1 dag avklarad..4 kvar...

Efter några tusen knapptryckningar är jag nästan klar med den första av de sista prislistorna..priserna börjar gälla imorgon, så vi kan nu lugnt säga att jag inte blir klar i tid..
Min kärleksaffär med pivot-tabellen håller än, även om den känns lite skakig just nu, jag tycker hon är på tok för rigid och oflexibel, men kanske, kanske den kommer hålla veckan ut trots allt...vi tänker iaf träffas igen imorgon..

Men nu är det dags att bege sig hemåt...Jerker har tvättid, så ikväll strax efter elva kommer jag stå där och stryka igen..

Men, det finns ju ljuspunkter..

..hade jag inte suttit på kontoret till 21 igår kväll så hade jag inte heller varit för trött för att laga mat och då hade jag inte gått in på Läckergrillen för att köpa mig en burgare.

Och, mina vänner, hade jag inte köpt mig en burgare så hade jag missat blondinen som gick omkring topless därinne...det är det närmaste sex jag varit på väldigt, väldigt länge..hon gav mig hopp om livet..

Ganska snart helg..

Hur mycket jag lever mig in i fotbollen när jag tittar på den kanske kan illustreras av hur jag satt och skrek åt Gunnar Gren och Niss Liedholm att de får väl fan ta och passa Nacka någon gång..hur jag gnällde över att Agne Simonsson gång på gång tappade bollen på offensiv planhalva och förstörde en mängd med möjligheter för Sverige..

Jo, jag spelade in VM-finalen från -58 som gick på tv i lördags och tittade på den igår kväll innan det blev dags för reprisen av EM-finalen..

Då kanske ni förstår hur jag lät och vad jag kallade sopan till domare vid tvåtiden inatt? Filmande jävla fjollor i rött och sen kompletterar de det med två flåbusar som sparkar på allt annat än bollen i mittförsvaret...satan, vad förbannad jag var när Rosetti blåste av för att stackars, stackars Capdevila blev så stressad att han ramlade i straffområdet..vilken jubelidiot..
När sen Fjellström sitter i en hel match och klankar ner på Lahm för att Lehmann gör en dålig utrusning blir jag än mer förbannad..vad skulle han gjort? Fullföljt löpningen, rensat undan bollen och satt dobbarna i bröstet på Lehmann? Iofs, det hade kanske inte varit en så dum idé...

Nåväl, EM är över, välkommen livet..vilket om jag förstått det hela rätt är att jobba? Så, förutom att jag kom in kvart i tio idag så blir väl juli en kontorets månad..kul, verkligen kul..

Nu tar jag helg...

6,5 timme...om man tänker sig tillbaks till torsdag förmiddag och vilka listor jag trodde var mitt ansvar så är jag klar..nu var det tyvärr inte riktigt så bra, så jag har en del att stå i imorgon också..förhoppningsvis så håller min nyväckta kärlek till pivot-tabeller och då kan det gå bra...

Å andra sidan är det måndag imorgon...det är aldrig bra...

Fast det känns skönt..bortsett från huvudvärken....jag har ändå fått en hel del gjort och trots att det borde suga att jobba på en söndag känns det riktigt bra nu..ingen telefon som ringer, inga inkommande mail (nästan, fick faktiskt en förfrågan från "min" kund i eftermiddags..)..

Jag hade mått ännu bättre om arbetstiden idag hade realiserats i min flexbank..fast ni behöver inte vara oroliga, alla på kontoret kommer veta att jag var såååå duktig och gick in och jobbade idag...

Nu hoppas jag alla håller käften om hur matchen gick..jag kommer inte vara på internet, inte svara på sms innan kl.2 inatt..

Bäst att skynda mig så jag inte råkar ut för några segerrusiga spanjorer (fast dem håller Åsa på, så det är väl liten risk) eller tyskar..i onsdags var det någon som skrek något om "grosse Schnabel" på tuben..charmigt..

I alliansens Sverige är inte kontorsråttorna lediga på helgerna..

Det här hoppas jag är ett engångstillfälle, även om det säkerligen kommer te sig lockande att göra det fler gånger..
Jo, jag är på jobbet..jag insåg att jag måste verkligen försöka fixa prislistorna, om inte annat göra så pass mycket att jag åtminstone hinner bli klar till lunch imorgon..blir jag inte klar i tid kommer jag att åka på att dumpa in dem också och då sitter hela måndagskvällen i farozonen..

Det var mitt försvarstal...faktum är att det är skönt att vara här nu, jag kommer garanterat att vara ostörd..normala dagar kommer det någon typ var 5:e minut och vill ha hjälp..i fredags hade jag tryckt ut mig på telefonen, det var möte till 12, sen tryckte jag in att jag hade gått för dagen..det var enda chansen..idag behöver jag inte det..jag behöver inte heller vara social..det tar en del av min tid annars..jag tycker bättre om att prata än att jobba..det är ett problem när jag har det här att göra..

Det värsta är att EM-finalen ligger i farozonen nu..det kan bli knepigt att hinna hem i tid, därför undanber jag mig sms om hur det går, om de där jävla tyskarna eller spanjorerna...vilket lag ni hållit på får jag ändå reda på när reprisen går klockan 12 inatt (det är natt till måndag, jag tror inte jag somnat innan kl.2 nån sådan natt i år..)..

Det är också en anledning till att jag är på jobbet..hade jag inte åkt hit hade jag antagligen legat och ångestat över prislistorna så jag inte kunnat sova ändå..sen hade jag gett upp vid femtiden på morgonen och åkt hit utan en sekunds sömn..det blir bättre såhär..

Tur att huvudet sitter fast...

Vi klev av bussen i Skarpnäck, det gick ett par sekunder sen...
- Pappa, mitt hårband..

Bussen började åka, sprang med två IKEA-kassar i händerna och försökte få den att stanna, lyckades, släppte påsarna och sa något osammanhängande till chauffören, sprang in och hämtade hårbandet, tackade ett par, tre-fyra gånger på vägen ut...

Tror inte hon ska få ha något löst på sig mer när hon ska någonstans...min bedömning är att mobilen är borta innan jag går på semester...

Älgbiff, ska vi äta det?

-Pappa, jag glömde en sak på bussen, mitt paraply...
Så började det, jag hade fortfarande inte stressat ner från kontorshetsen och var sådär lagomt småsur innan..nu blev även dotra sur...när jag sen ringde Swebus hittegods visade det sig att de har öppet mellan 8-11:30, måndag till fredag...bra, lysande..helst skickar de väl iväg paraplyet långtbortistan (typ Skövde) nu så det kostar multum att få tillbaks det...

Sen blev det bättre..dotra har fått en mobil (tala inte om det, jag är totalt emot det, men hennes mor tror att det ger dotra beskydd mot sjuka personer..fundera aldrig över en kvinnas logik, den finns bara i hennes värld..), hon är grymt stolt över den..må så vara, jag kommer däremot inte att fylla på kontantkortet en endaste gång..det får hennes white trash-del av familjen fixa..

Fick ett brev idag..på riktigt, ett brev som inte var en räkning...kvinnlig handstil, rosa och ett hjärta på framsidan..trodde direkt att det var något sjukt skämt och sen var det en kallelse till jaktmöte, men icke..igår pratade jag och L på jobbet om bröllop..det här var en inbjudan till ett sådant..först kopplade det inte Anders & Sofia, vilka Anders & Sofia (jag behöver verkligen skriva upp vad mina vänner heter)...på dotras födelsedag är det...nu måste jag ta reda på vad kavaj betyder vad gäller dresskod...
Anders gick förresten på fotbollsgymnasiet i Sundsvall, det första han gjorde när han kom upp dit var att kapa Brolin..tre gånger..Grönhagen blev svartare och svartare i blicken...sen under ett pokerparti slog Brolin sönder en vägg i hans lägenhet (eller ja, det blev ett hål i den iaf..)...
Shit, bröllopspresent också..blir dyrt det här..

För er som är intresserade över mina prislistor så kan jag meddela att i princip (jag försöker vara positiv, ok?) så är det bara klipp och klistra kvar..78 artiklar med specialpriser ska in i listorna (3 listor kvar), sen ska indumpningsfilerna göras klara också...det är 5x5 indumpningsfiler att göra (eller nästan ett segment har bara fyra filer)..24 olika filer alltså, som ska bli 5 stycken till slut (där är det iofs bara att kopiera in, men ändå)..av de filerna har jag gjort 5...

Gissa vad jag ska göra när jag lämnat dotra på bussen på söndag? Nej, inte springa, det får jag stryka nu..
Min inkorg i outlook har svällt till nya rekordnivåer, på torsdag är det tänkt att ett gäng från jobbet (ganska många faktiskt) ska på Grönan för lite 5-kamp och öl (hoppas jag)..jag blir mer och mer tveksam att jag kommer hinna..speciellt som jag ska upp till skogen på fredagen..det betyder sluta till lunch...får nog bryta min policy att inte jobba efter halv sju på kvällen nu (flextiden tar slut då, jag tycker inte att jag tjänar så mycket at det motiverar att jag ska jobba längre, men nu måste jag nog)..

Hur gör jag med löpningen då? Fan vet, ny plan..springa måndag och onsdag, då blir det iaf två gånger nästa vecka, sen får jag börja köra lite hårdare..det där bröllopet som kommer är ju veckan före Midnattsloppet..sätter lite käppar i hjulet, vad gäller en alkoholfri sommar också..

Visst är det synd om mig, buhu...nej jag vet, inte ett dugg..att jag är tjock och behöver träna är enbart mitt fel, att jag ligger efter på jobbet beror på..vänta, det är fan fotbolls-EMs fel...när matcherna började kl. 18 kunde ju inte jag jobba längre än till 17...det är alltså Platinis fel...typ...

Nu ska jag dra ner persiennerna så kanske, kanske inte dotra väcker mig allt för tidigt imorgon..

uppgivenheten är total..

Det är nog kört..till slut kom jag på vilken formel jag skulle använda i excel, men det hjälper inte mig att vrida tillbaks klockan till torsdag förmiddag..så mycket tid behöver jag för att bli klar i tid..vad det verkar...

Var det någon som sa du har ju hela helgen på dig?

Fredag, om det ändå vore dags att supa..

Fredag, kommer in halv nio missnöjd..jo, faktiskt..Jerker tänkte att han skulle chocka en hel värld och dyka upp ännu tidigare..det sprack...jag siktade på halv åtta imorse..klockan ringde fem i sex..mobilen låg på soffbordet, jag vände på mig och lät den ringa (undrar hur många grannar jag väckte?)...vid halv sju gick jag upp och slog av alarmet..somnade om..men kom hit i "normal" tid iaf..

Nu ska jag mordhota excel, önska att Bill Gates får cancer och använda diverse andra okvädingsord, sen hoppas jag att när röken skingrats vid halv tretiden är jag klar med prislistorna annars finns risken för att det blir söndagsjobb för mig..det slipper jag helst..

Frågan jag annars ställer mig är huruvida Åsa verkligen ska få något för hennes jobb, iom att hon höll på Ryssland så spolierades mina chanser likväl eftersom det därmed blev en säker seger för Spanien och min chef nu tar hem drömelvan..jag har för mycket att hämta in för att det ska kunna ske..

Suck..

Ibland undrar hur en del är skapta..vilken del av meningen "men batterierna är dåliga, så man måste ha i strömsladden hela tiden" är svår att förstå??+

Fruntimmer..suck, suck, suck...sista gången jag tog något initiativ och försökte vara snäll...

Imorgon kommer dotra..

Kvart i nio idag..med beröm godkänt ger jag mig själv..efter att ha sett matchen ute i företagets lägenhet, svurit åt turkar som spelar bra, ätit pizza, druckit öl, svurit åt fyran och tillfälligt avbrott gav jag mig hemåt..det var som gjort för att jag inte skulle kunna somna igår kväll..

