Skogssemester..

...är det nu..den fjärde semestern för den här sommaren..
Vi får se framåt vintern om det var rätt med korta semestrar eller inte..jag räknar med att ha ungefär 3 semestrar till innan jul iaf..
Nu ska jag njuta den här veckan..dotra är med mig och vi ska till Orsa björnpark en dag, jag ska dona med älgpass en dag, sen hoppas jag på sol och bad..innan vi kör en parkfredag med Billy Opel, presentöppning på lördagen och så hemfärd på söndagen..

Det blir bra detta..
(en av två favoritdamer är i min närhet nu, den andra smsar jag med..livet är bra vackert ibland..)


Hon..

..skickade ett random-sms ikväll..
..lycka!!

Hon e till och med blond i videon..


Öltältssemestern...

Nu när jag till slut äntligen är okej i kroppen börjar det kanske bli dags att försöka summera det hela..

På onsdagen fick jag busschauffören att stanna utanför mitt hus, istället för busshållplatsen 500m längre bort, för att jag snabbt som attan skulle kunna få i mig en öl och sen ge mig ner till öltältet..
Väl nere insåg jag snabbt att här var det ingen poäng att försöka ta sig in. Kön ringlade sig lång och det skulle stänga om 40 minuter, tog en liten runda på centrum för att hälsa på kusinbarnet och sen gå till Tom's istället..väl där började partyt på riktigt..
Och plötsligt var hon där också..min förälskelse..ögonen måste lyst på mig när jag såg henne..så vacker...
Bröt sedan med min kk..
Vandrade hem ensam och åt glass..eller jag kanske hade sällskap av kusinbarnet och hennes vän? Lite osäker där..

Började torsdagen med att vandra runt i huset och vara sugen på öl..och mat...började med öl (klockan var ju över 12)..sen fick jag med mig kusinbarnet till pizzerian nästlängst bort...för jag trodde den hade rättigheter..tji fick jag, men pizzan var god..hem och ta nån mer öl..prata med Nike och sen hämtade han upp mig så jag fick dricka upp mina öl från midsommar..blev tältet den här kvällen..och sen tom's igen..dett blonda yrvädret var där igen..
Den här gången sågs vi även efteråt..avpåavpå..sådär typ hela tiden..tills hennes mor kom ut på balkongen och skulle röka..hon sa något och jag svarade:
-Logn deg kelling!
Jag visste inte om att det var hennes mor..bortgjord..

Fredagen var segare, men gick att genomföra..vaknade till liv när Rosen bjöd upp till irländsk musik på tältet..eller..det var nog på torsdagen när jag tänker efter? så var det..jag bokade ju biljetterna till Flogging Molly på fredagen..blir en fin tripp till Manchester i november..
Vad fan gjorde jag på fredagen? Åt pizza på den närmaste pizzerian till frukost/lunch/middag iaf..
Nåväl, träffade på dent blonda yrvädret igen..kkn fick reda på vem det var och det blonda yrvädret började må dåligt på riktigt..blev mycket gråt den natten..och så leta upp hennes kusin som slagit ner någon..tro att man ser hennes kusin och hon springer över hela bron innan hon upptäcker hur dåligt jag ser på långt håll..
Går trots allt hem med en bra känsla..

Lördag..totalt opepp..kebabtallrik på den närmaste pizzerian till frukost/lunch/middag..lägger mig igen..tvingar till slut upp mig och tar en dusch..får skjuts av lillebror till öltältet...det blonda yrvädret har åkt hem, så att peppen är borta är förståeligt..lyckas iaf få i mig 2 öl i tältet innan det är dags att gå upp på Taket och se Crane Beach Band..bälgar i mig GTs och till slut är peppen där..står längst framme vid scenen och hoppar..efterfest hos Jonas T..det är jag och han som är där..vi dricker öl, lyssnar på Flogging Molly och bokar biljetter till Motorhead i Liverpool dagen efter Flogging Molly spelat i Manchester..
När han bjuder på Motorhead-vinet vänder sig magen ut och in och det är dags att inse att dansbandsveckan är slut..

Mår skit ett par dagar, men får ibland något sms från det blonda yrvädret som får hjärtat att slå glädjeskutt..trots att jag vet att det inte kommer bli något...men jag vill...

