Positiva dagen my ass..

Vaknade imorse 6.28 när första larmet gick igång, kände mig för ovanlighetens skull utvilad och relativt pigg. Låg kvar till 6:30 då radion gick igång och jag lyssnade på nyheterna, sen upp, borsta tänderna, duscha, raka mig (va? på en torsdag!!) och käka frukost..
Efter påklädning gick jag glad i hågen mot tunnelbanan, tog en City utanför Läckergrillen och klev ner i underjorden..

Där kom det in ett tåg nästan precis som jag klev ner på perrongen, undvek att hälsa på en Malungs-kulla (men fan, kom inte på vad fröken Davidsson hette..), insåg att tåget var på tok för fullt för att jag skulle orka pressa mig in där, såg att nästa kommer om två minuter så jag bestämde mig för att vänta istället..

Sen börjar skiten på allvar..helt plötsligt är det 8 minuter till nästa tåg, snart står det 11 minuter, efter någon minut är det två minuter igen och då kommer tåget (SL, så ser det ut i borgarsverige)..det är än mer människor på det här tåget, läser något om strömavbrott på skyltarna. Tar det (tror jag) kloka beslutet att gå till Slussen istället och hoppa på röda linjen där..
Nähä, nedgången vid Vivo är stängd..nåja, Södermalmstorg är inte långt bort. Väl där kommer jag på den briljanta idén att ta en buss till Kungsan istället..slipper jag byta och hålla på vid T-centralen. Får skäll av en cyklist för att jag går mot rött (En cyklist!!) och missar precis bussen. Kommer en ny direkt och jag känner mig nöjd med mitt val, även om jag inte kommer komma in före nio nu som jag trodde när jag lämnade hemmet..
Väl framme vid Kungsan visar det sig att även den blå linjen drabbats av strömavbrott..men tack som fan. Får info om att ersättningsbussar går från T-centralen till Västra skogen. Går dit, undviker att hälsa på en träningskamrat på fotbollen (sorry Natalie) och ser minst 500 till som väntar på ersättningsbussarna. Står där ett tag och ser en ynka liten buss dyka upp på 5 minuter.

Inser att det här kommer inte att funka alls. Går in till T-centralen och irrar omkring lite innan jag till slut (ungefär en timme försent) får snilleblixten att ta pendeln istället..

Knatar genom hela jävla Centralen och tajmar pendeln ganska bra, verkar inte som om så många människor varit lika smarta som jag för jag får sittplats. Kliver av vid Helenelund, tycker det känns som en dum idé att vänta på buss och travar istället iväg till Kista, kommer 100-200 meter innan första bussen blåser förbi mig, 100 meter senare har ytterligare en buss åkt förbi..
Styr mina steg mot Kista gallerian (va fan, jag är redan sen..varför stressa?), går till Complé..på tok för dyrt..
Konsum blir målet istället. Frågar hur mycket en smörgåstårta kostar, får frågan när jag vill ha den (idag då) och svaret att en sån måste förbeställas..suck, blir två tårtor istället som jag tar med till kontoret..

2 timmar och 25 minuter efter att jag lämnat hemmet är jag på plats..en nätt försening på mer än 1,5 timme..
Och jävlar vilket åskmoln jag var..resten av dagen fortsatte i samma griniga stil..kändes sådär att när jag vet att jag ligger efter enormt mycket och jag för en gångs skull lyckas ta mig upp i tid så knullar SL en i röven...

Privatiseringar är enbart av ondo jävla borgarsvin & det var sista gången jag lämnade hemmet utan att först kolla på ABC-nyheterna, då hade jag fått reda på strömavbrottet *muttermutter*

Men tårtan var uppskattad iaf..


Hur man botar ångest..

Man lägger ut sin etta för försäljning och det tokbudas på den.
Då kan det med lite tur bli lite drygt två miljoner i slutpris, under den lilla ångesten från det att sista budet lagts och tills bläcket torkat på papperet kanhända man blir lite lätt surmulen..ganska mycket faktiskt..

Men, när väl kontraktet signerat börjar räknandet och till slut sitter man där och inser att man på nästan 6 år tjänat drygt 800 000...

Det är sjukt sjukt sjukt..men härligt härligt härligt..min flytt till Hornstull kändes helt plötsligt mycket lättare..

/Jerk
Totalt ångestfri sedan 18:30, onsdag


Way better today...

Betydligt bättre dag idag..tänkte bara meddela er det..