Och mycket riktigt..när klockan var kvart i tre och jag inte kände några tecken på att vilja sova la jag mig i soffan och tittade på tv..det funkade ganska hyggligt iaf, så jag fick 4 timmars sömn i natt...hade kommit lite tidigare om det inte varit om FRA-lagen på morgon-tv...läste en artikel i Expressen med Reinfeldt igår...satan i gatan vad det gick snabbt att bli pamp och veta bäst..sopig skalle från täby...ja, hade jag orkat länka hade jag givetvis, men då vore det givetvis inte jag..

Ska åka upp till skogen nästa helg verkar det som..tydligen ska vi ha ett jaktmöte till slut..är bra, då kan jag fylla på frysen med älgkött, det börjar nästan sina..

Nu är det mot prislistorna igen, jag blir säkert klar i tid tills storkundens årsförfrågan kommer..

Till Doktorn...Take one of these and you feel better tomorrow..

Excel, kommer bli mitt nya beroende..

Snart...dags för hemgång, eller inte egentligen..ikväll drar jag mig till företagets lägenhet för att se på fotbollen..tyskan var hem till Tyskland över midsommar, med sig tillbaks fick hon en fin present..en 5-liters öltunna, så jag är bjuden dit för att avnjuta lite öl och pizza under matchen...

Gott, nu ska jag ringa dotras mor och höra om hon fortfarande ha problem med datorn (förväntar mig djupa suckar och anklagelser haglandes..)...

Jobbet med prislistorna fortskrider samtidigt som inboxen växer till nya rekordnivåer..det kommer att bli ett roligt juli..inte alls ångestframkallande inte alls...det är ju bara 5 veckor och två dagar kvar till semestern..ingen tid alls, kommer gå så fort så..jättefort kommer det gå..

Wohoo, äntligen är onsdagen här..

Hoppade nästan ur sängen imorse..jag drömde om hur man snabbt och enkelt fångar en panda-tjej..å vad bra, det måste jag komma ihåg..sen gjorde jag misstaget att hoppa ur sängen, så det är vad jag kommer ihåg från drömmen..jag lär med andra ord inte landa en panda-tjej den här sommaren..heller..

Det positiva är väl att jag var inne halv nio på jobbet...det negativa att den här morgonen var jag faktiskt trött, törnade inte in förrän någon gång efter två igår...visst är det skönt att ha en egen liten dygnsrytm, en som inte riktigt passar in med kontorstiderna..

Nåväl, dagen till ära passade jag på att raka mig också..wow, på en onsdag..nästan så man kan tro att du har en dejt??

Ikväll gäller det,  Åsa håller på turkarna eller så får hon jobba på sin kvinnlighet och fila naglarna under matchen samtidigt som hon frågar vad offside är  för något och varför de måste se så arga ut när de missat en målchans...(full av fördomar, är det någonting nätet lärt mig, så är det att det faktiskt finns idrottsintresserade tjejer på riktigt..inte bara låtsas såna, som målar ansiktet i blått och gult och tycker Taco-anders är gullig)..

Slutade två i Vetligan..enda obesegrade, samma poäng som vinnaren, men med färre rätt..får skylla mig själv som hade tre oavgjorda...

Välkommen till en ny underbar dag...

När jag blir kung, då ska jag...

Tog en löprunda efter jobbet idag...välbehövligt rensar hjärnan lite och man får annat att tänka på, som varför kroppen verkar rasa ihop så fort jag rör på mig, det släpper mer och mer och det känns som om jag snart kommer kunna springa hela vägen, så vad sker..jo, en sena under högerfoten som krånglar, trodde jag skulle vara tvungen att ge upp ett tag idag..men tydligen har jag lite vrånghet kvar i mig och fortsatte efter att jag satt mig ner och masserat foten...så jag sprang i 36 minuter totalt den här gången och jag kortade ner tiden jag var utanför lägenheten till 51 minuter..det går åt rätt håll, om den där senan bara kan hålla sig i schack finns det en möjlighet att det blir ett Midnattslopp..

Å andra sidan vet jag inte hur långt det är än...jag är lite rädd för att kolla det, upptäcka att wow, bra Jerker, du har nästan sprungit 3 km på 36 minuter, om du kan kapa det med 2/3 ser det riktigt bra ut..vi får se..jag tar väl mod till mig snart..

Å tredje sidan..det är en världslig sak, finns andra saker som berör mer, som betyder mer..

Jobbet har inte med det att göra, men jag tror jag börjar komma in i fasen "det är så jävla skitmycket att göra att det kvittar om jag ens försöker"...det är bra, det betyder att jag snart kommer till fasen "nu jävlar får jag ta och rensa upp, jag kommer inte längre ihåg vilken färg skrivbordet har"...
VDn kapacitetssäkrade inför årsförfrågan från storkunden idag också "När har du semester Jerker?"...
Min chef kom till undsättning..det är GKAMens sak att fixa..vi är för roliga, alla vet att jag kommer sitta där om någon vecka och jobba häcken av mig med någon tråkig excelfil, alla vet att jag lägger semestern så jag hinner med det...vi vet alla att jag kommer "gnälla" om hur mycket jag har att göra, men tystna efter att GKAM:en har köpt en kebabtallrik åt mig en sen kväll på kontoret..sen går jag på semester och kommer tillbaks lagom tills vi ska lägga in priserna i excelfilen innan vi laddar upp den till kunden..vi sätter där på fredag eftermiddag och jag får lite ströpriser, sen någon gång efter sju på kvällen börjar de komma in med allt..tiden går ut klockan tolv..skyndaskynda...vid halv elva brukar det bli dags att åka hem...sen har jag gjort mitt och förhandlingarna tar vid..

Det sköna är att det brukar vara ganska lugnt på kontoret i juli, inte så mycket spring och gör det, gör det...fast jag brukar iofs inte vara så här långt efter i mina normala uppgifter..hoppas nästan det dröjer 1,5 vecka till innan de börjar dyka upp..förfrågningarna..

Och med det lämnar jag er för den här gången..ett totalt intetsägande inlägg...det börjar bli en vana..

Välkommen ångest, var har du varit hela våren?

Jag borde sett det redan igår, men trodde det berodde på att jag var så förbannat trött, det kanske stämde, men det var min gamle vän ångesten som har kommit tillbaks, han trivs tydligen med det svenska sommarvädret också, jag som bara trodde att han frodades i februarimörkret..

Nåväl, eftersom jag är en medelmåtta i allt annat är jag även det i mina ångesttillstånd..jag kommer till jobbet, om än lite senare än vanligt..kvart över tio idag..men jag överlever...och eftersom jag vet varför den kommer..saker som att jag har jobb så det räcker tills det är dags för semester..om lite drygt 5 veckor redan nu..sånt ger mig ångest, eftersom det inte finns en snöbollschans i helvetet att jag ska klara av att göra allt..

Sättet att mota ångesten är att alltid kliva upp direkt när klockan ringer..det svåra är att komma ihåg det på morgonen, då jag redan normalt vill sova vidare...det gäller alltså imorgon att komma ihåg att anledningen till att jag vill vända på mig och dra täcket över huvudet har med ångest att göra och inte trötthet (eller ja, inte bara trötthet då), kommer jag ihåg det är jag safe..jag blir inte lyckligare, men jag tar mig upp i tid iaf..

Det är klart, ångesten kan ju också komma över att det var spelfritt igår..ingen match på tv..fatta vad jobbigt det var för mig..jag satt helt vilsen i soffan och begrep ingenting..till slut gick jag ut i köket och diskade..på en måndag??

Nåväl, nu ska jag se till att vinna sista matchen i vetligan...kul det kommer kännas..obesegrad och ändå bara sluta tvåa..

Klart han skulle jävlas en sista gång...

Idag för 99 år sedan föddes min farfar, han är som ni kanske förstår inte i livet längre (då hade jag troligen skrivit att han blir 99 år idag)..
Hans 37:e födelsedag firade han på parken där uppe i skogen, på den tiden var midsommar fortfarande alltid den 23:e, något de tagit bort, otroligt nog till gagn för arbetarna (eller, de kanske var lediga två dagar förr??)..hur lämpligt som helst, födelsedag och midsommar, klart farfar ska gå på dans..

Tyvärr (?) för honom fick han inte stanna hela kvällen, för det kom bud till honom och han fick bege sig hemåt, nu kanske jag historieförfalskar och blandar ihop det hela, men jag har för mig att han på väg hem var väldigt nära att ramla i Fuluälven, på väg över hängbron tappade han balansen och fick precis ut armarna så han inte föll i..

Hemma i huset (det hus jag och lillebror nu för tiden är stolta ägare till) hade nämligen farmor börjat få värkar, det var dags att föda, så farfar fick vackert beg sig hemåt..
När han kom hem sjasade han ut min ena farbror från kammaren och gick själv in dit..där inne låg farmor och födde fram min far, sängen hon låg i ligger precis där jag har min säng nu för tiden..

Iaf, det jag försökte skriva var att far föddes, han skulle ha fyllt 62 idag..nu förstår ni kanske att han inte heller är vid liv (smarta läsare jag har), han gick bort för 6,5 år sedan, på juldagen..som född i kräftans tecken var det givetvis cancer som tog hans liv, det började i tjocktarmen, opererades bort, men kom tillbaks, fastnade i lungorna, spred sig til hjärnan (där fick vi barn som påstod att det var tomt däruppe) och kroppen pallade inte med det till slut..

På hans sista födelsedag var han ännu inte rullstolsburen, det skulle dröja ytterligare två månader innan det hände..antagligen fick han några trisslotter..kanske en flaska sprit (men det låter väl dyrt för att komma ifrån mig)..

För 6 år sedan spred vi hans aska i Hammartjärn, det är därifrån rubriken kommer, locket på urnan ville inte lossna och jag öppnade munnen..

Nästa år firar vi 100, vi gör det genom att dricka oss berusade och titta i alla andras kort, allt för att hedra farfar..


Men ååh, skjut mig, snälla..

Vilken enormt jävla skitdag, måndag på riktigt..var "snäll" och skulle hjälpa en kollega, var bara att hämta ett brev med nånsorts tulldeklaration, jo men tjena, det började ringas om fraktsedlar och det ska fixas REK-brev och annat som jag inte fattar ett skit om..men sådär..hela dagen fram till lunch åt helvete och det dyker upp frågor om ditt och datt, andra kollegor går på semester och helt plötsligt är jag någon sorts jävla back up som ska fixa än det ena än det andra och jag vill bara spy...

Sen kommer vän av ordning antagligen att påpeka det faktum att jag trots allt kom in först kvart i elva, så "hela dagen fram till lunch" kanske inte är så länge egentligen? Visst, men jag har fortfarande inte fixat det däringa REK-brevet..och inte hunnit med något annat..

Jag är på ett rejält pissigt humör idag..det blev inte direkt bättre av lunchen..älgfilén och klyftpotatisen som var så god i fredags visade sig från sin sämsta sida efter att ha blivit blästrade av mikrovågor, får väl räkna in det som en lärdom antar jag...

Nu ska jag strula vidare i min vardag och sen komma hem till en tom lägenhet utan fotboll...livet är verkligen värt att leva..

5 spänn för en vettig rubrik..

Är alla E-tunabor lika gnälliga som Citys spelare? I så fall torde jag ha hittat mitt paradis på jorden..det var konstant gnäll från deras spelare trots att domaren gång på gång visade att han hade sina sympatier hos dem...
Talangerna kvitterade iaf till 1-1 genom Victor Rodriguez och det kändes som om de borde haft åtminstone 1 straff...Talangerna var åtminstone de som försökte vinna, city visade som sagt upp mest prov på att ligga ner och skrika..sopor..

