En sak till..

Det fanns ingen självklar plats för basketkorgen i den andra lägenheten..då funkar det ju inte..

Jag vill inte att det blir måndag..

Jag har julpyntat idag..det tog kanske två minuter. Refreshments hann inte ens spela klart sin första låt på julskivan som jag köpte...tyvärr verkar jag ha slarvat bort mina kylskåpsmagneter i form av julkransar, annars kanske det hade tagit 2,5 minut och pynta lägenheten..

Jag dammsög innan dess, det tog kanske en kvart, jag har även gått ut med soppåsen..

Innan allt detta slet jag mig upp ur sängen kvart i tolv för att gå på en lägenhetsvisning. En lägenhet som ligger ett par hundra meter från den nuvarande, längre in i SoFo-land. Stort renoveringsbehov. Hoppades på få spekulanter, då kanske det skulle kunna vara något för mig. 5 trappor upp, orkade inte vänta på hissen, så jag gick istället. Smockat med folk.
Synd, badrummet hade plats för badkar och tvättpelare (alternativt linneskåp), sovalkov, 100 mbit bredband, lite större kök än nuvarande och gången mellan köket och rummet skulle kunna göras om så att dotra hade något sängskåpsliknande där. Utsikten var underbar, även om det saknades någon granne att spana på.

Negativt, elspis (gammal dessutom), mindre balkong än jag har idag och som sagt renoveringsbehov, inget omöjligt dock, men med tanke på hur mycket folk det var där springer nog lägenheten iväg i pris, jag skulle behöva få ett par hundratusen mer för min för att det skulle funka..plastgolv, hus från -61 till skillnad från min nuvarande lägenhet..

Tog trapporna ner utan att skriva upp mig, funderar fortfarande..jag har några lösningar i huvudet som skulle funka, det skulle göra lägenheten helt okej, det är balkongen som stör mest, men den stiger nog 3-4 hundra papp i pris och då är den borta för mig..det är dessutom väldigt osäkert vad jag får för min i dagsläget så..

Gick och handlade istället..köpte en julskiva och Tacosgrejer...

Nu när jag gjort allt det här (wow, Jerker..vad duktig du är..) ska jag lägga mig ner och lösa ett korsord samtidigt som jag håller ett öga på handbollen..

4 veckor utan alkohol..

Jag läste på på aftonslaskets nätupplaga här om dagen om "TacoBluffen"...det enda den artikeln gjorde var mig sugen på Tacos..igår stod jag emot (för slö, pizza istället)..idag tyckte jag det var viktigare att laga något som jag kan trycka ner i matdosorna också, så det blev min älggryta (lika fantastisk som alltid)...men, imorgon då jävlar ska jag laga tacos till mig...älgfärsen ligger på tining i kylen...det kommer bli lysande gott..dessutom räcker färsen även till två nachotallrikar...det är gott att vara själv ibland..

I övrigt en ganska händelselös lördag...jag har handlat en resväska..wow..visst serru, märkesgrej direkt från Konsum...den borde räcka till storleksmässigt till julen iaf..

Rebbe har tröttnat på idioter igen..nu är hon på väg ut för att se om hon kan hitta en ny..

Igår chattade jag med Spjuthkölla..hon träffar inte heller något...eller någon kanske jag ska skriva..we're a bunch of lonely ppl out here in the city...

Just ikväll känns det ganska bra ändå..mina 10 timmars sömn har gjort underverk på mitt humör och jag vill inte längre gasa ihjäl mina kollegor..jag trivs med att vara själv lite för ofta för att jag ska kunna träffa någon tror jag..

Imorgon funderar jag på att dammsuga..det får räcka som julstädning i år..har ingen lust att städa, så då skippar jag det..inte direkt som om någon mer än jag märker det ändå...sen ska väl den fattiga julpyntningen göras också..

Glömde..

I mitt uppretade tillstånd igår kväll glömde jag ju en grej...jag var med på eftermiddagens mingel på kontoret...eftersom företaget firade 10 år i Sverige hade vi också en frågesport om saker som har hänt under tiden..så vi satt där och försökte minnas..

Det var frågor som "Vem hade två vänsterskor på sig till ett kundmöte i Estland?" "Vem blev uppraggad av personalchefen på Halloweenfesten på hans första vecka på jobbet?" och annat smått och gott...

Jag var också med som svar på en fråga..
"Vem kallade VDn för finnjävel på sommarfesten 2005?"

Vilket lag som vann?? Mitt såklart...ändå var jag odopad (nykter)...

Världens bästa ickesäljare?

Ja, okej..det känns bättre idag..KAM:en för storkunden tillhör iaf de som förstår mig..som förstår att jag lärt mig hur jag fungerar runt alkohol..jag kan inte gå hem i tid..dessutom fick jag ihop 4 säljpoäng i säljtävlingen till vårt team den här veckan..om bara innesäljarna får in ordrarna idag slår jag mitt rekord i omvandlade offerter för en månad (i värde då)..

Låt mig försöka förklara det här med fest...att gå hem i tid smålullig för att ta sig upp dagen efter och gå till jobbbet är lite som petting..visst är det trevligt, men har du kommit så långt vill du gå hela vägen..du vill dansa på bordet eller stoppa in den..du vill inte ge dig för att "det kommer en morgondag också"...all the way or no way...varför dricka 4 öl och sen gå hem..kroppen har hunnit ställa in sig för en helkväll av pinsamheter, fylledansande och ångesten har redan kallat in förstärkning, så den slår till med full kraft ändå dagen efter..
Precis som att den lille ställer sig i givakt och väntar på att få tjänstgöra, sen är det falskt alarm..man kan bara lura honom så många gånger innan han tröttnar..dessutom kommer du ändå dagen efter ha ont i magmusklerna efter att ha spenderat en kväll med att försöka dra in magen så du ser mer attraktiv ut..ljumskarna kommer känna av torrjuckandet och munnen kommer vara torr efter alla snälla, bara lite....

Ok, jag inser att min jämförelse inte är klockren...jag menar med alkohol kör jag utan problem 12 timmar i sträck med samma frenesi..sexet varar på sin höjd några sekunder...om jag inte kört alkoholrace i 12 timmar då..då varar det hur länge som helst, bara det kommer nog mycket blod ner dit..