Nu ska jag hämta tvätten och stryka..over and out..


Marknadssöndagen..

Det är ett tag sedan nu, men så här sliten var jag på pingssöndagen efter två marknadsdagar uppe i bynn...kanske var 15-åringarna som slet så?Jag var väl inte mindre sliten efter min öltältssemester direkt..


Oj...

..bokade visst en konsert med Flogging Molly i Manchester i november...och  en med Motorhead i Liverpool dagen efter...

...fyllebokningar trots allt roligast...


Skjut mig..

..jag ska aldrig mer dricka alkohol..

..på ett tag iaf..


Efter ett par öl infinner sig inspirationen..

Fick en kram av världens snabbaste tjej på skidor igår..ville bara säga det..

Bröt med kk...eller jag har iaf försökt göra det..om det håller hela veckan vet väl ingen än..

Framför allt hade jag grymt kul..att träffa gamla vänner är en riktig lisa för själen. Det finns nog inga saker som att komma hem till bygden och känna kärlek från alla de man lärt känna under livet. Det är lätt att glömma ibland när man bor i sthlm och är stenhård Söderbo..

Nej, jag ska inte flytta hem..jag är grymt medveten om att kärleken finns där just för att jag aldrig är hemma annars..ingen som skulle stå ut med mig längre tid än 4 dagar på dansbandsveckan..

Nu ska jag fortsätta dricka öl och ta mig någonstans där jag kan få en lunch..någon som vill följa?

Så otroligt lång en arbetsdag på 5 timmar kan vara

Igår kväll tänkte jag för mig själv, vaknar jag redan kl.6 (en halvtimme innan alarmet drar igång), så tar jag en löprunda direkt på morgonen..kan vara skönt att bränna lite fett..

Imorse när jag vaknade kvart i sex tänkte jag "mja, det slutar bara med att jag får ont i fötterna och höfterna och det funkar ju inte om jag ska springa omkring i öltältet i 4 dagar"..

Ingen löprunda alltså, men jag gick upp, borstade tänderna och tog en dusch, sen drog jag till jobbet..larmade av kontoret redan halv åtta i morse..imponerande..Jerker ansvarsfull arbetare (som bloggar på arbetstid??) så nu drar jag från kontoret redan halv ett..blir det ingen stress innan resan mot öltältssemestern..

Var visst 7900 på parken igår..sjukt mycket människor det är i byn den här veckan..fast jag blir nöjd bara jag får mig några öl..parken lockar inte direkt..

Plus-grejer imorse: När jag klev ut från porten på Hornsgatan såg jag bussen längst uppe på krönet..tänkte fan också..försökte ta mig över gatan, men biljävlar ivägen..på något sätt la busschauffören märke till mig (kanske inte så svårt med den kroppshyddan) och saktade in vid hållplatsen ändå..jag kom över tackade så mycket och satte mig för att avnjuta bussresan till Fridhemsplan..

Minus-grej imorse: Precis när jag kom ner till perrongen på Fridhemsplan gick tåget mot Akalla..lite surt, men jag var ändå på kontoret halv åtta så..

Nu ska jag se om yr.no uppdaterat väderrapporten den senaste kvarten..ser lite mörkt ut för fredag-lördag..mycket regn..kräver mycket alkohol för att överleva..


I've been looking for freedom..

Blev väl av för gott där igår..mitt förflutna som spökar..ovanligt..
Nåja, det är snart dags för öltältssemester, så det är bara att ta nya tag och hoppas på det bästa..det värsta som kan ske är väl att jag blir berusad och har roligt antar jag..

Nedräkningen fortsätter..tyvärr på jobbet, men va fan..mindre än 2 dygn kvar till frihet..


Helvete..

..av igen..så less jag blir..


J & B

Var jag till igår med Blingis..hon drar med mig på dåligheter hela tiden nu..i fredags satt vi på Torkels terass och drack några öl..igår skulle det bli Trädgårn, men vädret gjorde att det blev ett inomhusställe istället..

Först älgbiff med sallad hemma hos mig..efterrätt..vaniljglass med hjortron..jag hade min "exklusiva" hjortronsylt, men hon hade tagit med sig nån random sylt hon köpte hemma i Norrland..givet att den hade mer bär i sig än det var i min..