Så har jag hittat till Årsta IP alldeles själv också..sist jag var där var några år sen nu..B-lagsmatch mot BP, Christer Mattiasson spelade hos BP då..jag och en polare var dit, så vi åkte med hans bil..nu var jag sååå duktig och gick från Gullmars dit..insåg att jag trots städningen inte fått ihop direkt många steg..eftersom domaren hade bråttom hem och nästan blåste av innan 90 minuter hade gått hade jag så gott om tid att jag gick hela vägen hem..sen blev det cheese steak till middag..

Nu fotbollen..sådär intressant..givetvis har Italien mongochans just som jag skriver det..
Imorgon, jobbångest och total förvirring på kvällen..får nästan hoppas de visar någon match i repris, annars vet jag inte vad jag ska göra...

Nu har jag den här vidriga semesterkänslan igen..

Tystnaden igår berodde inte på att jag helt plötsligt att jag skaffat mig ett liv (var det egentligen någon som saknade mig?)..nej, den berodde på att jag kom på ett inlägg jag skulle skriva, som vanligt när jag inte satt vid datorn..vad jag minns var det både tänkvärt och roligt (jo, historieförfalskning har alltid varit populärt), men jag kan vid mitt liv inte komma på vad det handlade om..

Jag tänkte jag skulle skippa att skriva om min löprunda (34 minuter, det går lättare och lättare) eller om hur jag lyckades bränna vid korv stroganoffen (ja, löken och falukorven då, men det blev klart ätbart ändå) eller om hur vi kanske ska omvärdera Sveriges insats mot ryssarna..det var en så vacker match igår...hade jag vetat när jag var ung att man fick röra sig så som vänsterback hade jag inte gnällt för tränaren när jag inte fick spela yttermittfältare...det är såna matcher som får en att inse att ett par bröst inte är lika viktigt som det är att få se ryssarna spela fotboll...när de står inne i Hollands straffområde och kör kvadraten går det nästan för mig, jag sitter i soffan och skriker att de inte får plottra så, men de är så överjävligt gudalika att de på 5 kvadratmeters yta kollrar bort en hel backlinje och kommer till avslut...

Jag skulle blivit vänsterback nu och inte för 20 år sen...

Idag vaknade jag redan halv tio..lite sur över att folk släpper ut sina barn på gården så tidigt (jo, Jerker är en grinig gubb på morgonen..då också)..men lyckades till min lycka somna om, sen drog jag mig en längre vända också..jag försökte desperat komma på något att göra, komma på vad jag ska äta ikväll, vad jag skulle äta till frukost..jag kom fram till att den första tidpunkten jag hade idag var kl.17, då jag ska bege mig över bron för att se div.2-fotboll..och att jag annars inte hade någonting att göra..jag skippade Ikea idag, hade ingen riktigt lust till det när jag inte orkade kliva upp i tid..

Fast Sverige var ändå väl bleka..

Ikea får bli senare (någon gång)..tänkte köpa lyktor till balkongen...tänkte sen, när kommer jag använda dem? behöver man inte ,typ, ha en date eller något sånt då? Nåväl, blir nog ett par så småningom ändå..

Till slut klev jag iaf upp..gick och handla frukost..kom på att jag skulle städa...sommarstäda...sommarstäda innebär att man inte bara dammsuger, man torkar golvet också..damma är överkurs, även om tvn fick sig en liten duvning...så jag gjorde det..torkade rent möblerna på balkongen också..snart kommer väl regnet...

Nu ska jag lägga tillbaks mattorna och äta den där frukosten..

Orgasm på en tallrik..

Jag vet inte vad som var mest patetiskt ikväll..att jag spenderade den helt själv eller att jag faktiskt tillagade en festmåltid för en..
Lade ner tid för att laga till älgfilé med klyftpotatis, rostad paprika, grönsaker åt mig själv, och sedan berömde mig för hur gott det var..

Iofs, det var ta mig fan orgasm på en tallrik..älgfilén var precis så blodig som jag ville ha den, paprikan perfekt, klyftpotatisen utsökt och pepparsåsen var helt okej den också, trots att det var köpe-sås...

Nåja, har just nu en sms-konversation med den blonda controllern, hon kallar mig hopplös..må så vara..jag passar nog bäst ensam ändå..slipper jag tjata hål i huvudet på någon, slipper de stå ut med mina svordomar framför datorn, eller när det är fotboll på tv..
Slipper jag deras tjat om att jag bara ser på fotboll hela tiden också..det är högst tveksamt att fotbollen är ett substitut, det är nog mitt liv...

Midsommarminne..

Under min promenad dök det upp ett midsommarminne (jag tror det var midsommar iaf)..

Jag var 12 eller 13 och att fira midsommar med föräldrarna uppe i skogen kändes väl beigt, så jag och kusinen åkte hem till byn min för att fira där..hem till mitt föräldrahem, föräldrafritt...vi fick åka om vi lovade att plocka ihop veden som låg  en hög på gården..jag är ju då uppvuxen på landet, med vedpanna (så jag har haft min beskärda del av traumatisk uppväxt)..det var plocka in ved jämt och ständigt..

Vi tog bussen hem (på den tiden gick det buss från skogen, det gör det iofs nu också..igen..efter 10-15 år)...käkade antagligen på pizzerian..och så anledningen till att det är ett minne, eller en av anledningarna...jag drack öl för första gången, Pripps Fat Export, en grön burk...det smakade vedervärdigt..så vidrigt att det är oförståeligt att jag ändå prövade igen senare i livet (andra saker som inte fått samma chans är kaffe och champinjoner)..det slutade med att jag blandade ut ölen med fanta för att få i mig den..

Jag blev ju inte direkt berusad av det, men vi gick väl till parken sen ändå..inget hångel vad jag minns...lite som nu för tiden...

Dagen efter fick vi väl vackert stapla upp veden, tonåringar som vi var sov vi lite för länge så det var stressigt att hinna med innan bussen..precis när vi var klara hörde vi 3 hårda knackningar mot veden och hälften rasade ner, vi tittade på varann och sa samtidigt "hörde du?"...en titt på klockan och vi insåg att vi inte skulle hinna stapla upp veden igen..bara att dra in i huset och hämta väskorna och sen springa till bussen..far trodde inte direkt på oss när vi berättade (om veden då, jag berättade ju fan inte att jag försökt dricka öl..)..

Nu sägs det ju att det spökat hemmavid, även om jag aldrig märkt det...


Drömtydare behövs i Skanstull..

Sova ut, check
Dra sig en timme till, check
Önska den blonda controllern trevlig midsommar och gratta på namnsdagen, check
Gå på promenad runt Söder, check
Äta sallad på ett café till lunch/frukost, nästan check..blev en kebabtallrik
Ligga på sängen och läsa samtidigt som jag lhör regnet utanför, check
Ta en eftermiddagslur, check
Drömma om 158,5cm, che..va fan..jag var ju över?

Det här tarvar en drömtolkning..
Det börjar med att det är midsommarafton (men, precis som idag, tänka sig), jag kommer på att jag ska åka hem till henne och ge henne en present..hur den idén öht dyker upp är för mig en gåta..det är dessutom någon lam bloopers-dvd (vilket är marginellt bättre än dvdn Masjävlar som jag försökte ge henne, men den hade iaf en ironisk tanke bakom..och ett julklappsrim)..iaf..ringer på och blir insläppt..hon har besök..någon äldre kvinna och gubbe..jag sätter mig ner, på tassarna på hennes katt, den skriker till lite, jag frågar om det gick bra och den svarar ja, samtidigt som den tar sig för ena "axeln"..tar av mig vinterrocken (på midsommar?) och sätter/lägger mig ner på en soffa..

In kommer två yngre killar..jag känner genast svartsjuka...de härjar lite, jag blir av med min soffplats...vi sätter på en film (kommer inte ihåg vilken) och jag sätter mig på en stol bredvid 158,5 cm..hon verkar inte sur eller besvärad, men hon ser betydligt mer sliten ut än jag minns henne..inte den gudinna jag träffade i november..tittar några minuter, sen börjar unggrabbarna tröttna och börjar flippa mellan kanalerna, jag ser framför mig hur jag skriver ett inlägg om dagens ungdom och deras korta koncentrationsförmåga..helt plötsligt är hon en gudinna igen i coola solglasögon..hon ska bege sig till några vänner och det är bara att packa ihop..vilket passar bra eftersom jag ändå ska hem och laga mat..
Jag hittar inte vinterrocken, någonstans, när jag ska gå och fråga 158,5cm om hon sett den, så ser lägenheten helt plötsligt annorlunda ut igen och den slutar i ett stort köpcentrum, sen hittar jag inte tillbaks in i lägenheten och bestämmer mig för att skita i den och börjar traska hem..158,5cm är sedan länge borta..

Det är mörkt ute, snö och isigt (en riktig midsommar mao), jag hittar inte riktigt tillbaks till t-banestationen, blir nästan överkörd av en bil, fräser lite åt föraren, tittar mig omkring och ser spåren, en bit till vänster om mig, framför mig åker tvärbanan (i Blackeberg??), helt plötsligt är det ett skarpt sken på höger sida, jag tittar dit, jag står på ett tågspår och ett tåg kommer skenande mot mig, jag hinner inte slänga mig åt sidan, så jag lägger mig raklång på spåret och hoppas på tur, tåget börjar köra över mig, det verkar som om jag ska klara mig när något verkar fastna på mig, det är en sten, jag får den åt sidan, så inte den ska haka i skrovet (så heter det inte) och jag ska åka med..tåget kör vidare och till slut har det passerat mig, jag överlevde, även om jag känner att jag blivit helt skitig i ansiktet..

Där vaknade jag och insåg att det bara var en dröm..

Nu återstår hur man ska tolka den? Att hennes katt kunde prata innebär det att 158.5cm är en riktig trollpacka? Att det var kallt ute betyder det något? Det var kallt första gången vi träffades..Ska jag tolka överkörningen av tåget som att jag faktiskt överlevde och verkligen är över Nathalie nu, men att det var på håret? Att jag åkte ut dit och det inte såg ut som i verkligheten, vad betyder det?
Att hon såg sliten ut? Var kom det ifrån? Jag träffade henne på sjukhuset, tre dagar med operation, ingen dusch eller någonting och hon var vackrare än någonsin, så jag begriper inte..eller var det så hon hade blivit om hon försökt med mig? Att hon var sådär vacker och cool när hon gick, betyder det att jag har rätt angående hennes skönhet, men att hon är vackrare utan mig?
Jag vet inte..det enda jag vet är att jag raderade hennes sms nyligen..eller de sista, de som jag tänkte att jag på något sätt skulle använda när jag någon gång blev full, indignerad och tänkte vara en gris..det kom aldrig..
En tanke jag fick under min promenad idag var att jag måste lära mig att sluta tro på kärleken, den kommer inte komma till mig...

Nu ska jag gå vidare till de nästa punkterna på det Erikssonska midsommarfirandet..putsa älgfilé, ta en dusch, klyfta potatis och laga middag, sen fotboll och antagligen lite B&J som efterrätt...

Ensamma Sussie..

Just nu känns det som om jag är den enda kontorsslaven i Sverige som fortfarande är kvar på jobbet..den enda som arbetar (ja, inte preciiis just nu då)...på kontoret är det iaf bara jag och städerskan..Olga, den jäveln, kom hit och var glad eftersom ryssarna vann igår...jag försöker påpeka för henne att hon är ifrån Ukraina..det biter inte..