Nu gick chefen hem...jag kan med andra ord gå när jag vill nu..

Kula någon?

Så förbannat less har jag nog aldrig varit på mina kollegor..jag surade mig igenom ett helt jävla spinningpass, som därför blev helt värdelöst och när jag gick mot tuben var jag så sur att jag fick tårar i ögonen..var sugen på att skriva en avskedsansökan imorgon så jag slipper vara kvar något mer..

Vad är det som är så svårt att förstå med att jag säger nej till en julfest?? Den var på en torsdag för att de passade de flesta..mig passar inte det..jag tycker alldeles för mycket om alkohol..jag blir lycklig när jag dricker, jag har roligt..tyvärr har jag inte heller något som helst omdöme vad gäller när det tidsmässigt är dags att ge sig..
Det gör att jag kommer hem någon gång efter tre..sätter mig i soffan och kollar på tv och vaknar sen halv tolv..alldeles försent för att bege sig till jobbet en fredag..

Så, jag stannar hemma..i år var jag social nog att vara med på kontoret, men folk kunde ju inte med att sluta tjata..ni har för fan hållt på och tjatat i två veckor nu..GE ER!!!!

Då är det ju skönt att jag kan chatta lite på kvällskvisten och bli på bättre humör..hoppas det håller i sig, annars blir det en mörk dag på kontoret imorgon..

Julrim

Vi var tvungna att rimma om en julklapp vi köpt till i eftermiddag..det var svårt..jag tyckte inte jag fick till det riktigt..här är utkasten (den längst ner blev det till slut)...

Ständigt detta tjat

Och ett evigt gnat

När ska ni förstå

Att jag redan läst på

Ni med er frenesi mig söver

Jag inte längre denna behöver..

  

Om du tar dig tid att läsa på

Kanske du lättare mig förstå

Att när du om sen ankomst stimmar

Så har jag bara sett till att få mina timmar

För min egen sinnesfrid

Jag ej lämnade sängen i tid

  

Tomtar & troll

Spelar inte längre någon roll

Ej heller räkna får du behöver

När denna dig söver

  

Ständigt detta tjat

Och ett evigt gnat

Om ni tar er tid att läsa på

Kanske ni mig lättare förstå

Att jag för min egen sinnesfrid

Ej lämnade sängen i tid

  

När jag sett till att få mina timmar

Du om sen ankomst stimmar

Om du tar dig tid att läsa på

Kanske du lättare förstå

Att jag för min egen sinnesfrid

Ej lämnade sängen i tid

Någon som kan gissa julklappen??


Kl.8!!!!

Klev jag in imorse..jag kan vara bäst någonsin...det är inte lätt att va' ödmjuk, för en som är felfri som jag...

Chattachattachatta...

Det fina med att tvätta sent på kvällen är att man kan skjuta upp strykningen av kläder till någon annan dag..någon mer än jag som tror att den är "andra dagen" inte inträffar den närmaste veckan??

Imorgon blir det en stressig dag på jobbet..först ett möte och sedan ska jag baka mellan 11-13..från klockan 15 är det obligatorisk lekstund (typ)...så de få minuter jag har över ska jag hinna med att göra en tämligen omfattande offert (som jag visserligen har hunnit en bra bit på, men det är mycket kvar) och rimma på julklappen jag köpt...sen tillkommer det antagligen en hel del grejer till under dagen..

Sen blir det ett spinningpass..mitt vänstra lår kommer hata mig för det...det gör ont som fan just nu..inte riktigt lika smärtsamt som benhinnorna, men ändå...det blir skönt med tre dagars vila från träningen nu i helgen..skönt och behövligt...

Rubrikernas rubrik..

Är inne i en liten slump igen..envisas med att komma en kvart försent hela tiden..det gör att jag inte kommer komma på noll i flexbanken den här månaden..kommer sluta på ett par timmar minus som det ser ut nu..vilket är lite surt eftersom jag samtidigt skänkt bort 2,5 timme i övertid till företaget..

Nåja, det kan väl bara bli bättre..

Ego girl...

Det går att tappa poäng mot ett soplag på ett snyggt sätt..det går också att spela rent uselt och ändå ha någonting att titta tillbaka på och inse att det bor en liten Ronaldinho i en..

Om vi och jag verkligen gjorde det ikväll är tveksamt..
Vi mötte laget som låg fyra..vi ligger femma på sämre målskillnad..den famösa 1-14 matchen i seriepremiären...det var så lågt tempo att jag tyckte det var lågt..vi gjorde mål..kändes hur lätt som helst..de gjorde mål, såg hur lätt som helst ut också..det var en märklig match, men när vi ledde med 4-2 var vi ändå säkra på seger..helt plötsligt är det 4-5...i sista minuten kvitterar vi och i absoluta slutsekunderna har Micke jätteläget och skjuter..stolpe-stolpe-ut...gubben i mål får händerna på bollen och matchen är slut..

Med en omgång kvar ligger vi fortfarande utanför A-slutspelet..en del av mig tycker det är helt okej..B-slutspelet börjar senare på dagen...och det borde vara sämre lag i det..samtidigt vill man vinna när man väl står på planen..

Min egen insats?
Jag var i princip värdelös...det märks att jag inte vilat kroppen nog mycket på sistone...benhinnorna värker upp mot knäna..och det var inte någon bra tändning..jag hamnade på mellanhand i princip hela matchen...
Men, om man nu ska fokusera på det positiva..och just nu är det läge för det..jag gjorde en riktigt, riktigt snygg fint..
Stod på vänsterkanten..fick ett pass hade en motståndare i ryggen, så istället för att ta emot passet som vanligt vinklade jag foten och lät bollen gå i en bana över motståndaren samtidigt som jag (ovanligt) snabbt vände förbi motståndaren och var förbi, tog med mig bollen och fortsatte mot mål..tyvärr fanns där en till motståndare och eftersom jag redan gjort årets fint var det roliga över..

