Pass 64 (Skivstång)

Så var träningsveckan inledd. Det gick ganska bra idag, men armen är inte riktigt läkt än så triceps- och bicepsövningarna påverkades en del, fick dra ner lite mer på vikten än jag ville..
Benövningarna gick bättre dock..slet på riktigt bra där!
Nåväl, när känslan efteråt är bra ska man rida på den känslan, så jag sitter här och peppar mig över hur bra jag är ;)
 
Nya tag imorgon.

Pass 63 (Futsal)

Veckans roligaste pass brukar jag skriva och det stämmer väl även idag, men bra gick det inte..inte bara jag var usel, mitt lag var fan inte bra heller den här gången..sånt som händer och bara att ta nya tag nästa gång...hursom så är det ändå roligt att joxa med trasan.
Det enda som är lite oroväckande är att jag kände av högerknäet i slutet, så jag ställde mig i målet..känns nog bättre imorgon...
 
Veckoplaneringen ser ut såhär:
Måndag: Skivstång
Tisdag: Löpband eller Box med ekonomichefen
Onsdag: Skivstång
Torsdag; Löpband
Fre-Sön: Vila och fest!

Pass 62 (Skivstång)

Kände mig tjock och värdelös igår, det kändes som om jag inte tränat på evigheter..sen en snabb check i kalendern och jag ser att jag missat endast ett pass den här veckan..skumt hur det kan kännas.
Därför var det extra skönt att träna idag. Det känns bättre nu, även om passet i sig  inte var en 100% hit. Känner fortfarande av armen vilket påverkade lite i vissa övningar som biceps och triceps, men jag tog mig igenom dem iaf.
Lite tungt i benen också..hur skumt som helst egentligen.
Nåja, dagens träningspass är avklarat och med det nådde jag mitt mål på antalet träningspass för mars också. Ska väl hinna med två pass till innan det blir april, så det är bra!
 
Dags att njuta lite av solen tror jag...

Pass 61 (jogging/promenad, löpband)

Yes! Första gången under 39 minuter! Trodde inte det halvvägs in i passet, kändes inte som att jag hade krämen i benen som krävdes, men tydligen hade jag det.
Första kilometern gick på 8.25, så sista 5 kilometrarna gjorde jag på 30.30 vilket är rent hyggligt, så det känns bra..
Hade nog personbästa på varje kilometer idag, så jag gjorde ett gott jobb. Skulle jag klara av att gå under 38 minuter har jag nog nått mina mål, men det kan bli tufft att klara av det innan utomhussäsongen börjar. Dock grymt nöjd med mig själv idag!
Såhär nöjd till och med:
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0km
Tid: 38.55 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5
 
Bra jobbat!

Inställt pass + vägning

Gårdagens skivstång blev aldrig av. Har haft ont i armbågen sedan måndagskväll och även om det kändes bättre under gårdagen (och ännu bättre idag) kändes det inte nog bra för att gå på ett pass, blev en dag i soffan istället.
Lite surt, men det är väl sånt som ska hända någon gång också. Bara att ta nya tag.
Vet fortfarande inte varför, om det är skottet jag fick på armen i söndags eller om jag försökte för mycket under skivstångspasset i måndags, det känns iaf som att det ligger vid muskelfästena ungefär..räknar med att köra skivstång igen på lördag.
 
Gårdagen var även mätnings- och vägningsdag och eftersom det var sista onsdagen i mars skulle även bröstmåttet mätas.
Det var ingen viktmässig succé, men det har också visat sig att jag går ner ganska mycket varannan vecka och betydligt mindre veckan efter. Det här var en vecka där jag normalt sett inte går ner särskilt mycket.
Däremot hände det en hel del på mätningsfronten...
 
Vikt: 81,9kg (-8,7 kg på 11 veckor och -0,3kg den senaste veckan)
Midja: 98cm (-8cm på 11 veckor och -2cm den senaste veckan)
Bröst: 101cm (-8cm på 11 veckor och -3cm den senaste månaden),
 
Så, jag är riktigt nöjd ändå. 98cm är tangerat "smalast" sedan jag började kolla magen för några år sen, 101cm över bröstet är det minsta någonsin och 81,9kg är trots allt första gången sedan 97-98 någon gång som jag väger under 82kg...nu är det bara 7kg kvar till målet och 8-9cm på midjan...för bröstet har jag inget mål, men ett par centimeter till ska kunna skalas av tycker jag...

