Pass 113 (Jogging, utomhus)

Knäet höll!
Det är det absolut viktigaste idag. Jag såg till att ta det lite extra lugnt idag för att få testa knäet ordentligt och inte bli för trött direkt och det fungerade hyggligt.
Jag gick i två korta nedförsbackar, på första varvet eftersom jag var så trött och på andra varvet för att spara lite på knäet...taktiken funkade. Den funkade faktiskt så bra att jag fick en ny bästatid på rundan. Nu är det bara fjärde rundan och på två av dem har jag haft diverse problem som gjort att tiden försämrats, men ändå...
Det kändes bra under rundan och det känns bra just nu. Solen var till och med framme en kort stund...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 5,6km
Tid: 37,04 min
Snittid: 6,37 min/km
Snitthastighet: 9,06 km/h
 
Målet för året är att nå en snitthastighet på över 9 km/h och jag är på väg mot det sakta men säkert. Med tanke på hur långsam jag var i början känns det som ett lagomt mål för året. Nästa år siktar vi mot ännu snabbare..
Fit vid 40!

Pass 112 (Gymträning)

Försökte mig på gymmet idag och det gick ganska bra, i brist på program bestämde jag mig för att gå till cirkelgymmet och köra två varv där.
Började med 5 minuters uppvärmning på motionscykel, löpbandet var aldrig aktuellt idag efter gårdagens problem med knäet.
Sen 3x10 ryggresningar, känner att det är en del där jag behöver bli starkare.
Därefter gick jag till cirkelgymmet. Körde 15 stationer med 12 reps på varje varv.
En bra början iaf och jag kommer nog köra något liknande i fortsättningen. Det blir hela kroppen, men inte lika intensivt som på cirkelgympassen. Det funkar iaf och jag kan ändra lite stationer efter vad jag vill träna. tex funderar jag på om jag ska försöka med någon station till som stärker knäet i fortsättningen eller om jag vill koncentrera mig mer på magen kan jag lägga in någon sån station också.
Kanske utökar jag det nästa gång till 16-17 stationer...
 
Nåväl, träningen är genomförd. Tyvärr känner jag av knäet lite fortfarande idag också, så jag är lite osäker på om jag verkligen ska försöka mig på en joggingrunda imorgon eller om jag ska gå till gymmet igen..

Pass 111 (Jogging/promenad, utomhus)

Öppnade ganska lugnt med flit då jag inte sprungit på en vecka. Hade lite småhåll, men det kändes ok ändå.
När jag passerat backen på andra rundan låg jag för att förbättra rekordtiden på den här rundan, men då började plötsligt vänsterknäet att krångla..helt jävla omotiverat i min bok...fick börja gå och sen pröva springa igen, gå igen, springa igen och avsluta med att gå..grymt jävla surt. Nu tror jag att jag inte körde för hårt efter att jag började få ont, så jag ska kunna gå till gymmet imorgon iaf och förhoppningsvis känns det så bra att jag kan springa igen på fredag..
Håller inte knäet fuckas hela träningsplaneringen för sommaren upp...
 
Jogging/promenad (utomhus)
Längd: 5,6km
Tid: 37,49 min
Snittid: 6:45 min/km
Snitthastighet: 8,88 km/h
 
Även vägnings- och mätningsdag idag och eftersom det är sista onsdagen i månaden mäta bröstet också..
Vikt: 78,3kg (+0,3kg den här veckan, -12,3 kg på 24 veckor)
Midja: 94cm (+/- 0cm den här veckan, -12cm på 24 veckor)
Bröst: 100cm (-1cm den här månaden, -9cm på 24 veckor)
 
Enda jag är nöjd med är väl att bröstmåttet gått ner med 1cm. Nu är det endast 1cm kvar tills jag nått mitt mål där.
Annars var det ingen höjdare och det är lätt att peka på vad som gått fel, nästan ingen träning, 2 festdagar och usel kosthållning. Det är inte konstigt att jag får ett sånt här resultat då. Imorgon åker min dotter till sin mor och med det så är de två veckorna där mina rutiner inte riktigt fungerat över och jag kan koncentrera mig på mig själv igen. Jag ser egentligen ingen anledning (om knäet håller) att jag inte ska klara av att nå åtminstone 2 av målen under juli.
 
