Pass 77 (Skivstång)

Kändes ganska skönt idag, dock retar jag mig lite på att jag fortfarande inte orkar lika mycket som för en månad sen. Det tar för lång tid att komma tillbaks till gamla nivån känns det som. Det var vikarie idag också, det är däremot bra, jag får pröva på lite andra övningar och det blir inte riktigt samma hela tiden.
Jag har bestämt mig nu iaf. Nästa vecka ska jag köra på de vikter jag körde på innan jag drog till England..
 
Vägningsdag idag också, en milstolpe passerades, men ändå inte riktigt nöjd..hade behövt 4 hekto till för att unna mig ett konsertbesök och lite öl ikväll..nu blir det soffan och tvn istället...
Vikt: 80,3kg (-0,8kg den här veckan, -10,3 på 16 veckor)
Midja: 97cm (-1cm den här veckan, -9cm på 16 veckor)
Bröst: 101cm (+/-0cm den här månaden, -8cm på 16 veckor)
 
Bröstet stod alltså still i april, midjan -1cm och vikten -0,6kg...det kostade på med Englandsresa, förkylning och påsk det är tydligt..nu kör jag alkoholförbud till slutet av maj och hoppas det ska ge mig en kick igen. Har 7 veckor på mig att nå mitt viktmål. Det ska gå!
Förresten, det var två milstolpar som passerades, förutom att jag nu gått ner mer än 10kg, så är midjan det minsta någonsin sen jag började kolla den. Hade 98cm en vända 2012, men 97cm har jag aldrig varit på..tror faktiskt bröst också är det minsta, men det har jag inte mätt så ofta.
Målet är iaf under 75kg, midja 90cm och bröst under 100cm. Når jag två av tre mål innan midsommar är det godkänt, når jag alla är det helt fantastiskt!
 
Nu kör vi!!

Pass 76 (Jogging/promenad, löpband)

Ändrade lite i uppvärmningen idag och första kilometern gick 5 sekunder snabbare än vanligt. Tyvärr orkade jag inte hålla högre tempo längre fram under passet.
Det gick bra första 3km, men sen började det gå tungt, så jag fick plocka fram pannbenet för att orka runt alla 6km idag och orka runt under 39 minuter. Jag tror att pollensäsongen kan påverka mig en del trots att jag kör inomhus, men målet är fortfarande att springa de sista 5km under 6 min/km. Det ska jag klara av snart..
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0km
Tid: 38:51min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5

Pass 75 (Skivstång)

Träningsveckan är igång!!
Innan passet kändes det sådär, kände av knäet efter fotbollen igår, men lustigt nog släppte det under passet.
Det kändes ganska bra idag, i vissa övningar kände jag mig lite starkare sen i lördags, men jag har fortfarande inte kommit fullt ikapp sen innan Englandsresan hoppas göra det snart nog så jag kan öka igen.
Det känns bra att vara i gymmet iaf, klart mindre pollen där. Tror inte pollen har stört mig såhär mycket förut, men det kan bero på att jag suttit och häckat på kontoret i betongdjungeln förr om åren..
Nåväl, det är skönt att vara igång på riktigt igen...

Pass 74 (Korpfotboll, seriepremiär)

Så var dagen äntligen här. Dagen när det var dags för Skinn FC att åter äntra fotbollsplanen och blända åskådarna  med vår anfallsglada fotboll...anfallsglatt för motståndarna skulle det visa sig.
 
Och för den som undrar, nej, jag tycker inte 39 är någon ålder för en vänsterback..för en vänsterback med halvtaskig kondis kanske det är lite mycket, men det ska ändras under säsongen..
 
Nåväl, det slutade med storförlust denna seriepremiär, tror det blev 5-1 trots att vi tog ledningen i första halvlek, även om det snabbt kvitterades när jag tvekade att gå i närkamp på mitten med en av motståndarna..
1-1 i paus kändes ändå inte så illa, det kändes som att det faktiskt fanns chans för en seger, men i andra var vi det klart sämre laget. Mest minnesvärt från andra halvlek är väl när min egen målis trippade mig då vi kämpade om vem som skulle hindra bollen från att gå ut över sidlinjen...
 