Pass 60 (Jogging/promenad, löpband)

Fuckade upp passet efter 20 minuter, skulle sänka hastigheten till 6 och gå en minut när jag råkade trycka på "cool down-knappen" istället..strula såkert en halvminut innan jag kunde få igång skiten igen och då fick jag börja om från början. Tur nog hade jag sinnesnärvaro att kolla hur långt jag hade kommit iaf..
Tror strulet hindrade mig från ett nytt personbästa den här gången, tappade allt ett tag och kom inte riktigt in i det igen..kladdlass!
I övrigt så körde jag vidare på samma som förut. De första 10 minuterna är mest som uppvärmning, sen gå i 6,1 1 minut, 1 minut i 9,1 och så 7 minuter hastighet 10 och en minut i hastighet 10,5 innan jag började om igen, med skillnaden att jag höjde direkt till 10 efter att ha gått på de två sista varven. De sista varvet höjde jag dessutom till 10,1 och gick upp till 10,5 efter 8 minuter för att avsluta med hastighet 12 den sista halvminuten...
 
Ska väl kunna gå under 39 minuter ganska snart tycker jag.
 
En bra grej är att knäna kändes bra...tyvärr är det något strul med armbågen just nu..tror jag kan ha gjort något på skivstången igår, hoppas det känns bättre redan imorgon..kommer nog hålla ifrån mig datorn lite mer än vanligt idag dock, utifall det skulle ha något med att jag sitter för mycket vid den...
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0 km
Tid: 39,32 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,0
 
Så här glad är man efter att ha fullgjort pass nr 60 för året:
 
Nu dags för lite abroller och sen raka sig...

Pass 59 (Skivstång)

Vikarie även denna måndag. Det är bra iom att det blir lite överraskande vilka övningar som kommer, samtidigt blir det utmanande eftersom de oftast inte kommer i samma ordning och därför tar tyngre på vissa muskelgrupper.
Idag var det dock mest tungt. Kände mig svag (förutom i benen då, de håller måttet) och på slutet kände jag av knäna. Det kan vara illavarslande, men jag hoppas det beror på att jag inte kört skivstång sedan i onsdags...
Det lär märkas om jag har rätt imorgon på löpbandet...

Pass 58 (Futsal)

Veckans roligaste pass!
Känns som att jag orkar mer nu för tiden, även om bollkänslan gott kunde vara bättre..
Det är dock en fröjd de gånger som passen går fram och känslan när man lyckats med något är fortfarande lika skön som den var när jag var 8...det kommer förhoppningsvis aldrig lämna mig..
 
Tidigare idag körde jag 25st ab roller också...kändes oväntat lätt, får kanske sikta på 30st nästa gång istället...

Vilodag 1

Igår efter att ha suttit med datorn i knäet några timmar var knäet ganska stelt, så valet att ta en vilodag ganska enkelt.
Tanken var dock att ta en promenad till Årsta och kolla på Bajens träning, men det sprack då sängen var alltför lockande imorse..
Min promenad nu sträckte sig ner till Hemköp för att handla hem grönsaker till kvällens middag...ok, passade även på att slinka in på KÄK och ta mig en burgare...testade bacon och lök idag..en ny burgare på menyn..gott som vanligt och jag börjar nästan känna mig beroende av en god burgare nu..har börjat googla burgarställen i stan för att se om det är några fler som är värda att testa..får se hur det blir med det..det enda jag inte är nöjd med vad gäller KÄK är ju priserna...
 
Nåväl, det blir en vilodag imorgon också, dock är planen att jag ska ta en promenad till Kanalplan då och se Bajens träningsmatch..
 
Se om jag misslyckas med den planen också, i så fall blir jag väl liggandes i solen på balkongen igen...

