England baby!!!

Sådär ja, då var det officiellt..ute i det öppna..bladet har tagits från munnen..

Om tre veckor drar jag till England. Jag kommer hem lagom till jul, tre månaders jobb på vårt Englandskontor väntar mig..en timme utanför London kommer eder Jerk husera hela hösten..

Och ja, de har redan frågat mig hur mitt namn uttalas egentligen..den här gången svarade jag inte "You can just call me Jerk"...

Det enda som är riktigt surt är att jag inte kommer kunna följa och stötta Bajen på läktarplats..sista matchen blir (under förutsättning att SJ inte rövknullar mig) mot Örebro om två veckor...

Det finns en ganska schysst outlet där jag ska bo så mitt mål blir att komma tillbaks som en alkoholplufsig märkesbög...


Avgå styrelsen..

Så perfekt tajmat med svart skjorta idag..nu syns det inte då jag sätter på sorgebindeln..

Bajen sparkar Tony, först säljer de ut all talang för nada, sen köper de in otalang dyrt, därefter kräver de att Bajen ska sluta fyra i serien och när det som "alla" väntat på sker så sparkar de Tony..

Känns som om jag skulle få sparken för att jag inte lagt in några offerter i datasystemet samtidigt som jag inte fått någon dator att arbeta med..

Jag antar att spararbetet går bra annars? Med tanke på att truppen måste vara åtskilliga miljoner billigare i år så är ju det positivt..synd bara att det blir derby mot Vasalund nästa år..förbannade jävla pisstyrelse..

Får hoppas att Thom lyckas rädda oss kvar iaf..


Och varför i helvete..

..har det där jävla times new roman återkommit i mina inlägg? Jag tog bort skiten förut..förbannade blogg.se som suger getpung..

Nu måste jag, som är en ren analfabet när det kommer till html, in i kodmallen och plocka bort fanskapet..


Timmarna..

Känns som om det här var ett misstag..att komma in halv åtta på en måndagsmorgon skapar bara orealistiska förväntningar för resten av veckan..

Det som känns positivt är att jag fyller upp flexbanken om jag bara jobbar till kl.17 idag..känns som en smal sak..känslan av att jag kommer få en dag fylld av excelfiler och annan skön ångest är påtaglig..måste nog tröstshoppa efteråt..gjorde en lista igår på saker som jag är värd att shoppa..typ..ganska lång..

Näe, jag vaknade inte utvilad och full av livslust kl. 6 imorse...jag vaknade med stora påsar under ögonen efter tre timmars sömn, bredvid mig låg jakttidningen som jag läste i natt när sömnen vägrade infinna sig (nu ligger jag bara ett nummer efter..)

Tror vi siktar på att huvudvärken kommer runt 10 idag..


Eeh..just det..

Imorgon blir det officiellt..


Do I have a surprise for you..

Jag och Caesar verkar vara de enda som tar böndernas ignoranta beteende på allvar. Även om jag den 1 april i år fick gott hopp när jag läste Metro och SL:s sida, tyvärr var det ett aprilskämt även om det var den bästa idén som kläckts sedan vi började leva i det blå Sverige 2006..

Jag har upprepade gånger vittnat om hur hopplöst det är att röra sig vid Sthlms central pga inslaget av bönder i foppa-tofflor som planlöst vaggar fram på väg till tåget mot Skillingaryd..de går där långsamt, långsamt till vänster på rullbandet, ställer sig till vänster i rulltrappan medan blodet kokar på mig..

Idag hände det igen. Efter att jag pussat min dotter adjö och lämnat henne på bussen för vidare färd mot byhålan där hon bor. Förresten så bevisar hon att det går att lära sig hur man beter sig i underjorden väldigt snabbt. Flickan kan knappt höger eller vänster, men nog står hon på rätt sida i rulltrappan eller går på rätt sida på rullbandet!
Iaf, efteråt kände jag ett akut behov av att göra mig av med den slabbiga Donken-maten som vi inmundigat strax innan hennes avfärd och känd som jag är för att utan dödsförakt kasta mig in i de farligaste situationer bestämde jag mig för att det fick bli på Centralens faciliteter som jag skulle rena mig.

När jag var klar var det dags att gå upp ur underjorden igen för att irritera sig på bönder vid Hötorget. Trappan upp är inga konstigheter. Det är så tydligt, man går på höger sida, om man inte vill bli nedtrampad av de som är på väg ner, som också går på höger sida. Ett hundratal människor och bönder verkar ha förstått det utan problem. Då kommer ärkebonden, han som, förutom det bristande intellekt han uppvisar, i mångt och mycket kan liknas vid mig. Han ser ut som om han skulle kunna höra hemma i storstaden, men tittar man närmare ser man hur lågpannad han är..
I den fulla trappan lyckas han mirakulöst tränga sig in på vänster sida och påbörjar uppstigningen där, utan någon som helst konsekvensanalys av att behöva möta 200kgs bönder med 100kgs resväskor travar han på uppför trappen och jag börjar undra över vilken del av Skövde han egentligen kommer ifrån?

Jag finner det sanslöst, när det för en gångs skull såg ut som om Centralen fått en fungerande ordning, att alla bönder som 08:or kunnat enas om att gå uppför och nedför på höger sida så kommer denna gestalt och visar att det är fullt möjligt att kliva uppför trappor med minus IQ..

För övrigt köpte jag ingen dator idag, men jag tror jag bestämt mig för en nu..så jag måste väl tillbaks till butiken snart..vådan av att vara våg..jag har vägt för- och nackdelar in i absurdum, för att sedan så fort som jag kommer hem bestämma mig för att den blir bra..kul..kunde väl kommit fram till det lite tidigare..


