetvis blir det mål..i slutminuten..eller slutminuten och slutminuten..i 89:e dödar Fadi Malke matchen med sitt 3-1 och springer ut mot läktaren för att fira..domaren lägger till mer än 6 minuter, men Enskede fixar inte att skapa någonting..

Så, lite kung blev jag ikväll..dotra fick se Bajen vinna, samtidigt fick jag sjunga lite och avsluta säsongen med ett ljust minne av en Bajenseger...nästa gång jag ser Bajen blir det streamat eller på nån sportbar..

Imorgon ska jag klippa mig..i slutet av matchen stod dotra bakom mig och låtsasklippte mig..tror att hon tycker att jag är långhårig..


Kundservice, var god dröj..

Jag brukar inte ha så extremt mycket kundkontakt med det jag gör nu..skickar visserligen iväg offerter, men inte så mycket mer..från måndag lär jag antagligen bli tvungen att prata med dem i telefon och sånt..

Det lär troligen sluta såhär:


Finally, it has happened to me..

Med ett glatt humör har jag idag gett mig i kast med kollektivtrafiken och för en gångs skulle har den gillat också mig..därför klev jag in på kontoret redan kl.8 idag..denna sista arbetsdag i Sverige före 2010 (yup, det låter längre om jag anger nästa år som tidsreferens)..

Knappt hinner jag komma in på kontoret innan den blonda controllern (som inte längre är Controller utan ekonomichef..det går tydligen att göra karriär på företaget) börjar fråga om jag bjuder på fika idag..

Que? Får jag några avskedspresenter? Nä, just det..ska då gamarna ha fika?

5 minuter senare sitter jag vid mitt skrivbord, då frågar Viggen om det blir någe fika..

Ett jävla tjat..

Trots ölen igår så är det nu inte mycket kvar att göra innan jag åker..hämta ut snuset, faxa in eftersändningen och boka taxi..sen är det bara lite tvätt, ge nycklar till Blingis och packa kvar..nästan ingenting..


Svenskt tangentbord, tack...

Min tanke på att bli så klar som möjligt innan dotra kommer imorgon har inte riktigt fungerat..idag blev det äl och burgare på O'Leary's i Kista..Erik Norrlänning tyckte att vi borde ta en öl innan jag drar..så nu sitter jag här..och jag har inte strukit de kläder jag tvättade för två veckor sen (Känn på den Åsa..), resväskan jag köpte står mitt på golvet, kartongen som datorn kom i står precis bredvid, gammdatorn ligger bredvid soffbordet..jag borde nog ta tag i det, men det får väl vänta tills dotra kommit ändå..

Fick reda på varför städerskan aldrig kommer välja mig ikväll..hon vill vara den första kvinnan och jag har ju en dotter..fick en kram iaf innan jag gick..woho, halva inne..eller inte då..

Nu är det nära..


1,5 dag kvar..

Stressen är monumental..eller typ kanske är mer rätt..stressen ligger inte i hur mycket jag har att göra, det är klart överkomligt..det handlar om att göra det nu..överlämningarna fortskrider, imorgon eftermiddag ska det vara klart..eller ja..överlämningen ska väl vara klar idag redan...imorgon ska jag glassa och svara på frågor..frågor som utelämnats i mina instruktioner (som brukligt är)..

I morse blev jag såklart sen, så min sista överlämning blev väldigt kort, men nu sitter gnagaren och räknar på kablage iaf..hoppas få hjälpa till och svara på lite frågor snart..annars visar det sig att mitt jobb är just så lätt som lönen påstår..

Därefter kundlunch..presentera Erik Norrlänning, tala om att det är hans fel nu om kunden inte får svar i tid..

Igår blev det Zlatan och fotboll på Blecktornskällaren med Henke Curling istället för att föra över musik till datorn..stå i vägen för servitrisen i 90 minuter + tillägg..kändes som om hon stötte på mig där..faktum är att hon stötte på mig flera gånger..eller stötte till mig är mer korrekt..jag stod som sagt precis i vägen hela tiden..

Hann med att köpa resväska också..det blev inte den som jag tänkt och det blev en som var lite mindre samt något dyrare (men vilken skräll det känns som..)..

Nu, rensa..ingenting ska ligga öppet tills imorgon...


3 arbetsdagar kvar..

Mina ansträngningar för att komma riktigt tidigt på jobbet funkar inte..kanske för att jag sitter vid datorn så länge på kvällarna nu igen..igår flyttade jag över filerna från gamla datorn..tog en evighet eftersom jag använde ett USB-minne på 1GB..nästan så det är tur att gamm-datorn kraschade i våras..fanns inte så mycket filer kvar att flytta..

Å andra sidan så hade det väl stått en jubelkör och jag hade fått stånde ovationer om jag för ett år sen hade kommit in på kontoret redan halv nio...ibland går tiden fort..