Pass 57 (Jogging/promenad, löpband)

Fantastiskt! Ny bästatid idag. Jag ändrade lite på upplägget och genast blev det bättre. Kan iofs vara att kroppen var i bättre form också.
Vad jag ändrade var att istället för att som vanligt ha varvet 6,1-9,1-10-10-12 ändrade till 6,1-9,1-10*8, så jag sprang i 9 minuter och gick 1 istället för att som tidigare springa i 4 minuter och gå 1. Samtidigt hade jag lite lägre tempo, men det fungerade så jag ska inte klaga. i slutet av varje varv höjde jag till 10,5 och på allra sista varvet höjde jag till 12 sista halvminuten.
Största skillnaden är att pumpen inte alls var lika slut efter 6km den här gången, känns som att höfterna kanske kommer känna av det lite mer dock.
Det var nödvändigt att ändra lite, så jag är nöjd med utfallet, nu ska jag se om jag kan höja hastigheten lite till...
 
Vad gäller träningsupplägget den här veckan så tar jag nog två vilodagar från gymmet mot tidigare planering på 1 vilodag, men jag känner mig ganska sliten och även om jag får ett uppehåll om två veckor känns det som att jag ska lyssna på kroppen så den inte går sönder. Om vädret tillåter kan det nog bli två lite längre promenader på fredag och lördag dock...
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0 km
Tid: 39,25 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,0
 
Körde också 15st ab roller när jag kom hem..har dock fortfarande träningsvärk i magen sedan jag gjorde 25st i tisdags...
 

Pass 56 (Skivstång)

Kände mig inte alls lika sliten idag, även om jag kunde känna en viss träningsvärk i magen efter mina 25st ab roller igår. Benen var starka och brösten lite starkare än jag känt de senaste gångerna. Axlarna höll ihop nog bra även om jag antagligen kommer att fortsätta klaga på hur svaga de är i all evighet..
Iaf, det kändes bättre idag ända till det bittra slutet då det högg till lite i vänstra knäet. Tror inte det är någon större fara dock, men eventuellt lägger jag in två vilodagar den här veckan just to be safe...
 
Och så till något ännu roligare. Dags för veckans vägning. Idag vägde jag in på 82,2kg, -1kg på en vecka är riktigt grymt och nu är jag lättare än jag någonsin varit under de 14 åren jag levt i Stockholm. Totalt -8,4kg på 10 veckor. Nu är målet att nå 96-97 års vikt. Fast först ska vi sikta in oss på att nå under 80kg..
Magen höll sig dock relativt stilla och klockar fortfarande in på 100cm, nästa vecka ska jag in på tvåsiffrigt, sen fortsätter även det målet med minst -10cm till från nu...
 

Pass 55 (Jogging/promenad, löpband)

Mycket pannben idag också. Gummibenen kom efter 3,5km den här gången. Jag tror det kan bero på att jag försöker höja hastigheten lite och inte riktigt har det i kroppen ännu. Det kan också vara att jag behöver lite vila nu, kört ganska hårt de senaste veckorna och funderar just nu på en extra vilodag den här veckan...
Det finns ett tredje alternativ också..det kan vara pollen, jag har nyst lite väl många gånger den gångna veckan, å andra sidan trodde jag att jag bara hade problem med gräspollen, så jag är lite osäker..
 
Iaf, jag försökte mig på att höja till 6,1-9,1-10-10,5-12 den här gången och jag pallade med det ett par varv iaf, övriga fick gå enligt de vanliga hastigheterna 6-1-9,1-10-10-12...förutom sista halvminuten då jag körde på 12,5 för att komma in under 40 minuter...missade med två sekunder..lite surt, men jag är ändå ganska nöjd, speciellt med tanke på hur svårt det var att slita sig från soffan idag..riktigt seg kropp..som sagt, därför jag funderar på att ta en extra vilodag den här veckan...
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0km
Tid: 40,02 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5
 
Plankan: ingen idag, däremot 25st "kanelbullen" eller ab roller heter den väl..magmusklerna börjar vakna ändå tror jag..det känns bra när man märker att man blir starkare!

