Det här går ju jättebra..

Vaknade vid niotiden imorse..perfekt, la mig på soffan och kollade lite på nyheterna, sen åt jag frukost och la mig en kort vända till i soffan..samlade lite kraft innan jag skulle fortsätta med vårstädningen..plötsligt är klockan 14 utan att jag rört mig ur soffan..lite slappande till..bestämmer mig till slut för att iaf dammsuga och plocka upp fläktfiltret ur vattnet..slänger även ut mattorna på balkongen innan jag återvänder till soffan för att se första perioden mot ryssarna..känner mig hungrig..beställer pizza i första pausen..ser klart matchen, sen offrar jag faktiskt en timme och gör ren min två kvadrat stora hall..

Nu ser jag på ishockey igen...funderar på om jag verkligen ska göra något mer ikväll..

HTFF spelar kl.16 imorgon..då måste jag vara klar med städningen..jag får nog vackert göra någonting mer ikväll..detär fan äckligt ingrott på en del ställen..blir jag inte klar innan 16 får jag fortsätta på lördag..

Tur det är långhelg..på söndag ska jag förresten tvätta hela dagen också...

Förresten...

Byn där jag har mitt hus var med på rapport igår..jag är i princip en kändis..

Det var Ola & Magnus, den tredje var jag..

Badrummet klart..det blev klart vid elvatiden igår kväll..jag vet, det låter som om jag spenderade hela kvällen med att städa 2 kvadrat..nu är det inte riktigt så..jag började inte städa förrän strax före nio..soffan var så mycket mer lockande innan dess..

Ikväll blir det hallen och köksfläkten..kanske en dammsugning också..sen imorgon börjar helvetet, då ska köket och rummet städas..jag räknar med att det tar hela torsdagen..åtminstone..hoppas att jag hinner klart på torsdagen..så jag kan njuta av en ren lägenhet hela helgen...

Nu är det jobba lite..dagen till ära tog jag med mig mina solglasögon..så jag ska se cool ut på lunchen (eller mer kanske, så jag kan stirra på kvinnor i korta kjolar och urringning under lunchen)..givetvis är det molnigt idag..när hände det senast??

Ja, njuta av en ren lägenhet i helgen..sen är den inte ren längre, men jag har iaf städat klart för ett år då..

Sa jag att jag är ledig imorgon? Jag är ledig imorgon...

5 bästa spelställena i Sverige..

-Ska du vara med och lyssna Jerker? Lite om nya produkter på Railway-marknaden..
-Javisst, det kan vara nyttigt att höra..

2,5 timme senare kom jag ut ur konferensrummet..då var det redan dags för lunch..så hela förmiddagen försvann..tyckte jag gjorde bra ifrån mig som satt där och var tyst hela tiden, men tydligen såg Schweizaren mer än jag trodde "Sorry, if it was too long, I saw that some of you almost fell asleep.."..säljchefen hade kjol på sig, det räddade nog min vakenhet..

Nåväl, det är snart helg, snart får jag sova..1,5 dag kvar bara..

Gårdagens gymsession var helt okej..Tre kronors match mot Lettland var det inte...att jag två kvällar i rad andats in träolja känns inte heller helt okej, men ikväll ställer jag fan ut möblerna igen..
Sen ska vårstädningen inledas, jag tänkte i år köra i fyra dagar med vårstädningen..känns lagom..

Snart onsdag, snart helg..

Jag lyckades skjuta upp den första löprundan ytterligare en vecka..igår av anledningen att jag nog var lite stel och sliten efter innebandyn i lördags..och är det inte skönare att gå hem från Centralen i solskenet än det är att hasta hem och dra på sig löpardojorna?

Jo, det var det..mycket skönare..och jo, stel och sliten var jag nog..än mer imorse tror jag..men till helgen kanske jag hinner ge mig ut på en runda..ska ju trots allt vårstäda också och med min hastighet när det gäller städning kan jag nog behöva alla fyra dagar som jag har på mig (ledig på torsdag..för att jag vill..)..

Nu ska jag försöka överleva den här dagen..trots att jag är urtrött och hela natten har andats in träolja...utemöblerna inomhus i väntan på att trallen ska torka..dagen kommer avslutas med ett gympass..inte för att jag vill utan för att jag är fet..

Tänk om på Kanalplan..

En rejält solig dag..hur spenderar man den bäst egentligen?
Mitt och dotras svar är: nere på Kanalplan och se Bajens juniorlag möta IFK Norrköping..3-0 blev det till slut och det är siffror som Bajen ska vara väldigt glada för..vid ledning 1-0 i andra halvlek så ägde Peking spelet helt och hållet, så dök det plötsligt upp en kontring från Bajen som slutade med en straffspark och så var det 2-0 och matchen var stängd..
Tyckte det var lite väl mycket panikrensningar även för att vara ett juniorlag, men det löste ju sig ändå..

Förresten, hur fan tänker de som har hand om Kanalplan? Den är ju helt värdelös ur en publik synpunkt, förra säsongen fanns det iaf någon plats där man kunde stå/sitta och ändå se hela planen, trots att strålkastarna står mellan planen och östra läktaren..men nu?!?
Först var spelarkurerna flyttade till östra, men de var iaf av plexiglas och var inte hemskt stora, så de störde inte alltför mycket, men idag när jag och dotra kom dit hade de helt plötsligt byggt två stora kurer i trä, fint målade i grönt visserligen, men när jag satt ner så missade jag ca 20 meter mitt på planen..och visst, står jag högst upp ser jag nästan hela planen..nästan..
Kanalplan är fan en skam publikmässigt..helt värdelös..jag lär inte se så många fler matcher där i år..Skinnarvallen hemma i byn är helt fantastisk i jämförelse..den plan har inte heller några löparbanor eller en längdhoppsgrop mellan läktaren och planen..näe..Kanalplan suger..nu spelar väl Talangerna bara en match till där tror jag, så den kan jag nog stå ut med, men damerna får nog mindre stöd än jag tänkt mig..betala 70 spänn för att inte se något..jättekul...