Nåväl, det börjar bli dags för mig att ge mig av också...vid det här laget kan man tycka att jag borde kommit på vad jag ska äta för middag, men icke då..morgondagens vet jag (om nu inte ICA blivit länsat av alla som måste köpa allt till sin midsommarmiddag...när de ska ut till landet..hoppas det regnar på er imorgon)...det blir älgfilé imorgon..insåg att jag inte har rört den senaste jaktens än..har väntat på ett speciellt tillfälle..vad är väl mer speciellt än midsommarafton och Kroatien-Turkiet på TV..jag hoppas på en het match..

Ikväll hoppas jag tyskarna drömmer sig tillbaks till slutet av 30-talet och börjar erövra europa igen...annars får jag punga ut med en hundring om en vecka..tar hellre emot 1400...

Sofia (där skulle det varit en länk) gnällde över att det var lite kort på bloggen..här kommer ett par från sommarfesten...


Åh vem stryker sig runt den blonda controllern?


Försök till att fjäska in sig hos domaren

Årets scenpersonlighet

Ett sista försök till fjäsk

Tröstar mig med en öl

Den här gången kanske jag lyckas

Tar med mig hjälp upp på scenen

Djup koncentration

Bonuspoäng för den som vet vem jag har på t-shirten!!

Nu är jag klar för den här veckan..jobbmässigt alltså..nu är det tre dagar kvar till ångest och gråtattacker..

Hej FRA, välkomna..jag har alltid viljat leva i en kommuniststat, nu är jag på god väg..

Idag kom jag in kvart över åtta...det blev oavgjort..T var med på samma tåg..hår får jag tacka SL som ställde in tåget före så jag inte vann..tack SL...

Fast det är klart, det vet väl staten redan om..de började antagligen samla in datan redan när jag loggade in..

Det är märkligt..jag har aldrig hört ordet användas så förr...Partipiskan..trodde det var copyrightat för sossarna, nu visar det sig att de liberala überegoisterna är lika mycket en skock menlösa får som sossarna..partipiskan..näe, varför tänka själv, varför stå för sin övertygelse..visst om de är arbetare som behöver jobbet för att få mat för dagen, men nu?

Orgelpipan från Västernorrland i morgonsoffan (statsministern kunde väl inte komma, han var nog för upptagen med att kokettera om sitt fotbollsintresse i Österrike..den första matchen du såg live och vi åkte ur, förstå vad du gjort!!)...centern är känt för att värna den personliga integriteten, hur kan ni ha röstat för den här lagen?
Sen börjar hon pipa med sin outhärdliga röst..jag pallar inte, klarar inte av att memorera då hon försvarar övergreppet..

Jo, jag är grymt sen med detta, men det pågår ju ett fotbolls-EM...hur ska man kunna engagera sig i något annat då?

Nåväl, om vi nu bara kunde stopp utförsäljningarna och förstatliga allt så har vi en kommuniststat när den är som sämst igen..med staten som lägger sig i allt...jag väntar på att de ska börja värva grannar till Stasi nu, så vi kan skvallra på varann..jag ställer mig först i kön som den lydiga medborgare jag är, med mössan i hand anmäler jag mig som angivare..

Trodde inte det var det här som de menade med de "nya moderaterna"...

Förlåt, det var inte meningen, förstår inte hur jag tänkte..

Behöver ni någon att skylla på så kan ni vända er till mig...den obotlige pessimisten gick med en positiv känsla över matchen hela dagen..eller faktiskt ända sen spanien-matchen faktiskt..det brukar inte vara så, jag brukar ta ut allt negativt i förskott, men inte den här gången..se hur det gick...

Sist jag gjorde detsamma var i november ifjol...need I say more..

Jag lovar, jag ska bättra mig, i fortsättningen ska jag se allt i svart som vanligt..

Till de goda nyheterna..jag tog en löprunda idag igen..

Borde väl egentligen plottrat ner mina invändningar direkt vid matchstart, men att starta Elmander på mittfältet är så fel...han var inte bra mot Spanien heller..han är ingen yttermittfältare..

Annars måste jag säga att ryssarna imponerade grymt mycket på mig och fotbollsmässigt tror jag att lördagens kvartsfinal kan bli riktigt roligt...det kommer blåsa som fan åt alla håll..känslomässigt inte lika spännande, men som fotbollsgodis betraktat har den möjligheten att bli EMs bästa match..

För övrigt får väl hela mittfältet se till att snabbt lägga sig i ett varmt bad, dricka honungsvatten och knapra C-vitamin...de hade behövt halsdukar därute så som det blev förbiblåsta...inte kul att vara förkyld över midsommar...

Förra löprundan sprang jag i totalt 28 minuter...idag 31 minuter..det går fortfarande framåt..nästa löprunda blir under helgen...jag tänker ju vara bror duktig och inte ligga bakfull i två dagar efter midsommar...så här nu innan ångrar jag mig nästan, men det finns inte tid att bege sig någonstans redan på torsdag, det finns inte pengar att bege sig någonstans eller köpa alkohol och kvartsfinalerna börjar...

Matchanalys via sms..

Kuken i kvadrat

Inte den här månaden heller..

Hade precis månadsmöte..fick inte månadens omnämnande den här månaden heller..det är 2-3 år sedan jag fick det..undrar om det beror på att jag är slö och sopig eller på att vi har en massa överpresterare på jobbet?

Tror på det senare..

Snarthelgsnarthelgsnarthelg...

Mantrat just nu...och eftersom jag saknar vänner och kontanta medel får jag även en lugn helg, inga bekymmer med var jag ska "fira" midsommar eller något sånt..jag kan bara koppla av..titta på fotboll på kvällen, sova på dagen, läsa lite kanske..gå ut på promenad..

Kommer bli skönt, kommer bli väldigt skönt..all hysteri om hur mycket man måste göra på midsommar, det måste ätas sill (uäck, fisk..), det måste snapsas, det måste dansas runt någon jävla stång, det måste grillas, det måste supas, det måste vänstras med grannen i ett buskage, det måste sovas i dike, det måste nattbadas, det måste helt enkelt..jag klarar mig ifrån det....

Å andra sidan så hade det antagligen varit behövligt med en riktig huvudrensare i form av två liter smuggelsprit också, jag får spara det till hösten..nu när jag blir nykter igen kan jag alltid ge mig ut och springa...

Just det, jag kom in på kontoret halv nio imorse..före chefen och före T..i tävlingen med T står det denna vecka 1-1-1..det blir spännande imorgon..vem ska vinna?

Office lesson #1

Gå aldrig på ett möte där det står "Någon bör...".
Det är alltid dig det handlar om, denne någon är aldrig din chef, som håller i mötet..eller team leadern som också är där..det kommer alltid vara dig det handlar om..

Jag kan den här regeln, jag vet om den, det var det första jag lärde mig, ändå gick jag på det där mötet före lunch..

Så om någon undrar vad jag kommer syssla med nästa vecka kan jag meddela att jag kommer sitta på kontoret och förbanna Bill Gates, windows och framför allt excel i 5 dagar..och sen måste det vara klart..samtidigt ska jag sköta mitt normala jobb (ja, det funkar ju bra redan idag..)...PMS-Jerker kommer verkligen vara på hugget nästa vecka, jag kommer vara grinig,stressad och allmänt otrevlig (skillnaden är??)

Lyckligtvis kommer ju årsförfrågan från storkunden först veckan efter (om jag har tur), så jag får två veckor "slit ihjäl dig eller dö" på jobbet...när ni andra taktar ner inför semestern pumpar jag mig full med formel 1-bränsle och varvar upp till rött..i två veckor..minst..säkert tre..när resten av världen tömmer ytterligare en semester-baginbox gråter jag på natten när jag vaknar upp ur hemska drömmar om excel..

Och ja, hela det här inlägget grundar sig i självömkan..sexigt va?

Sexigare än Leksands lagkapten och en vit dildo iaf..jag kommer aldrig förlåta mig för att jag är så förbannat nyfiken att jag var tvungen att leta reda på filmerna..

Är du helt dum i huvudet eller?

Så börjar jag gärna en konversation halv nio på morgonen samtidigt som jag slår in koden till jobbet..
Det är så mycket fel att ringa på min mobil vid den tiden..det är en brist på människokännedom, är det någonting mina kollegor bör veta vid det här laget så är det att jag blir sur en hel dag om jag inte får komma in i lugn och ro, äta frukostmackan, dricka min varma Oboy och slå igång datorn utan en massa stress och jäkt...

Sen att han ringer på min privata mobil är ännu mer fel..jag har fått ta emot samtal på den när jag stått i tax free shopen på Gardemoen, när jag slaktat älg eller bara när jag varit ledig..vill de att jag ska vara tillgänglig på min fritid får de ge mig en mobiltelefon..så jag också kan ringa och sms:a gratis..tills dess ge fan i den...speciellt så tidigt på morgonen då ska du definitivt vara en vacker tjej som bjuder in till en orgie för att komma undan min surhet..eller ja..orgie och orgie, locka med en platta öl så är det också okej...

Igår när jag satt mig tillrätta i soffan med datorn i knät och njöt (?) av tillvaron drog sig den ena vadmuskeln ihop sig rejält..den krånglade lite redan när jag sprang..seriöst, jag hann springa i 1,5 minut innan den drog ihop sig..typ kramp..skönt när det händer då du har datorn i knät..då gäller det att visa att man är äldre än 4 år och inte bara slänger datorn åt sidan för att kunna sträcka ut vadmuskeln..jag var visst äldre..

Idag vilar vi från löpningen, höfterna känns som om jag vore 55 och stod i kö för en höftledsoperation..och så har jag tvättid ikväll..nya tag imorgon..

Jag tycker inte om det här nya verktyget..

..uppenbarligen har de fixat till statistiken..jag har tappat över halva min läsekrets nu när siffrorna stämmer bättre..det var roligare förr..det känns iaf ärligt nu att påstå att jag bara har två läsare..

Äntligen, tysk seger..

Jag sprang totalt 28 minuter av rundan idag...en förbättring med 7 minuter jämfört med igår..de sista minutrarna hade jag visserligen draghjälp..nån blondin som jag sprang förbi i början av rundan, men som sen gick ifrån mig när jag gick (jag går inte särskilt snabbt uppenbarligen), sen sprang jag nästan ikapp henne, men inte riktigt..våra vägar skiljde sig åt en vända, när jag sen kom upp på Skanstullsbron såg jag henne 50 meter framför mig och då var jag ju tvungen att springa förbi henne igen..

Imorgon är det vilodag...eller rättare sagt, tvätt- och strykdag...för en gångs skull inte mitt i natten, har tvättid redan kl.18...tänkte till och insåg att jag inte ville missa en minut av matcherna, då fick det bli så..hur jag ska få ihop full dag på jobbet är däremot ett mysterium..

Förresten, det har varit en strykande åtgång och nu är den schweiziska chokladen slut..inte tack till några feminina varelser dock..tydligen ingen som var lockad av lite (nästan) gratis choklad...istället har jag själv svullat i mig skiten..det är inte direkt någon slump att jag varit ute och sprungit två dagar på raken..kan jag fortsätta i den takten i tre år till kanske jag kan kalla mig lätt överviktig igen...

Om inte annat finns det hopp om ett Midnattslopp nu..väntar på att Åsa ska slå vad med mig bara...det är två månader kvar idag..jag borde kunna fixa det, jag har iaf skött mina förberedelser väl jag har aktivt sett till att vara pank hela sommaren så jag inte ska lockas till några extravaganta krogrundor eller utemiddagar..

Och med det avslutade jag gårdagen med att beställa hem skivor, mycket är jag, men smart verkar inte vara en av mina mest utmärkande egenskaper..

Nedräkning..

Jag jobbar visserligen..har precis skickat iväg en offert på 180 Euro (woho, här ser du en som gör stora pengar)..men det är ganska mycket måndag (kanske märks av floden med inlägg)...