Glömde..dagens citat..

"Har de andra en dvärg med i laget?"

Älvsjös nr.14 var ganska kort, dotra tyckte tydligen att han var väldigt kort..


Puff puff..

Trodde ett kort ögonblick att jag skulle få chansen att skriva ett surt inlägg om domarinsatsen idag igen, men i glädjen över 5-0 segern skippar vi det..kan väl konstatera att så länge som Älvsjö var i närheten av att vara med i matchen spelade de fult som fan..

Innan matchen var vi in i supporterbutiken..de såldes ju matchtröjor den här helgen också..hittade en small, frågade Emma om hon ville ha den..det ville hon, så nu är hon stolt ägare av nr.28 Mauro Saez Jarpas tröja..kul nog spelade han sen, så jag pekade ut honom några gånger åt dotra..när vi kom hem tog hon på sig den direkt, fast den åkte av till middagen "för hon ville inte smutsa ner den"..

Det är klart nu att hon börjar spela innebandy också..på måndag är första träningen..hoppas hon kommer tycka om det..

Emma ser också fram emot hösten..även om det var tungt för henne att få reda på att Stellan numer vilar bredvid Nalle..när vi sen talade om Tjabo och jag sa att han inte kommer vara med så länge till sa hon "Då känner ju jag ingen hund alls"...

Väl hemma var det mycket sport idag..först Finnkampen sen fotboll..Real Madrid och lite Inter..

Nu sover hon och som det känns gör jag snart också det..


Hetsen över svininfluensan börjar gå för långt..


Wow, så du säger att man bara skriver in numret, sen dras pengarna?

Sagolikt..inne på kontoret kl.8 idag igen och hade det inte varit för kärringen med resväskan hade jag varit här redan kvart i åtta..tänk att en del har så förtvivlat svårt för att inte ta upp hela jävla rullbandet när man vaggar fram i slow motion..

I övrigt är detta en solens dag...dotra kommer idag, vi ska nog gå på fotboll imorgon..ikväll är det dam-EM i fotboll och Finnkampen börjar väl också..fullt upp i helgen med andra ord..

Njae, jag är inte på så surt humör som man kan förvänta sig med tanke på antal sovtimmar och på hur tidigt på morgonen det är..fortfarande hålls humöret uppe..jag har trots allt ett riktigt äventyr att se fram emot i höst..

Förresten, igår fixade jag så att jag kan betala räkningarna på internet, var jag sist med det i världen? Det borde ju finnas någon i en urskog i afrika som fortfarande inte har en nog schysst uppkoppling för att surfa på nätet, men jag är osäker..till och med min mor betalar ju räkningarna på nätet..

We're a shitty team..

SL hindrade mig att komma till kontoret kl.8 idag igen...kul, verkligen kul..
Hoppa på ett tåg, åka några stationer, sedan vara tvungen att byta för att slutstationen ändrats, vänta på nytt tåg, åka tills det är dags att byta linje, precis missa tåget på blå linjen, vänta, vänta, tåget sent, hoppa på tåget och till slut komma hit..

Jag klarar inte såna grejer alltför bra...speciellt inte på mornarna..det är bara för jobbigt..

Nu jobba, den lär väl bli halv sju ikväll igen..dryg vecka detta..har nästan fyllt upp flexbanken..gissar på att den är överfull innan jakten..iofs bra, jag tar ju fredagen nästa vecka flexledigt..så jag hinner proviantera..

Mottot för vårt jämställdhetsprogram..

"Tjejer är inte som andra grabbar"

...eller så kanske det bara var något som VDn sa..

Good things happens to good people..

- Va fan Jerker?!? Vad går du på för droger egentligen?
VDn misstror mina plötsligt tidiga ankomster och hotar med att jag ska få lämna urinprov, för någonting måste jag gå på..

Vet inte om det är en komplimang eller inte?

Klart är iaf att huvudet värker idag och lär få fortsätta göra det..jag har ont i huvudet eftersom jag sovit för lite ett par nätter, jag kan bota det genom att gå och lägga mig i tid ikväll...no pills for me..man vet ju aldrig, VDn kanske inte skämtar om urinprovet..

Annars kretsar livet mest kring huruvida jag ska köpa en ny laptop nu eller först till jul..svåra beslut här i livet....

Jocke Jensen kommer tillbaks nästa år..

Kvart i elva lämnade jag kontoret igår kväll..halv åtta är jag tillbaks..
Visste man inte bättre skulle man kunna tro att jag gillade mitt jobb och att jag är jobbnarkoman..

Nåväl, sitter här grinig och trött...lite som vanligt då, även om jag har fog för att vara trött..

Såg inte matchen igår, lika bra det kanske..kom på först i slutet av matchen att det finns webbradio...sista kvarten verkar mest ha handlat om hur Hugosson maskar och Bajen skjuter utanför..

Nu, överleva..

Förresten, nästa år går marschen inför hemmapremiären mot Qviding, det finns inte en chans att Bajen klarar sig kvar..de kan inte vinna och någon hjälp kommer de inte få från andra lag..speciellt nordtyskarna verkar vika ner sig så fort de möter någon från botten...så, nästa år har jag säsongskort för ett Superettalag...vi får väl hoppas att de kommer upp i tid till den nya arenan byggs..

Den som väntar på något gott..

..verkar få vänta..det som kändes som att det kunde bli en hyfsat tidig kväll ser nu ut att bli en maratonkväll..nåväl, innan midnatt måste skiten in, så längre än så ska jag inte behöva arbeta..

Undrar nu bara var pizzan är..

The sun is shining..