Så, jag har inte städat den här helgen, jag har inte varit ute och sprungit någonting och jag har knappt donat i lägenheten..tanken var ju en riktigt lugn helg och bara fixa till lägenheten, men det har spruckit..rejält..har iaf haft sinnesnärvaro att boka om tvättiden, så nu går det 4 maskiner i våningen under mig..

Hatthylla inköpt, men det behövs nog vara 2st för att få upp den...dessutom saknar jag skruvar..skulle på järnaffären på Hornsgatan och köpa det idag..det stod så fint på skyltfönstret att det var söndagsöppet när jag åkte förbi igår..nu gick jag dit och såg en liten handskriven lapp där det stod att det var söndagsstängt under juli..suck..köpte två nya skjortor istället...

Ska nog se till att riva bort det sista från telekablarna idag iaf...och kanske, kanske putsa lite på målningen i dotras rum..kanske..


och så vänder vi åt andra hållet igen..

..fick några svar på smsen igår, så nu finns det tro på det hela igen..

Ska se om vi inte kan göra en 360 om någon dag igen..kul detta (eller inte..)


Faaaaannnnnnn...

..det går åt helvete den här gången också...känner det på mig..kommer säkert bli en bitter öltältssemester..

Nåja, det är inget konstigt med det..mer konstigt att jag får upp hoppet då och då...trodde man skulle lära sig av sina misstag?
(å andra sidan är jag ju kvar på samma jobb efter 11 år, så tydligen inte..)

Byggfirman ville dessutom tömma hela mitt sparkonto med deras offert för renoveringen av mitt kök..suck..nu får jag hitta en plan B för det..jag ska ha råd med sovrummet också (och en ny säng och lite fler möbler)..

Sen vill jag åka på 3 fotbollsresor i höst och vinter..planerna ligger lite löst i huvudet just nu..oktober-november och mars-april är nog månaderna som är aktuella och för första gången funderar jag på att inkludera ett annat land än England på min resa..

Efter kvällens drabbning blev jag dessutom sugen på att åka till Leicester..kanske får göra 4 resor..

Nu QI..imorgon bitter arbetare..


Heaven and hell..

Molnen på himlen hjälpte väl lite, men inte var det direkt roligt att jobba idag..vi var totalt 3st på kontoret ett tag..sen drog den polske innesäljaren och vår produktion..så sista timmarna var jag helt ensam på kontoret...hade key account managern för storkunden på min telefon och säljchefen på polackens telefon ett tag..kändes lite stressande..
Det var inte mindre stressande att kolla säljboxen och se 56 olästa mail (min egen mailbox ignoreras totalt)..vid 16 var jag klar med mina ordrar iaf..sen strula lite med orderbekräftelser och så skriva ut fler ordrar..som får göras imorgon..
Fan, det kan bli precis som förra sommaren det här..och nu har jag tre dagar framför mig då jag inte kan jobba över heller..det är träning och så fotboll på Söderstadion..sånt går ju före..

Posten har strulat med brev till mig också..försökte få lillebror att ta sitt ansvar och ersätta mig för mina betalningspåminnelser i helgen utan att lyckas..

Med facit i hand var det ändå grymt lyckat att spendera 21 timmar uppe i skogen i helgen..åkte strax före 10 på lördagen, var framme kl.16 och åkte kl.13 på söndagen..hemma i stan igen runt 20...men så värt det..
Kurtan hade 30-årskalas, det var fest på parken, efterfest i slogboden och så bortamatch..

När jag precis innan vi skulle åka (bil med granntjejen till Uppsala..spara in lite tågkostnader), satt vid grannens utebord, tittade ut över vår tjärn kände jag att så skulle livet alltid vara..totalt ostressad, lugnt och stilla, nyhånglad och gick fortfarande på spritångorna..det är nog så det är att vara lycklig..


Liten blir stor..

Något är väldigt fel när jag är vaken redan kl.6 på en lördag. Visserligen åker jag norrut till skogen (en dygnsresa, hemma på Söder igen på söndag), men det tåget går först om tre timmar..
Kanske har det något att göra med att jag sov på soffan eftersom packningen låg på sängen..hann inte riktigt packa klart igår..har svårt att bestämma mig hur jag ska gå tillväga..