Matchen slutade 5-5 och vi är fortfarande utanför A-slutspelet..nu får vi se hur det går sista matchen på tisdag..vi möter de som ligger nästsist, så vi borde få ihop två poäng iaf..om det räcker eller inte vet jag inte än..

Ett extra omnämnande måste Kenka få...förra matchen för en vecka sedan skadade han högerknäet..ikväll spelade han med vulkanskydd..i andra halvlek ikväll skadade han andra knäet..förra gången var han borta i 3 dagar från jobbet..nu tyckte han att det kändes värre...

Än slank han dit, än slank han hit o än slank han ner i diket...

Jag balanserar hela tiden mellan grinig och lättsinnig..hos mig är det tydligen en väldigt smal gräns och det är omöjligt att veta var jag ska hamna..bara under promenaden från jobbet halkar jag över på båda sidorna flera gånger..å ena sidan är det vackert med snö, å andra sidan så är det halt med vanliga gympadojor, så jag pendlar omkring mest hela tiden och surar en minut, skrattar den andra..

När jag kommer till jobbet surar jag när jag ser hur mycket mail jag har fått, men blir glad när jag ser att vi fått order på några FO-kablage..

Som i morse..less på mig själv när jag insåg att jag försovit mig igen..lite gladare när jag ändå tog det lugnt och åt frukost...

Idag är det lön, jag ska äta ute och sen ta en lång lunch då jag letar julklapp till företaget (någon sån här billig, 25-50 spänn, som sen delas ut slumpvis..men det måste rimmas också)..det kan nog bli njutningsfullt...ikväll ska det spelas fotboll och med tanke på hur låret känns kommer det nog att bli en sur tillställning..

Imorgon är det tisdag iaf..

Kom på vad det var som störde mig idag..den där försovningen...den gjorde att jag skippade frukosten och därmed missade den sköna delen på morgonen då jag sitter i soffan och kollar på tv samtidigt som jag äter min smörgås..dagen blir så mycket bättre då..

Det var allt som krävdes för att Jerk skulle bli en gnällkärring igen..det kändes lite bättre efter gymmet iaf...och när jag kom på varför jag var så grinig på vägen hem från Ica så kändes det ganska bra igen...

Sen gick jag in på Xpert eleven för att se hur kvällens match gått..jag tokdominerade..ledde med 3-0 då tappar målistaskan in vad som helst för skit..3-3 slutade matchen och Jerker var surgubbe igen...

Får se om jag kan komma tillbaks till mitt goda humör imorgon..

Jodå, det blev måndag igen..

Idag är det en sån dag, idag är det en måndag i november..jag är inte med på tåget på något sätt, vill helst bara gömma mig i ett hörn någonstans..vill inte..

Det började med att jag givetvis försov mig..det är ju måndag gu'bevars..hur skulle jag annars börja en vecka? Snön som blåste ner verkade inte positivt på mitt humör...även om jag fortfarande tycker det är vackert med vinterlandskap när jag sitter inne och tittar ut..

Nu är jag på jobbet..jag orkar inte..jag får knappt ur mig någonting..jag måste ta tag i saker, men jag fastnar bara tillbakalutad i stolen och drömmer mig fram till helgen..

Världens bästa arbetskamrater fortsätter för övrigt att tjata om julfesten, så de har blivit av med titeln..

Det enda positiva är jag gick i mål i Tappas stegtävling igår..jag har skrivit ut ett diplom (jag vet, skittöntigt) för att motivera mina lagkamrater...

Igår föll en tjej för mig också..det var otroligt länge sedan..nu berodde det mest på att jag fällde henne under fotbollen och inget annat så..

Det är iaf snart fredag..då ska jag sova igen..hela helgen ska det sovas..det ska fan inte socialiseras på något vis..jag orkar inte det just nu..

V.47 läggs till handlingarna..

Jag borde nog inte gett mig ut idag...snön är onekligen betydligt vackrare om man beskådar den från insidan av fönstret..inte lika vacker och lockande när den blåser i ansiktet...

Curlinggroupiehelgen (yup, ett ord, slå det om ni kan) blev sådär..jag sov ju över första matchen igår, men jag såg iaf eftermiddagsmatchen idag..grabbarna vann och har 4-1 efter helgen..hyggligt resultat, som var nära att vara riktigt bra..efter matchen var media där och skulle intervjua och ta kort..som vanligt fick inte matriale vara med när det kom till kritan..

Sen var det hem och laga mat..och matlådor..jag lyckades med konststycket att koka för lite spagetti, så det blev bara en matlåda..

Därefter fotboll...jag borde stannat hemma..ont i benhinnorna och allmänt dålig..inte tunnlade jag Rebbe heller..hon gjorde däremot mål på mig...så jag fällde henne senare (nej, jag tog bollen, men hon stöp) sekunderna senare passade jag på att skjuta Martin i ansiktet..det kunde han ha som lurade mig att det var specialpris på Super meal på Grillringen..jag blev hungrig och var tvungen att gå dit...och fick betala fullt pris..

Innan dess hade vi väntat i 25 minuter på tuben..kul i jul..blev då mer umgås med Rebbe...hon har en tung period nu..alla män är svin (hey, vi är det för att vi kan) och i fredags blev hon nedslagen av en...sjuka människor det finns i stan..på Berns speciellt då..

Besvikelsen i Henke curlings ögon när jag sa att jag inte kunde vara med till Övik och EM var tunga..lika tungt som det var att inse att varken semesterdagar, pengar eller tid finns i den utsträckning att jag kan åka dit...

Nåja, det är bara en vecka tills julkalendern börjar..jag ska se varje avsnitt..

Jag ger mig inte heller..snart blir det psyket..

Ok, det här inlägget kommer antagligen snart att raderas..det gör för ont att erkänna det...det går så emot allt som jag tidigare påstått att jag är, att jag står för..allt..

Men, när jag i förmiddags tittade ut på balkongen, tyckte jag det var vackert med snön..igår när jag gick hem från innebandyn tyckte jag det var skönt att det var lite ljusare..vad är det frågan om? Jerker tycker om snö?

Jerker tycker inte om snö..han hatar den sedan ungdomen då han alltid var tvungen att skotta gården (ingen liten fjantig garageuppfart a´la sthlm nu, en riktig gård)..