Har precis skickat ut en efterlysning på min försvunna matlåda..har föga hopp om att matlådetjuven ska ge sig till känna..att behovet är stort för övervakningskameror i köket visas bara av detta..jag har en längre tid förespråkat det för att få fast de som alltid vägrar att ställa sina äckliga kaffekoppar i diskmaskinen..slappa jävla säljare...vår polack (alla måste ha en sån) på innesälj skrämde jag upp så mycket att han alltid talra om när han ställer in koppen i diskmaskinen..

Håller även på och mail-chattar med den blonda controllern om helgen som var och helgen som kommer..blir grymt uppläxad över att jag bara ska slappa i soffan på midsommar...det är väl ändå inte mitt fel att min ekonomi suger (ööh joo..) eller att ingen tycker om mig och bjuder mig på fest (buhu, du får ändå inga martyrpoäng idag)

Kanske dags att fixa två offerter till..

Men tack då gud..

Just när man gnäller som bäst och det verkligen känns som att man ska kunna hosta in något martyrpoäng iaf så får man ett samtal angående en gruppintervju och vips har man fått den uppringande att skratta när man förklarar att en penna kan man använda till att göra hål i strupen med så folk kan andas och en tid om en vecka för en gruppdiskussion om kött (näe, inte lammkött) och 400 pix rakt ner i fickan..

Aldrig, aldrig får man vara riktigt sur..när jag kommer hem visar det sig säkert att trisslotterna jag ännu inte skrapat efter en vecka visar tre klöver och det dröjer minst tio år innan jag får gnälla igen..

Blir det lite mer måndag lägger jag mig och sover i ett konferensrum..

Åh fyra timmars sömn, jag fixar det galant..inga problem jag har kommit till jobbet utan att sova alls ibland..
Det var iofs inte sommar då, jag hade inte ont i höfterna efter att ha "sprungit" i 20 minuter...just nu har jag så mycket måndag att jag helst skulle hoppa framför ett tunnelbanetåg, men med tanke på SL:s punktlighet skulle jag väl få ligga där till på tisdag och när jag sen väl insett att jag ändå vill leva skulle tågfan komma..

Mailen är iaf nästan nere i 100st nu..några av dem var rent utav glädjebrev..typ "Offert xxx har nu omvandlats till en order" när jag kollar vårt säljverktyg ser jag att juni redan är den nästbästa månaden någonsin för mig..borde jag då inte kunna koppla av och skita i resten av offerterna den här månaden??

Antagligen inte..jag är trots allt RFQ-guru på företaget (verkar det som iaf)...det ska läggas upp, det ska räknas på och det ska donas och fixas...alla mina tankar om utveckling och hur jag faktiskt ser mig göra det på företaget (jag vet, skrämmande tankar, nästan som om Jerker tänker på en karriär..) sugs ur mig så fort jag sätter mig vid datorn, all potential som jag har inom mig (återkommande från kvartssamtal när jag var nio år till utvecklingssamtal och fyllesamtal med VDn när jag är 33) stannar där väl ombäddad av fett från alltför många pizzor och kebabtallrikar..

Dessutom har någon jävel snott min matlåda igen..det är tredje gången nu..andra gången var det ett misstag, men första och tredje? Jag får snart begära höjd lön eftersom jag måste köpa nya hela tiden..

Ja, alltså den var tom..jag slänger alltid in dem i diskmaskinen på jobbet så jag slipper handdiska hemma..som kitchen-bitch kan jag ta mig den friheten...

Bara drygt 6 timmar kvar nu iaf..med lunch ännu kortare..jag ska under 100 mail i inboxen..

Måndagar är djävulens påfund..

Kvart över nio idag..före chefen iaf...

Det är riktigt bra...typ..måndag och 4 timmars sömn...när jag var på väg att lägga mig upptäckte jag att Schweiz-Portugal repriserades på fyran..måste se..sen var det lögn att somna, jag lärde mig iaf att på måndagar drar fågelsången igång först efter kl.3...någon gång efter halv fyra lyckades jag somna iaf..

Nu sitter jag här, runt 120 mail i inboxen..alldeles för många av dem är jobb som behöver göras..

Ytterligare en anledning till att jag hade en skön känsla i helgen var att jag hade semester i sinnet..det kändes verkligen som om jag hade semester, ingenting var viktigt, inga tider att passa..bara slacka runt...det passar mig att ha semester, jag tycker inte om att slava mig upp på morgonen, jag tycker om att vakna av mig själv..somna om och kliva upp senare och bara fånga dagen (oftast betyder det ligga i soffan och titta på dålig dag-tv)...

Vilken jävla tid det tog..

..eller det var väl ett litet tag sen nu..men det är över och som en sista del i reningsprocessen ska det rensas i mobilen..

"Vet du Jerker, för att vara en bitter sur ungkarl på söder, så är du så underbar i hur du uttrycker dina känslor.
Tänker på mail och blogg.
Du är i ditt hjärta en sann romantiker, smälter mig som smör. Kärleksfulla kyssar"

17 nov 2007

Konstigt att man faller? Och börjar tro på något stort?
Tyvärr tar då den delen av hjärnan över som aldrig borde få användas, den som ingen tror att de har...ja, ni kärleksfulla tokar där ute vet precis vilken del jag menar...den delen av hjärnan som i kärleksyra börjar skriva limerickar..
Jag ska inte bara hänga ut henne här, det här är som sagt sista delen i reningsprocessen, även jag och mina brister ska hängas ut (och som ni ser nedan mina bröder också tydligen..)

"En stackars Jerker från Söder
Delade ett öde med sina bröder
Ingen av dem kunde få en tjej
Förrän 158,5 cm sa hej
Nu Jerkers hjärta för henne glöder"

22 nov 2007

Är det underligt att det gick åt helvete när jag skickar sådana sms? Lämpligt nog fick hon en depression att skylla på..tror det var limericken som utlöste den..är inte helt säker..hon kanske begrep att det fnulades på patetiska kärleksdikter på kammaren här i Skanstull också...

Nåväl, tack vare fotbolls-EM är jag nu helt ren ifrån henne, det här var det sista..den bitterhet som jag numer andas har längre inget med henne att göra, jag måste helt enkelt hitta något nytt att förbittra mig över (en titt i spegeln kanske?)..det lär bli lätt, förutom melankoli är bitterhet en känsla jag känner mig nära besläktad med..och det är bara 3 veckor kvar tills Bajen spelar hemma igen..då om någon gång lär jag få känna på det igen..Martin dömer säkert..

Solen skiner över Söder..som vanligt..

En grej som jag tycker är riktigt häftig är när man får se bloggare live...man får se att de verkligen lever och andas som vanligt folk och inte bara finns i burken..oftast kan det vara nån sorts bloggträff, det kan var en inflyttningsfest man blir inbjuden till eller så kan man bli antastad från en vädringsbalkong, hur som helst så är det skoj..roligast är ändå när man bara iakttar dem utan att säga något till dem..

Idag skedde det på Söderstadion..
Annika var också där och kollade när Talangföreningen gjorde processen kort med Karlskoga...det var inte så svårt att känna igen henne..hennes väska avslöjade henne snabbt..

Matchen slutade 3-0..jag var givetvis sen eftersom jag den här gången vägrade äta på Donken (jag har redan varit dit 3 gånger den här veckan), istället blev det en slabbig kebabtallrik på Läckergrillen..

Nu ska jag fixa till matdosorna till veckan..kommer nog belöna mig på torsdagen med att äta ute (vet inte riktigt varför jag ska bli belönad, men tycker det känns bra..)...

Kanske ska belöna mig för att jag för sjätte månaden i rad inte får ekonomin att gå ihop?
Eller va fan..jag har tänkt positiva tankar i ett halvt dygn...det måste belönas...jag menar vid niotiden imorgon bitti lär de vara försvunna när jag loggar in och ser att jag har 130 mail i inboxen...då är jag nog tillbaks till tankarna om att hoppa i kanalen..så får det vara på torsdag belönar jag mig själv för att jag tänkte positivt mellan 15:00-15:15 på söndag eftermiddag..


Jätteduktig Jerker..

Förra gången jag försökte springa kom jag tre minuter innan fötterna och vaderna sa ifrån och jag gick resten av rundan samtidigt som jag på allvar funderade på att dränka mig i kanalen..

Idag tog det 6 minuter innan fötterna sa ifrån...sen gick jag en stund..sprang (om det nu kan kallas det) en stund, gick en vända, sprang igen..så höll jag på...jag kom upp i 21 minuters löptid..rundan som tar ganska precis 1 timme och en kvart att gå tog idag 1 timme...självkänslan går mot nya höjder..det var till och med så att magen (de små små muskler som finns där) började protestera över att jag sprungit för länge..alltså, bär man på ett ton magfett blir det jobbigt för musklerna till slut..

Kontentan är iaf att jag var nykter igår och ute och sprang idag..jag mår skitbra just nu..bättre än på väldigt länge..kanskekanske blir det ett Midnattslopp trots allt..

Och ja, jag älskar att ta ut allt i förskott var det sig gäller glädje eller sorg...nu måste jag hålla i det här..fortsätta ge mig ut och springa..redan imorgon efter jobbet hade jag tänkt..

Nu ska jag gå och äta något flottigt till frukost..jag är värd det, sen ska jag traska över bron (eller det blir nog tuben ser jag på klockan) eftersom jag är en riktig supporter..jag ska se HTFF....

Det här inlägget andas så mycket optimism att jag blir rädd för mig själv..då ska ni veta att det är ännu värre..igår efter matchen satt jag och kände att det ordnar sig, Sverige kommer att gå till kvarten, vi klarar ryssarna...?????? Va? Jerker? En positiv tanke?

Yup, jag är färdig för Karsudden

Forza Bajen siempre!!!

Duktig Jerker..

Jag gick upp mer än en timme tidigare idag jämfört med igår..ja, jag är nyss uppstigen..ja, jag försöker desperat vara tonåring...ja, det är patetiskt...ja, jag vet...ingen frukost har jag hemma heller (buhu, vad det är synd om Jerker idag då.)

Dessutom hade jag hoppats på dåligt väder idag..igår bestämde jag mig för att det var dags för en löprunda idag (ni vet springa 3 minuter och gå i en timme..) om det inte var dåligt väder, för då skulle jag gå till gymmet istället..det är dags för mig att shapa upp träningen igen..det får inte bli som ifjol, och året innan det och året innan det..jag går ner ett par kilo, tränar på bra till maj och sen helt lägger ner förutom ett par ströpass i november och så kör jag igång i januari igen med målet att den här gången ska det bli helt annorlunda..

Jag ska ju springa det förbannade Midnattsloppet också...om det nu blir av, som det känns nu kommer jag inte att springa det..

Nåväl, dags att ge sig av (börja regna, börja regna) för lite självkänsle-knäckande löpning och sen frukost...sen är det Söderstadion och HTFF, idag ska jag fan dit..pinsamt att jag inte var där förra söndagen!

Hoppas att alla mår bra idag och inte har sällskap av Kopparslagaren, eller fått besök av Dieselmannen inatt..

Matchsammanfattning

Kuken

Fettot behövde flott..

Jag skrev tre genomdeprimerande inlägg i mitt huvud under min promenad idag, sen vände det och när jag var på den södra sidan kom solen fram och även så mitt goda humör..såg nästan ut som om jag log en vända (om någon såg det så förnekar jag givetvis det)..iaf...det kändes lite lättare, lite bättre humör..känns bra..kändes så bra att jag var tvungen att köpa en megapåse chips när jag handlade kvällsmat (räknas egentligen korv med bröd som kvällsmat?)..

Nu hoppas vi att det är jag som har fel och inte Lagerbäck...jag tror dock att vi ikväll kommer få se att Sidleds-Danne inte håller mot bra motstånd...jag har iofs haft fel förr (en gång, tror det var på lågstadiet..) så det kan lösa sig..