Men det där var bara 90 minuter av den soliga dagen, vad gjorde ni resten av eftermiddagen? Den spenderade vi än bättre..inomhus spelandes innebandy..vad säger sommar och sol mer än en gammal sliten idrottshall i förorten?
Matcherna gick sådär..oavgjort båda två efter att vi lett båda matcherna..i första, som slutade 7-7 gjorde jag tre mål..den matchen var helt okej..
Andra däremot..då fanns det ingenting kvar i benen, jag låg fan på minus i bränsletanken..vi ledde med 8-5 när det var tre minuter kvar, men på 1,10 lyckades vi tappa in tre mål..8-8 slutade matchen..jag gjorde två snygga assist iaf..fick ett ryck i ett byte..i övrigt var det bedrövligt, jag sumpade minst fyra frilägen i sista matchen..shame on me...synd nog, seger i sista matchen och vi hade distanserat oss lite ifrån bottenstriden..nu får vi hoppas på en seger i sista omgången, då har vi fortfarande chansen att hänga kvar..vår målskillnad är trots allt kanon...

Vi var för övrigt första laget i serien som gjorde 100 mål..hur jag ligger till? 12:a i skytteligan för serien..ett okej facit, men mitt mål på två mål per match kommer jag nog inte att uppnå..ska försöka komma före håkki i skytteligan iaf..kanske dotra slutar tjata om Håkan hela tiden..

Imorgon oljar jag in trallen på balkongen efter att dotra åkt hem igen..så snart är det fritt fram att supa sig redlös utomhus...

Intresseflagga någon?

Två tredjedelar av kontoret gick på lunch för en halvtimme sen, inte jag, jag är ett socialt missfoster som trivs bäst i min ensamhet..

Men, nu är det lunch med Krunegård i lurarna..


Fredag, dags att supa....

Jag borde nog träna rösten eller så kanske inse att det var dumt att tacka nej till bänkgrannens erbjudande om halstablett i halvtid (Ja, det heter halvtid, halvlek är något helt annat..)

Sen borde jag fundera på varför jag helt plötsligt satt kl.9 som ny standard tid att komma in till jobbet..det hade varit bättre med kvart över åtta som jag hade tidigare i vinter..jag vill kunna gå hem i tid om jag vill..i maj vill man gå hem i tid, så jag får bättra mig..

Allt det är egentligen skitsamma..idag är det lön, det är fredag och dotra kommer ner till sthlm...så, som den patetiska white trash-människa jag är äter jag givetvis lunch ute för att fira lönen, jag kommer garanterat spendera en alldeles för stor summa på någonting som jag verkligen inte behöver och..ja, lägga mig på sängen och läsa medan dotra ser på tv..fan, vad tråkig jag är!

Nåväl, jag ska väl förnedra mig på en innebandyplan i förorten också...på söndag varierar planerna åt alla håll (ok, inte riktig..ha riktigt kul och festa ska jag inte)...det blir nog iaf inoljning av balkongtrallen..sen kan det bli årets första joggingtur, men mer troligt är att det blir en enkel promenad hem från Centralen istället och sen göra räkningarna 8inte alls lika roligt nu när jag inte kan lägga in dem i min excelfil längre..)..

Det kanske...

...finns de som anser att mitt inlägg nedan visar på att jag är en riktigt usel förlorare som helt saknar distans till sporten, Bajen och domarna. Att jag är väldigt enögd..

Ni har helt rätt...jag påstår inte att det på något sätt gör mig till en bättre människa, men på Söderstadion är jag en människa med full tillgång till hela mitt känsloregister..

Jag är ingen bra människa när jag står och skriker fitta till en inkompetent domare, jag är en människa med nerverna långt utanför kroppen, en människa som vilken sekund som helst kan sjunka ihop till ett intet eller studsa upp i vild glädjeyra...en människa som helt plötsligt ber till gud (Nacka), som sekunden senare förbannar livet och världen. Jag får utlopp för allt..

Bajen är min fru, min älskarinna och min allra bästa vän.

Jag är ingen bra människa, men jag är Bajare!

Jävla skattesmitare..

Det är för mig obegripligt..jag känner en från Skövde och hon verkar i stort sett helt normal (i princip iaf), men Lerjéus verkar ju blivit tappad i golvet när han var liten? Han är så dålig att jag borde skicka honom räkningen för de terapisessioner jag kommer att behöva om han dyker upp igen..
Det syns så tydligt att han vill vara som Martin (han heter antagligen Martin i mellannamn). Han tillhör de här snedknullade mupparna som tror att de står emot publiktrycket när de gör helt tvärtom. Jag återupprepar mig precis som när Martin dömt:
Att stå emot publiktrycket innebär inte att man ger bortalaget fördelar och en egen gräddfil med sparka bort bollar och knuffa omkull folk i straffområdet. Att stå emot publiktrycket innebär att man gör en bra och RÄTTVIS insats. Det innebär att de fiskrensande skattesmitarna inte får sparka bort bollar efter avblåsning. Det innebär att det faktiskt blir straff när man knuffar omkull bollförande spelare i straffområdet. Det innebär att det blir ett gult kort när en långhårig fjolla utan hår på kuken försenar igångsättandet av en inspark med en halvminut och när han gör det endast i syfte att få tiden att gå.

Jag vet att det är mycket begärt för någon som uppenbarligen duschar med bortalaget efter matchen och tappar tvålen så fort en ny spelare kommer in i duschrummet, men man kan ju hoppas..