Pass 54 (Skivstång)

Så var träningsveckan igång!
Var en vikarie idag. Det är bra, blir inte samma övningar hela tiden, så kroppen får utmana sig lite..
Det kändes sådär idag. Axlarna orkar inte med som det ska. Funderar på om jag ska byta ut något skivstångpass och kanske försöka satsa på gymmet för att speciellt försöka stärka upp axlarna istället...tycker de behöver det..får se om ett par veckor hur jag gör...
 
Resten av träningsveckan är inte helt inplanerad än, men ungefär såhär kommer den se ut:
Måndag: Skivstång (duh)
Tisdag: Löpband, 6km
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Löpband 6km
Fredag/Lördag: ev. skivstång, ev. core ev. gym en av dagarna och en vilodag den andra. mitt vanliga pass på lördagar är inställt, så jag måste hitta på något här..
Söndag: Futsal
 
 
Ser ut som ett bra schema tycker jag och hoppas det ska kännas bra i slutet av veckan också..
 

Pass 53 (Futsal)

Idag var vi så många att vi blev tre lag, normalt sett innebär det att det blir ganska tråkigt att spela, men inte idag...det kan iofs bero på att jag avgjorde två raka matcher också..
Det var iaf kul och det kändes som att det finns lite mer ork i kroppen nu...och det vore väl fan annars om det inte skulle gå framåt när jag tränar 6 gånger i veckan och går ner i vikt...
Bästa passet som vanligt iaf...kommer sakna det när korpen drar igång...
 
Planka: Fixar inte utmaningen. Just nu borde jag ligga på 90 sekunder, men klarar max 60, så jag avbryter utmaningen, men tänker ändå köra planka dagligen. Börjar på 90 sekunder tills jag klarar av det och sen öka igen så får vi se vad jag kan komma upp till...är iaf övertygad om att det är bra för mig att försöka..
Idag blev det dock uppehåll..
 
Fick mig en liten promenad till Eriksdalshallen i förmiddags också...kollade på Bajens damer i handboll när de vann över Huff med 30-26. På promenaden hem mötte jag först Magnus Pherson när han var på väg till Viasat-studion. Sedan mötte jag Magdalena In de Betou...fick en blick av henne..är övertygad om att hon blev störtförälskad i mig..det kan jag tacka min nya, nästan tränade kropp ;)
(eller så har jag käkat psykedelisk svamp och drömt alltihop)

Pass 52 (Skivstång)

Vikarie idag, vilket betyder att jag inte vet vilka övningar som kommer under passet. Det är bra, man får hålla sig lite mer på tårna då..
Kändes dock som om det var lite kortare än vanligt..fast ändå var vi klara normal tid.
Var inte helt på topp idag..dock skönt att börja dagen med träning...nu är det soffan resten av lördagen...
 
Update: Planka 90 sek - Check!

Pass 51 (Jogging/promenad, löpband)

Gelébenen dök upp idag. Efter 3km var de där och förstörde resten av passet. Lite surt, men som vanligt. Det ska komma pass när jag inte är på topp också. Det är bara att ta nya tag nästa gång.
Jag försökte höja hastigheten lite och det kan varit det som gjorde att benen tog slut. Fick iaf ihop något varv med 6,1-9,5-10-10,5-12...borde kanske nöjt mig med att antingen höja till 9,5 eller till 10,5...menmen.
Nästa gång tar jag det liiite försiktigare..och satsar nog på 6,1-9,1-10-10,5-12,0 varv för att se hur jag pallar med det..
Kan ju vara att det var sjätte dagen i rad med träning som gjorde det också.
 