Får hoppas det blir bättring nästa vecka, om inte annat så sänks medelåldern ganska kraftigt då inte jag kan medverka eftersom Bajen spelar hemmamatch på söndagskvällen, det gör även att jag får ändra lite i min planering.
Nästa veckas träningsschema är tänkt att se ut såhär:
Måndag: Skivstång
Tisdag: Löpband, 6km
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Löpband, 6km
Fredag: Vilodag
Lördag: Skivstång
Söndag: Löpband, 6km
 
Eventuellt så kan löpbandet bytas ut mot utomhuslöpning, men det är så mycket pollen i luften, så jag håller mig nog inomhus nån vecka till...
 

Pass 73 (Skivstång)

Skönt sätt att börja lördagen på, snabb frukost, bege sig till gymmet och köra ett skivstångspass, sen luncha på ett bagelställe och njuta lite av solen..ibland är livet gott..
 
Hur passet var? Well, jag har varit starkare och uthålligare, men no pain, no gain..så trots allt ganska bra, om inte annat grymt skönt efteråt...
 
Nu dags för balkonghäng, hade tänkt dra till Kanalplan, men skippar nog det...

Vilodag och så...

Igår kväll kändes det verkligen att jag behövde en vilodag idag..och det var skönt, lite jobbsurfande, lite häng på balkongen, lite burgare på Käk och det känns riktigt bra nu..
 
Igår tog jag också bilder, som egentligen borde vara "under-bilder", men jag var ju korkad nog att inte ta några före-bilder, så jag vet inte hur illa det var då..klart är iaf att det fortfarande finns en del att jobba med:
 
Inte minst hållningen..ryggen ser ju ut som en ostbåge...
 
Nåväl, till midsommar ska jag kolla om det syns några förändringar..
Nästan störigast hittills är att det känns som att där det tagit minst är magen..det enda som var riktigt ordentligt fettfyllt...
 
Nåja, träning imorgon och det ska förhoppningsvis försvinna lite mer fett...
 

Pass 72 (jogging/promenad, löpband)

Grym skillnad mot i tisdags, betydligt bättre pump och stuns i benen idag. Från början siktade jag mot låga 38, men orkade inte riktigt, höll mig dock under 39 minuter vilket jag är nöjd med. Det är trots allt bara fjärde gången jag är under 39 hittills.
Nöjd även med att jag redan nu i april har sprungit längre totalsträcka än något annat år som jag har koll på (2010-2014). Tror inte jag kom över den här sträckan någon gång tidigare heller, så det är bra jobbat. Jag borde kunna landa på ca 50 mil i år om allt går väl. Det hoppas jag på, vore skoj...
 
Har bestämt mig att jag ska göra ett försök på att nå under 38 minuter innan jag flyttar från löpbandet och börjar springa ute. När jag börjar springa ute beror lite på, det är mindre pollen inne på gymmet, så kanske jag fortsätter på löpbandet en bit in i maj...
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0km
Tid: 38:55 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,0

Pass 71 (Skivstång)

Kändes ganska skönt idag. Skönt att jag är igång igen, jag märker dock att jag blivit svagare iom uppehållet som varit, men ska nog snart vara tillbaks i form..
Fick stressa lite efter passet eftersom jag och dotra skulle till Eriksdalshallen och se på handboll, vi gick både dit och hem så det var en produktiv dag motionsmässigt iaf..
Och jävlar så skön seger det blev ikväll...seger med 25-24 efter förlängning, Pujol stänkte in segermålet i sista sekunden..det finns inga skönare segrar än dessa...får nog vila rösten nu bara...
 
 
Vägningsdag idag också:
Vikt: 81,1kg (-0,9kg den här veckan och -9,5kg på 15 veckor)
Midja: 98cm (-1cm den här veckan och -8cm på 15 veckor).
Nu är det bara 0,2kg från där jag var innan England och det finns fortfarande ett litet hopp om att klara mig under 80kg i april..får nog tänka på maten ordentligt den kommande veckan dock..midjan har dock egentligen stått still under april hittills..lite skumt, men det måste väl försvunnit fett någon annanstans ifrån hoppas jag...