Inte riktigt som förra veckan..kunde inte somna igår kväll och vaknade aldrig i morse, så jag var inne på kontoret först vid nio..

Å andra sidan betydde det att jag fick trevligt sällskap av
Blingis en del av vägen..det uppväger en hel del..

Nu ska jag slita med årsförfrågan en dag till..ikväll måste den laddas upp, jag gissar att det blir en lång dag på kontoret..det brukar bli det..det bruka också bli pizza då...


Back to Hell...

Grymt aktiv idag...resan mot övermogen fortsätter..
Gick upp redan halv tio..då hade jag ändå tvättid först kl.12...städade badrummet..eller iaf duschdelen, slängde i de första två maskinerna, gick upp och dammsög, började skura golvet, slängde i två nya maskiner med tvätt, skurade klart...duschade, hämtade upp tvätten och gick sen på två lägenhetsvisningar..nästan perfekta planlösningar för mig, men de kommer bli för dyra för att jag ska ha råd..synd...
Handlade och gick sen hem och la mig i soffan..strök ett par skjortor, kollade på friidrotts-vm, lagade mat och nu är vi här..

Hmm..tycker inte det verkar som om jag har jobbat så hårt egentligen..ändå känns de så...ack vad man kan bedra sig..

Känns inte längre förvånande heller att solen verkligen steker när jag väl tar tag i skiten och städar lite..första värmeböljan i början av maj...jodå, Jerker städade i två dar..varje jävla gång vi haft lite värme i sommar har jag hittat något att pyssla med inomhus..

Näe, jag hälsade inte den här gången heller..

Bajendagen blev visst inställd..tyckte det var väl lite fart när jag väl tog mig till Söderstadion..såg klart på träningen iaf och sen gick jag till infocentret för nya arenan..

Och här märks det hur gammal jag är..känner mig lite skeptisk till det..kommer jag verkligen att sitta lika bra som jag gör idag?? Är det så stort fel på Söderstadion egentligen?

Nu sitter jag i soffan och vet inte vad jag ska göra idag..skulle vilja gå på bio, men samtidigt är det ju friidrotts-VM, så det känns som om det blir lite *host* stressigt om jag ska göra båda grejerna..

Ska iaf rulla egna köttbullar senare idag..ska se om jag vågar krydda dem ordentligt den här gången...

Det är väl inte riktigt som det ska..

Den här veckan blev jag missnöjd med att jag kom in kvart i nio på tisdagsmorgonen...förra året skulle jag hjulat och gjort high fives om jag kommit in så tidigt en dag i veckan..

Ur led är tiden...

Skitdag, skitår..

Kul att jobba ibland..verkligen kul...när man 7 veckor tidigare skrivit precis hur man vill ha prisfilerna och sedan inte får någonting i närheten..nej, men bra..1000 artiklar som ska fås in i filen bara..från en division...det är två divisioner till också..där åtminstone en av dem lyssnat på mig så jag inte behöver jobba hela jävla måndagsnatten kanske..

Imorgon (fredag) hade vi planerat att skicka in årsförfrågan..händer inte nu..får spendera hela fredagen med att få in den där 1000 artiklars kalkylfilen till filen som ska laddas upp..kul med chefer som säger att de kan skicka kalkylfilen till mig..stor suck på det..

Och har det egentligen någon som helst vikt? Nej, för ett jobb är ett jobb som bara är till för att uthärdas tills man kan gå hem och fisa i soffan...

Det är fan så mycket värre saker som skett idag, som gör det här till en riktig jävla skitdag..
Lillebror var tvungen att ta bort sin hund idag..1,5 år gammal..det är så jävla jobbigt...han fick epilepsi, första anfallet i måndags. Natten till idag hade han 16 anfall, det fanns inget annat att göra..han hade behövt så mycket droger att Pete Doherty framstår som frireligiös i jämförelse med honom..

Han hann iaf med att jaga fram en älg förra hösten, men det var först i år som det skulle börja jagas på riktigt..så jävla surt, här går det moderater gatorna fram och frodas i överlånga liv, men en kär familjemedlem får bara 1,5 år...

RIPI don't feel like go to school no more..

Nu när jag lärt mig att gå upp i tid borde det betyda att det är väldigt nära till pensionen..hoppas kan jag ju alltid..

Det värsta med det är så klart att jag missar mina favoritprogram eftersom jag går och lägger mig innan de börjar..å andra sidan tror jag att det här är av övergående natur..när väl hösten kickar in ordentligt kommer jag antagligen att inse, återigen, att livet inte är värt att leva och ligga kvar i sängen till sena förmiddagen..

Igår skulle jag se Zlatan..såg väl de första minutrarna innan det helt plötsligt blev poker på tvn..yup, somnade i soffan..bedrövligt detta, nästan som om jag vore närmare 40 än 30..

Traditionsenligt firande...

Grattis Annica!!!!


Tradition kanske är att ta i när detta är andra året, men ändå...

Må Nacka vara med dig!

Snart Gustafs-korv...

Det var ju tur att jag sprang Midnattsloppet i helgen, annars hade jag inte fått chansen att vakna halv fyra på morgonen av att vänster knäet värker...det är så pass illa att jag får använda händerna för att lyfta ur benet ur sängen..skönt, jätteskönt..

Fast i morse kändes det nästan bra igen..det är nog så att jag inte får ligga på ett visst sätt då börjar det smärta..
Jag får till exempel inte heller sitta med benen på soffbordet och datorn i knäet har jag märkt..det funkar inte något vidare..