Nästsämst: Tattarna på östra som kastar in pyroteknik på planen...sen blev det internbox igen..två matcher på Söderstadion, två internboxmatcher..spännande, snart känns det som att ständigt vara i äckliga Solna..

Undrar förresten om obstruktion helt försvunnit från domarboken eller om Lerjéus bara är så urbota inkompetent att han inte kan den regeln..

José gör tyvärr allt fel vid målet..han börjar med en bedrövlig felpassning sen springer han bredvid och beundrar den fjunige tonåringen, när de kommit nog nära straffområdet backar han så att Söder får chansen att måtta en kvart..måste erkänna att det är ett riktigt högklassigt avslut, men han ska inte få den chansen..i övrigt så har Söder ett till relativt farligt skott då Bajens backlinje tokbackar hem, men annars var Söder helt ofarlig..

Lerjéus var lika jävla värdelös ifjol när han var här..annars hade jag aldrig kommit ihåg hans namn..varför är det bara inkompetenta idioter som blir domare? Beror det på att domarbasen själv var riktigt urusel..

På forumet efter premiären läste jag att klacken var missnöjda över Norra sitt...jag måste nog hålla med, vi gör inte många knop för att höja stämningen, det är väldigt tyst hittills i år..vi får skärpa oss..vi är visserligen inte i Lerjéus klass men...

Lerjéus är nu officiellt den tredje på min lista över folk som jag gärna ser får cancer..Martins är de andra två..

För övrigt kommer jag aldrig att glömma att Glenn fuskade sig till framgången genom skattefusket för ett par år sen, det är så pinsamt tydligt vilka Lagrell ligger med..speciellt som ÖSK i samma veva blev nedflyttade för en petitess...

Det känns verkligen som en domarkonspiration nu..

Kanske ska försöka avsluta med något positivt..Nathan..det är inte samma spelare jag såg ifjol eller på försäsongen..mannen kan ju dämpa en sandsäck nu! Bara samarbetet mellan honom och Charlie blir bättre finns det hopp om livet..

Alla heter Glenn i göteborg..

Jag är för slö...kände att jag inte riktigt orkade träna idag..skulle blivit tvungen att träna på lunchen och det kändes inte rätt, så jag skippade det..slött..

Känns iofs som det kvittar, det är inte direkt så att jag får några resultat av träningen..jag är lika fet ändå..

Men, jag ska ju gå över bron till Söderstadion och sen hem igen..det blir fler steg än normalt, så det blir inte en helt värdelös dag rörelsemässigt..antagligen lär jag bränna fler kalorier på de 90 minuter som jag skriker att domaren från Skövde är en bonnajävel och aldrig borde lämnat åkern än jag skulle bränt på 60 minuters styrketräning..

Imorgon är det lön, det här kan vara första gången på väldigt, väldigt länge som jag inte behöver låna pengar innan lönen kommer..så fick jag 4 papp extra i bonus också...wohoo, vad har du gjort för särskilt med pengarna Jerker? Köpt två resor på SJ...det var hälften av pengarna...ok, en innebandyklubba och 2007 års matchtröja till dotra också..

Men, på den här lönen ska jag spendera en helg i Trollhättan också..bröllop..jag är snart ensam kvar...

Känner mig lättare..borde kanske väga mig?

Satan vad min bloggroll blivit kort nu när datorn kraschat..inte har jag några mailadresser kvar heller..

Å ena sidan så suger ju det hästpung att bli av med allt..å andra sidan känns det som en skön rensning..det är bara att hoppas att jag hittar tillbaks till alla de bloggar som ger mig något..att jag kommer på andra siter som jag nu saknar..the Indelicates hemsida tex...

Det blev liksom en ofrivillig rensning av min ryggsäck och nu känns den lättare, själv hade jag aldrig lyckats att rensa så mycket...men jag saknar mitt office-paket..

Ska vi vara lite ledsna så har ju även alla mina enormt insiktsfulla och känsliga dikter försvunnit..förutom de fåtal som jag la upp här..menmen...

Men dö då...

När depressionen lättar lite och det äntligen känns lite bättre..då kommer huvudvärken...det känns som en förkylning ligger i kroppen..

En får aldrig vara nöjd..

Idag kommer Malungsbladet..

Otrolig huvudvärk idag..eller inte så otrolig kanske, men lite huvudvärk har jag..gissar att det beror på att jag sovit lite för lite den här veckan..eller på att jag slet mitt hår för att få igång datorn hemmavid igår..
Det går åt rätt håll iaf..har börjat lägga in de favoriter jag kommer ihåg i huvudet..fortsätter eftersom, det är väl antagligen inte så bråttom..lite less på att bara ha  outlook express, men det får väl gå..

idag är det tvätta som gäller..bara jag kommit härifrån, sen ska jag som det känns mest ligga på soffan..inte i form idag..kanske ska skylla på träningen igår?

Måste komma ihåg att fixa ms röj också..lite schyssta rekord...jobbigt att börja om, men roligt att få skriva i något..

Tack, idag känns det bättre..

Det känns inte som att man behövde vara Bajare för att ana en domarkonspiration när klockan var runt tjugo över åtta igår kväll..det var så solklart då...i tre av fyra matcher hade domaren spelat en avgörande roll...

Hela (nåja, kanske inte den norra delen) Råttsunda var i uppror över ytterligare en domarmiss, jag orkade inte..det kändes bara som att jaha, det är såhär det ska vara i år, ständigt bortdömda..jag var fan på väg att gå hem då, orkade inte mer, funderade på om man verkligen dog om man hoppade ner till det nedre etaget med huvudet före..