Idag är det projekt resväska som gäller..jag har hittat drömväskan (eller egentligen hittade
Nini den åt mig), men den blir det inte..jag spenderar inte 1500 spänn på något som kommer användas 2 gånger (inte när jag samtidigt måste lägga ut 1300 på snus den här veckan)..det verkar sluta åt något billigt på Rusta..eller en hockeytrunk..

Ja, en gång dit och en gång hem..tror inte det kommer hända att jag kommer att packa ner en hel etta så många gånger när jag ska resa iväg..jag har en högst duglig Konsum-resväska för de normala gånger då jag är borta 1-2 veckor..

Funderar på att se Män som hatar kvinnor också..se om jag kan lära mig några tips..


För er (den enstaka förvirrade individen) som undrar..

HÄR kommer jag att husera..om de nu inte ljugit för mig..blir spännande att se hur hela lägenheten ser ut..


Meeen öööööj

Inne på kontoret trekvart tidigare än igår..ändå tog jag det lugnt idag också och låg på soffan en halvtimme med täcket virar runt mig innan jag klev upp på riktigt..
Är riktigt trött..somnade alldeles för sent på soffan, vaknade till och gick till sängs..veckan lär fortsätta på liknande sätt..måstemåstemåste göra klart saker..blir skönt när fredaglunch kommer..då är det försent att göra någonting mer och jag kan slappna av..dotra kommer då också, så jag kommer inte kunna jobba särskilt länge..

Dotra som tydligen bara pratar om London just nu..dotra som också flyttat tillbaks till Falun, allt krackelerade visst där borta i Gästrikland..inte så konstigt kanske..

Nu, jobba (vetgirigt.nu)..sen, stressa..


Manic Monday..

Var uppe sent igår..tänkte sova lite damtennisfinal i US open, men tji fick jag..när Federer slog in matchbollen fick jag reda på att den matchen började kl.3...lite väl sent..blev att gå och lägga sig istället..tog sen sovmorgon och kom in till kontoret halv tio..lagom tidigt för att ångesten inte riktigt, riktigt ska få fäste..innan man öppnat mejlboxen då..

Det som lättar upp lite är att jag hade en liten present från en söt Schweiziska som väntade vid skrivbordet..ööh, presenten väntade där alltså..och så hann jag säga adjö till fd chefen som nu drar till Kina i två år..

Försöka överleva dagen är det som gäller..imorgon kanske vi försöker se positivt på livet..


Insert valfri rubrik nedan

*Superettan här kommer Bajen
*Stålhammar heter Martin i efternamn
*Castro Tello platsar nog bara i reservlagsserien
*Nordin Stjärt (ingen kan stava till hans namn) är en jävla fjolla som ska lära sig att stå upp
*När man äntligen fått frid i själen igen gör man misstaget att gå till Söderstadion igen
*Vet inte vad som gör ondast att missa slutet pga England eller att behöva vara på Söderstadion och lida
*När ska folk lära sig, kontringsfotboll är ingen offensiv fotboll
*Är man ett topplag om man åker på bortamatch och satsar på kontringar mot ett skitlag som knappt ligger på kvalplats?
*Sassa brasse mandelmassa, snälla Rafael lär dig passa

Ungefär så många rubriker hann jag med på promenaden hem över bron..det var fan..det var fan första gången som mina skällsord inte enbart riktat sig mot den usla domaren eller bönderna som Bajen möter..jag är så trött på inkompetensen som präglar dagens Bajen..det är som om de gått domarkursen 1.0, den där man får lära sig att agera totalt inkompetent så fort man går in på den grönaste mattan i Sverige..

Hårbollen nordin spelade fram till böndernas mål..hade han inte gjort om Stålhammar, den inkompetente idioten från äckelskåne, inte behövt kompensera sin lilla kuk genom att återigen pissa på Bajen..det är gult kort för filmning..med tanke på hur många gånger hårbollen la sig hade han kunnat plocka fram ett helt gäng idag..

Sen lär jag fråga mig varför man tar ut 3 mittbackar och 4 innermittfältare i startelvan..även om Traktorn var helt okej..
Gaete och Castro håller inte..tänkte säga att vi borde kicka dem efter säsongen, men Castro kanske hinner med i superettan iaf..

Var så förbannad när jag kom hem att jag vägrade laga mat..då skulle det ändå bli Stekt fläsk och mjölkstuvade makaroner ikväll..tröstar mig med lite överblivet godis från veckan som varit istället..


Regnet det bara öser ner..

Härligt väder..jag känner hur jaktlusten riktigt sprudlar i kroppen..regnet öser ner..suck..

Provianteringen är iaf avklarad..bara regnet ger sig ska jag bege mig till macken och kolla däcken, köpa lite spolarvätska sedan går färden norrut..norrut mot internetsemester i en vecka..är antagligen behövligt..