Efteråt dock, våren är fortfarande kvar någon dag till, så jag spenderade någon timme ute på balkongen i bara shorts och insöp sol, så fruktansvärt gott att leva det kändes då.
Ett telefonsamtal från en rekryterare höjde också humöret. Nu ska jag bara kolla igenom vad det var för tjänst han tyckte jag skulle söka och hoppas att det är något som passar mig...
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0 km
Tid: 40,41 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5
 
Planka: 90sek - Check! (dock i omgångar, orkade inte 90 sek i sträck..blir tufft att fixa den här utmaningen)

Pass 50 (Skivstång)

Att ha kommit fram till pass 50 redan 12 mars är helt fantastiskt måste jag säga. Dock kommer jag i nuläget inte ändra mitt årsmål på 156 pass. Så länge jag är arbetslös kan jag träna i princip hur mycket som helst, men jag vet ju inte vad som händer när jag väl fått tag på ett jobb.
Dagens pass gick iaf hyggligt. Det är fortfarande axlarna som är störst problem, de tar slut vilket påverkar ganska många övningar, men på de avslutande totalövningarna körde jag iaf med tyngre vikt än tidigare och det känns bra.
 
Något annat som känns bra var dagens vägning. Det var inget fantastiskt resultat, men -0,4kg är åtminstone åt rätt håll och även magen har minskat, hela -2cm ligger den på nu.
Så veckans vikt är 83,2kg och magens omkrets ligger nu på 100cm prick. Det är mindre än ett kilo ner till det lägsta jag vägt under de 14 år jag bott i Sthlm, det är också bara 2cm ifrån den minsta omkretsen runt magen jag haft, så mitt mål till nästa vecka är att slå nytt lägsta rekord i vikt och när mars är slut siktar jag på att ha mindre omkrets runt magen än jag haft de senaste 14 åren. Tycker båda ska vara fullt möjliga att uppnå.
Totalt sett så är det 8,5kg kvar till mitt mål och ca 10cm mindre på magens omkrets. Jag hoppas nå mina mål lagom till sommaren..
 
Planka: 60 sek - Check!

Pass 49 (Box 1)

Dags igen för ett besök ute i Kista och box med den blonda ekonomichefen och ett besök på gamla kontoret efter det..
Lustigt nog träffade jag på fler ex-kollegor på Friskis, först den fd S&M chefen som skulle på flex och sen den gamla HR-chefen som också skulle boxas..världen är bra liten...
Boxen var iaf kul som vanligt..blev inte lika slut som förra gången, men jag har lång väg att gå till att bli vältränad...fast så länge jag känner att det går åt rätt håll känns det bra iaf..
 
Käkade på Max efter besöket på kontoret (minimorötter istället för strips och Ramlösa istället för cola, så det var väl bara burgaren som inte var helt genomnyttig..godkänt)...god burgare, men inte som på KÄK direkt...nu känner jag att jag måste testa Flippin' burger och Svenska Hamburgerköket snart...tillåter vädret det blir det nog Svenska Hamburgerköket på fredag...tänker mig att äta där och sen ta en promenad hem..blir åtminstone ett par kilometer...
 
Planka: 60 sek - Check!
(förstår inte hur jag ska fixa 5 minuter i slutet av den utmaningen, idag var 60 sek riktigt tungt)...

Pass 48 (Skivstång)

Lassade på lite extra idag för att testa mig. Det fungerade ganska bra, benen orkar iaf, men jag förväntar mig träningsvärk i bröstmusklerna efter dagens insats..och hoppas att träningsvärken i bicepsen gått över till morgondagens boxpass med den blonda ekonomichefen...
Känns iaf bra att gå på lite tyngre igen. Nu behöver bara axlarna orka mer också. De är de största problemen just nu...
 
Planka: 60sek -check!

Pass 47 (Futsal)

Seg i tanken mest hela tiden..grymt missnöjd, men samtidigt gjorde jag 3 mål, varav ett från eget straffområde, så det är lite svårt att veta vad jag ska tycka..
Soligt idag också. Tog en halvtimmespromenad runt lunchtid och hamna på toppen i Tantolunden och mitt i nån sorts filminspelning..dock så var de inte inne på att upptäcka min inneboende talang så jag gick ner från toppen igen..
Väl hemma la jag mig på balkongen en vända och fick lite mer sol på mig..grymt skönt väder i helgen, men samtidigt helt värdelösa dagar..den här förbannade sporten får mig på dåligt humör..
 
Nåja, nya tag till veckan...
 
Planka: 45sek - Check!
 