Kul, jag spelade ishockey i 17 år och fotboll i drygt 10 (borträknat mina Korpen-år) jag fick aldrig problem med knäna...visst jag slet nästan av ledbandet när jag var sju år, men det var en slalomolycka i backen bakom ladan (snacka om att vara uppväxt på landet)..jag sträcke ljumsken en gång när jag var 15 och så har jag väl stukat tummarna, det är ishockey-skadorna, vad gäller fotbollen så hade jag lite problem med benhinnorna när jag började spela igen i 15 års-åldern..men det var bara att lugna ner mig lite och inte träna i en vecka så var det bra..

Kanske ett tecken på att livet verkligen är slut?

Sen vill jag bara tillägga..

..att det finns väl inget som är så enerverande som bloggar där man skriver A, men inte B, mumlar i skägget, skriver utan att tala om..

Tala ur skägget så man begriper vad som händer, vad som kommer att hända eller vad som hänt..sluta vara så förbannat hemlig hela tiden..

Men, so be it..

Om man skulle ta och...näee..

Jag hävdar bestämt att alarmet inte gick igång de två första tiderna..istället vaknade jag av mig själv fem över sju..släpade kroppen mot soffan och la mig för att kolla på sporten, sen klev jag upp..helt jävla crazy..som om jag på något sätt blivit vuxen och mognat..inte längre någon trulig tonåring..

Nåja, det går säkert över när friidrotts-VM är slut..sändningarna börjar så tidigt att jag måste vara på jobbet i tid..

Annars finns fortfarande möjligheten till en spännande höst..nej, det är ingen kvinna i bilden, hur skulle det se ut? Nej, även om man kan tro det så tillhör jag inte de som tycker om att lida, så jag hoppas verkligen att Bajen tar sig i kragen snart...innan magsåret ger sig tillkänna...

Nu, jobba...sen, friidrotts-VM...

Machohockey..

Knäna värker inte lika mycket längre iaf..det är nästan, nästan, så jag kan gå normalt i nedförsbackar nu..

Däremot värker höfterna nu istället..hälsenorna är väl lite bättre än igår, men de är fortfarande ganska risiga..det ska väl kännas såhär antar jag..om man är otränad..

Nu ser vi fram emot den här veckan..jag ska komma tidigt varje dag, göra min plikt och sen starta det nya livet..

Vadan detta? Spårar vi en viss positivism hos sur-Jerk??
Näe, det är friidrotts-VM...sändningarna börjar redan kvart i sex på kvällen, jag måste komma upp i tid på morgonen så jag kan komma hem i tid till sändningarna börjar..

Nej, jag tänker inte skriva om hur fantastisk Bolt är..det vet väl hela världen redan..det som jag blev riktigt imponerad av var de fetlagda fotograferna som spurtade för fullt för att ta kort på honom med kameran i ena handen direkt efter loppet..snacka om prestation..

Midnattsloppet- The facts


Så ser alltså medaljen ut i år (fin färg på tröjan också, ifjol var den vit..kanske borde sluta nu..)

Tiden blev strålande 1.23.58, alltså en försämring med 10 minuter och 19 sekunder jämfört med ifjol, å andra sidan så spenderade jag inte fjolåret med att ligga i soffan och fisa hela juli.
Vissa påstår säkert att de går fortare än så, det är säkert sant, men jag gör inte det...
Jag höll hyggligt tempo (hyggligt = lite, lite snabbare än slow motion) i 5km sen tog jag slut totalt..inget konstigt. Det jobbiga var när jag väl kom in på Hornsgatan och bara skulle spurta, med noll energi och värkande knän, då får jag kramp.."springer" 10 meter, stannar och stretchar, går 50 meter, försöker springa 10 meter, stannar och stretchar..något jobbigt..

Placeringsmässigt så var det ett litet bakslag i år, men hade Bajen haft lika många lag bakom sig i Allsvenskan hade vi varit ett topplag..av de som gick i mål hade jag 12st män bakom mig, betydligt fler kvinnor (men de räknas väl inte??)..å andra sidan så gick det bättre för mig än det gjorde för grabben som låg likblek på en bår vid Ersta sjukhus, jag hade tydligen vett att genomföra loppet efter mina resurser..

Av de 12 män jag så förtjänstfullt slog var det en som var född 1934 och en 1937, jag är så stolt..okej, jag slog några födda på 80-talet också..de borde verkligen skämmas..

Lite surt kanske att en blind löpare susade förbi mig i slutet av loppet..

Idag har jag spenderat dagen i soffan (det får man idag) samt gått till Kanalplan för att kolla på Talanglaget..sista 25 metrarna på väg in till Kanalplan tog nog två minuter, knät tog helt slut..gå nedför är mao ingen höjdare idag..

Snart ska jag äta Lasagne (har 5 matlådor i kylen, en av dem får stryka på foten idag..jag går inte i några mer trappor idag..efter det ska jag äta chips. Eftersom jag genomförde Midnattsloppet igår får jag göra det..allt enligt samma regel som gjorde att jag fick ta plusmeny på Donken igår efter loppet..den här regeln gäller i 24 timmar efter loppet..på måndag börjar det nya livet..eller tisdag kanske..

FYI

Jag överlevde...

Sanslöst..otroligt..

Orkar inte spy galla över Strömbergsson igen..ok.jag ljuger..orkar nästan inte...hur fan man kan bli så dålig efter att man blivit proffsdomare är för mig en gåta...borde de inte blivit bättre??
Tittar man krasst på domsluten så har han kostat oss 6 poäng i år...vi hade varit ett mittenlag utan honom...

Sen blåste han otroligt nog en straff åt Bajen..fantastiskt..att den var solklar förtar inte prestationen, men jag antar att anders var in i pausen och hotade med att han inte skulle få tacos efter matchen om inte ellos också fick en straff..sagt och gjort...han lyckades hitta en..