Till slut segrade min jagharfanaldriggåttifrånenmatchinnandenärslut-vilja trots allt och nu är jag inget annat än glad över att jag stannade..spelarna visade upp en betydligt bättre mental inställning än vad jag gjorde och när djurgården i sin spariver glömt att köpa en målvakt som inte toksuger så kunde Emil kvittera..

I andra gjorde Charlie D mål och efter det kändes det ovanligt tryggt, det var som att inte djurgårn kunde kvittera, men Bajen är ändå Bajen, så helt lugn var jag inte innan Söderström kunde nicka in 3-1...

Skönast igår? Dotra ringde efter slutsignalen och frågade om jag sett matchen..det hade hon gjort, hon var lycklig..inget värmer mitt hjärta så mycket som när hon är lycklig, hennes späda flickröst som stolt förkunnar att Charlie gjort mål..

Så idag är det en bättre dag, jag kom visserligen inte in jättetidigt, men inom flextiden och det var självvalt, jag låg kvar lite extra i sängen för att tajma in sporten på svt..få se målen igen och må lite bättre...nu ska jag försöka överleva en dag på kontoret, ikväll ska jag träna, sen ska jag försöka få till datorn hemmavid så jag har någon nytta av den..

Glömde...

..det är ju derby ikväll, så förutom att behöva ångesta över skiten som en del kallar liv, men som jag mer ser som en lång jävla Golgata-vandring, så ska jag behöva må dåligt av det också..

Vi möter ett jurgårn som är så komplett jävla värdelöst att det enda målet de gjort var på en feldömd straff..det blir minst 0-3 i baken ikväll...

Jävla jävla skithelg..

Facebook är fan satan själv...varje gång jag varit in på den skitsajten så tar det mig minst 10 minuter för att stänga ner det fönstret (av någon anledning jag inte begriper)...likaså i lördagskväll..det vägrade fan stängas ner, till slut tröttnade jag och slog bara av datorn..

Major mistake...vaknar upp dagen efter med en C-diskkrasch...så nu är allt borta (utom just älgjaktsbilderna eftersom jag har dem på en annan disk)...inget officepaket..inga bilder från 2007-09 (2006 försvann förra gången)..inget uppdaterat cv, inga mail, inga internetfavoriter, inga filer..mina världsberömda dikter har dött sotdöden..

Så livet suger getpung..inte torkade utemöblerna heller så jag hann med att olja in golvet på balkongen...

För att toppa det kunde jag inte somna igår kväll heller..låg och vred mig i 1,5 timme innan jag halv tre inatt gav upp..la mig på soffan för att kolla på lite sopig natt-tv och lyckades till slut somna in vid halvsex-tiden..men bra..så min långa svit är nu bruten..jag kom i tid det första 15 arbetsveckorna det här året..det får duga...jag skiter fullständigt i det här jobbet..det är så jävla tråkigt och jag hatar måndagar så ini helvet jävla mycket...fan, hur ska jag stå ut i 16 år till??

Den som säger upp med hakan får en fatwa på sig...

Let him speak now or forever hold his piece..

Ett tag idag anade jag en domarkonspiration mot Bajen..mot alla deras lag..
Det var helt sjukt, motståndarlaget får en straff, HTFF får ingen straff trots att en av bröderna Gustafsson blir brutalt neddragen av Värmdös målis..same old, same old..domarna hatar Bajen..så helt plötsligt på övertid blir en bajare neddragen och domaren blåser straff..mål och seger..helt plötsligt kanske det finns en gud?

Innan hade jag trots att det var sibirienkallt oljat in utemöblerna..ätit varma mackor till frukost/lunch...

Vägt mig..och gud vad det drog ner mig i skiten..jag har på ett mirakulöst sätt blivit fetare än vad jag var ifjol..trots att jag tränar..jag måste ändå fortsätta försöka..måste försöka ett år till..har jag gjort allt då och inget har hänt skiter jag i allt och får nöja mig med att vara den feta slusk jag är..

Sen skulle jag ta en promenad runt kanalen..inspektera löprundan, tänkte ta första paset imorgon, men jag hann inte långt innan jag insåg att det var ini helvete för kallt för att gå 6 km..

Gick hem, sov ett par timmar på soffan..slackade bort någon timme till innan jag till slut tog mig in till köket...där jag för första gången i mitt vuxna liv rullade köttbullar..älgfärs givetvis, de blev helt okej..lite för lite kryddor bara..nu har jag iaf matlådor i tre dagar..

Nu ska jag väl chatta vidare med ett kusinbarn på fejjan innan jag lägger mig och gråter mig till sömns över hur tjock jag är..


Helghelghelghelgsimonhelg...

Ska testa något nytt idag..ska gå hem redan kl.16 trots att inte dotra väntar på centralen..det är i ett led i..ja, i vad egentligen? Jag gör det för att jag ska skrubba rent balkongen..

Det är iaf något positivt att jag inte stannar till halv sju en fredagskväll som jag brukar..solen skiner dessutom..kanske ska kliva av redan vid Slussen och gå resterande biten hem..synd att inte solglasögonen är med så jag kan stirra ner i urringningar ogenerat...

Några få timmar kvar..sen ska jag skrubba balkongen..

Det ultimata beviset på hur gammal jag verkligen blivit fick jag imorse..
Eftersom vi var lediga förra fredagen så tog jag bort alarmet på mobilen för fredagar och glömde givetvis att ändra tillbaks det igen..men det kvittade tydligen, för nu har jag blivit så gammal att trots att jag somnade runt halv två i natt vaknade av mig själv i tid och slapp komma försent till jobbet..nu är jag nog överbevisad..bara att packa väskan och bege sig till ättestupan..

Den blonda controllern slog mig både i magen och gav mig en örfil på kinden igår..