Sen hade jag hellre sett att dottern varit kvar längre och att jag hade fått ändra mina rutiner efter det, men nu är livet som det är och jag går tillbaks till ungefär samma rutiner som tidigare med skillnaden att det är sommarschema på friskis så jag får ändra träning där också. Jag ska iaf ta nya tag nu för att nå målen under juli. Vore så grymt skönt om jag kunde göra det och få ägna hösten åt bevarande och lära mig mer om var gränserna går, kanske tajta till kroppen, träna rörligheten mer.
Fit vid 40 gäller än!

Pass 110 (Cirkelgym)

Helt jävla död efteråt..såhär död har jag inte varit på länge efter ett träningspass. Benen bar mig knappt...
 
Kombinationen ingen träning på 5 dagar och festa två av dem tar direkt på kondisen tydligen.
Nåväl, det kändes helt värt det då så jag får stå mitt kast nu, men nu är jag förhoppningsvis igång igen och kan köra hårt mot mina mål!
Fit vid 40!

Välkommen till mitt nya värdelösa jag..

Ungefär så känns det efter förra veckan och början på den här.
Två träningar var inte alls vad jag tänkt mig...inte heller festa två dagar, men polaren stannade en dag extra efter Flogging Molly-konserten, så vad bättre göra än gå på Sportbar och kolla på fotbolls-VM?
 
Nåväl, nu är det så att gjort är gjort. Ska jag låta det här trycka ner mig eller ska jag tänka "aj fan, men det är dåtid, bara att kavla upp ärmarna och börja om igen"
Det senare givetvis..och när jag helt plötsligt skriver "börja om" så är det en sanning med modifikation. Jag har misskött träningen och slarvat med kosten i 5 dagar, inte 5 år. Jag har fortfarande gått ner nästan 13 kg, tappat 12cm över magen und so weiter sedan nyår. Det är inte direkt så att jag börjar om från det.
 
Sanningen är ju att jag haft dottern här i nästan 1,5 vecka, förutom några dagar i slutet av förra veckan och då hade jag annat besök ett par dagar. Jag var på ett par jobbintervjuer också. Mina rutiner har mao rubbats. Jag förlorar kanske en vecka i jakten på mitt mål, men inte mer.
Nu kör jag på igen, dottern är fortfarande kvar vilket gör att mina rutiner fortfarande skakas om, men bara jag tänker på det kommer jag finna vägar runt det så jag kan fixa min träning ändå och maten behöver jag egentligen inte vara orolig för. Dottern får inte äta vad som helst och då gör inte jag det heller..simpelt as that.
 
Det jag behöver bli bättre på är att planera om mina träningar, tänka mer på kosten (även om just den biten var ganska okej den här gången) när mina rutiner rubbas. Om (vilket vi hoppas) jobbintervjuerna förra veckan gick bra, så komme det ju hända fler gånger och då ska jag vara bättre förberedd.
 
Så. nu kör vi igen, jag börjar inte på noll..jag börjar på -13kg och -12cm på magen. Inte så jävla illa för att vara helt värdelös!

Pass 109 (Jogging, utomhus)

Hade en jobbintervju på förmiddagen och sen endast en liten tidslucka innan det var dags att vinka adjö till dotra och hennes vän, för att därefter börja öla inför konserten med Flogging Molly ikväll så jag klämde in en kortare runda än vanligt. Tänkte jag skulle kunna gå på lite hårdare också och se om jag kunde springa snabbare..
Det kunde jag, inte helt nöjd med tiden, men ganska..kan nog bli så att jag kör en kortrunda per vecka för att höja tempot i löpningen. Vi får se till veckan när det blir dags att lägga upp träningen, hur upplägget blir beror väl lite på hur jobbintervjun gick också...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1km
Tid: 19:11 min
Snittid: 6,11 min/km
Snitthastighet: 9,7 km/h
 
Var ju även vägnings- och mätningsdag idag.
Inte fullt så nöjd med den, men hyggligt ändå..mindre katastrof på vägningen, men å andra sidan glatt besked på mätningen, så det går jämnt ut ungefär...
 