Varningen på Emil är också patetisk..

Sen undrar jag vem det var som ringde precis när matchen började och önskade mig lycka till?? Jag tror hon (för det var nog en hon??) sa så iaf...lite svårt att höra när man sitter på norra kanske..

Nu, soffan tills lasagnen är klar..sen soffan igen och till sist lite förnedring på Söders gator..

Jag har startnr 10444...ni hittar mig vid syrgastuberna..

Första gången en späckhuggare springer ett lopp? Nej, andra..

Laddar inför kvällen med att kolla på friidrotts-VM...ska relativt snart börja göra en lasagne som ska avnjutas ikväll, sen tar jag en pastasallad innan jag går över bron för att skrika mig hes på Söderstadion..

Relativt bra uppladdning..räknar med att vila/sova en timme efter matchen...

Synd att de senaste sex veckornas uppladdning inte alls varit av samma klass..jag sprang en gång första juli och så en till gång i måndags..i måndags sprang jag drygt två km...det kommer bli riktigt tufft ikväll..

Nåväl, jag får väl ta med mig funderingarna jag har under loppet så jag glömmer att det är jobbigt och tråkigt att springa egentligen..

Jag räknar iaf med att slippa skavsår i år..

Äntligen odödlig!!!

Nu kan jag koppla av. Jag är odödlig..en internetkändis i vardande..

Jag har visst inspirerat
Sugbloggen till ett inlägg..det blir knappast större än så...

Är det grått?? Trodde det bara var lite blonda slingor..

Sjukt egentligen..hur snabbt förfallet kommer..
Det var inte länge sedan som jag såg det som en seger om jag kom in på kontoret redan kl.9 på morgonen..igår kväll kände jag mig ovanligt trött och gick och la mig redan halv tolv...somnade innan tolv..alarmet hade jag ställt ovanligt tidigt eftersom det kändes som om jag skulle kunna vakna i tid den här morgonen..sen vaknar jag tjugo minuter innan alarmet ringer..

Jo, därmed var jag på jobbet redan halv åtta idag...

Igår kväll förresten..när jag gick hem från jobbet träffade jag på Viggen som, som vanligt, stod och limmade på en receptionist...han tyckte jag hade tur som missade regnet iaf. När jag kom hem till mitt kära Skanstull regnade det inte, gick in på Ringen för att köpa kvällens middag (Baby back ribs och vitlöksbröd), men när jag kom ut..det öste ner..gick iaf längs väggen så jag kom till korsningen..stod där under tak ett tag innan jag kom på att jag kunde gå ner i tunnelbanegången, så jag åtminstone kom under Götgatan..när det var gjort stod jag och tvekade igen..insåg till slut att det bara var att möta syndafloden..tvättiden skulle snart börja..jag hann bli genomblöt på de 50 meter jag har till min port...då fanns det ändå några markiser som jag kunde springa under..

Ingen skada skedd iaf..skulle ju ändå tvätta..

Nu, se om jag inte kan göra en insats på jobbet innan det är Simon..

Die Fall die..

I morse kastade jag ut hösten genom fönstret, vägrade låta den komma in i mitt liv redan, så jag hängde in kavajen i garderoben och tänker låta den hänga där augusti ut...det ska fan inte komma någon vädergud och tala om för mig att livet är slut..

I går kväll å andra sidan var väderguden verkligen med mig..min tveksamhet över att ge mig ut och springa på kvällen (jag hade ju fortfarande sån träningsvärk sedan i måndags..) ändrades snabbt till ett aldrig i helvete att jag rör mig ur soffan när regnet började vräka ner..

Så nu behöver jag bara göra en löptur till i år..den på 10km inför några tusen åskådare..oh joy..

Prioriteringar..

Nu har jag det på pränt..min ledighet till jakten i september..även om chefen sa "det var en lite dum tid, troligen kommer filerna att släppas igen ungefär då"..

Kvittar lika, hade jag inte fått ledigt hade jag fått svininfluensan eller nåt liknande i en vecka..älgjakten går före allt..barn, jobb till och med Bajen...

Nu ska det väl tas ledigt för jakten i oktober också, men jag vet ju inte riktigt när vi ska jaga än...

Men skjut mig...global uppvärmningen, var är den?

Hösten är här..i morse tog jag på mig kavajen för att möta höstkylan på väg till jobbet..så, nu när livet är slut igen för 8 månader framåt är frågan vad man ska hitta på?

Jag började den första höstdagen med att komma in på kontoret redan halv nio..eller redan och redan, förra veckan var jag inne tidigare än så hela veckan..jag tänker fortsätta dagen med att hämta ut tröjan till midnattsloppet, sen ska jag ge mig ut på den sista löprundan innan lördagen..kvällens löprunda är också den andra på 6 veckor och jag har träningsvärk sedan den första (i måndags)...det kommer gå åt helvete på lördag...

Lustiga är att jag under semester konsekvent gick omkring i shorts trots att det bara var 13 grader varmt...nu är det 3 grader varmare och jag pälsar på mig som om det är en ny istid..

Sent omsider..

Det visade sig att Blodomloppet i själva verket var 5,3km..inte 5km...var väl det jag visste..jag sprang alltså snabbare än resultatet antydde..

Snabbare är kanske fel ord..mindre långsamt är nog en mer korrekt beskrivning..

Hade jag varit häst hade jag blivit avlivad för länge sen..

Jag var ut och sprang igår...nästan 2,5 km...jag höll på att dö...eftersom en del av Midnattsloppet går alldeles i närheten tänkte jag att jag skulle springa en del av det..totalt skulle löprundan bli 3 km...men först sprang jag fel...trodde i min enfald att jag memorerat vägen ordentligt..sällan hostar hackspetten, när jag väl var på spåret igen så tog backen uppför Katarina Bangata knäcken på mig..