Tror också att Elmander kommer spela ur Stoor ur landslaget..han har spelat bort Bajare därifrån förut...

Nu är det match, eventuella svordomar som hörs från en skrubb i Skanstull är inte riktade mot er, de är troligen riktade mot domaren..

Och du var hur gammal sa du?

Lyckades övertala mig att inte träna idag..var inte så svårt, såg ganska mörkt ut ute..så mycket man nu kan se när man ligger till sängs...övertalade mig till att inte gå och kolla på när Bajens damer spöade Göteborg också..

Sen klev jag upp till slut vid 14-tiden...då såg jag hur rätt jag hade gjort eftersom det regnade ute..Kanalplan när det regnar är lagom roligt...

Nu funderar jag på om jag inte ska skippa både frukost och lunch idag...och vad det ska bli till middag egentligen?
Det är inte så att det egentligen finns någon tid till matlagning, men att plocka hem någon skräpmat är inte heller någon givande lösning, varken för magen eller plånboken..

Tar nog en promenad runt kanalen och handlar sen..får vi se vad det blev..imorgon ska jag träna och gå på Söderstadion och laga mat så jag har lunchlådor till veckan och gnälla över hur trist mitt liv är..imorgon blir en bra dag....

Idag har varit bra, sen förstörde jag dagen med att kliva upp..nu ska vi se om jag inte kan vända det med något flottigt..sen Spanien, bli nedstämd..se Grekland-Ryssland och somna av tristess..

Back in the city..

Tillbaks till en stad där kollektivtrafiken går under jord, så man slipper se solen..tillbaks till ensamheten som mestadels är självvald (sist jag kollade så går det faktiskt att lyfta telefonen och ringa själv)...jag tänker ändå inte missa att ta chansen att martyra lite eftersom ingen hört av sig och vill se Spanien-matchen med mig..

Boho..stackars stackars Jerk som inte har några vänner..

Fick ett varmt välkomnande när jag dök upp i den lilla staden igår..Näe, inte av min dotter, hon hälsade mig med ett avmätt "Hej pappa" när jag klev innanför lägenheten..men hennes mors väninnor och den enas två döttrar var mer entusiastiska...tills vi knökade in oss i bilen och det blev trångt..då var allt mitt fel..ja, se kvinnor..

Skolavslutningen var helt okej, jag tog en uppsjö av bilder..de flesta antagligen med ett mikrofonstativ skärandes genom dotras kropp...vem sa att jag inte kan fotografera??

Fick en lektion i Facebook av den barnlösa väninnan också..nej, jag har fortfarande inte gått med, eller tänkt gå med..

När jag gick ville den yngre av döttrarna ha en kram också..jag måste vara en underbar mansfigur...kan jag nu bara någon gång framkalla samma entusiasm ögre upp åldrarna så..(Beerbelly verkar ha samma problem om än från den andra delen av åldersstegen)...

Under hela tåget satt det en liten barnfamilj i sätet framför mig..en treårig unge som inte var tyst en sekund..tror att han på slutet försökte konversera med mig också..men då var vi så nära stockholm att jag agerade 08-coolt och bara ignorerade honom..jag var ganska trött på honom vid det laget...det är sött i en kvart med barn som pratar...sen överlever de bara om de har blodsband med mig..typ...om jag inte varit en sån mes..

Tågresan gjorde att jag missade första matchen ikväll..ser reprisen just nu så det ordnade sig...vet inte vad jag ska säga om Holland..de imponerar...jävlar vad de imponerar..de åker nog ut i kvarten..

Det är nog ändå bättre att sitta och se matchen i ensamhet..jag har som vanligt noll tro på Sverige och vid öldrickning försvinner allt fokus på matchen..den koncentreras istället på alkoholen..eeh, det vore iofs kanske bra imorgon...skitsamma..dricker jag öl och har roligt på Spanien-matchen kommer jag ju missa den sena matchen..så kan vi inte ha det..

Nu ska jag avsluta en MSN-konversation med några snälla ord, så mottagaren hatar mig ännu mer..

Taskiga tänder, spetsiga skor..

Ett nyhetsbrev senare är dagen helt plötsligt glimrande..det är som om all världens kvinnor springer nakna runt mig och det är bara att ta för sig...som om det vore fem minuter efter en match på Söderstadion där Bajen spelat ut gnaget och vunnit med 10-0..

I höst kommer den..jag vet vad jag ska lägga alla mina pengar på då...Perssons Pack släpper en ny skiva...

Ja, mina pengar räcker inte längre än en skiva med Packet..

"Det var fredagkväll igen
och dans i skymningen
Och Hanna gick väl dit för att få följa med nån hem
Å som vanligt gick jag där och höll mig för mig själv.."

"Där mötte jag en flicka som var av den sort
att man bor hos en vecka och sen glömmer bort
Var hon kort ?var hon lång?
Var hon mörk? var hon blond?
Allt jag minns det är hennes trappupgång"

7 timmar till helg..

Klockan blev nio innan jag dök upp idag..den förbannade tunnelbanan visade sig från sin bästa sida..slet som ett djur för att vara i hygglig tid, när jag kommer till T-centralen nås jag av "tåget inställt"..
Tar tuben till Kungsan..en fd kollega lärde mig det..då slipper jag stå på perrongen som ett fån i 10 minuter och vänta, istället kan jag vara säker på sittplats (så kan de gamla och gravida stå upp)..gjorde så nu också..var inte riktigt nog alert ändå..i fyrkanten bredvid mig sätter sig en en djurgårdare, med skränigt följe..suck..

På väg till förorten bromsar fanskapet till tåg in kraftigt flera gånger..ljudliga suckar..går in på Konsum för att köpa frukost (blev varma mackor igår, så det fanns ingen frukost hemma)..suck igen..en före i kön och ändå tar det tid..

Men nu är jag här..här ska slitas, här ska offereras..här ska..äh, något ska väl göras, men det dök upp en order värd 230 000 precis..som jag offererat..tycker det kan räcka för den här veckan egentligen...


Vad fan gör Martin Hansson i Schweiz??

Innan kvällens match hade jag en teori om att turkarna aldrig får domarna med sig..antagligen pga deras sätt att spela fotboll..filma och fult...i första matchen tyckte jag det var så..ikväll har jag ändrat mig..pissdomaren svalde allt som turkarna filmade till sig idag..sopdomarejävel...

Första halvlek var å andra sidan parodi på fotboll..det blev nästan roligt att se på..men nu är jag sur..givetvis höll jag på Schweiz..givetvis tappar de allt och släpper in två skitmål..skit för att det var skit att släppa in dem..skit för att första ska målisen ta..skit för att de andra tar på en försvarare..

Och skit för att de förlorade..det ska fan till att hålla på ett värdland när de uppenbarligen inte är värda att få spela..

Kuriosa: Schweizaren jag såg på matchen med igår hade en ganska lång utläggning om hur korkad Hakan Yakin är..han kan fan inte ett skit förutom att spela fotboll..hade han varit riktigt bra på fotboll hade han gjort minst två mål ikväll...

Sideways-Daniel, still don't like him..

Sen idag..halv elva..var för trött imorse..som bonus fick jag iaf se en snutt av "Hej hej sommar" innan jag gav mig av mot jobbet..

Somnade på soffan igår..när jag kom hem var jag för mycket uppe i varv för att kunna sova direkt så jag började se på reprisen av Sverige-matchen...somnade någon gång i andra halvlek...visst Sidleds-Danne spelade väl på toppen av sin förmåga, men mot ett lag som vill göra mål kommer inte det att räcka..däremot så är jag full av kärlek till Zlatan, jag hoppas att Henke blir det ego han en gång var och börjar skjuta själv i fortsättningen och jag är överlycklig över Ryssarnas mål mot Spanien..min chef tappade över 40 poäng i Drömelvan på det...

Inte blev det någe Skeppsbron heller..superfan som jag är tyckte jag det blåste för mycket..istället drog jag igång tvn på jobbet till första matchen..snodde en öl från kylen och njöt..Till andra halvlek förflyttade vi oss till företagets lägenhet..jag, Erik Norrlänning och en Schweizare som var här på besök...snodde med oss resten av ölen i kylen och jag hittade även lite öl i förrådet..vi kan ju inte sitta nakna framför tvn...

En bit in i Sverige-matchen kom Tyskan hem också..sen var det ett evigt tjatter mellan henne och Schweizaren, samtidigt som jag och Erik då och då utstötte några gutturala läten om matchen...

Idag har jag hunnit fått skäll för att jag inte har någon Sverige-tröja på mig och suttit mittemot en såpa-kändis på tuben till jobbet..

Ikväll kanske jag ska spela fotboll..det verkar bli inställt..

Just ja..jag försökte förklara hur mycket jag hatar sidleds-Daniel för Schweizaren.."you know, Sideways-Daniel, I don't like him he never passes the ball (insert armviftande och pekande) just to the sida or back"

En sak till..

..i våras på väg hem från en förlustmatch i Korpen satt Kenny i baksätet och filosoferade..ämnet för kvällen var hur många fotbollsspelare som låg emellan honom och en plats i EM-truppen..just nu när jag tittar på kvalitet och sånt..känner jag..om det än inte är riktigt rättvisande, jag har bara sett Kenny på grusplan, men iaf..jag tror jag hade tagit ut Kenny innan Sidleds-Daniel i truppen...jag hade fan tagit ut en skadad Andreas Bild före Sidleds...

Jag undrar hur Kim tänker nu?
Få se, Linderoth skadad, jag och Taco har spelat ihop några matcher på innermitt i vår och det har om inte bra gått iaf hyggligt, idag är min dag, idag är dagen jag på allvar tar en plats i det svenska landslaget, synd att det är Linderoths skada som gör det, men nu tänker jag visa världen vad redan Lyon vet...

..nähä, åh fan Sidleds-Danne ska spela..jag trodde han var en sån här som skulle plocka ihop västarna efter träningarna, trodde han var med för att någon ska förstå vad Roland Andersson säger..undrar om jag också kan spela för Syrien??

Nu kan vi väl lika gärna skita i det här..

Det är fan sanslöst!!!

Sveriges genom tiderna sämsta landslagsspelare startar..satan i gatan vad less jag blev..det blir att föra över ännu mer av pengar jag inte har för ikväll vill jag inte komma ihåg något...mongo-kim är ju fan bättre..och vad är det egentligen för fel med att ha Rosenberg som defensiv mitt? Kan inte se han göra ett sämre jobb än den där förbannadeskåningensomlevtpåstorebrorsnamndesenaste8åren..

Nåja, bolaget jublar väl..krävs enorma mängder alkohol ikväll..em är redan över...för svensk del, nu blir det till att hoppas på att tyskarna drömmer sig tillbaks till 40-talet och slaktar övriga nationer så jag kan kamma hem lite pengar i drömelvan...

För övrigt hoppas jag att min fadäs i Vetligan inte straffar mig nu..jag har lidit nog för en dag..

Snart helg..

Halv tio idag...
Det får jag vara nöjd med...med tanke på att det blev alldeles försent igår för mig (för att jag ska komma upp i tid måste jag gå och lägga mig kl.18)..med tanke på att det var betydligt intressantare att ligga på soffan och kolla vädret 4 ggr än det var att kliva upp och ta en välbehövlig dusch..i slutändan fick jag stressa lite (som vanligt)...

ikväll smäller det...det är inte direkt Skeppsbron-väder just nu...får se vart matchen ska lidas igenom någonstans..spelar sidleds-Danne får vi stryk med 4-0..

Jag ska ta mig ett glas vatten till innan jag tar tag i förfrågningshögen..

Till och med...

..innan jag gått och lagt mig inser jag att jag gjort en felbedömning..