Bara 4 dagar kvar nu..Grym ångestdag idag..eller rättare sagt i eftermiddags..
Dagen började annars som måndagar så ofta börjar..en surmulen Jerk kommer in på kontoret och muttrar..denna gång var det om kladdlasset som förstörde serveringsskåpet på visningen igår..sen lite jobb (inte blev jag gladare av det)..
Efter lunch börjar ångesten..ingen som budar på lägenheten..fanfanfan..känns skit..
Efter jobbet går jag och tränar..då känns det genast bättre efteråt..fått svetta ur sig lite ångest, även om bastun efteråt var lite väl finsk för mig..brände fan arslet när jag satt där, så det blev ett kort bastubad..

Får ett sms på väg till tuben om att visningen gick ganska hyggligt ikväll..får nytt hopp, men ångesttaggen sitter kvar ändå..hoppas ändå att den släppt imorgon vid den här tiden..

Hjälper iaf att chatta med en bubblande vän..känns bättre efteråt..


Sunday Bloody Sunday..

Den riktiga visningen var idag..den gick hyggligt, min lägenhet är ju inte direkt jättespeciell, så jag får vara nöjd med antalet som kom dit..
Mindre nöjd är jag med att nån av de som var dit hade sönder serveringsskåpet..det ser ut som om det finns två lådor under hyllorna, men det är bara en låda..vem det nu var (säkert moderat) som gjorde det, så försökte han nog öppna lådan, som inte är en låda..så träbiten satt på trekvart när jag kom hem..*muttermutter*

Annars har dagen spenderats på bio (Bröderna Karlsson..sådär..naket för kvinnorna iaf..inte för mig dock)..gått runt en snabbis i Hornstull..och sen drog jag mig mot Söderstadion för att se HTFF..

Pisstråkig match..backlinjen såg ut som om den var hämtad direkt från a-laget..Tranberg fick rött kort (precis när jag talade med mäklaren, så jag missa varför..tyckte knappt det var frispark..han måste ha sagt något)..de låg under med 2-0 i halvtid och då tyckte jag att jag frusit nog..så jag tock tuben hem för att se på lite Premier League..

Sen var det dags för comeback på söndagsfotbollen..gick sådär..roligt att spela igen och springa lite iaf..

En visning kvar, sen kan jag få tillbaks min lägenhet igen..


beepbeep..

Inget har hänt..ingenting..har i princip legat i soffan hela dagen..när jag inte tvättat och städat då..tittat på fotboll, sovit, slösurfat, chattat..
Efter en så energikrävande dag är det nu dags för pizza..

Fan, ibland är liver bara helt underbart..


Plötsligt händer det..

Chefen kallade till ett kort möte idag..det brukar normalt betyda att någon sagt upp sig alternativt fått sparken..döm om vår förvåning när det visade sig att Schweiz äntligen gett med sig och gett sin tillåtelse att ta in en till innesäljare, om än bara för 6 månader än så länge..
Det tog bara ett halvår sen jag sa att jag inte hinner med så skedde det (och de som jobbat som innesäljare längre än mig protesterade nog redan från början när det blev neddragningar)..
Nog är det på tiden iaf, min viktigaste (den som jag tycker är viktigast, ledningen kanske inte är av samma åsikt) kund har tagit det ett snäpp upp med klagomål om längre svarstider, senare leveranser och ja, allt som är dåligt egentligen..det är tur att mitt manliga ego skyller det på omständigheterna snarare än min egen inkompetens (host)..

Annat som hänt är att vi sen ett par tre veckor har en trainee hos oss (gnagare så klart..vi verkar bara anställa såna, plus för att han spelat hockey för Bajen iaf och kände Freddie Ferm)..under den tiden har jag varit stressad, men inte överdrivet mycket..jag försöker fortfarande hålla ifrån mig hur mycket jag har att göra genom att fokusera på några få saker..
Fast idag började jag gnälla (svära som en borstbindare kanske är mer korrekt) över vårt jävla affärssystem, korkade Schweizare, jobbiga kunder och alla jävla papper som låg på skrivbordet..
- Äntligen är han sig själv igen..kom det från en fyrkant bredvid..jag har uppenbarligen inte varit nog pessimistisk eller visat saknad livsglädje de senaste veckorna..men nu är jag mig själv igen..livet är värdelöst, allt är skit och ingen utom jag har den minsta kompetens..

Tur det är helg snart, jag har hellre livsglädje än är sur hela tiden..även om jag verkar jobba bättre när jag är grinig..


städpaus..

..typ nåt sånt, så det verkar inte hända så mycket här..eller ja, det var väl länge sedan det gjorde det egentligen?