Vikt: 78,0kg (+0,4kg den här veckan, -12,6kg på 23 veckor)
Midja: 94cm (-1cm den här veckan, -12cm på 23 veckor)
 
Nästa vecka är det månadsmätning. Jag hoppas det har försvunnit någon centimeter på bröstet då också..jag borde ha 2cm till åtminstone som kan försvinna där...
Nåväl, minus på magen iaf..vikten hoppas jag ordnar till sig till nästa vecka..jag vill fortfarande nå mitt mål innan mitten av juli, men absolut senast i slutet av den månaden. Viktmålet ska nås innan min resa till England!
Fit vid 40!!!

Pass 108 (Cirkelgym)

Minst ett år sedan jag körde cirkelgym senast och det kändes. Det är ett steg till jämfört med skivstångspassen, så det var nyttigt för mig och satan så slut jag var när det var över..grymt skönt!
Räknar kallt med träningsvärk imorgon..
Som den vise redan räknat ut blev det ingen löprunda igår...grymt sliten kropp efter fotbollen och så lite andra möten gjorde att det blev ont om tid. Jag måste planera bättre när sådant händer i fortsättningen...fotbolls-vm gör ju också att det blir lite annorlunda..för det går först, sen träning...
 
Nåväl, dagens träning iaf utförd med den äran!

Pass 107 (Korpfotboll)

Så jävla skönt!
Seger med 3-1 mot ligatvåan. Det såg jag inte komma innan matchen började..dessutom hade vi bara en avbytare i första halvlek eftersom Martinsson tagit fel på tiden, men vi tog ledningen, fast tyvärr tappade vi in ett mål också i första..grymt ändå att sen gå upp och göra två mål..kul att vinna!
Min egen insats var väl sådär även denna gång..hade ett fint frisparksläge där jag la bollen uppe på rad Z...men det är ju det här med att vara i ett lag och jaga en boll som aldrig någonsin slutar att vara roligt..så länge knäna och resten av kroppen håller lär jag fortsätta med det här...
 
Nästa veckas träningsschema är fortfarande lite osäkert pga olika orsaker, men just nu ser det ut såhär:
Måndag: Joggingrunda
Tisdag: Cirkelgym
Onsdag: Joggingrunda
Torsdag; Gymmet (har inget program och väldigt osäkert på hur bakis jag kommer vara)
Fredag: Vilodag
Lördag: Joggingrunda
Söndag: Vilodag (ska till Falun på dotterns konfirmation)
 
Lite så är det tänkt iaf, men vi får se hur det slutar..på onsdag kan jag ha lite för ont om tid för att hinna springa, men jag ska göra ett försök att hinna med iaf...
Håller fortfarande på och funderar hur jag ska få ihop sommaren sen, vill ju helst gå på olika styrkepass, men i Hornstull är det bara tisdagens cirkelgym som funkar och det blir nog för dyrt att åka någon annanstans hela tiden för andra pass..vi får se. Just nu är jag mest nöjd med att ha vunnit dagens match!

Pass 106 (Skivstång)

Sista lördagspasset för terminen, så nu får jag lite sovmorgon på lördagarna framöver...
Började med samma vikter som senaste gångerna och lyckades behålla dem på bänkpressen även om jag inte orkade med alla repitioner, ändock lite starkare..känns bra!
Mindre bra känns högeraxeln...samma problem som jag har haft förut och jag är nästan helt säker på att den senaste skadan härstammar från en stretchövning där man använder skivstången och drar den över huvudet med raka armar och sen så långt mot röven man kan...den fuckade upp axeln för något år sen också och gjorde nog detsamma den här gången också..det som är bra med det är att jag vet att det går över och att jag aldrig ska göra den övningen igen!
 