Har jag till slut blivit så gammal att jag glömt vådan av snön? Har jag blivit vinterromantiker? Jag tycker inte om att frysa..regn och grå november är mer mig..så vad är det med snön nu?

Jag kan iofs gå tillbaks till den här tiden ifjol och se att jag inte hade något alls emot snön och kylan då heller, men då var jag ju tokförälskad i världens bästa kvinna (det var iaf övertygelsen då)...inte så konstigt om allt var underbart då..hon var ju underbar..men nu finns inget sånt, om något borde jag bli deprimerad för att det gick åt helvete, men jag klarar till och med att gå förbi Nackas hörna utan att bryta ihop...

Näe, det känns ganska bra helt enkelt...det vore skönt om jag blev lite mer positiv i tillvaron..bara jag inte blir en mongoflinande idiot som inte kan se något fel så är jag nöjd...

Jag vet inte, men för att vara söndag känns det bra..

Jag missade grabbarnas morgonmatch igår förmiddag..jag gissar att jag har ett ganska stort sömnbehov eftersom jag sov 9 timmar..kan iofs bero på att jag undantrycker det behovet under veckorna också, så jag ska komma i tid till jobbet..jag sov för övrigt ungefär 9 timmar idag också..även om de första 1-2 timmarna var på soffan..

Morgondagen i övrigt var ett långt triumftåg (ja, eller hur?)...jag spelade med Håkkis lag i SIL och de hade innan gårdagen vunnit två matcher, fast en seger räknades visst inte "för det var en massa tjejer i det laget"...igår vann vi båda matcherna..i den första bidrog jag bara med 1 ass och en jävla massa flåsande..så förbannat drygt det var...
Den andra däremot..seger med 7-4 och jag bidrog med 2 mål och 1 ass...ok, asset var en vunnen tekning till Håkki som sköt direkt, men målen...de var på riktigt..ett direktskott i PP och så ett skott vid första stolpen...jag hade även ett ribbskott och ett stolpskott under matchen...ribbskottet var ett snyggt förspel från min sida..nåväl, efter matchen och duschen kände jag hur en sena under foten liksom knöt ihop sig och det smärtade rejält när jag tryckte där..fick halta vägen hem...

Efter lite älgbiff med potatisklyftor (tydligen så äter jag samma mat på lördagar udda veckor oavsett om dotra är här eller inte) och smågodis (tydligen köper jag lördagsgodis på lördagar udda veckor oavsett om dotra är här eller inte), vila på soffan så känns det bättre idag..så det är bara att köra och åka på fotboll senare ikväll..

Ja, alltså..jag stod på Ica, gick förbi chipshyllan och skrattade bara åt den..näe, inte ens frestad..sen tog jag min mjölkliter och på vägen tillbaks fastnade jag tydligen i smågodishyllan..inte helt värdelös, men inte direkt duktig heller...

Jag hann även med att vara ett socialt missfoster också..Kenny & Martin satt och ölade hos Martin och jag chattade en vända med Kenny..näe, jag orkar inte resa mig ur soffan..gu'bevars Martin bor ju säkert 100m längre ner på vägen...näe, inget Pet Sounds för mig..jag diskar istället..underligt om jag inte har några vänner i den här stan..

Nu är det frukost och stafett på tv...sen är det tuben och curling i Sumpan..
Ikväll är det fotboll, jag ska tunnla Rebbe igen..

Fler sådana här veckor och jag blir en sån där jobbig positiv människa..

Jag kan ha världens bästa arbetskamrater..
Inte nog med att de drar med mig på KI Box och pushar mig där..den blonda controllern är en remarkabel kvinna..perfekt i allt förutom ringen på fingret...jag känner visserligen av passet i axlarna nu idag, men det var skönt..skönt slut efteråt..som det ska kännas..och jag ska ha träningsvärk idag...annars hade det varit ett dåligt pass..

Så jag överlevde iaf...somnade nästan på soffan redan vid tolv igår kväll..sen drog jag mig till sängen och låg vaken i en timme..men surprise, surprise...ändå vaknade jag tjugo över fem imorse..övervägde i tio minuter om jag skulle kliva upp eller inte innan jag somnade om igen..

Det svåraste med passet var att koncentrera sig när det var så lätt att låta ögonen glida ner i urringningen på den blonda controllern..tur att jag är gammal och trött och inte orkade blåstirra hela tiden..

Och sen..imorse..det är så man blir tårögd...när jag för fjärde raden idag gled in redan kvart i nio (paus för applåder) låg det en liten affisch på stolen...en Gustaf -affisch där han blivit krossad av ett stenblock där det stod "Monday"...rolig..den ska upp här någonstans..tänkte att det där måste vara Ann...

När jag satt mig ner såg jag mellan tangentbordet och bildskärmen ett gulnat papper..Ronnie Hellströms autograf..det är stort..jättestort...om den ska ramas in? Var det mer stil på Bajen när Ronnie vaktade kassen?

Om de nu bara slutade tjata med mig om julfesten så får de priset världsbäst!

Maschosist man..

Den blonda controllern i köket på jobbet alldeles nyss:
- Det är många som sagt åt mig att jag ska slå dig hårt
- Ja, och HR är ledsen över att hon inte får slå på mig ikväll..

Jag verkar ha gjort kvinnorna något ont här på kontoret..förstår inte vad det kan vara...inte kvinnorna bara förresten..tror det är fler än så som önskat att den blonda controllern slår mig gul och blå..det som inte dödar härdar..

Är det egentligen så fel att slå på en kvinna?

Ikväll blir jag en kvinnomisshandlare..äntligen får jag slå på den blonda controllern..

Yup, ska gå på KI Box på Friskis...den blonda controllern kom i måndags-tisdags och satte sig vid skrivbordet, började blinka lite med ögonen och fortsatte med, du som är så söt, du som är så snäll...

Jag anade givetvis ugglor i mossen och till slut frågade hon om jag ville hänga med då den ordinarie sparringpartnern inte kunda hänga på..skönt, jag var rädd att hon ville ge mig mer jobb..

Vad hon inte visste när hon frågade var att jag redan bestämt mig att gå dit, så hennes fjäskande var i onödan..

