Spännande..

En lätt ångestframkallande dag..eller ja, vecka blir det..på torsdag eftermiddag släpper det förhoppningsvis och jag kan koppla av igen, om inte annat så drar jag upp till skogen för att leka man en vecka och då brukar allt sånt släppa..

Sen efter den veckan kommer jag dra på ångestkranen i ett par veckor igen innan det förhoppningsvis släpper för alltid..tror inte psyket är min starka sida..

Va? Näe, sjukt nog rör det varken Bajen eller jobbet..jag har hittat nya källor till ångest..


Say no more..Hejdå allsvenska tåget..
Tack som fan Borkjävel och Blomfitta..ni har visat att det är fullt möjligt att spela ner Bajen ännu mer i skiten..det räcker nu!

Skön söndag på alla sätt..

Haft en ganska skön söndag (inget kan dock slå en lördag på Söderstadion med trevligt sällskap)..tvättat en del, strukit, legat på soffan, scoutat runt i Hornstull, spelat fotboll och nu lite ligga i soffan..precis såna dagar jag njuter av..

4 dagarsvecka att se fram emot innan det är dags att hångla med tallarna igen..det klarar jag!
Imorgon lirar Bajen också..skönt att få skrika ur sig lite frustration ibland..
Men nu, ska jag kolla på White Boyz n the hood..


Trevligt sällskap, dålig fotboll och rena fynd..

Försökte gå upp tidigt idag, trots att jag gick och la mig vid 3-tiden igår natt..lyckades halvbra..vaknade redan tio i nio och tänkte perfekt, nu hinner jag duscha och käka frukost innan jag ger mig av..uppenbarligen tog den meningen 40 minuter att tänka för helt plötsligt var klockan halv tio..

Så istället för en skön dusch och mat i magen så blev det lite stress med att ladda kameran (som sen inte användes), klippa naglarna och sen väga och mäta sig (yup, klippte naglarna först..är väl inte dum heller)..näe, fortfarande tjock, trots att jag tränat en gång efter hälsoundersökningen..klä på sig lite fina kläder och så bege sig mot Söderstadion!!

Det var trots allt Bajendagen idag och jag hade en tipspromenadsandraplats (ett ord, inga särskrivningar här inte) att försvara från två år sen..missade förra årets..så nu var jag tokladdad, men först var det A-lagets träning..missade då början eftersom jag sov lite längre än tänkt, men att döma av uppställningarna i tvåmålsspelet så har konstapel blom & borg inte lärt sig någonting på de snart 5 månader som serien pågått..
Fast jag hade grymt trevligt ändå, inte direkt svårt när man har sånt förtjusande sällskap på läktaren..
Miss Bajen med mor var också där..
När träningen var slut drog jag mig mot utförsäljningen och köpte en tröja nr.10 till dotra och en tigerrandig åt mig..sen köpte jag ett par tröjor till som kostade 50kr styck..en som är för liten (men jag kommer ju gå ner nu när jag tränar, så den är för senare..) och en som jag kan ha till älgjakten..det har ju varit mitt problem i flera år nu..bristen på Bajen-attiraljer när jag sitter på passet..

Efter att ha spelat bort lite pengar på tipset och sänkt ett par cheeseburgare från Donken (frukost/lunch) gick jag tillbaks för att se på HTFF och när de försvarade serieledningen..gick ju sådär med det..dock hade jag turen att åter få trevligt sällskap i Miss Bajen och hennes mor..men det hade varit roligare om HTFF kunnat visa sig från sin bästa sida idag..

När matchen var slut tog jag ett tårfyllt farväl av Miss Bajen och hennes mor och började tåga över bron mot mitt kära Södermalm igen, passerade lägenheten och lämnade väskan med tröjfynden och gav mig snabbt ut mot världens vackraste ös gator för att ta mig till Kanalplan och det livsviktiga derbyt mot jyrgårn..damerna förlorade och det såg ut som om Matilda Agne, när hon låg kvar på gräsmattan efter slutsignalen, verkligen förstod att hennes årgång kommer bli historisk som det första Bajendamlag att ramla ur högsta serien..efter 23 säsonger i allsvenskan..för nu tror jag inte att de klarar sig..

Ger upp Serie A nu..Dara O'briain (fan vet hur han stavar egentligen..) är på TV4 komedi..låter kvällen glida mot natt och laddar för morgondagens mastodont tvätt..(och kanske, kanske ett besök på Kanalplan igen..)


Fejan...

..ärligt? Jag får som vänförslag Claudia Galli?? Visst jag är gärna vän med henne, men jag tvivlar att detsamma gäller från andra hållet.