Jag menar, jag ska vara i skogen typ ett dygn..jag behöver med andra ord inte särskilt mycket, men samtidigt..när jag sitter full i slogboden kl.3 inatt är det nog inte särskilt varmt, känns inte som att shorts funkar då..så det behöver jag..behöver en tjockare tröja också..

Nåväl, skälet till den korta resan är att konto-Kurt har 30 årskalas..det får inte missas..har kusinen kalas då är man där..

Kurtan har tur också..att han är man alltså..hade han varit kvinna hade han varit over the hill nu..vi män, vi blir bara bättre..Look at Clooney!

Dags att packa och fundera på om jag hinner ta den där joggingturen innan jag åker..


Ja, dotra är ju där nu iaf..

Jag jobbar, förbannar världen för att det inte blir som jag vill (ingen drömvinst förra helgen heller..), men mest av allt saknar jag England just nu..inte konstigt när man you tubar Mock the week-klipp hela tiden...Skrattar ni inte är ni själlösa gnagare..

Spola kröken..

Det var nog inte rätt dag att åka ut till Ikea ändå, men det är lätt att säga nu..
Åkte direkt från jobbet..SL tyckte jag skulle byta till buss vid Solna (blä) och sen byta igen i Liljeholmen...lät väl okej, så jag tänkte att jag testar det..
Redan när jag satt mig på tuben i Kista borde jag förstått hur det skulle gå..snett mittemot mig satt min favoritreceptionist i korta jeansshorts..det är fan att det är töntigt med solglasögon på tuben..jag hade behövt dem då..nåväl, när jag nu har turen att tajma in min hemgång med hennes kan jag inte hänga med hela resan till Fridhemsplan..
Planenligt hoppade jag av vid solna centrum och hon pustade ut och borstade bort mina gubbsnuskiga blickar från hennes fasta lår..
Stressade lite till hållplatsen för bussen skulle snart komma..efter 20-25 minuter kom den..och sen var det som att se Andreas Bild spela fotboll..det gick ack så långsamt..somna till flera gånger innan vi ens var i närheten av Liljeholmen..svettades som..eeh..ja, det feta svin jag är..äntligen framme i Liljeholmen och endast 10 minuter tills nästa buss skulle gå..
Den gick i tid och snabbt..skumt..
Strosa runt lite på ikea och kollade på kök, gardiner och andra grejer..bestämde mig för att köpa en liten bokhylla..mina offside förtjänar en egen..strosade runt lite mer tittade efter taklampor..hittade ingen jag ville ha..letade cd-ställ..letade dvd-ställ..kanske hittade något av värde..
Gick ut till lagret och lastade på paketet med hyllan på mina armar..hmm..15kg..okej, inte så tungt..men vad otympligt paket..suck..
Gick in på fynd-avdelningen (varför, varför??), hittade inget..ställde mig i kassan..världens bästa kassörska..hon öpnnade med att berömma mina fina gröna och vita armband (Jerker kär..), sen ner till byten och återköp för att få de två sista brädorna till dotras säng..
Beklagade mig lite..på ett trevligt sätt..om att det var andra gången jag fick fel..hon slog på datorn..tittade konstigt och mumlade något om priset..
- Nej, den ska inte utgå. Den är med i den här "Cirkus-rean", så den är 1100 billigare nu än vad den var för två veckor sen då jag köpte den..
Sen log vi lite mot varann..
Hon bad mig sätta mig ner och vänta på att de ropar ut mitt namn så ska jag få brädorna..
Satt där i godan ro och löste Metros Sudoku..och deras piss-enkla korsord också. Då kom hon fram till mig (Yes, hugg, tänkte jag)
- Jag tyckte så synd om dig som haft sånt oflyt med fel grejer två gånger och så det sänkta priset på sängen och ändå så är du så trevlig, så du får de här.
- Åh, tack så mycket.
- Det finns de som är sura och gnälliga för mycket mindre..
- Tack igen, sa jag och log både generat och glatt..
Så nu har jag två gratisluncher på Ikea att kassera in..goda saker händer goda människor ibland (eller naturligt mesiga människor inkasserar en vinst då och då de också)..

På väg till bussen gick jag bakom en ung kvinna med mer eller mindre genomskinlig klänning och på hennes välsvarvade bakdel satt ett par spetstrosor..Jag blev kär igen..