Jag är på väg att slänga ut datorn hemma nu...jag kom inte ut på nätet igår..väldigt störigt..det kan visserligen vara kabeln också, med tanke på att den ligger på golvet har den väl fått sina törnar..den trådlösa routern rycker allt närmare..jag får fan se till att jag har råd med en sån nästa lön...
Det var iaf jävligt surt igår kväll..det brukar krångla lite, men jag brukar komma ut till slut, men inte igår..

Vad är för övrigt grejen med att jag somnar till i soffan och inser att klockan trots allt är 20 över tolv och det kanske är dags att gå och lägga sig, men så fort huvudet landar på kudden blir jag vaken i en timme till?

Nåja, jag vaknade kl.8, så det var inte extremt tidigt..det var faktiskt så pass sent att jag skippade rakningen imorse, men ändå..vakna i tid?
Den blonda controllern sa att det börjar bli människa av mig också, snart går du upp tidigt på helgerna också..
- Det gör jag redan, jag går ju upp redan vid 10-tiden..
Då suckade hon och gick iväg..

Ärligt talat, 35 år till pensionen? suck..

Klar med flytten på kontoret..det blir säkert bra..
kom i tid till jobbet nu igen..all som vanligt..
Blir hånad i Xpert eleven för att jag är fattig..inget nytt under solen

Inget händer, inget sker..igår såg vi på "Den obekväma sanningen" på jobbet..popcorn till (och öl eller vin för den som ville det)..åkte tuben hem med den blonda controllern sen..åt älgbiff med sallad, kollade på Leila och Entourage..avslutade med the Daily show och gick sen och la mig..emellan det där hemma hann jag svära över datorjäveln och fundera på att slänga ut skiten..

Inget händer, inget sker..så ska det fortgå i ett år till..livet ska knalla på, det ska inte drickas något, det ska inte missbrukas godis (vilket inte är det lättaste när jag fått en chokladpåskhare modell lite större av en Schweiziska på besök), maten ska skötas bättre och det ska tränas...

Sen ska det vara färdigslimmat och så ska jag ragga upp en 21-åring med fast kropp, sen ska jag leva lycklig i alla 10 dagar som jag har kvar att leva..typ...äh fan vet..livet är tråkigt, jag är fast i tråkiga rutiner..men är övertygad att allt löser sig om ett år då jag är smal (om jag nu är det då..den här kroppen verkar inte vara särskilt sugen på att släppa fettet ifrån sig..)..

Just ja, Erik Norrlänning (den jäveln) anmälde mig till Blodomloppet också..så jag lär väl dö om nästan två månader..tack Erik!

Sheffield W

Såg 3st medspelare från korplaget på väg hit imorse..helt sjukt, jag ser aldrig någon jag känner när jag är på tuben, nu kom de från alla håll..

Jodå, kom i tid, men det var väl inte så mycket mer med det..ville väl vara en halvtimme snabbare, men tröttheten segrade..

Ska direkt säga att det känns bättre nu när jag tränat..kanske var jag så less på allt eftersom jag inte tränat på nästan två veckor..eller så är jag på bättre humör eftersom jag ännu inte börjat jobba på riktigt idag..

Får se hur mycket jobb det blir på riktigt..ska flytta idag..jodå, hur länge sen var det jag flyttade 2-3 månader? Nu är det dags igen..jag har flyttat mest på kontoret..kul..eller ja, platsen blir väl bättre så en ska väl inte klaga egentligen (men vad vore det hör för inlägg om jag inte gnällde?)..

Sen i eftermiddag ska vi se på den obekväma sanningen..den där filmen av Al Gore..vi har miljötänk som tema i år..tydligen..jag är mest intresserad över hur vi rättfärdigar vår försäljning till försvarsindustrin..eller till FRA, om vi nu bryr oss så väldeliga...

10 miljoner då? Kan jag ta ett sabbatsår iaf..

Med lite (mycket) flyt lyckades jag komma i tid även idag, men det tog på krafterna. Det fanns ingenting i mig som ville hit idag..det är total ovilja mot arbetet just nu..jag behöver vila, jag behöver vara ledig, jag behöver framför allt en jättvinst på Lotto så jag kan koppla av och njuta av resten av livet..annars kommer livet bli alltför kort, inte en chans att jag står ut i över 30 år till med sånt här skit..kliva upp i ottan för att slita för brödfödan, hur kul är det egentligen? Jag har gjort det i 13 år nu..det räcker, ge mig något som är roligt i livet också..

Nej, det räknas inte som ledigt när jag har hand om min dotter, hon är jättesnäll och jag trivs att vara med henne, men ledigt är det inte..det är matlagning och aktivering och fan och hans moster...dessutom är jag hennes enda kompis i sthlm..det är 24 timmar om dygnet, så ni som gnäller om att ni minsann har era döttrar/söner 24 timmar om dygnet hela tiden. Nej, det har ni inte, ert barn har kompisar, ert barn har ett eget rum, ert barn har ett eget liv..hos mig är jag min dotters liv...

En positiv sak med helgen är att hon äntligen insett att om hon dukar fram frukosten, så kliver hennes far upp tidigare..även om det inte riktigt funkade i fredags när hon dukade fram frukosten redan halv åtta..då fick hon göra en macka själv så länge tills hennes far ämnade kliva upp strax efter nio..

Nåja, som vanligt när jag haft henne mer än två dagar i sträck kändes det riktigt tungt när hon åkt..jag hinner helt enkelt vänja mig vid att ha henne hos mig..vänja mig vid att någon pratar med mig så fort något intressant händer på tvn..vänja mig vid att någon talar om hur hungrig hon är och inte gör något åt det själv...vänja mig vid att få ett leende...