Pass 70 (jogging/promenad, löpband)

Påsk och snorigheter plus en Englandsresa har gjort att april varit helt bedrövligt rent träningsmässigt och det märktes idag. Tror pollen påverkar mig just nu också, men satan vad jag inte hade något flås idag och i benen fanns ingen kräm alls, så istället för de normala 6km kortade jag ner till distansen till 4km.
Tidsmässigt var det okej, men i övrigt kändes det inte bra.
Nu är det att köra på för fullt igen, ska jag nå ner till 75kg innan midsommar måste jag snart lägga i en högre växel. Jag börjar nu med att köra på som vanligt, när vi kommit in i maj får vi se om jag behöver ändra något..
Det är slut på alkoholen också för ett tag framöver. För dyrt och kostar för mycket i kroppen just nu, men så skoj det ska bli när jag lyckats!
 
Resten av veckan ser träningen ut såhär:
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Löpband
Lördag: Skivstång
Söndag: Korpenpremiär, match 7-mannafotboll
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 4,0km
Tid: 27;39 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-11,0

Pass 69 (Skivstång)

Blev inget träningspass igår, kände av en liten backlash i förkylningen och tyckte det var bäst att hoppa träningen då.
Däremot fick jag ett mess från en barndomskompis som tyckte jag skulle bege mig till Gröne Jägaren och svinga några bira med henne och hennes man..var lite svårövertalad, men till slut satt jag där, så det var en seg dag idag.
Nu är skiten utkörd ur kroppen med ett skönt Skivstångspass. Känner att det inte blivit så mycket träning de senaste veckorna, flåset försvinner, jag blir svagare igen, så efter påsk är det åter full fokus på träning och vad jag äter..Det är dags att ta det ett steg till.
Har reviderat om målet lite, men innan Midsommar ska jag någ 75kg och helst 90cm i midjan, det sistnämnda kanske blir svårt, men det ska göras ett försök iaf..
 
Vägning också idag, efter förra veckans fiasko så har det åtminstone gått åt rätt håll, frågan är bara hur mycket jag förlorade på ölen igår..
Vikt: 82,0kg (-1,4kg den här veckan och -8,6kg på 14 veckor)
Midja: 99cm (+1cm den här veckan och -7cm på 14 veckor).
Jag är trots allt ganska nöjd med tanke på att jag tränat två gånger på två veckor..och haft fest både i England och här hemma under tiden, men som jag skrev ovan, efter påsk är det full fokus igen!

Pass 68 (Core)

Äntligen kvitt förkylningen nog mycket för att kunna gå och träna igen!
Dagen till ära har Bajen hemmapremiär, så jag hade inte en chans att hinna med mitt vanliga skivstångspass, istället fanns det ett core-pass och visst fokus på bål kanske kan ta lite, men ärligt, hur drygt kan det vara egentligen??
Skitdrygt tydligen. Att inte magen skulle orka allt visste jag väl redan, men flåset tog helt slut också. Tänkte inte riktigt på att två promenader till affären på 5 dagar kanske skulle påverka den så mycket, men satan vad skönt att träna igen...
 
Får hoppas jag svettades ur de sista resterna av förkylningen nu. Funderar också på om jag ska ta och höja insatsen lite framöver och kanske köra både core och sen skivstång samma dag..får se, helst ska jag väl inte kunna gå på särskilt många core-pass till med tanke på att de börjar kl.15, jag har hellre ett jobb att gå till..
 
Nu är det iaf dags att dra sig till Medis och den sedvanliga marschen till Nya Söderstadion!
(tänk dig att du samlar samtliga invånare i Malungs kommun på glotorget, sen marscherar ni till Skinnarvallen, så mäktigt är det...ja, bortsett från att Skinnarvallen tar typ 1000 åskådare och Nya Söderstadion 30000...)
 