Jo, hon har förklarat för mig att det inte är henne jag ska slå på utan de där kuddarna hon har på händerna..så mesigt..

Blir jag mer positiv så skjut mig!

Det är något skumt med mig...visserligen kände jag mig stressad imorse när jag åt frukost..lite stressad, jag tvingade mig ändå att sätta mig i soffan och försöka njuta av morgonen...

Men, det är något skumt..det känns som om jag mår bra..tycker inte jag har något fog för det överhuvudtaget, men tydligen så..det verkar ha varit en kort novemberdepression..knappt värt att nämna...skumt..kan vara träningen..det är alltid skönt att svettas lite och sen duscha...kanske också att jag släppt kraven på mig själv över att läsa alla bloggar varje kväll..nu tittar jag snabbt på några stycken..har jag mer tid över någon kväll läser jag lite noggrannare...klarar jag av att hålla det kanske det kommer gå bra..

och att jag fortsätter sova på helgerna givetvis..jag kommer antagligen aldrig bli någon som går och lägger mig i tid på vardagarna, så fixar jag bara helgerna ska det gå bra...

Det skulle faktiskt hjälpa med en liten, eller gärna större, miljonvinst också..

Great work Jerker...

Jag sög ikväll...visserligen ett assist, men jag missade ett par framspelningar till Rebban..jag sumpade även ett friläge..tänkte målisen skulle agera som en målis och gå ner..den lobben hade blivit skitsnygg om målisen agerat som han borde...

I övrigt har jag ikväll fått reda på att alla killar verkligen är svin..surprise...jag chattar med en vacker, begåvad tjej som inte riktigt lyckas träffa någon...hey, vem gör det?

Ja, vi förlorade..dessutom sprack tanken på luciafest med laget...det får bli en rejäl slutspelsfest istället..

 Nåväl, jag fick helt plötsligt en barnfri helg också...dotra tycker det är roligare att åka skoter med mormor o morfar än att umgås med sin käre gamle far...just nu kanske det inte gör så mycket ändå..när jag pratade med dotras mor om helgen så höll hon på och avlusade min dotter..

Dessutom är det elitseriehelg i curling ute i Sumpan..så jag får väl hänga där istället...

Va? Ett leende? före kl.11 på morgonen?

De gånger man (jag) väl går upp i tid..så känns morgonen genast mycket lättare, frukosten glider ner som den ska och trots trängseln i tuben så är sinnet ganska glatt..det är först när jag slår mig ner och ska skriva ett inlägg som ångesten och melankolin brukar visa sig...

Vi får se om jag hinner skriva så långt att den kommer till mig den här gången också..

En sak som inte nämndes i helgen var att en granne pinglade på dörren och undrade hur det var med mig..om jag levde..om jag bara lagade mat..jag åt nämligen rostat bröd till frukost i söndags (strax efter tolv)..synd bara att brödrosten inte ville släppa upp skivorna..själv satt jag i rummet och kollade på tv när jag började undra varför brödrosten inte låter..kanske jag missat att skivorna hoppat upp?
Icke då, kommer in i ett rökfyllt kök..skivorna var kol..givetvis de två sista brödskivorna också..upp med fönstret på vid gavel och då såg hon väl röken som vällde ut...

Det luktade rostat bröd igår kväll när jag kom hem..

Jag anmälde mig till två bröllop också...ett i januari och ett i maj..det verkar vara inne att gifta sig nu..jag får antagligen göra som Regina och gifta mig med mig själv..det är inte helt fel..då kan jag talla på mina bröst utan att det känns som om jag gör något förbjudet...

Kvällen i korthet..

- Tack vad snällt, precis vad mina lår behöver!
-Yup..jag tänker på dem..

Ridå..the class act har chattat ikväll..det gick inte att rädda konversationen efter det..

Men jag vann i Xpert eleven ikväll iaf..jag hakar på i toppen i år igen..

Olga, städerskan, tycker att det är fult med magrutor..Olga är en klok kvinna...fast jag tror hon säger så för att jag ska bjuda henne på en resa till Dubai..så jag gick ner till gymmet iaf..

She broke my heart in the trailerpark..

Det känns som om den här bloggen håller på och dö svältdöden...jag har inte direkt gött den på sistone..får se om det blir bättre den här veckan..
Det är inte det att jag inte haft något att skriva (mer än vanligt, det brukar dessutom inte vara något problem..det är bara att ordbajsa på..), men jag har inte orkat...försökte ändå, i lördags var jag ute och tog kort på ett ställe, skulle lägga in i bloggen och skriva om det..var ett väldigt passande ställe också, men när jag kom hem efter en tröstmåltid på BK (jag vägde mig i lördags...gått upp..) så la jag mig i soffan och där blev jag liggandes i någon sorts halvdvala tills det var dags att fixa lasagnen...

Igår var jag alldeles för upptagen med att proppa datorn full så c-disken tog slut, så var jag fixa till det...och tvätta..och stryka...och göra rent vasken så vattnet kunde rinna igen...och träna också..1,5 timme innefotboll..jag tunnlade iaf Rebbe, annars var det väl sådär..var mitt vanliga griniga humör..tror jag sätter för stor press på mig med tanke på hur dålig jag faktiskt är..

Nåväl, idag klev jag upp tjugo i sju, borstade tänderna, la mig i soffan för att titta på lite nyheter och gick upp igen halv nio..men det är måndag, så det är okej..

When the shit hit the fan..

Det är något med att kliva upp i tid en jobbdag som får mig att må bättre..jag vet inte riktigt var det är, för kliver jag upp i tid är det betydligt fler idioter i tunnelbanan än om jag kommer lite sent, men det kanske är känslan av att livet inte är helt värdelöst, att jag är helt värdelös redan på morgonen som gör det...jag känner mig duktig redan sju på morgonen nä jag ligger på soffan och kollar på nyheterna..