Träningsplanering nästa vecka:
Måndag: Skivstång
Tisdag: Box med Linda
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Löpband 6km
Fredag: vilodag
Lördag: Skivstång
Söndag: Futsal
 
Känns som ett bra upplägg...

Pass 46 (Skivstång)

Så kom dagen när allting vände..från att ha känt mig stark i onsdags kände jag mig idag svagare än någonsin (nåja)...axlarna tog slut alldeles för tidigt idag. Det var en vikarie som höll i passet, så det var nytt för mig, sådant brukar också påverka en del.
Nåväl, det viktigaste är att passet genomförs hur det än känns under det..efteråt i bastun känner man sig ganska nöjd ändå..
Nu hoppas jag bara på att inte historien uppdaterar sig. Hittills i år har viktnedgången veckan efter jag tränat 6ggr varit bedrövligt låg..en gång gick jag till och med upp i vikt..hur skumt som helst. Jag tänker att det borde vara tvärtom eftersom jag trots allt bränner fler kalorier menmen...kroppen är som den är..
Nu dags att njuta av solen, jag lämnar er alla 2 läsare med en bild post workout (för allas trevnad är den påklädd):
 
Update: Plankan: 45sek - Check!

Träningsfritt

En skön vilodag, fredag som det är..även i plankanutmaningen är det vilodag...
Det blev iaf en 3kms-promenad från AF och hem till Hornstull igen..med stopp vid Bajen-shopen...köpte en tshirt till mig, första t-shirten sedan den riktiga Bajen-shopen stängde vid Zinken..köpte en bok också till mig och 2 matchtröjor som ska ges bort nästa Englandsresa..
Eftersom jag var så duktig och gick hem efter mötet (och sparade 25 pix i tunnelbanebiljett) belönade jag mig med en burgare på KÄK...riktigt förtjust i dem..men jag har fortfarande inte varit till Flippin' Burgers vilket retar mig,,,även Svenska Hamburgerköket borde få en visit av mig..och den planeras till nästa fredag..passar utmärkt att sedan promenera hem...blir en bra tur det också..
 
Nu dags att försöka sova och ladda för morgondagens skivstångspass...

Pass 45 (Jogging/promenad, löpband)

Yes! Tog mig under 40 minuter på 6km idag och det med ganska god marginal. Förbättrade mig redan på 5km då jag fick 33:39 och det utan spurten, så det var ett bra pass idag.
På 6km så avslutade jag med en liten spurt och landade på 39:43.
Det bästa med tiden är egentligen att jag känner att det fortfarande finns mycket utrymme för förbättringar. Idag tuffade jag till det lite och höjde ena minuten från 9,1 till 9,5 i hastighet under 4 av 5 varv. Ska nog kunna förbättra mig än mer i fortsättningen också. Funderar lite på hur jag ska göra det. Har iaf minst en månad på mig innan det är dags att börja springa utomhus..det ska vara betydligt varmare ute innan jag funderar på det..kanske kör hela april inomhus faktiskt...tror det kan vara en bra idé för att jag ska ha bättre koll på hastigheten...
 
Jogging/promena (löpband)
Längd: 6,0 km
Tid: 39:43 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5
 
Plankan: 40sek - check!

Pass 44 (Skivstång)

Axlarna tog slut för tidigt, annars kändes det som att jag orkade mer och var starkare. Börjar fundera på om det är dags att öka lite på vikterna igen. Det är lite lurigt eftersom det antagligen gör att jag klarar de sista övningarna sämre, men samtidigt fixar jag de första övningarna (ben, bröst, rygg typ) bra nu, så jag skulle nog behöva öka lite vikt för dem...
Vi får se. Samma vikter på lördag iaf, men måndag kanske jag höjer...
 
Till andra roliga saker..veckans vägning! -1,2kg på vågen den här veckan och jag har nu gått ner exakt 7kg på 8 veckor. Trodde inte på ett så bra resultat den här veckan, men tydligen gick det bra.
Skumt nog ökade magen lite dock, så plus 1cm på den..inbillar mig att kroppen plockat fett från någon annan del på kroppen.
Har börjat närma mig sista hålet i skärpet också...just nu står det och väger lite om jag ska använda det eller det nästsista hålet...säger som Ade: Life is good!
 