FORZA BAJEN!!!!

Snorigt...

Som vanligt när jag varit till England en sväng kommer jag hem med en förkylning i bagaget.
Kom också hem med en ny fotbollsarena besökt för första gången, ett gäng öl i magen och nya bekantskaper..
Träffade en kille på puben, två timmar senare var jag bjuden på hans 50 årsfest...helt sjukt egentligen..
 
Och sjukt blev det sen har inte tränat sedan förra torsdagen nu. Det retar mig lite, men är väl som det är, blir lite svårt att nå målet på under 80kg innan påsk nu..
Speciellt som Englandshelgen var en ren skräphelg, men ack så ljuvlig sådan.
 
Jag hade med andra ord inte så höga tankar om veckans vägning och jag sköt faktiskt på den till torsdagen för att se om kroppen hann få ut lite mer av skiten (vågen visade faktiskt -1kg mellan onsdag och torsdag). Förhoppningsvis, är det mer som ska ut och att jag ligger helt okej till ändå nästa vecka..känns som om jag snorat ur mig åtminstone ett par kg..
 
Nåja, resultatet då:
Vikt: 83,4kg (+2,5kg den här veckan och -7,2kg på 13 veckor)
Midja: 98cm (+/-0 den här veckan och -8cm på 13 veckor).
 
Förhoppningsvis är jag frisk nog att träna lördag och söndag..annars får jag väl ge mig en kort hell week fram till påsk...
 

Pass 67 (Jogging/promenad, löpband)

Inget nytt PB idag och det kändes nästan från början att det skulle bli tungt idag, benen var inte alls med mig. Pumpen var dock på topp och drog mig runt så jag åtminstone klev in under 39 minuter idag också.
Sjätte dagen i rad med träning, så jag är ganska sliten. Förhoppningsvis har jag iaf laddat på bra för partyhelg i England nu och partyt börjar ikväll med Moneybrother-spelning på Debaser Strand!
Gjorde även 25 abroller när jag kom hem..kompis, det går bra nu!!
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0km
Tid: 38.45 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-13,0 (sista halvminuten spurtade jag rejält)

Pass 66 (Skivstång)

Idag kändes det riktigt bra. Armen är dock inte riktigt läkt än, men det höll ihop nog bra för att träningen skulle funka. Biceps- och tricepsövningarna känns dock inte hundra än, men jag räknar med att det blir bra igen om en vecka...
Känns riktigt bra nu...
 
Onsdag, så vägning idag också, ytterligare en anledning att le...
 
Vikt: 80,9kg (-9,7kg på 12 veckor, -1,0kg den här veckan)
Midja: 98cm (-8cm på 12 veckor, +/-0cm den här veckan).
Även om midjan inte rörde på sig den här veckan, så gjorde vikten det och det känns riktigt bra. Nu ska jag definitivt under 80kg innan påsk...

Pass 65 (Jogging/promenad, löpband)

Var lite orolig innan att jag skulle känna av knäet idag igen, men ingenting av det kände jag. Det gick riktigt bra idag.
Jag har ju för nån vecka sedan ändrat lite så jag springer längre tid och i jämnare tempo istället allt för att förbereda mig inför utesäsongen. Den här gången testade jag att fortsätta springa så länge jag orkade under andra varvet, det blev 12 minuter i sträck istället för ett vanligt varv på 9 minuter, det gjorde att jag förbättrade tiden på 5km till under 33 minuter (32.39), sen tog jag en taktisk minut i promenadtakt för att orka spurta lite sista kilometern..
En lyckad taktik som det visade sig, förbättrade min tid med 25 sekunder trots att jag sista halvminuten inte sprang med högre hastighet än 12,0...
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0km
Tid: 38.30 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,0
 
När jag kom hem dissade jag abrollern för en planka i 90 sekunder istället..klarar fortfarande inte 90 sek i ett svep, men det gick åtminstone i 60 sekunder...borde kunna lite bättre tycker jag. Känner ju när jag är på skivstång att under magövningarna orkar jag betydligt mer nu än i början..