Det hjälper också (det borde inte göra det, men det gör det) att jobba riktigt länge en fredag..normalt börjar folk droppa av strax efter 14 på fredagar..jag brukar visserligen jobba längre, men igår blev det längre än normalt...dessutom fick storkunden tuppjuck och släppte nya filer av årsförfrågan..nu? i mitten av november? Det var inga småförändringar heller och jag som typ excelguru fick äran att gå igenom filerna..
GKAM:en ringde strax efter lunch och undrade om jag hade några planer för kvällen..lyckligtvis är jag Jerker och om inte dotra kommer hit har jag inga planer på fredagar...inga roliga iaf..jag hade tänkt äta älgbiff igår..fick skippa det..

Slet som ett djur, om man nu kan göra det när man sitter tillbakalutad i en kontorsstol, trodde jag var klar redan halv åtta..då inser jag att det finns en fil till..hinner till slut med att skicka en förfrågan till våra leverantörer i Estland också eftersom chefen, som tänkt skjutsa hem mig, är i telefon med säljchefen...

Kvart över åtta är jag äntligen redo att åka hem..det känns bra, det är skönt att jobba på fredags eftermiddagar/kvällar..det är lugnt på kontoret, inga som kommer och behöver hjälp...

Det känns mindre bra att larmet inte vill gå på..någon jävla sektion är inte redo..efter att ha ringt alla som kan ha med larmet att göra (har man företagsmobil ska man fan svara) lyckas vi till slut få tag på finanschefen...vi kopplar bort larmet på den sektionen och halv nio kan vi äntligen åka hem..

Den sena timmen gjorde att älgbiffen ströks och det blev pizza istället..jag ville inte missa början på Good Morning Vietnam..

Ikväll blir det Lasagne..jag har sovit ut nu på förmiddagen och alla tankar om depression känns bortblåsta..en bra fredag på jobbet och en liten utsovning så är allt bra igen..jag är enkel..

Dessutom, som Andréas skrivit i sin blogg..jag skapar min egen ångest, det är inte något som anfaller mig...precis så är det för mig också..

Idag skapar jag ingen, så idag blir nog en bra dag..


HAAAMMMAAARBYY!!


Dilemma..

Jag har hamnat i problem på jobbet...eller rättare sagt, jag känner att jag inte längre kan stå för det företaget står för..
Det handlar om etik och moral, vilka vi säljer till...

Det är inte så att vi använder barnarbetare eller något sånt, inte heller att vi exploaterar Kina och Indien..det gör ju alla. Nej, det går djupare än så..

Idag på säljmötet fick jag reda på att vi säljer grejer till FRA...det känns inte bra.

Än värre är att vi säljer till företag som tillverkar fartkameror..det känns rent ut sagt för jävligt, okej att vi säljer till försvarsindustrin. De behöver ju våra kablar för att kunna bomba oskyldiga civila i fjärran länder, det måste man förstå, utan oss kanske de inte skulle kunna göra det och hur skulle då världen se ut?

Men FRA är väl lite magstarkt?

Och framför allt..företag som säljer fartkameror..hur lågt kan man sjunka för lite profit? Det här är vad som händer i en kapitalistisk värld där vunna affärer betyder allt..där allt som räknas är att man drar in kronor till the man..
Borde inte vi som jobbar här i så fall få en gräddfil vad gäller fartkamerorna, att de konstrueras så vi inte drabbas?
Jag menar när vi ändå lever i ett så korrupt samhälle borde det inte vara några problem att undanta några till, att höja oss över lagen också..precis som vi gör med bonuscheferna i finansvärlden..

Jag har för första gången fått ta mig en tankeställare som människa, fungerar det att jag är kvar på ett företag som moraliskt och etiskt står så långt ifrån mig som människa? Kan jag verkligen stanna här?

Jag vet inte, det tål att funderas på...

Bad karma?

Just nu vill jag bara blåsa ur skallen..aldrig mer vakna, jag är så jävla less på det här, att ständigt försova mig, aldrig få någonting att gå ihop (minst av allt ekonomin)...jag försöker, men det räcker inte..

Igår var jag så nära att gå och lägga mig redan halv elva..kände hur jag blev tröttare och tröttare, skulle bara stänga av datorjäveln..jo, tjena..när jag väl gjort det var jag ju pigg igen..fanns inget annat än att ligga kvar i soffan och hoppas på att bli trött igen...halv ett gick jag och la mig..

Får väl erkänna att det var en miss att inte gå upp kvart i fem när jag vaknade efter någon skum dröm..idag sov jag mig verkligen igenom alarmen..det är nästan omöjligt och jag förväntar mig att grannarna står utanför när jag kommer hem någon gång sent ikväll med slagträn redo att göra upp..

Det är ju väldigt lämpligt att det går så åt helvete just nu..jag har en djävulusisk offert att göra idag, ihop med en inte fullt så djävulusisk och två mindre...

Jag borde ha tränat idag också..spinning..men, eftersom jag försov mig får det vara..offerterna måste göras..

Iofs..hade jag klivit upp kvart i fem hade jag väl antagligen inte kommit iväg till jobbet ändå..månadskortet gick ut och jag var tvungen att förlänga det...känns skönt..har jag räknat rätt har jag ca 300 kronor kvar att leva på fram till lön nu..då kommer dotra nästa helg..

Eftersom jag var sen hoppade jag frukosten, så nu sitter jag här och är snorhungrig..nu ska det jobbas tills timmen blir sen...

UPDATE: Jag glömde nämna att jag tror att jag förälskat mig också..det slutar aldrig bra..det gör det aldrig..därför är det ytterligaren en anledning till att blåsa ut skallen..

Du är ingen kvinna, du är ett världskrig...


Vissa veckor borde man stanna i sängen...

Jag väntar några dagar med att offentliggöra det..det kan ju bara vara en kortare svacka just nu, men onekligen verkar det som om februari-depressionen har vaknat extra tidigt den här gången..redan i november?? Jag trodde jag hade störd dygnsrytm, men den här snubben är helt snett ute..

Dessutom trodde jag att jag faktiskt skulle kunna somna före kl.12 en gång i det här livet...var trött som satan igår, slog av datorn redan halv elva..kl. elva gick jag o la mig..fantiserade om att sova sju timmar i sträck...tji fick jag..efter en timmes snurra runt i sängen och tänka på allt och alla gav jag upp, tände lampan och började läsa den senaste facktidningen istället..en timme senare gjorde jag ett nytt försök...somnade inom en timme iaf..