Annars så har dotter smitit iväg med en kompis till Södertälje för nån signering med nåt pojkband..gårdagens 1D-konsert var tydligen den bästa dagen i hennes liv..och det säger en tjej som var på Söderstadion på Cupfinalen 2010, jag har totalt misslyckats med min uppfostran!!
 
Nu, ligga på gräsmattan, sola och njuta av att tonåringarna inte är i närheten...

Pass 105 (Jogging, utomhus)

Om det började regna ett par sekunder efter jag klivit ut genom porten? Givetvis
Om det var hällande regn och åska under hela rundan? Självklart
Om det slutade regna när jag hade 50 meter hem? Gissa!
Skiner solen nu? Skojar du??
 
Solen har skinit hela förmiddagen och jag har suttit inne för att gå igenom alla dessa jobbsökarsajter och se om jag kunde hitta något intressant. När jag till slut blivit klar försvann solen och regnet kom...nu är solen tillbaks igen...
 
Men, om man bortser från regnet så gick det riktigt bra idag, åtminstone fram tills det gått 32 minuter...
Jag låg ca 30-60 sekunder före tiden jag hade i tisdags och benen kändes fortsatt pigga så jag började varva upp för en långspurt (antagligen är det bara ansiktsgrimaserna som ändras och inte så mycket hastigheten, men känslan av att jag spurtar är viktig) då kommer skiten tillbaks igen...ont i hjärttrakten, samma ställe som vanligt..begriper inte vad det är för skit och varför dyker den upp bara ibland?
 
Nåja, tiden förstördes ju av det tyvärr, annars är jag säker på att jag fått en ny bästa runda idag..nya tag nästa vecka!.
 
Längd: 5,6km
Tid: 38:11min
Snittid km: 6,49 min
Snitthastighet: 8,8 km/h
 
Mitt mål innan året är slut är att jag ska ligga på en snitthastighet på 9 km/h..då gäller det snittet när samtliga mina pass är medräknade även de långsamma jag hade i början av året. Jag har närmat mig den snitthastigheten de senaste månaderna, så det får vara slut med det här fjantet med att få ont i hjärttrakten nu...

Pass 104 (Skivstång)

Sista onsdagspasset för terminen och jag testade lite tyngre vikt än vanligt. Pallade precis med det på knäböj och raka marklyft sen fick jag plocka av det. Försökte även på bänkpress, men det var lite för tungt för mig den här gången...bara att köra på vidare.
Nu måste jag försöka göra om träningsrutinerna. Det ser ut som att jag kommer att behöva ta ett pass på gymmet, så jag måste komma på ett program att följa tills nästa vecka. Kan nog köra cirkelgym på måndagar eller tisdagar iaf..men vi får se, ska nog försöka mig på att ge mig ut och springa tre gånger i veckan plus styrketräning två gånger så blir det nog bra...
 
Det har varit vägnings- och mätningsdag idag också, resultatet:
Vikt: 77,6kg (-0,8kg den här veckan, -13kg på 22 veckor)
Midja: 95cm (+/-0cm den här veckan, -11cm på 22 veckor)
 
Jag är mycket nöjd med resultatet den här veckan. Nu hoppas jag på ett par bra veckor till på raken och så bör jag nå mitt viktmål redan i början av juli...
Dags att fortsätta köra på så kommer det att gå bra...lite längre kvar att nå innan jag är nöjd med magen dock...

Pass 103 (Jogging, utomhus)

Först gången utomhus för i år, i gassande sol.
Tyckte själv det gick ganska bra. Jag tog det väldigt lugnt från start för att idag var det viktigaste att komma runt och känna efter hur kroppen kändes.
Kroppen kändes riktigt bra. Jag hade nog kunnat pressa mig något ytterligare faktiskt. Det som gör det lite svårare är att en del av den här rundan springer jag två gånger, bland annat en riktig mördarbacke som är ca 400-500 meter lång. Därför var jag extra noga med att ta det lugnt från början.
Jag är iaf nöjd med att jag sprang backen båda gångerna från början till slut. Stannade till två gånger under rundan för att stretcha bröstmuskeln lite lätt och gick lite under de första hundra metrarna, men annars var det joggning från början till slut med en liten spurt på slutet.
 