Jag kom hem, tyckte det var en bra idé att sätta mig lite vid datorn, blogga. läsa bloggar, dricka en halvliter vatten, äta choklad och snusa tills jag varvat ner och sen gå och lägga mig...

Rätt hade varit, komma hem snubbla av mig kläderna och somnat med raklång över sängen med hälften av dem på mig..då hade jag varit piggare imorgon..

Mändag kväll..mindre än två månader till semester..

Jaha...5 pitchers senare undrar jag om jag ändå inte hade helt rätt..när Cannavaro blev skadad bytte jag ut alla italienare..å andra sidan fick jag kvar en fransk bänknötare som uppenbarligen är lika nära spel som Åsa är att se Skövde en hemmamatch...eller Glimra är att börja dregla över min kropp istället för min mat...

För övrigt tror jag att Frankrike vinner gruppen nu..det känns så..Holland haltar sig till slut vidare efter en pinsam 1-1 match mot Rumänien...

Jo, det första stycket gäller drömelvan..och vi får inte göra några byten..jag har 8 tyskar i mitt lag..så jag hoppas på Deutschland über alles i detta EM..även om tyskan på jobbet bestämt sig för att hålla på Grekland imorgon..mitt mail om att hon skulle serva oss vid dåligt väder fick henne att kalla Erik för "den jäveln"..vi har lärt henne alla fina ord..kvar är väl bara "Håll käft och knulla mig nu"...

Ok, det sista kanske var väl internt (hos mig)...Patsy, den unga amerikanskan jag träffade på nätet för 14 år sedan..hon lärde sig fem ord på svenska..det var just de orden ovan..

Skyll inte på mig..hon frågade..

Nu drömmer jag om att en ny tjej ska använda de orden en enda gång..

Måndag eftermiddag..

..det börjar alltmer närma sig sportbaren och jag börjar alltmer vackla från mitt tidigare stensäkra "Jag dricker bara cola ikväll"...just nu är det mer "hmm, undrar om jag inte har råd med någon öl iaf" och sedan räknar jag pengarna jag har på mig...

Det slutar antagligen i en rännsten på Götgatan...och på något mystiskt sätt har jag lyckats hitta en lånehaj och lånat en massa pengar av honom, så imorgon när jag vaknar upp blir jag tvungen att snabbsälja lägenheten för en spottstyver..istället för det dubbla priset som jag borde få ut blir det så att det precis täcker det mäklaren ska ha och lånehajens anspråk, så i fortsättningen får jag sälja min kropp för att få logi för natten..

Eller så går jag hem med två öl i mig efter den första matchen och somnar under andra halvlek av Holland-Italien..ingenting är omöjligt..

Äntligen måndag..

halv nio idag..

Snart hemgång..ikväll blir det sportbar..den första matchen iaf..eftersom jag är helt pank tänker jag beställa det dyraste på menyn..bara för att..

Fråga?

Hej webblogg-horor,

Var det inte meningen att den nya plattformen skulle vara säkrare och bättre?
Varför suger den då hästballe?

Vore jag inte fullt så slö skulle jag flytta mig härifrån ögonaböj..sög ni lite mindre skulle jag anlita er till att städa upp min lägenhet, nu är jag rädd för att ni får med hela stadsdelen...

Jag är inte i fas med min kropp..

Det blir alltmer tydligt..min kropp och mitt undermedvetna förstår min faktiska ålder..jag är inte i närheten av det..jag tror fortfarande jag är en obstinat tonåring när jag ligger och drar mig fast dotra vill ha frukost..imorse när jag tittade upp från sängen sa hon "Idag väckte jag dig inte iaf"..hon är söt dotra..
Jag försöker åtminstone hänga med musikmässigt..min klädsel tyder på fattig tonåring..jag dricker mjölk till maten..vägra klippa mig i en vuxen frisyr...låter skägget växa, som för att bevisa att jag har skäggväxt, trots att det blir gråare och gråare..

Men i övrigt..jag lever fan som om jag vore en tvåbarnsfarsa i förorten..sitter hemma och tittar på tv varje kväll, ser fram emot helgen när det blir dags att äta lite finare (älgbiff då)..när det blir firmafest släpper jag alla hämningar och uppför mig som en tonåring som hittat nyckeln till fars spritskåp...även kroppen har antagit formen av en tvåbarnsfar...det ser för jävligt ut med ölmagen, som inte är någon ölmage eftersom jag aldrig dricker..

Vad är det frågan om? Jag verkar helt hoppat över den där åldern när man är halvvuxen...antingen är jag i yngre tonåren eller så är jag fyrtio..sjukt är det..riktigt sjukt...

Min förhoppning om 2009 (ja, 2008 är över, jag är fet som ett svin och fattig som en kyrkråtta) är att jag ska lägga mig runt 20-årsåldern..med andra ord..har börjat få lite pengar och sen en kropp som man törs visa upp på andra ställen än familjestranden..det är målet och bara nästkommande vecka och chokladen är slut ska jag börja jobba på det...då är det tillbaks till träningen och säga nej till allt möjligt som kan verka roligt (allt roligt innefattar alkohol och alkohol kostar)..

Varför jag inte börjar den här veckan? Fotbolls-EM, två matcher varje dag (och olika tider..det finns absolut ingen tid över för träning) och så har jag lovat bort mig till O'learys imorgon redan..och det kan bli någon öl på tisdag..så vi börjar när nästa vecka är över..

Jag ska stryka ikväll..jag lovar..

Jag känner mig nästan som en lika dålig supporter som Åsa just nu...HTFF spelar på Söderstadion nu och jag är inte där..

Och jag som bara skulle...

Ja, alltså efter tvätten..insåg att jag inte skulle hinna stryka innan HTFFs match började, så jag skippade det och skulle bara lägga mig på soffan och vila ett par minuter innan jag hoppade in i duschen (javisst, hoppade..det är det nya svart på Söder)...nu har de spelat nästan hela första halvlek..jag har vaknat iaf..

Nåja, det hade blivit svårt att hinna hem i tid till Österrike-Kroatien, så det kanske är lika bra..

Nu lägger jag mig igen och läser lite..Solen kan vänta till helgen..

Värmen? Blodsockerfall eller bara Windows?

Nej, inget bad idag...det svider som satan fortfarande...och så fick jag snilleblixten att få klart datorerna idag och sen om vi hann skulle vi gå och bada...vi hann inte och det var nära att de förbannade jävla skitdatorerna åkte ut genom fönstret...dotra har nog lärt sig några nya svordomar idag..

Gav upp och gick och handlade till slut..

Sen ta det lugnt en liten vända, förklara för dotra att det inte blir något Bolibompa för henne och även att vi inte hann spela något boll eftersom jag donade med lortdatorerna..

Varför i helvete får jag felmeddelanden och windows update vägrar fungera..suger gör det..får väl hoppas dotras mor känner någon som kan något om datorer, så de kan fixa det..alltså, de funkar, men funkar inte fullt ut..jag ville uppdatera med windows servicepack 2, men det gick inte..jag har iaf lagt in Bajens hemsida som startsida på datorerna..så det får räcka...orkade inte lägga in någon Bajenbild som bakgrund..

Min planering för middagen fungerade nästan klockrent iaf..hacka lök och vitlök innan matchen..dra ihop köttfärssåsen under pausen och sen låta den puttra under andra halvlek...missade ett par minuter av andra halvlek...sen när det var fem minuter kvar av matchen sprang jag in och slog på spagettivattnet..vi åt en trevlig middag på balkongen (igen) och lagom till Portugal-Turkiet hade vi dukat av..i pausen diskade jag stekpannan..resten blir imorgon...

Imorgon är jag lite kluven till om jag ska på Söderstadion eller inte..jag borde försöka mig på en löprunda (läs: springa 200 meter och gå resten) mellan tvättid/lämna dotra på bussen och fotbolls-EM...vi får se hur jag löser det hela..

Felval efter felval

När man som jag är både gubbsjuk och sexuellt frustrerad är det verkligen helt fel att spendera 5 timmar på Eriksdalsbadet..dotra älskade det visserligen, men jag kände mig bara smutsig..och det började direkt..på läktaren sitter en dam med nyköpta bröst (spekulation, jag frågade inte direkt) och flashar dem för fullt..bra början..och hur ska jag kunna låtsas vrida huvudet upp dit 8 gånger i minuten utan att väcka misstankar..

Sen är det alla andra..så mycket hud..så otroligt frustrerande..sen överhör jag grannarna.."jag har ingen bikini, men det är väl inne igen att sola topless"...jaha, men tack då..det är ännu svårare..läktaren är i alla fall mot poolen, så jag kan låtsas spana efter dotra och sen låta blicken vandra lite, men nu? Det är rätt mot gräsmattan..satan..nåja, vrida lite på sig för att sola hela svålen fungerar alltid..

Värst var ändå, och hon var även otroligt vacker, kvinnan som bytte om just bakom mig..inte stirra Jerker, inte stirra Jerker..äh va fan, alla ser på din kropp att du inte fått något på länge..stirra lite..vacker kropp..och..ååh..satan..piercad bröstvårta såg det där ut som..men, ge er nu..det är inte roligt längre...vacker...

Sen är det alla ungdomar som är där också..gud så otroligt less jag är på att vara gammal..jag vill vara ung igen..jag vill även vara smal igen..den enda blick jag kan få av det motsatta könet på Eriksdalsbadet är en äcklad blick som säger "Please, cover yourself up"...

Pratade iaf med en..nej, ingen kvinna..en karl givetvis..jag läste S och han läste Offside..jag förklarade hur jag imorgon måste tala om för dotra att Bolibompa är inställt...

Avslutade sen med den alltid lika geniala tanken "Jag kan nog sola en halvtimme till utan att bränna mig"..tjena..jag ser helt sjuk ut..den vänstra sidan är röd...jag låg på sidan ett tag..mot poolen för att se vad dotra höll på med och sen vill jag ju sola hela kroppen..men nu är det rött..och bränner gör det..hon vill dit imorgon igen..vi får se..

Vädret är iaf helt underbart..vi har ätit middag på balkongen två dagar i rad nu..

Givetvis valde
Blingbling att upptäcka det igår...när jag gödde dotra med köttbullar och makaroner..väldigt imponerande..ikväll däremot blev det utskuren biff (givetvis älg), potatisklyftor med paprika, grönsaker och bea...dotra önskade att det funnits mer så hon kunde tagit en tredje portion..

Nåja, blir säkert Eriksdalsbadet imorgon igen, men inte lika länge i så fall...jag måste fixa klart med hennes dator imorgon, sen börjar fotbolls-EM...jag begriper inte hur jag ska lyckas med maten imorgon..
Planen är iaf att hacka lök och vitlök innan första matchen, i pausen drar jag igång med att steka köttfärsen och slänger i allt, sen får köttfärsåsen puttra i 45 minuter plus tilläggstid och direkt efter matchen drar jag igång spagettikoket, sen sitter vi och har vår romantiska middag på balkongen samtidigt som jag oroligt tittar på klockan varje minut så jag inte missar när andra matchen börjar..

Disken? Den tar vi på söndag...

Helghelghelg..

Kl.9 idag..

Var toktrött imorse...kan ha att göra med att jag höll på och läsa EM-bibeln sent igår kväll..bara två dagar på mig att hitta min drömelva nu...

Vi förnedrade oss inte igår..det blev 1-1...vi släppte in kvitteringen i slutminuten..jag var inte på plan då..det var jag däremot vid vårt mål..inte för att jag hade något med det att göra, men ändå...slog något pass rätt också..så jag var på ganska okej humör igår...men inte nog bra för att skriva något inlägg...det hade bara blivit en massa okonstruktivt gnällande..

Den blonda controllern sprang hela tiden på vårruset igår..imponerande..nu känner jag ännu större press till Midnattsloppet...