Plankan: 30sek - check!

Pass 43 (Jogging/promenad, löpband)

Så skönt! Utökade distansen till 6,0km den här gången och det funkade hyggligt för en första gång. Nästa gång ska jag under 40 minuter!
Det mest glädjande är också att knäna håller. Jag har varit lite orolig för att något av dem ska börja strejka ju längre distansen blir, men hittills har det gått bra.
Körde med 6,1-9,1-10-10-12-rundan den här gången också. det gör varje varv 5 minuter långt..nästa mål är att höja ena 10:an till 11 och sedan utöka mer och mer..till slut blir det som att jag springer nästan hela tiden..
 
Nu är det dags att äta och sen bege sig till Nya Söderstadion för att se Bajen spöa skiten ur de skånska bönderna!!
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0 km
Tid: 40:06 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5
 
Plankan: 30sek - check!

Pass 42 (Skivstång)

Träningsveckan är inledd!
Idag kände jag mig starkare längre än tidigare, inte så att jag orkar hela vägen nu heller, men jag höll ihop det bättre idag..det känns bra och jag ser framför mig hur det kommer att kännas ännu bättre om en månad. Det blir spännande.
Problemet med att inte orka hela vägen är att axel-delen blir lidande då jag är så pass trött att jag inte kan köra fullt ut på de övningarna, men ju mer jag orkar, ju mer kommer jag kunna köra där också. Jag ser det som att benen ändå är viktigast, så där vill jag köra fullt..
Körde också ur mig känslan efter att ha varit på arbetsförmedlingen för första gången på över 14 år..det kändes verkligen sådär..att skaffa nytt jobb har stigit rejält på listan nu! Ekonomiskt kommer det inte vara några problem innan juni iaf, men det vore skönt med ett jobb. Har också kommit så långt i träningen att jag tror mig kunna hålla ihop det även med ett jobb. Lite ändringar i upplägget kanske behöver göras, men jag bör klara åtminstone 5 gånger i veckan även med ett jobb...
 
Plankanutmaningen: 20 sek - check!

Pass 41 (Futsal)

Jag skriver det alltid, men det stämmer ju..veckans roligaste pass var här igen..
Tycker inte själv jag ser så mycket förbättringar, men fick höra att det syntes på planen att det försvunnit en del kilon...gott att höra...hade en del mindre bra ingripanden idag..en del helt ok också..
 
Har också börjat med nån sorts plankutmaning idag. Såg den på fejan och snodde den helt perfekt..tanken är ju att jag ska fixa plankan i 300 sekunder om 30 dagar..får se hur det lyckas..
Såhär ser utmaningen ut:
Första dagen med 20 sek avklarad..bara 29 dagar kvar...
Till veckan är planen enligt nedan:
Måndag: Skivstång
Tisdag: Jogging/promenad (Löpband) 5,5km
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Jogging/promenad (löpband) minst 5,5km
Fredag: Vilodag
Lördag: Skivstång
Söndag: Futsal
 
Nu är jag sen i fredags officiellt arbetslös, så det är dags att steppa upp i att hitta ett nytt jobb också, men som jag brukar säga (vilket retade gallfeber på min far): Det är lugnt, det ordnar sig!
Första dagen med 20 sek avklarad..bara 29 dagar kvar...

Pass xx (inställt pass)

Efter att jag klivit upp och satt och åt frukost loggade jag in på friskis sida för att boka in nästa lördagspass. Då såg jag det..dagens skivstångspass var inställt..
Ganska surt och efter frukosten lutade jag mig i soffan istället...funderade ett tag på att bege mig till gymmet och jobba i några random maskiner, men de passen brukar sällan bli särskilt bra, så jag bestämde mig för att ta igen lite sömn istället..
 
Och gud så skönt det var att sova, men det känns lite surt att det inte blev ett träningspass ändå..
Nåja, ett inställt träningspass är också ett träningspass som Ulf Lundell skulle ha sagt...