Sprang utan musik också, fortfarande osäker på om det gör det bättre eller tyngre, kroppen kändes ju hygglig hela tiden, men kanske håller jag högre tempo om jag har musik i öronen...vet faktiskt inte, får nog jämföra några gånger under sommaren för att se..
 
Nåväl, första rundan utomhus för i år är avklarad och det här kommer nog bli standardrundan, sen ska jag lägga till lite olika rundor under sommaren så jag inte bara springer samma skit hela tiden...
 
Längd: 5,6 km
Tid: 37:10 min
Snitttid km:  6:38 min
Snitthastighet: 9,04 km/h
 
Inomhus ligger jag ungefär på en snittid på 6,25-6,30, så jag räknar med att sänka den utomhus också. Det var trots allt första rundan idag...

Pass 102 (Skivstång)

Grymt varmt i salen idag så svetten kom rinnande direkt. Det hjälpte väl inte med att jag låg ute på gräsmattan och solade ett par timmar strax innan..
Gick hyfsat ändå även om jag inte var på topp...
 
Tanken med träningsveckan ser ut såhär:
Måndag: Skivstång (duh)
Tisdag: Löpning
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Löpning
Fredag: Vilodag
Lördag: Skivstång
Söndag: Korpfotboll
 
Nästa vecka är det sommarschema på Friskis och Korpen tar också sommaruppehåll, så det blir spännande att se hur jag ska få ihop det då. Klart verkar vara att Skivstångspasset på måndagar har utgått iaf..för tillfället är jag inbokad på ett cirkelgympass kl.9 på morgonen...tänkte ta ett core-pass, men det slutar 18:30 och Tyskland-Portugal börjar kl.18..inte genomförbart med andra ord...

Pass 101 (Skivstång)

Somnade strax efter fem imorse, så att passet gick tämligen dåligt är inte så konstigt. Sömnen är tydligen viktig för att kunna genomföra riktigt bra pass.
Sen är det ju så att frukosten ligger lite väl tung i magen på det här morgonpasset, men jag tycker ändå det är skönt att köra det. Kroppen vaknar upp, träningen är gjord och det är inte ens lunch än..hela dagen att göra något kul med.
Nåväl, även om jag kände mig ganska svag höll jag uppe vikterna hyggligt. Lite känns det som att jag borde vara redo för att dynga på med lite till ganska snart. Får dock se vad som händer nu när det blir sommarschema om en vecka, även korpfotbollen tar ju uppehåll efter nästa vecka så jag vet inte hur träningsveckorna kommer att se ut än.
Klart är att jag tänkt att springa tre gånger i veckan för att få upp flytet i löpningen och flåset en del. 
Tonvikten har i vinter legat lite mer på skivstång än jag egentligen vill, men passen har ju stämt så bra...
 
Nu hoppas på att solen kommer tillbaks, tänkte spendera eftermiddagen ute på gräsmattan och se om jag kan få lite solbränna...passar bra till en smärt kropp..och även min...

Pass 100 (Jogging/promenad, löpband)

Var stel i kroppen redan innan jag ställde mig på löpbandet, men har känt så förr och det har gått ganska bra ändå, så jag hade gott hopp om dagens pass...tji fick jag, för bra gick det inte. Riktigt tungt och inte mycket kräm i benen. Fick slita mig runt för att nå 6km...tiden är ändå okej, men inte bra.
Kan vara att jag låg sömnlös hela natten och somnade först vid sextiden imorse som gjorde det...rätt natt att vara sömnlös iaf med Stanley Cupfinal på tvn..
Nåväl, på det positiva läggs att jag inte kände av något i sidan som jag gjorde sist jag sprang och jag har nu kommit upp till pass nr.100....halvvägs till mitt uppdaterade mål.
Har också lagt in ett mål på att jag ska springa 35 mil i år (det mesta jag kommit upp i tidigare är 11-12 mil, ligger nästan halvvägs där också, så jag har ganska gott hopp om att jag ska lyckas med det, snart blir det troligen 3 löppass i veckan, så det borde gå..
 