Men, nu ska det uthärdas 4 dagar här innan det är helg igen..eftersom jag tänkt olja in trallen på balkongen och balkongmöblerna, samt hinna med att se på HTFF och ta en löprunda så räknar jag kallt med att regnet kommer ösa ner under hela helgen..då blir det soffan hela helgen och tycka synd om mig för att jag inte kan göra det jag vill..sånt är jag bra på...

Att min lägenhet är i stort behov av en rejäl vårstädning tänker jag försöka ignorera..trots att då dotra drog fram gitarren i helgen dammade det i hela lägenheten..

Fan, låt mig vinna 20 miljoner så jag kan slippa söndagsångesten..

- Får jag gissa vad du ska göra när du kommer hem, pappa? Jag tror du ska lata dig..

Ett fniss från den söta (men ack så unga) tjejen bredvid henne i bussätet..
- Nja, jag ska nog ut och springa, eller fixa till balkongen, sa jag sanningsenligt..sanningsenligt just då..

Sen kom jag hem, la mig på soffan, tv-sov en vända och insåg att jag inte skulle ha en chans att hinna springa eller fixa balkongen innan Bajens damer spelade match, så jag tog mig en dusch, packade ner tidningarna i en kasse och på väg till Kanalplan gick jag förbi pappersåtervinningen..

Matchen sög..

Kom hem, gott om tid för att stryka, så jag la mig i soffan igen och så var klockan halv åtta..strök iaf, men middagen blev bra mycket senare än jag tänkt..

Jag är bra på att övertala mig själv, därför blev det ingen första joggingtur, därför blev det inte heller något städa balkongen (den hinner säkert ändå bli smutsig innan jag hinner olja in den..)..

Nu sitter jag här..ångesten börjar bli grym nu..jag vill fan inte till jobbet..det är bara tråkigt..

Imorgon lämnar jag dig pappa..

Charlie Davies gjorde ett fint mål.
Det fanns inget popcorn i kiosken, så dotra fick chips istället. Det var okej ändå.

Jag menar, nu måste det ju ändå vara solklart att ingen förstår danska, inte ens danskarna själva. Varför skulle mupparna annars springa ihop om samma boll och ge Gefle anfallet till 0-1? Nej, lär dem ett riktigt språk så det inte händer igen, om inte svenska så borde de väl kunna lära sig engelska?

Redan i första såg jag tre situationer som om det varit första omgången hade gett Bajen 3 straffar. Personligen tycker jag väl inte att någon av dem var straff, men med tanke på hur bedömningen var första omgången så var det straffar allihopa. Tyvärr skedde det på Söderstadion och där blåser aldrig Martin straff, varken billig eller korrekt..

Andra målet ska Poppen bara ta. Det är en klockren tavla, det finns ingen vinkel, det finns inget utrymme, men han särade på benen som en Jerker på alkohol..genomslampigt..

Uddlösheten framåt var som ifjol, för en som mig, som har svårt för förändring, borde det väl ha varit skönt att komma tillbaks till Söderstadion och känna sig hemma, men ändå..

3 defensiva mittfältare mot Gefle? Mikkel tar bara plats av Lolo, Fredrik är ingen kantlöpare. Visst på Råttsunda mot ett riktigt bra lag kanske, ni vet ett sånt som anfaller, kanske det kan finnas en poäng, men inte i en premiär mot bönderna. Det ska bara vara ett par 18-åriga ben som pinnar upp och ner efter kanten, inte någon 35-åring som trampar på bollen, vi har redan 4-5 såna på planen..

I början av första, när det sjöngs som bäst, när Bajen tryckte på, då undrade varför jag känt en tvekan inför mitt engagemang, det här är verkligen livet. Jag njöt, mådde bättre än jag gjort på väldigt, väldigt länge..det gick över, men känslan var underbar, som att vara förälskad igen..

Poppens räddning på Hasse B's nick var dock grym..

Och ärligt, internbox i klacken efter 20 minuter? Fan, inte ens gnaget fixar det..

Nåja, det sjöngs, Sulan hyllades, dotra var lycklig nästan hela dagen och vi förlorade fan inte med 6-0 mot ett gäng tjötrövar med vidrig dialekt iaf..

Hon sover nu, imorgon kl.13 lämnar hon ett tomrum igen..jag får gå tillbaks till att vara mitt vanligt asociala jag i nästan två veckor..

12:an var bäst på plan...

Ett lag på Söder...

Gick och la mig redan halv två i natt..strax efter att "A love song for Boby Long" slutat..sen låg jag i en timme och fantiserade växelvis om hur jag fick hjärtattack i natt och dotra skulle försöka väcka en likstel pappa och hur jag fick den samma morgon som dotra skulle komma ner hit, så hon skulle bli helt ensam på Centralen och ingen skulle få tag på mig..kände riktigt hur hjärtat inte längre ville slå...runt tre lyckades jag till slut somna iaf..

Vaknade halv åtta med magknip..dotra var redan uppe..om det var allt godis jag åt igår eller den blodiga älgfilén vet jag inte, men jag somnade om ett tag iaf..tills dotra väckte mig och ville ha frukost..

Alla de här fysiska och psykiska problemen (glöm inte att jag har ont i ena knät också) kopplar jag till vad som händer om mindre än två timmar..om 1,5 timme börjar marschen från Medis..vi hänger på från Skanstull..dotra har redan viftat med halsduken..vid 10 tänkte hon byta om till matchdress..kl.11 slog jag på Bajenmusiken..det kommer inte höras något annat innan vi går..
Jag själv sitter med ett ton av fjärilar i magen (det får faktiskt plats så mycket i den här voluminösa kroppen)..mår rent dåligt..hade tänkt skura rent balkongen idag, men nu hinner jag nog inte...hade tänkt så mycket..orkar så lite..kroppen vill bara slå av och lägga sig ner..