Det är den veckan på året som jag har noll koll..det är skönt, annars måste jag alltid ha koll, men inte vecka 37..då flyter jag med och hoppas ölen räcker..

Vi syns på Söderstadion den 13:e...

Snart dags att vara man för ett tag..

Trots att jag kvart i tolv igår kväll stod och diskade lyckades jag ta mig upp och komma till jobbet redan kvart i åtta..eller redan och redan..tog grymt lång tid på mig imorse..var tvungen att packa klart först..när jag väl tog mig ut på gatan insåg jag att jag glömt snuset..några långa haranger senare hade jag klivit uppför två trappor låst upp alla lås och var inne i lägenheten igen..fort ut och muttra mer..

Fast City fanns iaf den här gången..den brukar vara så sen annars så jag får ta den på hemvägen..

Nu ska här jobbas och slitas i 8 timmar till (ja, eller hur) sen går tåget upp till skogen och älgjakt i en vecka..en vecka utan dator och kontakt med omvärlden (i stort sett..mobilen funkar ju på en del ställen..), när Anna Lindh blev mördad fick jag reda på det först på kvällen..vi hade filéafton och folk pratade om nån minister som blivit knivhuggen..fattade ingenting..

När flyplanen kraschade in i WTC däremot..terroristerna tajmade det bättre, precis när jakten var slut och jag satt i bilen för att åka tillbaks till slaktboden så rapporterade P3 om vad som hänt..samtidigt så missar man en del, missar hur stort det var..

Alla dessa kvalmatcher som ständigt spelas i september och oktober brukar jag missa också..noll koll..fast det är klart spelar de som tidigare i kvalet är det nog lika bra..

Det lär bli något inlägg till innan jag går in i radiotystnad för en vecka..om nu lillebror lånar ut sin dator till mig..jag brukar lyckas krascha den varje gång jag är hem till byn..


Loop loop loop.....

Satanshelvetesjävlaskitvirusskyddshelvete..

Något åt det hållet..köpte en ny dator i måndags..spenderade gårdagskvällen med att installera allt, fixa till internetuppkopplingen, mailen och sånt..allt gick bra, nästan över förväntan, förutom en sak..virusskyddet

Ap-Norton..på något vänster har fanskapet hamnat i en sorts loop..det kändes som det gick bra i början..la in produktnyckeln sen var det kört..först var jag tvungen att dra ur nätverkskabeln för att slippa ett felmeddelande sen loopar det hela tiden..börjar med att man ska starta om för att slutföra installationen, när den startat om står det att den hittat annan Norton-programvara som den tar bort, sen ska man starta om igen, sen står det att den hittat annan Norton programvar som den tar bort, sen ska man starta om..und so weiter..

Jag höll på till kl.1 inatt..den natten somnade Jerker i vredesmod..

Följden är att jag är skitgrinig redan från början trots att den här natten är den som jag sovit längst den här veckan..hela 5 timmar..jag får sova natten till fredag iaf...

Säljchefen tycker jag behöver träna för att bli pigg och glad..jag förklarar att jag har tidsbrist precis nu eftersom jag ska åka på jakt och sedan till England..hon förstår inte..så jag blir ännu grinigare...och så hamnar jag i en grinighetsloop istället som bygger på stress och trötthet..fan vad kul att leva..

Nortonskiten antar jag beror på att lyckan är konstant, när något inträffar som gör en glad..typ en Englandsresa eller en ny dator måste något annat skita sig så man inte går och blir optimist eller något annat vidrigt klämkäckt...

Jag hatar gud!


Fortfarande sjukt..kl.8 är sjukt tidigt..

Rustandet för Englandsresan har börjat..igår köpte jag en ny laptop..idag, eeh..idag blir det nog inget, men jag behöver en ny resväska, jag behöver en reseadapter och så lite fler grejer..fast rustandet har iaf börjat..

Idag krävs av mig att jag börjar förbereda de som tar över mitt jobb, skriva vad man gör på ett lättfattligt sätt (hur svårt kan det va egentligen?) och boka flygresan..jag tänker mig att flyga hem på söndagen innan jul och sen ta semester i tre veckor..för att landa typ..och köpa lite julklappar i Sverige också..

Fick också lite längre sömn i natt..tre timmar igår utökades till 4 timmar den här gången..var precis på väg att somna i soffan när Zlatan gjorde mål och kommentatorn fick orgasm..sen var det kört, låg och vred mig i sängen i en timme tills jag förflyttade mig till soffan..tänkte att lite US Open-tennis skulle göra susen..tog en timme till, sen sov jag..när jag vaknade av mobillarmet slog jag av det direkt, tänkte att det kanske var dumt att inte trycka på snooze-knappen och vaknade sen igen en halvtimme senare..