Men, sen kom morgonen och Jerker klarade inte av att kliva upp ur sängen...nu sitter jag här med grus i ögonen och har precis loggat på..

Dessutom ligger det ett papper i brevfacket när jag kommer..kul vad kan det vara? Julfest..på en torsdag..i år igen...varför lägger man den på en torsdag? De vill helt enkelt inte ha med mig i år heller...så jag stannar hemma igen..jag går inte på fester på torsdagar...undantag görs om jag får betalt för att ligga hemma och bota bakfyllan på fredagen..

Men, tisdag kanske blir bra??

Det är så enkelt..vissa dagar ska man helt enkelt stanna i sängen..
Dagen började ju lysande (som ni kunde se i förra inlägget), sen fortsatte den att sega sig fram..en timme på gymmet gjorde att det ändå kändes ganska bra..fick loss lite endorfiner och efter duschen kändes det riktigt bra..

Hann till och med till tuben med någon minut till godo..kvällen kanske skulle bli min ändå..eller inte..när vi var framme vid T-centralen stötte jag på honom..en av de störigaste typerna som finns i den undre världen i sthlm...

Yup, medåldersmannen som jobbar på kontor..han har lite för stort självförtroende och ini helvete för stort ego för att han ska vara uthärdlig och givetvis kan han inte ett skit om vett och etikett i underjorden..hur gammal är han egentligen?? Fanns det inga rulltrappor när han växte upp? Ska det vara så förbannat svårt att förstå att man står till höger och går till vänster i rulltrappan?
Där stod den jäveln och putade med sitt beniga gubbarsle och inte en jävel kom förbi..tack som fan..och inte var jag rakt bakom honom heller så jag kunde spräcka hans skalle så hjärnsubstansen flöt ut med gymbagen heller (eller kanske mer försynt knacka på axeln och be om att få komma förbi)..
Nåväl, han missade uppenbarligen lektionen hur man gör när man åker rulltrappa..

Tyvärr skolkade sopan även vad gäller rullbandet...hade antagligen prostatabesvär eller något..då går idioten och kvinnan han har med sig i bredd..långsamt dessutom..men satana perkele..nu vill jag döda...och återigen är jag typ 3:a i kön så...

Sista rulltrappan står de en mesig tjej mellan mig och gubbjäveln, så jag kan inte misshandla honom då heller..

Väl uppe på perrongen verkar jag vara safe iaf..gubben går givetvis till röda linjen mot Danderyd (surprise, surprise)..så kommer tåget in till stationen och då uppenbarar hon sig..fjortisen som tuggar tuggummi och pratar i mobilen..inte heller hon har blivit korrekt uppfostrad (kom tillbaks barnaga!)...tåget stannar..fjortisen ställer sig mitt framför dörrarna och så fort de går upp tränger hon sig igenom folkhopen som ska kliva av...allt för att få en sittplats så fort som möjligt så hon kan fortsätta med sitt "å då ba, å sen ba, å han ba" (jag gissar det sista, tack gode gud för mp3:an så jag slipper höra)..

Väl hemma i Skanstull visar det sig att hela stadsdelen ska ner i tunnelbanan och jag får stå i kö för att komma ut...

Vad lär vi oss av det här då?

Alla är emot mig - check
Allt är emot mig - check
Måndagar är egentligen till för rotfyllor - check
Att ha lite smågodis hemma är en välsignelse - check
Jerk är en riktigt gnällig liten jävel som borde klippa sig och hålla käft - check!

Den som säger le dör...

I'm a Support Engineer, my legacy to this world is a bullet in my brain..

Ungefär så känns det när man återigen måste kliva upp en måndagsmorgon för att bråka med idioter i den undre världen på väg mot ytterligare en arbetsvecka som aldrig kommer tillbaks..

Men, det är väl bara ca 40 år kvar till pension antar jag...

Det finns kärlek och det finns KÄRLEK!!!

I måndagskväll satt jag stundtals och funderade vad fan jag håller på med egentligen..en vuxen karl som sitter på en träbänk i november och fryser medan ett träben från Skövde sprider bollen lite varstans (utom dit de ska) på en kall gräsmatta några meter nedanför mig...på samma gräsmatta springer en överbetald domare från Värmland och är ännu sämre..övriga som är klätt i grönvitt gör inte på något sätt skäl för sina enorma löner (enorma för en fattig supportingenjör som mig)...Varför gör jag det här? Är jag verkligen en sån stor fåne att jag tycker om det här? Är det bara ett substitut för ett dåligt förhållande med en elak kärring...just då kändes det som om det skulle vara lika plågsamt..

Jag sjöng inte ens med i "öka takten..", jag stirrade hålögt ut på planen, någonstans där spelet inte var, bara en tom grön yta. När klacken sjöng "Always look on the bright side of life" funderade jag på att gå. Hur mycket stryk kan man egentligen ta i ett kärleksförhållande utan att bryta ihop fullständigt?

Sen i slutminutrarna, runt tiden när iff-iff gjorde 3-6 vände det. Jag insåg det. Det är det här som är själen, det här som gör att jag är här. Vi var över 8000 förlorare som spred kärlek..förlorare i dagens mörkblåa samhälle, vinnare i det som verkligen betyder något.
Vi står för kärlek, vi står för kamratskap, vi tror inte att pengar är allt, vi vet att det finns något större. Något som inte alla kommer att finna under sitt liv. Något som fick mig att le i den svåra stunden. Vi skiter i tabellen, vi är bäst ändå..

När slutsignalen gick stod jag och sjöng, jag fortsatte precis som klacken att sjunga, jag var stolt över färgerna jag bar. Jag sjöng av kärlek, jag tror inte att någon som inte var där kan förstå. Kommer jag någon gång att träffa någon, så kan det bara vara någon som förstår det, någon som var där, någon som inser att Bajens färger är vackrast i världen. Jag hyser föga hopp om att träffa någon sådan, men jag vet att jag får tröst när jag lindar min halsduk om halsen.