Vi har 1 vän gemensamt..det är allt..

Nåja, hade kunnat vara värre..än vacker tjej som är rolig..kunde ju fått Reinfeldt eller någon annan otrevlig person..

(publicerat under: å vem vill läsa det här??)


Vill du verkligen ta den här fajten Jerker??

Vilken jobbvecka..
Försökte hålla semestertänket så länge det gick och det gick ganska bra, det var först idag som jag började förstå vidden av hur mycket jag har att göra...följdaktligen gick min idé om att vandra hem kl.15 om intet..istället gjorde jag som vanligt och larmade kontoret halv sju..sista två timmarna satt jag där ensam (men buhu då)..

Min jobbsituation ha med andra ord inte ändrats ett dugg..det kommer att gå åt helvete på ett eller annat sätt i höst om inget händer, antingen för företaget eller för mig..i värsta fall båda två och precis det talade jag om för min chef i torsdagskväll (ja, efter halv sju är det definitivt kväll). Jag sa att det inte funkar, inte på något vis. Jag berättade hur jag tror att det kan funka, även om jag fortfarande troligen kommer ha lite för mycket att göra, men också att hela poängen med att ha mig på företaget är att vi gör så..han förstod och jag hoppas verkligen att det händer något.
Jag sa också hur det var i juli, att jag varje minut på kontoret hade ont i magen för att jag visste om att jag inte skulle ha en sportmössa att klara av att göra ett bra jobb...händer det inget så kommer vi förlora business och jag kommer fortsättningsvis att försöka blunda för hur mycket jag har att göra, bara plocka ut några grejer som ska göras under dagen och blunda för det andra som finns tills jag är klar med det jag valt ut..jag hoppas det funkar..

Hade hälsoundersökning också..sköterskan talade om att jag är tjock..nähä, är påven katolik? Nåväl, jag hade väl inte de bästa värdena..förutom blodtrycket då och blodsockret (wiee, ingen diabetes än..)..hörseln och vilopulsen var också utmärkt (fokusera på det positiva!)..

Höll på att glömma, hade värsta tuppfäktningen med VDn på torsdagseftermiddagen också..han tyckte jag skulle göra något som jag ansåg att han skulle göra..alltså, han skulle svara på om han behövde vara användare för en grej och ansåg att jag skulle fixa det. Jag å andra sidan försökte på ett ganska klumpigt sätt förklara för honom att hela poängen med det hela var att han skulle svara själv på mailet...så två griniga gubbar tuppfäktades lite och det slutade med att jag hjälpte honom..skickade ett mail på vad han skulle svara och så skickade han in det..tänk så lätt det kunde varit om en av oss varit lite smidigare från början..å andra sidan, någon gång ska man ju råka i gräl med någon på jobbet också..

För att avsluta en sådär vecka så kom jag hem ikväll och fann hela köket fullt av glassplitter..vitrinskåpet som jag och Henke Curling satte upp för några år sedan tog sitt liv och hoppade från väggen medan jag var på jobbet..det var den fredagskvällen..
Det konstiga var att jag inte fick psykbryt över det..normalt sett borde jag i min ilska dragit näven i väggen eller något liknande..semesterskägget kanske funkar trots allt?


Hur gör man för att föryngra sig egentligen?

Att försöka odla skägg för första gången är ett tecken på att man är ung, att lyckas och dessutom inse att det börjar bli väl vitt är däremot gammalt..fail på den..

När jag desperat gör armhävningar eller sit ups med de andra tanterna på cirkelfysen är det inget annat än ett patetiskt försök att komma tillbaks till den lätthet jag kände för mer än 10 år sen..fail även där..

Att dricka sig lagomt berusad en fredag och trots att det finns pengar på fickan och klockan inte är mer än halv tre ändå ta tuben hem tyder på en överjävlig mognad..
Däremot att vakna dagen därpå, inse att det fortfarande inte finns någon frukost hemma och därför äta den på Gröne Jägaren i sällskap av ett par öl vid 15-tiden på eftermiddagen tyder på något helt annat, när sedan dagen fortsätter med en tunnelbaneresa ut till mordor och där dra i sig 16 öl (enligt uppgift..bara små iofs), titta på ett gäng fotbollsmatcher och sedan vägra låta kvällen ta slut redan halv två och därför bege sig till Patricia för att bränna en dagslön på öl och Black Jack innan det är dags att vända hemåt, så är det bara att inse att mognaden är långt borta..