Idag orkade jag knappt kliva ur sängen, jag som trodde att man blev pigg av att träna, att humöret blev gladare..tjena, surare än på länge

Innan matchen i söndags ville dotra spela sin nya singel med Zulu..jag stoppade henne med motiveringen, nej vi spelar min singel med Zulu istället..varför slösa på hennes, den behöver hon uppe i norrland, så hon kan spela den för sin nye plastfarsa som är gårdare...

Jag har ändrat mig igen..från början var målet en timme, de senaste veckorna har jag reviderat det till att jag ska minsann slå förra årets tid, nu har jag blivit än mer realistisk..kommer jag under 1 timme och 30 minuter är jag nöjd..jag är i grymt dålig form nu...vådan av att vara fet och inte ha tränat på 6 veckor..

Även om jag kommer suga under loppet så är jag nöjd med årets tröja..grön..förra året var den vit..grön och vit, vackrare färger finns inte..

Fast jag ska göra ett försök till ny löptur imorgon igen..

Skojar ni? 5 dagar tills jag är ledig igen??

Tog sovmorgon idag..orkade inte kliva upp när klockan ringde..efter att ha snoozat 3 gånger lyckades jag iaf släpa mig till soffan och slå på lite morgon-tv...efter nyheterna och sporten klappade jag dotra på huvudet och sa att jag gick in i duschen..inte mycket reaktion från henne...

Det är ju jävligt skönt när man är trött och går och lägger sig redan halv ett på söndagskvällen, men av nån jävla anledning inte kan somna innan två ändå...

Vi är här nu iaf..dotra sitter på platsen bredvid och leker på datorn..jag försöker vakna till liv..för att få något gjort..

Det positiva med att dotra är på jobbet är att jag måste sluta runt halv fyra idag..passar mig utmärkt..

Superettan här kommer jurgårn..

...vilken världsångest, men det gick bra till slut ändå..och dotra var lycklig..

Satan vilken jobbig dag..

Ångest..det är snart bara 2 timmar kvar till matchen..dotra är på väg in i duschen, sen är det min tur..efter det åker vi ut till Mordor..

Dagen började annars med att alarmet ringde halv åtta på morgonen..jag vaknade..även dotra vaknade, men hon visste vad som väntade så hon låg och rävsov..
Jag stämde upp i skönsång och gav henne födelsedagspresenterna...efter det slocknade jag i sängen igen och hon kollade på tv samt spelade på datorn ett par timmar..
Sen klev jag upp och vi åt frukost på balkongen..hennes farmor, mormor och mor ringde och grattade..frågade henne vad hon ville göra innan vi åkte på matchen..hade lite lätt hoppats på bada..ligga och sola samtidigt som jag tittar på naken kvinnohud hade inte varit helt fel..blev minigolf istället..hennes moster ringde under tiden också..

Jag hatar minigolf..

Därefter gick vi och handlade, köpte glass...och nu är vi här..fulla med ångest..jag hoppas på att det här blir min dotters bästa födelsedag någonsin..

Nelson Mandela? Vore det inte bättre med någon som är känd?

Blev bio med dotra idag..jag styrde snyggt undan från Harry Potter och vi tog istället sikte på "Sommaren med Göran"..den var väl sådär om jag ska vara ärlig..
Det kanske var sällskapet också..med frågor som Har inte han varit med i en annan film? Var är de någonstans nu? Är det på riktigt? och mer därtill tog unga fröken musten ur mig..

Sen blev det nudlar med fläskfile, kyckling och wokgrönsaker...det tog en jävla tid att fixa så middagen blev först vid nio-tiden..bra Jerker..

Nu är det mes spännande om jag kommer vakna före dotra imorgon..så jag kan väcka henne med *host* skönsång och presenter..hon är fortfarande ovetande om att hon ska gå på derbyt..hon tror hon ska åka hem imorgon..

Sun is shining..

Paketen är inslagna...jaghar skrivit en inköpslista..det är nog dags att hoppa in i duschen nu för att sedan gå någonstans och äta frukost innan dotra kommer..

Idag ska vi inte göra någonting..inget planerat iaf...imorgon däremot..då fyller hon år..då ska vi på derby, men det vet inte hon om än, jag och hennes mor har hållit det hemligt..hon tror att hon åker hem imorgon..

Sen får on nån Bajen-tröja, mugg och ett par andra Bajengrejer, men hon får faktiskt ett High School Musical-pennset och kladdblock också...inte bara Bajen-grejer..

Nåja, jag räknar med att hon imorgon kväll någon gång efter kl.18 får säga att det här är hennes bästa födelsedag någonsin...annars blir det fan spöstraff för A-laget...

Världens vackraste kärlekssång...Fast säljchefen tyckte inte jag skulle skicka såna här låtar till henne..

Magiskt men tragiskt..

Back on track..semestern gjorde tydligen att jag blev gammal som gatan direkt...antagligen öppnar jag nästa vecka med att dricka kaffe på bit (från fatet givetvis) och sitta i köket titta ut för att se om några grannar är vakna kl.5 på morgonen..

Med det ville jag bara säga att jag kom till jobbet redan kl.8 idag igen...det hade kunnat bli betydligt tidigare eftersom jag vaknade redan 5 imorse, men jag tyckte det var väl mycket medelålder för att vara jag..

Ja, alltså..lätt seg efter att ha druckit öl i onsdags så däckade jag i soffan igår kväll..försökte se på Apocalypse now, men somnade nästan direkt, insåg att det poänglöst att ens försöka så jag släpade mig till sängen redan halv tolv..