Fan så nervöst det känns..jag sitter och funderar över vilka kläder jag ska ha (varför har jag ingen Bajen-skjorta?) Vädret är fint, så det behövs inte så överdrivet mycket kläder...varför har jag fortfarande inte köpt några grönvita skor??

Satan, jag har längtat så till den här dagen, men just nu vill jag att den ska gå över, bara försvinna..mina nerver har aldrig klarat av sånt här och i år känns det värre än någonsin..dessutom i exil på Västra eftersom dotra är med..det blir tufft det här, det blir omänskligt..jag hoppas på 4-0 efter en kvart så jag kan koppla av..

Självbedrägeri är också en form av humor..

Jag och dotra fortsätter med vårt friluftsliv..igår efter bion blev det ett par timmar i Björns trädgård..hon sprang omkring och klättrade, åkte rutschkanan eller något annat..jag stod och försökte se cool ut samtidigt som jag kollade på skateboardåkarna och försökte se om det fanns några fräscha ensamstående mödrar..det går fan inte utan solglasögon..

Idag gick vi och kollade på Bajens träning på Söderstadion..eller gick och gick..jag har universums lataste nioåring hos mig, så det blev tunnelbanan över bron (men imorgon då går vi både dit och hem)..var väl sådär intressant..med en nioåring som också är rädd för solen var det inte jätteroligt..dessutom..inga solglasögon, inte lika roligt att sitta med solen i ögonen då..lite besviken av att se att Simon inte kommer starta imorgon..jag hade hoppats på det..

Tuben hem och handla lite frukost till imorgon..men också..det viktigaste..nya solglasögon..imorgon ska jag se cool ut i marschen till matchen..

Nu ska vi gå ut igen..jag har sovit i en timme, tagit en dusch och kommit på att jag glömt köpa påskmust..dags att inviga de nya solglasögonen..se upp Söder, it's a new sheriff in town..

What to do??

Solen skiner, det verkar vara riktigt skönt ute..jag o dotra kan inte stanna inne hela dagen, så vad göra?

Gå på bio givetvis..ingenting säger sol och värme som en mörk biosalong..vi promenerar dit iaf, så vi får lite sol på oss..

Nej fy fan..

..nu skiter jag i det här och går hem..

Glad Påsk!


Tror jag måste klippa naglarna snart..

- Pappa, vi måste gå upp tidigt imorgon. Glöm inte att ställa klockan.
- Tidigt och tidigt, lite tidigare än vanligt iaf..

Yup, dotra är med mig på jobbet idag..hon har sin dator med sig så hon har spelat hjärter på den, sen ritat och nu sitter hon och tittar på film..väldigt effektiv om ni frågar mig..och så är det ett hemskans tjat om Hammarby just nu och hur mycket hon längtar till söndag..jag är en bra pappa..faktum är att jag är världens bästa pappa. Jag spände ögonen i henne och frågade om jag var världens bästa pappa och hon nickade till svar..så hon får väl lunch idag också..

Gå upp tidigt..klockan ringde första gången halv sju i morse..jag snoozade, dotra tog täcket, slog på tvn och la sig i soffan..när alarmet gick kvart i åtta insåg jag att det nog var dags att kliva upp..hoppade in i duschen samtidigt som jag fick henne att plocka fram frukosten..

Tror inte dotra tyckte det var så tidigt som vi gick upp..men vi kom i tid till jobbet iaf..

Nu ska vi uthärda några timmar till sen är det påskledigt..

Det är över nu..

..jag är gammal..låt vara att jag kom in precis halv tio, men ändå..den unge Jerker hade inte glidit in än..möjligtvis att jag hade stått i duschen vid det här laget..men aldrig, aldrig att jag varit på kontoret redan..

Tjat igen om att jag aldrig träffar någon, att jag inte törs..hey, jag vågade för 1,5 år sen och det blev ju lyckat..dessutom så fick jag förklara för den blonda controllern nu igen att jag redan träffat den nästan perfekta kvinnan, men att hennes fästman var ofin nog att fria till henne i Paris härförleden..

Jag är alltså gammal nu..innebär det här att jag bör börja pensionsspara? Att jag borde lära mig att säga "Nehej, kanske dags att tänka på refrängen. Det blir ju en dag imorgon också" utan ironi?

Maten var förresten suverän igår, men jag skulle aldrig rekommendera ett ställe där det tar 45 minuter för att få en öl, där förrätten dröjer över timmen och en del då inte fått sitt vin..snacka om bristande service..tror inte det blev dricks från någon av oss 21 personer..
(och jo, eftersom vi var så många hade vi förbeställt maten..)..

Ååååh..jag vill inte..vuxna människor är så genomtöntigt tråkiga..fy fan..som singel lär jag iaf slippa parmiddagarna..vore det inte för att dotra kommer idag vore det lämpligt att attackblåsa ur skallen samtidigt som jag stoppar snaran runt halsen och lutar mig in i gasugnen..nu får jag väl genomlida den här dagen och fundera på om falukorv och makaroner verkligen är en nog bra middag för oss...

Följ spänningen..

Solen skiner, kroppen har nästan återvänt till normal..bara en dag till så är jag tillbaks i gammal god form (smälltjock, men åtminstone inte bakis)...så det finns väl inget annat att göra än att kliva in på banan ikväll igen? Dricka öl mao..det är ändå avskedsmiddag för tyskan..

..för de som känner mig..nej, jag har inte tagit ledigt imorgon trots ölintag ikväll..det här blir det ultimata testet huruvida jag gått och blivit gammal eller ej..

Hur tidigt kan man flexa ut under en vecka?