Kan ett rätt rädda 2 fel?
Hur ska jag göra egentligen för att bli yngre? Jag vill ju det..det kroppsliga förfallet är inget annat än just kroppsligt förfall..till och med den store Brian Clough drömde sig tillbaks till ungdomen, trots sina framgångar när han blev äldre..
Jag kan leva med att vara lite dummare, förstå lite mindre av livet om jag bara blev några år yngre. Insikterna man får när man blir äldre är ändå mest smärtsamma..man blir lite räddare..
När tex cyklade jag senast utan att hålla i styret? Svaret är i ungdomen..

Min räddning kan vara att jag fortfarande gör tuppkamsfrilla när jag tvättar håret..jag hoppas på det..


Glass på det..

- Det är något konstigt med Jerker idag..
- Jag vet, han kom in redan halv nio och muttrade ingenting..Jag trodde han skulle komma inglidandes först vid 11 och vara jättegrinig..

- Jerker, har du träffat nån tjej eller vad är det frågan om? Och har du tänkt spara det där i ansiktet?

Spridda kommentarer under arbetsdagen idag..antar att jag inte muttrat så mycket eftersom jag gav upp från början, eftersom jag aldrig kommer att vara i fas med mailboxen något mer så är det bara att försöka glömma att den finns. Det funkade ganska bra iaf, fast det är svårt att ignorera upp emot 1000 mail..det är iaf mer än 100 mindre nu, jämfört med halv nio imorse..och jag slapp det magonda, men det kändes lite som ett tryck på bröstet ibland, det behöver inte vara jobbets fel, det kan lika gärna vara spritfesterna i helgen eller det faktum att hjärnan var tvungen att kopplas på för första gången på tre veckor..

Nåväl, jag är säkert grinig imorgon igen, då jag börjar arbeta på riktigt..å andra sidan hade jag ett leende på munnen nästan hela cirkelfyspasset idag. Jag hade glömt att det är så skönt att ta ut sig totalt..får hoppas att jag gått ner 4 kg till hälsoundersökningen imorgon nu bara..känns som om det skulle behövas, nu blir nog resultatet omvänt, jag kommer dit helt ledbruten och kan knappt gå i trapporna för gårdagens och dagens träning..

Tur att nästa pass är först på onsdag..


I might survive..

Första dagen på kontoret är alldeles snart slut och det känns banne mig som om jag kommer överleva den. Trots endast drygt 3 timmars sömn (tack kusinbarn för sms:en som talade om att du inte kunde sova..det hjälpte ju mig då)..
Det var iaf inte jobbångest som höll mig vaken i natt..det är ett steg framåt, men trots att jag undvikit att slita ihjäl mig idag..har mest rensat mail, fyllt i en hälsoenkät eftersom jag imorgon ska på hälsoundersökning (lysande Jerker, ta den direkt efter semestern..bra tänkt..)..så känns det i magen att jag börjat igen.
Så kan jag inte ha det, så jag får vackert ta tag i det under veckan..idag kliar jag mig mest i semesterskägget och bävar för Cirkelfysen, jag kommer vara ledbruten på hälsoundersökningen imorgon..
För att toppa det är det ångestmatch i Superettan, en match som jag missar början av, kanske hela första halvlek eftersom jag ska träna..

Oh what a day..

Gårdagen var mer än lovligt tuff..
Den började vid 14-tiden (ja, det tuffa började väl då), efter att ha vaknat till liv, facebookat lite och tagit mig en dusch begav jag mig till Gröne Jägaren för frukost..en Schnitzel och två stora stark..Det var uppenbarligen väldigt viktigt att uttala Schnitzel rätt om man skulle få beställa öht..jag gillar sånt..

Sen tog jag tuben ut mot mordor för att dricka mer öl och se på fotboll..2 matcher PL och en spansk supercup senare hade 16 öl runnit nedför strupen (enligt Luntan då, jag är ej i stånd att bekräfta det får jag väl gå på hans ord) och Luntan gick och la sig, jag fortsatte ut i natten, åkte hem till min ö och bordade en båt (Patricia)..några öl där och spela bort lite pengar på Black Jack..sen fick jag stora mobil-dillet..skickade sms och mms hit och dit (vilket togs upp på kvällens fotboll..)..när klockan slog kvart i fem på morgonen tog jag det mogna beslutet att gå hem..ooh, Jerker mogen..vandrade nedför Götgatan mot Skanstull och stannade till en sekund på Maxigrillen och köpte en Bajenburgare att äta till dvd-tittandet..

Kom hem, glad i hågen, skrev ett kärleksfyllt inlägg, försökte se på dvd och somnade i soffan..vaknade strax före två i eftermiddags, låg kvar i soffan och såg på tv (mer fotboll) tills det var dags att själv smeka lädret..