Det var nåt med filmen..perfekt ljussättning och ljud för att jag skulle somna in direkt...

Annars är det fredag idag, solen skiner och livet är alldeles perfekt..jag tänker sluta relativt tidigt idag, åka in till Bajen-shopen och köpa födelsedagspresenter till dotra (är jag inte världens bästa pappa så säg..)..sen kanske, kanske det blir nån öl med Mange Mailman, som är nere i stan på husvagnssemester (ja, jag tänker också på Kvarteret Skatan..)..

...och imorgon kommer dotra..

Men andra är det..

..Schweiziskan gjorde en Jerker idag..

Efter gårdagens inmundigande av alkohol var hon lite trött..hon dök upp halv ett på kontoret..Hon skämdes livet ur sig, jag tycker det är underbart att det finns fler som är trötta dagen efter..

Idag är jag inget rolig..

Inget komma in i närheten av åtta idag..ty det blev alldeles för många öl igår för att det skulle ske..men jag klarade iaf precis flextiden då jag gled in på kontoret halv tio..

Det blev inte djurgården igår på picknicken..det blev Rålis istället..alldeles vid vattnet och en underbar utsikt mot vackra Södermalm..
Dessutom så tog vi platsen som låg i perfekt skugga hela kvällen..för vem vill ha sol på sig under en picknick? Vi hann också perfekt sätta oss ner och ta fram all mat innan regnet kom...bara duggregn visserligen, men det känns verkligen som om det här är min sommar..

Vi spelade kubb också..jag hatar det där jävla spelet, trots att vi vann sista omgången..när solen började gå ner letade vi uteservering och hamnade på Dovas..ingen uteservering, bara sunk..träffade på ur-gnagaren där..långt stripigt hår, blind på ena ögat och gick på kryckor..

Schweiziskan fick svar på om vad som varit bäst här i Sverige..tvekade lite, men sa att sthlm var riktigt vackert..när hon fick frågan om vad som varit sämst kom svaret blixtsnabbt: Jerker!
Sen hotade jag med att slänga i henne i sjön..

Dovas förresten..jag tog en runda, tänkte att det här kostar nog lite, slängde upp en femhundring och stirrade bara på han när jag insåg att det gick för under hundringen..sunk-krog var det ja..

Avslutade kvällen med att svära åt att tuben knappt gick, springa in på Donken och köpa lite nattamat och sen missa ytterliggare en buss..hemma halv två..får iaf vara stolt över att jag motstod frestelsen att slå på datorn när jag kom hem..

Mange main man snart i stan..

Helt sjukt...i morse när jag vaknade tyckte jag att jag hade försovit mig..sen gjorde jag mina vanliga morgonbestyr, hoppade på tuben och var på jobbet kvart över åtta...ja, 8:15..det är fan inte att försova sig, det är att vara på jobbet i ottan..
VDn: "Fan Jerker du överstiger våra vildaste förväntningar varje dag nu"

Det är sjukt..vi får se hur länge det håller..

Idag, eller snarare ikväll, ska vi på picknick..Patricia, den yngre, flyttar tillbaks till Schweiz efter den här veckan, så vi ska fira av henne...eftersom det verkar som om vi ska picknicka på Djurgården är jag fullproppad av Bajen-attiraljer idag..representing Södermalm liksom..

Mitt förslag på picknickplats var Björns trädgård..det förslaget gick inte ens till omröstning..

Det slog mig..

..på väg tillbaks från lunchen i gallerian..det är max en månad kvar tills kvinnorna börjar klä på sig igen..inga fina kjolar eller urringningar, bara tyg och åter tyg..jävla istid

Får passa på att njuta den korta stunden som är kvar..

Hade jag kommit på en bra rubrik hade jag skrivit den här...

En kvart senare idag..som om jag redan börjar tappa greppet.
Å andra sidan, hur lätt är det att släpa upp den voluminösa kroppen redan före sju på morgonen när man är van att ligga och dra sig till tio iaf?

Skitsamma, jag kan äntligen ha hittat mina matchskor..de som är gröna och vita, men inte för dyra..måste passera Igor Sport på hemvägen idag (köpstopp? Näe, det finns massvis med tomburkar att panta på Söder..)..

Borde ge mig ut och springa också. Nu är det över en månad sedan jag tränade senast, men förkylningen vill inte riktigt ge sig..när jag böjde mig ner för att ta på mig skorna var det som om bihålorna skulle sprängas, det kändes som om huvudet var vadderat med snor innanför huden..

Fast jag borde kanske försöka mig på en joggingtur ändå..kanske jag rensar ut den här skitförkylningen en gång för alla..

Varför älskar jag dig så?

Även om promenaden hem över bron idag var tung, var den inte lika tung som efter förra hemmamatchen. Ikväll både kunde och borde vi vunnit. De vidriga nordtyskarna hämnades för den orättfärdiga segern ifjol och snodde med sig tre poäng hem till Rostock..

Det är så jävla orättvist..jämt, hela tiden..kan jag få en dag i livet som känns bra hela vägen? Är det för mycket begärt? Kan Bajen få vinna en match när de är bättre än motståndarna?

Stolpjävel!

Det verkade som om brassarna suttit och tittat på Malmös senaste match så som de sköt, men jag gillade i övrigt vad jag såg. Det känns som om de kan göra mål. Det känns som att de kan utmana.

Castro?!? Det måste ha varit hans bästa match i år. Inte lika mycket drällande och bolltrampande som vanligt och en helt fantastisk genomskärare till brassen på topp (Rafael? Jag ska lära mig namnet, jag lovar). Synd att han ska till och drälla på slutet av matchen bara. Innan dess kändes det som att det faktiskt kan bli en allsvensk spelare av honom..