Jag skulle skriva om något här, men jag kommer inte ihåg vad det var..iaf så ska det gamla bloggverktyget stängas inatt och jag har inte flyttat över min blogg än..så det kan bli tyst härifrån ett tag (men stackars världen, hur ska den nu klara sig??)...

I eftermiddag kommer dotra..vad vi ska göra i helgen vet jag inte, men det lär bli billigt iaf...på lördag ska jag försöka förklara för henne att Bolibompa är inställt och att det är fotbolls-EM istället...bäst för henne att hon tror på mig..

Nähä, om man skulle göra något nu när jag ändå är här..deppa ihop totalt kanske?

Istället för att jobba..

Jag hade ovanligt många besökare på bloggen i måndags..det är inte så konstigt egentligen..det beror givetvis på att halva (om inte fler) kontoret var in och kollade vad jag hade skrivit om sommarfesten...en mindre dödslängtande person skulle antagligen stänga bloggen direkt och börja om någon annanstans..anonymt...jag är inte sån..jag ser fram emot att bosätta mig på en parkbänk på Söder..alternativt någon brygga vid Långholmen...slipper jag raka mig också..

Har även fått se hur mitt bidrag till personaltidningen kommer se ut...det enda som är kvar av de jag skrev är att jag kallar danskarna för ett öldrickande och cigarettrökande folk..allt annat är slaktat..min fina liknelse av svenskarna som Volvos är borta, liksom hur jag spinner vidare på det genom att skriva om hur vi petar in andra växeln och yadayada...nu står det att jag kallar oss vikingar istället..så jag ser ut som en ignorant pappskalle med tanke på danskarnas vikingahistoria...suck..be mig inte skriva en text om ni ändå ska göra om allt....

Sånt är livet som konstnär...ständigt denna kamp för sin artistiska frihet..ständigt censurerad..

Någon dag när jag känner mig mindre censurerad ska jag skriva om hur jag för att glömma en olycklig kärlek väljer en ny...

Another day, another hell..

Halv tio idag..har jobbat ihop flexledigt till nästa fredag iaf...
Däremot verkar arbetsbelastningen inte minska nämnvärt, så jag får väl ställa in samtliga tidiga matcher under fotbolls-EM..kul verkligen kul...när det äntligen är något för mig där jag slipper lägga ut en massa pengar för att umgås, då ska jag sitta och ruttna på jobbet (och här är det inte lämpligt att föreslå något så korkat som att komma in tidigare på morgonen, jag är 33 och det är väldigt klart och tydligt att jag inte är någon morgonmänniska!)...det är så jävla mycket suck just nu att det är skrämmande..

Jag sa det förut...(här ska det då helst vara någon länk till något gammalt insiktsfullt inlägg) att sommaren var inställd för min egen del och det blir allt tydligare att jag hade rätt..tror jag ska göra ett test och se hur länge jag kan vara nykter..för pengar att dricka för har jag rakt inte...nu ska jag boka bussbiljett åt dotra och sen tågbiljetter till mig..därefter handlar det om att inte bränna en krona..lycka till..

Förra sommaren klarade jag eftersom jag tog ett lån på 50 papp...för att betala en räkning på 2300..sen betalade jag av dator och tv också, men ändå...då hade jag hyggligt med pengar..jag tänkte slippa det den här sommaren..det börjar bli dags att växa upp och rätta munnen efter matsäcken....det börjar bli dags att inse att man är gammal när man börjar slänga sig med mossiga ordspråk...

Nåväl, finns det någon rik feminin varelse som tänder på feta, fula och fattiga människor är ni välkommen att ta kontakt med mig...du bjuder!

Nu har jag ätit..

..stekt fläsk och mjölkstuvade makaroner..jag kan vara världens bästa kock..idag kände jag mig som det iaf..så jag är på lite bättre humör nu...

..men ge mig fem minuter så är jag säkert tillbaks på samma nivå igen..jag tror inte det finns inom mig att vara lycklig...

Fler eller inga??

Halv nio idag...

Frågan är om det borde vara fler fester för mig, eller inga alls..nu såhär efteråt går jag mest omkring och är deprimerad...festen i fredags var rolig..för rolig..när jag kommer tillbaks till mitt normala liv inser jag hur genomtråkigt det är..inget roligt överhuvudtaget..bara en massa måsten..måste gå och lägga sig i tid, måste gå upp i tid, måste jobba, måste samla tomburkar för att ha råd med mat...

Jag tror vi kör på inga fler fester..det är outhärdligt att festa en gång i månaden och sen ha 28 dagar med grått..bättre att ha jämngrått hela tiden..sen kanske jag kan försöka träna då också, nu är jag på väg tillbaks till det normala..det där jag helt slutar träna till sommaren, går upp och förbi de kilo jag tappat och sen är fetare än någonsin till jul igen...det får inte bli så..det här är sista chansen, misslyckas jag den här gången satsar jag på julegris istället..jag ska få massiv hjärtinfarkt och diabetes, sen ska jag fetta till så mycket att jag inte klarar av att gå i trappor mer..förhoppningsvis dör jag ganska snabbt sen...och de som ska försöka få ut mig ifrån lägenheten får såga upp dörren..eller ännu hellre slänga ut mig igenom balkongen och sen riva huset för att få ut mig...

Vilken härlig dag..man blir härligt glad..

Äntligen sommar..

..halv tio idag, bra med tanke på att jag somnade någon gång efter tre inatt...

Nu när det är sommar ska det bli spännande hur jag ska kunna undvika att supa tillbaks de få kilo jag tappat under vintern..jag har iaf förberett mig väl..jag har sett till att de kommande 4 lönecheckarna redan är intecknade och så har jag aktivt undvikit att skaffa mig vänner..

Vi får se om förberedelserna var nog den här sommaren..eller om jag får sikta på beach -10..

iih ååh eeh ååh full som en kastrull..eller crash boom bang..

Jag vet inte riktigt vad jag gjort, hur jag retat gudarna, men de har definitivt tagit ett extra steg i kriget mot mig..det som förut mest handlade om att bilar ofta gick sönder när jag körde dem är nu på en helt annan nivå...nu tar jag det snart personligt...förra veckan krockade taxin när jag var på väg till Arlanda och i fredags var det dags igen..

Men vi börjar från början..fredag...strålande sol...jag tar tidig lunch för att köpa shorts...som vanligttar det onödigt lång tid när jag ska shoppa..till slut är jag iaf klar..på väg till kassan träffar jag städerskan, hon visar den oranga bikinin hon har köpt, jag gör en mental bild av hur hon ser ut i den..sen är det tillbaks på jobbet...

Väl där har vi blivit indelade i olika bilar för att ta oss till sommarfesten..det är jag, tyskan och den nya säljchefen..vi får en karta och en rebus att lösa...inga problem och när klockan blir 15 drar vi från kontoret..

Den nya säljchefen kör (det är ändå hennes bil), tyskan sitter bak och jag försöker läsa kartan..jag misslyckas kapitalt (oväntat) och vi kör fel..vi är någonstans vid Vallatorp när vi bestämmer oss för att vända..här är en lämplig korsning att göra en u-sväng på...eller inte kanske..den där röda Audin som kommer emot oss i 60-70 kilometer i timmen tycker det absolut inte och kör in i framvagnen..en meter längre bak och jag hade haft dess vänstra strålkastare up my ass..nu blir det bara plåtskador..ringa bilbärgare, ringa någon från jobbet för att få skjuts till festen..HR tror inte på oss först, men kommer till slut...vi var inte så långt ifrån stället...i princip bara på fel sida motorvägen..kul..

Eftersom vi krockat får jag skynda mig att byta om till kajakturen..det visar sig också att jag är den enda som fått singelrum..detta eftersom Erik och T av olika anledningar hoppat av..det visar sig senare också att jag var den enda som i princip inte behövde något rum..

Paddla kajak i en timme..eller rättare sagt..han som satt bakom mig paddlade, jag njöt mest av vädret..relaxade..efter turen var det äntligen dags för öl..öl och öl..några spelade kubb..jag förklarade varför jag hatar det spelet..den blonda controllern retade mig för mitt uttal av huvvet...dags för en snabb dusch...ok, jag kanske behövde rummet lite ändå..
Dags för middag..på väg dit nyper den blonda controllern mig där bak..

Grymt god middag..grillat och öl..musiktävling..först signaturmelodier från tv-serier..jag stångar pannan blodig när det visar sig att vi missat Familjen Macahan...sen är det intron..jag tokdominerar...plockar låt på låt..plockar namn på artister..städer låtarna handlar om..mitt lag leder när det är dags för nynnings-tävling...där är jag helt lost(det kan bero på att promillen stigit till någonstans mellan 3 och 4 då...Mrs H är den tokdominanta i den här tävlingen...mitt lag slutar trea till slut...jag bar vårt lag till en..eeh..nästsista plats..flörtandet med den blonda controllern har fortsatt..

Nu blir det discodans..vi vet alla vad det innebär..Jerk går till baren...fast det här var en undantagskväll..en på miljonen..en episk afton...något som händer en gång per årtionde...Jerk går tillbaks till dansgolvet och dansar..eller rättare sagt utför något som ibland kan liknas vid dans..men oftast är det något orytmiskt hoppande..buggar med den blonda controllern..snurrar henne och hon blir paff över att jag är den som för...hoppas till 99 Luftballons..choop-choop song kommer upp och jag försöker kyssa alla där..jag pussar den blonda controllern på kinden..jag är fan lycklig..jag borde dricka oftare..avslutar med en tryckare med Mrs H...jag var fan på eld där på natten...en sån energi har aldrig skådats..det var tvärtemot snefylla detta..det var en euforisk fylla...jag hade så roligt att jag borde ta livet av mig..jag får det inte bättre..

Vår VD får hämta sin tax free-whisky och bjuda de som fortfarande är vakna..det dricks..det ser ut som att det hånglas där det inte borde hånglas..den blonda controllern masserar mina axlar..hon masserar allas axlar..någon kläcker den übersmarta idén att vi ska basta...sagt och gjort..HR och den blonda controllern är också med på det..vi skickar VDn till att leta mer öl..utan resultat..det finns lite vin kvar iaf..så fyra på morgonen går jag in på rödvin..

Vid femtiden vill alla gå och lägga sig..på riktigt? alla? Nej, inte Jerk förstås...övertalar Viktor att det är dags att bada för första gången i år..det finns inget alternativ..solen är uppe..det är bara 100 meter till bryggan..nakenbad..fyllenakenbad är fan det roligaste...basta lite till..duscha av sig och sen gå till hotellet..oops..ekonomiassistenten springer omkring naken i korridoren...eller rättare sagt..underkroppen är naken..vi är gentlemän och tittar bort tills hon kommit in på sitt rum..sen spelar vi biljard...min motståndare dominerar, men förlorar till slut ändå...och tröttnar..han går och lägger sig..vad göra nu? Gå och lägga sig redan?

Näe, går jag och lägger mig nu kommer jag att sova hela dagen..hmm..solen skiner...jag går ut på gräsmattan och lägger mig för att sola..när klockan är halv åtta somnar jag på gräsmattan..vid nio vaknar jag av att någon tutar bredvid mig..mina kollegor börjar lämna stället..jag går upp och äter frukost...pikar ekonomiassistenten lite...pikas lite..pikar fler lite..lyckas snika åt mig samma skjuts som den blonda controllern...vi åker tuben från Kista tillsammans...hon kliver av i Solna..jag hinner med att önska att den där förståndshandikappade killen satt sig någon annanstans innan jag är framme..en cola på donken och sen soffan..kan inte sova..ringer den blonda controllern så jag kan få hennes mobilnummer och har någon att skicka tyck synd om mig-sms till...

Just ja..jag lovade Beerbelly bilder också..