Nedan citat är saxat från officiella och kanske förklarar en del hur jag kände, hur vi fick spelarna att känna samma sak, en otroligt stolthet över världens vackraste klubbmärke..

"Det enda som är positivt är målen vi gör och publiken. Vi får ett fantastiskt stöd och det uppskattar man verkligen, även om vi inte förtjänar det. Man står mest där och skäms, men det är stort av dem. Det är en fantastisk publik vi har på hemmaplan, och jag vill ge en stor eloge till alla som kom hit.

Ja, det var en ordentlig avtackning. Var det överraskande efter en sån här match?
- Ja, med tanke på hur vi spelade. Men som sagt, stor eloge till dem. De var fantastiska i dag och har varit det hela säsongen. "
Sulan i intervju efter matchen

"Men jag måste säga att fansen är fantastiska. Det känns som om de är en del av min familj. Det är svårt att beskriva... De är verkligen stöttande och jag tycker verkligen om att spela här. Jag är verkligen tacksam över att ha deras stöd, inte bara personligen utan för hela laget. Därför är det en sådan besvikelse att inte vinna, för de förtjänar verkligen en seger för allt stöd de gett den här säsongen.
Hur kändes det då att få såna hyllningar efter den här storförlusten?
- Det är det allt handlar om, det är det som gör det till Hammarby. Fansen är med oss i seger och motgång. Så länge vi ger allt så stöttar de oss. Samtidigt vill de förstås se oss vinna och ta titlar, men det känns skönt att de ser att man jobbar hårt och ger allt man har och försöker spela bra fotboll. Det är en väldigt speciell känsla att ha såna fans. "
Charlie Davies

"De absolut vackraste scenerna utspelade sig efter slutsignalen när stora delar av de 8308 åskådarna stannade kvar för att tacka av sitt älskade lag med fantastisk sång och stående ovationer.

Tack för den här säsongen, kära vänner på Söderstadion, och tack för att ni gör Bajen till vad det är. "
Love Gustafsson, i matchsammanfattningen på officiella

Så vad var det som fick spelarna att känna så?
Här är ett klipp, det utspelar sig alltså efter slutsignalen, efter att vi fått pisk med 3-6 av ett brögäng från Nordtyskland..

Just den här kvällen var jag stark...

Snälla, skjut mig..

Tack som fan för att jag fick tokleta i en kvart i måndags utan att hitta halsduken..nu sprack en av mina rutiner inför match och Bajen förlorade mot de nordtyska bönderna...nu känns det inte alls som att jag behöver känna mig skyldig över att kylskåpet är fullt med alkohol iaf...

För övrigt kom jag i tid idag..om än precis i tid, så iaf i tid..fast den här veckan kommer jag gå minus i flexen..jag måste skärpa mig nu..trots att november gör att man bara vill blåsa skallen av sig så kommer sen ett januari och ett februari då viljan att göra det sträcker sig så långt att man laddar bössan..därför behöver jag ha en hel del plus fram tills dess..så jag kan ta någon sovmorgon då och då..sova ut, så världen inte känns fullt så hopplös..

Just nu för jag ett krig mot alla jävla idioter i tunnelbanan..muppar som trampar mig på fötterna, ställer sig på vänster sida i rulltrappan, går långsamt och bara är allmänt bonniga..mitt vapen är mörka, sura blickar..det funkar inte så bra..jag får nog börja knuffas lite och fråga om de är helt felknullade för att få någon reaktion..

Jag hittade halsduken gömd i bokhyllan imorse..lite sent för att kunna ta med den på matchen kanske..

Varför göra något idag som jag kan skjuta upp till imorgon..

Man ska nog skriva ner det man tänkt direkt, även om man är trött...väntar man försvinner det oftast bort..
Igår när jag gick hem från Söderstadion var känslan ändå kärlek, trots den totala avsaknaden av backlinje och trots att inkompetenta domare...det var något när man stod kvar och sjöng för spelarna efter matchen..

Nu har det gått för lång tid för att jag ska komma ihåg det, få tillbaks känslan..

Kanske borde skrivit något mer om helgen också...men den känns inaktuell nu..det enda är väl att man inser att det är skönt med goda vänner på besök...

Jag har ju inte heller skrivit något om bröllopet i jaktkläder..det känns riktigt inaktuellt nu...

Borde kanske skriva något om dagen, men det är dags att hämta tvätten..någon annan dag kanske..

Är det snart helg?

Men orka skriva något om helgen just nu?
Det är iaf alldeles uppenbart att en rejäl tvådagars är något som är svårt att orka med vid min aktningsvärda ålder..eller, själva tvådagaren orkar jag med..det är efteråt..

Igår låg jag till sängs till 16..ja, jag hade ju ändå inget att göra och Mange låg ju också och sov så...sen vinkade jag av grabbarna vid 18-tiden, tog mig hem till Söder, köpte pizza och så somnade jag när jag såg på fotboll, så jag missade min egen träning eftersom jag försov mig..den började halv nio på kvällen..

Det var lögn att somna sen...tror jag törnade in en kort vända vid tretiden på natten, vaknade till runt halv fem och lyckades somna igen...låg sedan i någon sorts halvdvala fram till kvart över åtta imorse, då jag insåg att det var hög tid att kliva upp för att åka till jobbet...

Ikväll är det sista matchen för säsongen på Söderstadion...livet blir snart lite tommare..tur det finns handboll, innebandy, bandy och ishockey att fylla det med..

Öl, jag vill ha öl...

Kl.9 vaknade jag...syret hade gömt sig någonstans långt utanför den lilla lägenheten..tre grabbar i övre medelåldern drar mycket syre när de sover..nu är balkongdörren öppnad och vi..vi..löser melodikrysset..nej, det är ingen ålderskris..de här grabbarna har gjort det sedan urminnestider...

Snart blir det stan..den ene har den dåliga smaken att vara gårdare och de har utförsäljning eftersom butiken ska upphöra..finns väl ingen vettig människa som vill köpa såna grejer??

De 11 ölen som intogs igår känns lite i huvudet...inte mycket, men jag kanske skulle druckit lite vatten innan läggdags ändå...det ordnar väl sig bara vi får oss lite igen...