Jo, jag är tillbaks i staden...kroppsligt iaf..mentalt så sitter jag fortfarande på en skoter och solar..
Så det är kanske inte så konstigt att jag får väldigt lite gjort..jag har rensat lite mail hittills idag..svarat på några korta frågor..ska rensa mer mail nu..se vad jag kan fixa..typ göra en prio-lista..men jag skulle mycket hellre vara utomhus i solen..

Nu är det ju trots allt så att det är typ 3,5 dagar kvar med hårt arbete den här veckan..eller 3,5..mja hårt arbete..imorgon ska vi ut och fira av tyskan.på onsdag kommer min dotter på eftermiddagen och på torsdagen får hon följa med på jobbet..så den dagen blir nog inte så jättelång heller...

Näe..jag åkte ingen skoter, men jag satt på en vid fasters hus..det var skönt det också..

Livet måste helt klart gå ut på kall öl och varm sol...

Jag vill ha öl, öl, öl mera öl och öl kommer det att bli..

Eftersom mina besökssiffror de senaste dagarna skjutit i höjden (yup, det verkar vara åtminstone 4st som läser nu, förutom jag själv) gör jag det enda rätta och beger mig till skogs utan dator..varför riskera att få läsare när det var så bra tidigare..jag gnäller lite, talar om hur duktig jag är som kommer i tid hela tiden och ingen bryr sig..perfekt, smärtfritt. Det enda som kan vara jobbigt är att jag känner hur jag bidrar till nedsmutsningen av internet..

Igår tänkte jag göra ett undantag och försöka skriva något intressant...det satte lortdatorn jag har hemma effektivt stopp för..den ville inte koppla upp mig mot nätet..vad göra, vad göra...jag svor och packade väskan istället..

Så, om två timmar loggar jag ur och släpar med mig den übertunga väskan..jag inser nu att det hade varit betydligt smartare att beställa öl..lillebrors present kunde jag väl tagit med till jul istället..då hade det varit en skön packning..sådär lagom..jag tycker ju om att resa egentligen..jag tycker bara inte om allt jävla bagage jag har med mig..dags att återinföra bärare tycker jag..det kan de arbetslösa göra, vi lever trots allt i ett moderat samhälle nu..

Nåväl, trevlig helg allihopa..för en perfekt helg behöver jag bara hitta någon vänlig själ som låter mig se på fotboll imorgon kl.16, sen ska jag försöka slå rekord i promillehalt...

Kunde inte sagt det bättre själv..


Nope, no computer, no online, yes beer, yes drunk as a skunk..

Skum kväll igår..jag tyckte jag var hemma tidigt..och eftersom det enda jag egentligen skulle göra var att bränna av lite skivor till mp3:an så borde jag ha gott om tid..men helt plötsligt var klockan halv ett..skumt...jag fick väl inse att det var dags att slå av datorn då..utan att fejsbooka..uuh...stackars mig..

Storebror ringde igår..han är uppenbarligen sin mors son..ringer mig mitt i maten..vad är det med släkten som alltid gör så?

Annars verkar april fortsätta på den inslagna vägen för 2009..jag kommer i tid på jobbet och övrig tid är jag allmänt tråkig...det finns liksom inget extra...inget roligt..bara vanligt trist medelklassigt kontorsliv..så jävla ospännande..det syns här också..jag orkar inte skriva något som har en liten chans att vara av intresse för någon...jag funderar liksom fortfarande om jag ska skriva något om julen..lägga in någon bild kanske..men skjuter på det för det verkar drygt..

Vi får väl se..kanske händer något som gör att det kommer ett intressant inlägg här i framtiden..antagligen inte..

Tro nu bara inte jag gör samma misstag som för två år sedan och önskar att jag fick känna något om det så är olycklig kärlek bara för att det ska hända något..olycklig kärlek suger getpung..jag är glad att jag inte har det som i början av förra året..det var tungt...det är betydligt lättare att leva i den här gråa tillvaron..inte för att jag glömt henne, hon kommer alltid finnas i en del av mitt hjärta, men i år har jag sluppit ligga sömnlös och fundera på henne hela tiden..nu kommer hon i lite skov då och då fast utan de hjärtskärande tankarna. Det är mer att jag undrar hur hon mår och sånt..

Nåväl, kanske dags att fortsätta med dagsverket istället..det är ju gubevars snart helg...imorgon jobbar jag ca 2 timmar innan jag beger mig norrut..så i helgen kommer jag få känna något..det börjar med rus för att sedan på söndagen få betala för min numer bristande rutin i intagande av alkoholhaltiga drycker..

The king is dead, long live the king..

Jag fyllde precis upp flexbanken i mars..trots två flexlediga dagar...det här med att komma i tid har börjat gå för långt..tre månader i rad..jag är uppriktigt orolig..

Får se hur det går i april..det är åtminstone en avskedsmiddag på en tisdag, så risken/chansen är väl att min långa svit spricker..

Annars är väl anledningen till att jag kommer i tid det faktum att jag inte gör någonting som kan betraktas som socialt eller särskilt roligt...det är jobb, träning, middag, tv, sova och så börja om..sen slänger vi in lite umgås med dotra varannan helg..

Hade ju varit kul om det gett några rejäla resultat, men det är blygsamt..typ 5 gram fett som försvunnit från kroppen..det är därför jag hela tiden försöker intala mig att det är våren 2010 som gäller..då ska det vara klart..nu gäller det att träna på..inte slappa till som vanligt i maj..hålla i och hålla i..i ett år till...har det inte gett resultat då skiter jag i det och köper klippkort på pizzerian...jag tänker inte slita och träna 3-4 dagar i veckan om det inte ger något..

För övrigt funderar jag som mest vem jag ska våldsgästa med en kasse öl på lördag för att få se på tv4 kl.16 (huset mitt är så mycket ute i skogen att jag inte får in fyran..)..