Jag kom givetvis 10 minuter försent..bra jobbat! När jag väl var där var det som att jag fortfarande var försenad..lyckades nicka en hörna i ribba från en halvmeter..och det får nog sägas vara min bästa prestation idag..det var iaf väldigt roligt, jag hade nästan glömt bort hur det var att svettas pga ansträngning och inte bara för att det är varmt ute..

Jävligt roligt var det..nu ska det köras hårt..om ett år är det jag som springer Midnattsloppet på under timmen..


Mental Note:

Ge fan i datorn när du druckit!


En gårdagskväll som lovar gott inför denna kväll..

Blev en snabbis på Matkultur (usel, men trevlig service om jag förstod det rätt), där jag träffade Luntan, hans kusin Oskar, Fredrik och ett blont bombnedslag som jag i pinsamhetens tecken glömt namnet på..hon såg ut att vara ihop med Fredrik iaf..

Sen O-baren, som jag aldrig varit på..det ligger ju på Stureplan..tills vi kom dit, då upptäckte jag att jag visst varit där..jag och Töbin satt och häcklade någon som spelat för jyrgårns juniorer i ishockey, ty det är ju ingenting, vi hade minsann spelat i Malungs IFs B-lag (Töbin spelade väl a-lag också iofs..)..

Avslutade på Galways, sen 7-11 köpa popcornpåse och hem för att titta på How I met your mother..snart har jag sett klart på alla säsonger..blir tomt..

Nu sitter jag här och funderar..eller funderar och funderar, eftersom jag är så monumentalt seg att ta mig för något så är det mer eller mindre klart nu..duscha, gå ut och käka frukost (köttbit och en öl), sen åka norrut mot solna för fotboll och öl..

Hann visst inte städa idag heller..attans..


Things to do except cleaning..

Jag har tråkigt, men inte riktigt nog tråkigt..jag har dammat av halva stereobänken och en hylla i en bokhylla..dessutom satte jag nyss in alla räkningar i pärmarna..

Men någon storstädning har det inte blivit och ärligt talat det ser väldigt mörkt ut för att det ska bli någon sådan någonsin..det är fruktansvärt tråkigt och ja, tråkigt..jag har ingen lust helt enkelt..

Idag gick jag till banken för att sätta in årets samling av mynt (wohoo, en anledning till att inte städa)..det täckte nästan den nya mobiltelefonen som jag beställde igår kväll efter att jag tröttnat på att min nuvarande mobil tyckte jag skulle sätta in SIM-kortet för 104:e gången den här veckan..mobilen har ändå hållt i tre år så jag är nöjd med den..hade tänkt köpa en ny i höst ändå..
Sen åt jag frukost/lunch på Taco Bar, passade på att gå på bio också (som sagt allt för att slippa städa), såg på Vampyrer suger..med tanke på att det var mest vampyrer i filmen så begriper ni ungefär hur bra den var..hade antagligen varit roligare om jag hängt med i twilight-världen..

Nu sitter jag här, nästan sugen på att städa, så jag ska nog gå ut och hitta mig lite mat för att komma över det..imorgon är det åtminstone 3 matcher i PL och spanska supercupen, jag har inte en chans att hinna städa då..

Inte att förglömma, det börjar bli dags för lite jobbångest också..


Für Annika!!Det är jag som bjuckar på ölen på vår första ölbokscirkel!!

Kunde vi inte ha lottat ut tränarjobbet bland säsongarna istället??

Det är så jävla pinsamt så hälften vore nog..få pisk av laget från bruket två gånger om..spela med 2 def.mittfältare igen..ööh, du menar det som inte funkat på hela säsongen? Yup..något som ett helt jävla land sett att det inte funkar förutom en skallig jävla idiot som låtsas vara fotbollstränare..

Det kan vara världshistoriens sämsta tränare vi har i Bajen i år..jag börjar tro det..allt tyder på det, han kan ingenting om fysträning och han kan absolut ingenting om laguttagning..det händer ganska ofta att man (jag) har någon åsikt om en laguttagning..eller rättare sagt, i år har det hänt ganska ofta..tidigare har jag inte haft det så ofta, men nu..

Ända sedan Tony Tiger försökte sig på konststycket med två def.mittfältare har Bajen dalat..den äckliga solnatattaren har väl sett det och för att undvika att äckelgnaget och Bajen möts nästa år försöker han spela ner Bajen i div.1..turligt nog så har Hallenius spottat in mål så vi klarar oss kvar iaf..utan förtjänst från tränaren..eller hans assisterande som byter in sig själv varje chans han får..