En måndag i sorgens tecken, som ändå slutar ganska bra..

Hade svårt att kliva upp idag..valet igår gjorde mig totalt nedslagen..tyckte inte det fanns någon poäng överhuvudtaget att klä på sig och dra till jobbet..
Trots allt finns det lite vuxenhet i mig och jag lyckades ta mig till duschen och sen klä på mig..passande nog var jag och handlade i Bajenshopen i helgen, så min svarta "Avgå alla"-tisha passade perfekt idag..för övrigt klädde jag mig helt i svart..the big fat Jerk is in mourning..

Jobbet..let's not speak about it..jag försöker att glömma hur pappershögarna bara ökar..drog redan kvart i fem..för att visningsstäda lägenheten..hemma före kl.18..vad gör man då?? Har fan aldrig varit hemma så tidigt någon gång..kändes skitkonstigt..svullade iaf i mig baby back ribsen som jag köpt och kollade lite på tv sen..somnade i soffan (ja, för så vuxen är jag inte att jag begriper att om man ska få något gjort så ska man äta och sen dra igång med städningen)..

Vaknade till liv vid 19-tiden..biggest loser på femman..fick inspiration och bokade in mig på ett cirkelfyspass på Friskis..nästa måndag, vi ska inte överdriva det hela..
Till slut vände måndagen, chattade med en ung kvinna som jag ska möta på halva vägen och efter ett tag fattade jag mod till mig och gick ut till köket för att sanera bort det ingrodda fettet..nu känns det bra, hann med hallen också och på onsdag kör jag badrummet och rummet..sen är lägenheten redo att säljas..dyrt som fan hoppas jag..dotra blir besviken om pappa inte får råd att bygga ett extra rum åt henne..

Så, måndagen slutade i dur ändå..chatta med en vacker tös och faktiskt få någonting gjort..


my oh my..

Jag utelämnar valet för en vända (även om jag får ont i hjärtat på riktigt av alla idioter som inte begriper bättre)..

Jag har den senaste veckan känt ett vemod i mitt bröst. Det började i måndags när jag gick Södermannagatan ner och nästan sprang in i Staffan Hellstrand (name dropping är görhett just nu). Jag var på väg till järnaffären för att köpa lite färg och några flyttlådor..jag insåg att här kommer jag inte gå så många gånger mer..

Idag var det likadant, jag och dotra gick iväg och röstade (ja, hon följde med mig då, hon har 8 år kvar innan det är hennes tur). Vi gick Götgatan upp, röstade, på väg hem gick vi in på Stockhome (nyöppnat), när vi svängde in på Ringvägen hälsade jag på frugan till han som har tobaksaffären som tillhandahåller mitt snus, vi stannade vid Thaien och köpte lunch, när vi passerade min frisör konstaterade hon att han hade stängt eftersom det är söndag..

Det här är mina gator, det är mina kvarter. Jag bor i närheten av Nackas hörna, jag behöver bara gå över bron för att komma till Söderstadion. Jag bor precis där jag vill bo. Mitt hjärta finns här (och i Sörsjön givetvis). Vad fan ska jag till Hornstull att göra?
Jag bor mindre än ett stenkast från Götgatan, hur kul blir det att hoppa av vid Slussen och gå Hornsgatan hem? Det känns inte riktigt bra nu..kanske det bara är separationsångest? Kanske är det ett grymt misstag jag gjort?

Jag hoppas det släpper och jag kommer att trivas lika bra vid Hornstull som Skanstull, men det känns grymt osäkert just nu..


Fuck knows..

Comebacken på innebandyplanen var en succé och rent miserabel..
Succé för att jag gjorde 4 mål (precis det målsnitt som är målet..2 mål per match) och jag gjorde 2 assist, vilket är lika många som förra säsongen..den andra assisten dessutom riktigt snygg..hörde från bänken hur de skrek att jag skulle passa men bidade min tid, rundade backen väntade ut målisen tills han attackerade mig och passade slutligen Stefan som hade öppen kasse..pure class helt enkelt..
Tyvärr så brände jag en hel del också och allt slutade i misär då vi lyckades förlora båda matcherna..sista matcherna var extra sur..vi låg under med 1-5, vände till 9-6 och fick till slut stryk med 13-10..riktigt surt..för egen del tog bränslet helt slut i andra matchen..första gången jag rörde mig på flera veckor..det kommer kännas imorgon..