Jogging/promenad (löpband)
Längd: 6,0 km
Tid: 39:13 min
Lutning: 0,5
Hastighet: 6,1-12,5

Pass 99 (Skivstång)

Fortfarande stel i kroppen efter i måndags och även träningsvärk i magmusklerna efter mitt jobb med ab rollern igår.
Varmt var det också i salen så svetten lackade redan efter uppvärmningen, men det kändes ändå bra. Tror och hoppas att jag tagit ett litet steg till och blivit starkare..vore bra om det syntes på kroppen också...
 
Dags för vägning igen och ett bättre resultat den här veckan än de föregående veckorna och Jerker är nöjd igen..
Vikt: 78,4 kg (-1,2kg den här veckan, -12,2kg på 21 veckor).
Midja: 95 cm (-1cm den här veckan, -11cm på 21 veckor)
 
Så, med nuvarande vikt så parkerar jag precis på BMI 25...25 betyder normalvikt! Det är första gången på väldigt länge som jag kan säga att jag ligger på normalvikt. Nu ska det bara ner 3,5kg till så har jag nått målet, även om jag tror att det bästa vore om jag kan tappa ca 5kg till så jag har lite marginal när jag sen ska försöka hålla vikten också. Det kan bli nog så svårt...
Midjan minskade också och där är jag nu 6cm från målet, det tror jag kommer att ta en del tid att nå, men det är ett klart möjligt mål, jag ser ju själv på magen hur mycket fett det finns kvar på den, så ingenting är omöjligt...
 
Grymt nöjd idag och en kick som ger mig energi att fortsätta på den inslagna vägen...

Sleten...

Sleten kropp och sletet psyke, så idag blev det soffdag.
Kändes inte alls som att det var en bra idé att bege sig till gymmet och 6km på löpband. Tror och hoppas att det var rätt val idag. Viktigast är att inte överträna, speciellt som jag har haft ganska dålig träningsfrekvens i nästan två månader, så en vilodag nu är nog bra tänkt. Sen kan jag köra 6 dagar nästa vecka istället...
 
Körde iaf lite med abrollern..30 repetitioner blev det, ganska imponerad av mig själv, borde nog fortsatt lite till, för magen orkade mer...

Pass 98 (Skivstång)

Gott att köra igång träningsveckan med ett skivstångspass!
Kände mig ganska stark i bröst-övningen idag. Det beror antagligen på hur instruktören lägger upp passet, den här instruktören kör tex bröst före rygg, så axlarna har inte jobbat lika mycket innan det är dags för bröst..
Skön uppladdning inför passet var det också. Låg och solade ett par timmar på gräsmattan utanför lägenheten..kanske inte är den bästa uppladdningen egentligen, men lätt en av de skönaste...
 
Nu kör vi på den här veckan!

Pass 97 (Korpfotboll)

Storförlust idag igen...
Ska man se något positivt på den egna insatsen så gjorde jag iaf inget självmål idag och följde även med upp i ett av våra sällsynta anfall och hade ett skott nästan på mål åtminstone..
I övrigt ska det kanske inte tyckas för mycket..vi var inte nära överhuvudtaget...jag fick åtminstone röra på mig och jag tycker trots allt att det är roligt att jaga en boll fortfarande...
 
Nåja, nya tag får tas nästa vecka, även om jag kommer sitta på Nya Söderstadion istället för att bita i gräset i Långbro då...
 
Nästa veckas planerade schema ser ut såhär:
Måndag: Skivstång
Tisdag: Löpband
Onsdag: Skivstång
Torsdag: Löpband
Fredag: Vilodag
Lördag: Skivstång
Söndag: Löpband/jogga utomhus
 
Så, bara att köra på nästa vecka..förhoppningsvis mindre sötsug nästa vecka också...fit vid 40!!