Michael Borgkvist är i min bok lika mycket värd som Martin Hansson...


Ställ frågan, välj svaret nedan

Ja, jag är tillbaks i stan...
Nej, jag har ingen lust att skriva något..
Nja, bara några dagar kvar nu..
Mjae..tänkt på det, men inte riktigt kommit till skott med städningen än..
Självklart var jag på Söderstadion i söndags, varför tror du jag åkte tillbaks till stan??
Näe, inte tåg den här gången..3 tjejer och jag i en bil (ganska rutten saab)..verkade som att jag inte gjorde bort mig lika mycket som vanligt..
Ingen aning..ett par öl med bloggvän imorgon, HTFF på torsdag..och städa antar jag..
Vet inte..igår hade jag det, men somnade tidigt, fast idag gick jag upp först halv ett så jag antar det..
Ja visst serru..kör igång på söndag (fast det blir lite avbrott för jakten)..
Nej herregud, så dum är väl ingen kvinna..tallarna fick sitt dock..


Russell Howard!

Dags att ta semester på riktigt..dricka öl, fisa omkring på ägorna och planera för vad jag inte kommer fixa i ordning nästa sommar, ligga på kökssoffan och läsa morgontidningen, som kommer strax efter lunch..läsa ut mina 5 böcker jag har med mig..sova, skrev jag det? Cykla runt lite på byn och hälsa på folk som helst skulle vilja slippa, skjuta lite pappälgar..

Jag kommer tillbaks när jag kommer tillbaks..tills dess får ni njuta av samma pausmusik som Blingbling la in på sin blogg..jag har youtubat den här låten minst en gång per dag de senaste veckorna..Au revoir!

Tobbe trollkarl & Jarpa

Jag är så grymt less på delar av publiken, de som kompenserar storleken på sitt könsorgan med att bua ut killar som kämpar och sliter och gör sitt bästa för Bajen, de buar ut de som kämpar, men spelare som ser mer än lovligt loja klarar sig..det är så jävla pissdåligt..ungefär som matchen idag..den var pissdålig, första 30 minutrarna bjöd väl på en snygg kombination..det var allt..
Det var så att jag skämdes för att jag tog dotra med på matchen, jag ville gå hem i halvtid och dra täcket över mig, men gjorde givetvis inte det..

Jag stannade bland annat tack vara Tobbe trollkarl. Hade inte han tagit duellen med Trollhättans målis i 42:a minuten hade inte Linus kunnat nicka in 1-0..vill bara påpeka det för de som inte begriper sig på fotboll..även om jag skrek på Maic för att han inte sköt utan lättade bollen till Linus..
Fram till 1-0 måste jag säga att den som spelade närmast sin kapacitet av anfallarna var Tobbe trollkarl..han hade iaf några rätt..
Tveksamt om han får några plus från mongona som buar ut honom under matcherna dock..det såg antagligen inte hans insats..tänk de omvända, Castro hade startat. Castro hade inte tagit duellen med målisen..och hade övriga laget spelat så sopigt som de gjorde hade det antagligen varit 0-0 och värsta visselorkanen vid halvtid..

På vänsterkanten sprang Jarpa upp och ner hela matchen, ser mongona på läktaren det? Nope, det ser ett felpass grabben gör och tycker det betyder att han var värdelös i 90 minuter..eftersom Maic noggrant undvek att hålla kanten under hela matchen hade Jarpa fri väg hela tiden..enda gången Maic höll sig på vänsterkanten åkte han på en tryckare så han låg vid reklamskyltarna ett par minuter..
Jarpa passade till 2-0, som Linus gjorde..perfekt pass på läppen, Linus gjorde det också bra vid det målet och placerade sig perfekt.

Sen bör man ifrågasätta solnatattaren återigen..varför Dahl och Bojassen samtidigt igen? Har han inte tittat på en enda match Bajen spelat i år? De funkar inte ihop..begriper inte varför det är så svårt att se? Till och med jag ser det, varför? Hur kan man vara så korkad och ändå klara av att öppna en dörr??

Angående Tobbe trollkarl & Jarpa, en polare till mig ansåg att Charlie Davies var det sämsta köp Bajen någonsin gjort och att han aldrig skulle bli nåt..själv antog jag en lite mer vänta och se-attityd..den gången hade jag rätt..jag tror visserligen inte att Tobbe Trollkarl kommer bli något stort, men Jarpa kommer dominera vänsterkanten om något år om han får chansen..