I övrigt så har vi ju det här med valet nu..kommunalt och i landstinget vet jag hur jag ska rösta..eller rättare sagt, jag vet vilket parti jag ska rösta på..har däremot inte kollat upp kandidaterna, utifall jag vill kryssa någon..
Men, riksdagsvalet..så förbannat svårt..alliansen är ju inte att tänka på..jag är överens med dem i 1 fråga..men deras människosyn är mig främmande..
Däremot har ju sossarna hoppat i säng med mp och vänstern..det känns som en fungerande kombo i sthlm, men för glesbygden känns det som rena döden..och jag vet ju att sossarna kommer lägga sig på alla 4 så fort Wetterstrand spänner ögonen i dem, precis som de gjorde förra gången..det känns inte bra alls..
Hade sossarna kunnat bilda en majoritetsregering hade det varit självklart, men nu känner jag en viss tvekan..

Det är främst paragraf 28 och rovdjurspolitiken som oroar mig..mps rovdjurspolitik (vänsterns är väl inte långt efter heller) bygger på att Sveriges invånare bor i sthlms innerstad..betong åt folket..allt utanför tullarna till vargarna typ..
Överdriver jag? Fan, kolla vad politikerna säger då..de överdriver betydligt mer..

Troligen röstar jag på Mona iaf..men ändras paragraf 28 till att vargen måste komma och döda ens egen hund en andra gång innan man får skydda den så var det sista gången..då får det fan gå åt helvete för betongbarnen också..


Värt att tänka på inför valet..

Alliansens försäkringskassa


Källan till den nya ångesten..Här är alltså min nya källa till ångest..en lägenhet som jag köpte (med god hjälp av banken) för ett par veckor sen..ångesten är inte så mycket pga köpet som det faktum att jag inte sålt min gamla än..

När jag köpte min nuvarande lägenhet fick jag min gamla såld först 1 vecka innan jag flyttade in i den nya..då var det grym ångest, jag hoppas slippa det den här gången, så håll tummarna för mig..den gamla lägenheten är ute på hemnet nu och fan ta er om ni inte lägger något bud!!

ps: ni behöver inte vara oroliga, jag tänker på dotra. Det ska rivas o donas lite så hon får ett litet rum också.DS.


Patetiskt..

..jag finner inga andra ord för att beskriva den bisarra laguttagningen, att beskriva matchen..att det faktum att Linus stannar hela säsongen kanske gör att vi slipper kvala..kvala oss kvar alltså..

Men, skit i tabellen, Bajen är bäst ändå..nästa måndag sitter jag där på min träbänk och öser svordomar över domarjäveln som inte såg den glasklara frisparken 65 meter från min plats..öser galla på de där jävla värmlänningarna som bara filmar och spelar fult, samt jublar när Bajen slår tre pass på raken och ett av passen inte ger ett friläge till motståndarna..

Bajen är mer än en tabellplacering..Bajen är grönt och vitt..Bajen är sommar och vinter..fan i mig vår och höst också..på onsdag åker jag till Bajenshopen och köper biljett till cupsemifinalen, sen börjar jag spara pengar så jag kan köpa 2 säsongskort till nästa år och den nya matchtröjan (även om Kappas tröjor antagligen sitter som ett korvskinn på den här späckiga kroppen)..¨

Jag ger fan inte upp en chans att få skrika ur mig frustrationen 1 gång varannan vecka alternativt få känna riktig lycka under 90 korta minuter..mitt liv blir så mycket sämre när jag inte får finnas där..jag vill vara där..jag knarkar ångest under djupa suckar och märkliga huvudskakningar, jag skriker ut både glädje och förbannelse och jag är där jag helst vill vara just då!

Söderstadion är mitt hem och min borg. Bajen är min fru, älskarinna och eviga kärlek..


Imorgon är det dags..

..dags att dra sig mot skogen igen för septemberjakten..och nästan som vanligt verkar det bli 18 grader och strålande sol..varmare än på semestern med andra ord..kul..

Det enda som oroar är hur stort manfallet kommer bli i jaktkojorna..storebrors fästmö är gravid (jag menar, kvinnor är dryga utan de hormonerna..tänk dig själv nu..)..kusinens fru muttrar lite om att han ska bo ute i 9 dagar..
Slutar väl med att jag, lillebror och farbror sitter och ljuger för oss själva..

Nåväl..när jag kommer tillbaks till civilisationen räknar jag kallt med att Bajens styrelse har börjat uppföra sig som den styrelse till en storklubb de är..iofs räknar jag med att få skjuta en älg också när jag är iväg så...