Fan vad jag lider med Freddy..på forat hatar de honom och så drar han den i stolpen på övertid..

Det är väl så här det ska vara. Jag får ingen kärlek, inte av de motsatta könet, inte av den sóm jag helst av allt vill ha det av. Bajen fortsätter vara som en otrogen kvinna eller snarare som en konstant otrogen kvinna. Inget att lita på, men man vet var man har henne..hela tiden så blir hon pådunkad av den du hatar mest av allt..

Ett tag idag kunde man höra domaren blåsa, klacken var helt död..sittplats på norra ännu sämre..när jag en kort stund stod upp efter något som kunde blivit ett läge knackar en gubbe i ryggen och ber mig sitta ner..förlåt för passionen, jag visste inte att jag satt på Behrns arena..

Men ändå, jag tror inte att Bajen kommer vinna en enda match till i år, men efter matchen ikväll vet jag att de kan göra det iaf...

Apjävel..

Lerjeus..sopan från Skövde dömde idag..något så ryggradslöst var det länge sedan jag såg..sopa, idiot..åk hem till skövde och lämna aldrig kommun..finns säkert nån korpserie du kan förstöra..

Nästan en hel dag avklarad..

Ett sätt att inte falla i gråt över att det är hela 5 veckor till nästa semester är att köpa glass på eftermiddagen..nu känns det ganska bra..

..och eftersom jag kom så hemult tidigt är det snart dags för hemgång också..

Nåja, det är inte mitten av januari iaf..

Känns bättre nu efter lunch..strålande sol oavsett om den avnjutes på kontoret eller hemma är bättre än hällregn i skogen..

Kunde jag nu bara klura ut ett sätt att tjäna pengar utan att jobba fanns det skuggan av en chans att jag skulle bli lycklig..

Åh vad kul att vara tillbaks..verkligen..

Det sjuka är att jag faktiskt kom in till jobbet redan kl.8 idag..på måndagen efter semestern?!?! Har aldrig hänt förut..å andra sidan ska jag gå hem i tid..dags att bå och bli förnedrad på Söderstadion igen..för en gångs skull på min riktiga plats på Norra..om jag räknat rätt blir det bara min andra match därifrån i år..dotra har ju varit med på Söderstadion tre gånger..nej, förlåt..fyra gånger och så var det ett derby..hmm..det stämmer inte riktigt detta..nåja, jag har iaf suttit fler gånger på västra än Norra..men inte ikväll, ikväll är jag hemma..

Semestern i övrigt då?
Helt värdelös..två veckor är alldeles för kort..när jag sedan envisas med att vara sjuk halva tiden blir den ännu kortare..den var för tidig också..gräspollenhalterna var fan rekordhöga (mellan regnskurarna då..), så när jag slog gräset den första torsdagen uppe i skogen så innebar det en signal till kroppen att jag behövde ligga ner och snora resten av kvällen..dagen efter krattade jag lite..kändes sådär..

På lördagen vaknade jag med ont i halsen, men vägrade låta mig bli hindrad i min iver att dricka öl och åka på puben..först grilla (och dricka öl), sen cykla till kusinen på mors mer än lovligt vingliga cykel..därefter till Puben..då är dotra där..i övrigt var det ganska tomt..på vägen till efterfesten cyklar jag ner i diket (det var inte mitt fel, vägen var alldeles rak och jämn..), lyckas iaf att missa kanalen med några meter, så det enda jag får på kläderna är lite gräsfläckar..på efterfesten pratar jag med en olympisk silvermedaljös i ishockey..på telefon visserligen men ändå..cyklar hem framåt småtimmarna..

Söndagen är dagen från helvetet..en förkylning i fullt blom kombinerad med bakfylla gör att jag kliver upp och klär på mig först kl.19 på kvällen..då det är dags för middag..

Måndag-Onsdag är jag sängliggandes med förkylningen från helvetet..ser genom fönstret att det minsann är lite sol då och då..

Torsdag tröttnar jag på skiten, bestämmer mig för att jag är frisk och kliver upp från soffan..huvudet svajar lite, men mellan regnskurarna lyckas jag faktiskt måla en sida av gäststugan...

Fredag, regn, regn och så lite uppehåll, sen mer regn..tänkte måla resten av gäststugan..gav upp den tanken redan när jag vaknade..alldeles för tidigt först av en bångstyrig hund och sedan av en bångstyrig mor..
Sent på eftermiddagen fanns det visst hopp om att regnet skulle upphöra, så det laddades rejält för kolbotten..precis när jag tänt elden kommer regnet tillbaks..tur att man inte märker det så mycket om man sitter nära elden..

Lördag kliver jag upp kl.7 på morgonen, duschar, äter en lätt frukost och sedan åker jag o dotra hem ifrån skogen..lämnar henne med hennes mor i Borlänge, på eftermiddagen är jag "hemma" i stan igen..regnet har jag tagit med mig..

Söndag..strålande sol och blå himmel. Jag har tvättid...när jag väntar på att tvätten ska bli klar fixar jag räkningarna..efteråt stryker jag, lägger mig i soffan, laddar för en rejäl promenad...går till slut ut och köper pizza, spenderar resten av kvällen framför tvn..

Och nu måndag är jag tillbaks i helvetet..folk förklarar för mig att jag fortfarande är förkyld..låter så tydligen..och visst finns det lite snor kvar, men jag känner mig frisk...

Hemma?

..är iaf i stan igen..kul att se att solen verkligen finns *muttermutter*