Pass 133 (Jogging, utomhus)

Tung runda idag. Kanske inte så konstigt då det var en vecka sedan jag rörde på mig.
Så tung att jag bestämde mig för att korta av den efter ungefär halva rundan..gick alltså snortrögt och eftersom jag tänkt springa en längre runda egentligen så hade jag öppnat ganska lugnt..tror jag kunde haft lite bättre tid annars, men inte jättemycket..nöjd med att jag tog mig ut iaf och jag nådde målet för juli till slut...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1km
Tid: 19:36 min
Snittid: 6:19 min/km
Snitthastighet: 9.49 km/h
 
Hur dåligt än rundan gick, så var det en runda och ett steg närmare målet..
Fit vid 40!!

Trögt med träning...

Har inte blivit ett pass hittills den här veckan. Fick någon skum känning i vänsterknä i början av veckan, så jag har vilat istället. Säkert bra det också, men tanken var ju ändå att jag bara skulle köra två joggingrundor den här veckan och i övrigt vila, så lite surt är det. Imorgon är det iaf tänkt att bli en joggingrunda, så hoppas jag knäet håller och får jag mig en genomkörare innan jag drar till England över helgen..
 
Klockan har visserligen passerat midnatt nu, men det var trots det vägnings- och mätningsdag idag också..med ett glatt besked. Såhär gick det:
Vikt: 76,1kg (-1,3kg den här veckan, -14,5kg på 29 veckor)
Midja: 92cm (+/-0cm den här veckan, -14cm på 29 veckor)
Bröst: 99cm (-1cm den här månaden, -10cm på 29 veckor)
 
Yup! Jag har nått mitt mål på bröstmåttet nu, äntligen! Så nu är 1 mål av 3 uppnådda och jag hade en riktigt bra viktnedgång också. Det beror nog på att jag tränat på bra under några veckor (så, nu förstörs ju det också då..) och det är nästan synd att Englandsresan kommer just nu, ganska säker på att jag hade nått viktmålet inom två veckor annars, men jag ska försöka nå det i slutet av augusti. Får hoppas jag inte får en så grotesk viktökning när jag är i England den här gången.
Det försvann 2,2 kg och 2cm över midjan under juli. Det är också bra siffror. Nu är det upp till mig att fortsätta köra hårt med träningen och efter England försöka att hålla mig med en bra kosthållning så ska det kunna gå bra detta..
Målet kommer närmare och närmare. Det är bara upp till mig nu!
Fit vid 40!!

Pass 132 (Gymträning)

5 min uppvärmning på motionscykeln, 2x12 ryggresningar, 2x12 knäböj i maskin (50kg), 2 varv med 12 stationer och minst 12 reps i cirkelgymmet.
Sista gymträningen på två veckor. Gymmet håller sommarstängt och jag är även bortrest en del. Passar mig utmärkt. Har känt av högeraxeln ett tag och nu får den vila lite, så ska det nog bli bra.
Nån station till där jag körde på tyngre. Grymt nöjd att kunna göra det, första magstationen utökade jag repsen lite, så det ska ta mer.
Lite svårt att motivera sig när det är 30 grader och strålande sol ute, men eftersom det var sista gympasset på ett tag klarade jag det. Nu känns det som att det är dags för beachen i nån timme, kan behöva få lite sol på mig när jag vilade från den igår...
 
Fit vid 40!

Pass 131 (Jogging, utomhus)

Det är monstruösa 30 grader och strålande sol utomhus..äntligen en sommar värt namnet igen.
Det gör dock att det blir lite tyngre att ge sig ut och springa, men hellre för varmt än för kallt och dagens runda var ganska lyckad trots allt.
6:13 vid Årstabron var lite snabbare än jag tänkt mig faktiskt och när jag passerat cramo visade klockan 9:47, vilket bara är ett par sekunder efter när jag sprang på pb, så jag är nöjd. Orkade visserligen inte riktigt ända in, men med tanke på hur de senaste rundorna varit kan jag inte vara annat än nöjd med det här.
Jag har ju kört lite hårdare med benen när jag varit på gymmet, något som ska betala sig senare är det tänkt, men det påverkar ju löprundorna negativt just nu..nåväl, på söndag ska det vara lite kyligare och kanske regn, så jag hoppas på en bra runda då...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1km
Tid: 17:42 min
Snittid: 5:43 min/km
Snitthastighet: 10,51 km/h
 
Fit vid 40!!!

Pass 130 (Gymträning)

5 min uppvärmning på motionscykel, 2x12 ryggresningar och sen 2 varv, 12 stationer och minst 12 reps på varje station i cirkelgymmet.
Kändes ganska bra idag, bortsett från morgontröttheten. Försökte stressa på lite eftersom jag och dottern skulle till stranden efteråt..grymt skönt med strandhäng med dottern..tyvärr åker hon hem idag, kommer sakna henne enormt...vilket är en känsla jag kommer få vänja mig med som det verkar eftersom hennes mor fått tuppjuck och tänker flytta till skåne..ingen tanke alls på sin dotter..
 
Iaf, ett ok pass. Blir ett gympass på fredag också sen stänger friskis i 1,5 vecka, så jag tar paus från styrketräningen då..
 
Onsdag så vägnings- och mätningsdag också.
Inte helt nöjd med veckans resultat, men trots allt ett minus. Jag hade dock hoppats på lite mer..
Vikt: 77,4kg (-0,3kg den här veckan, -13,2kg på 28 veckor)
Midja: 92cm (+/-0cm den här veckan, -14cm på 28 veckor)
 
Nätt och jämt på midjan idag, men jag är snäll mot mig och ger mig 92cm där..
Som sagt, lite minus på vikten, men inte nöjd. Det går trögt med de sista kilona som ska bort och när jag ser mitt schema framåt så ser jag att det kan bli slutet av september innan jag lyckats om jag inte lyckas komma in i ett stim igen. Jag tror att jag kan bygga lite muskler just nu och kanske kroppen försöker behålla mer vatten än vanligt pga värmen, men segt som sirap är det. Ska lyckas med målen!
 
Fit vid 40!

Pass 129 (Jogging, utomhus)

Pga värmen gav jag mig ut först efter halv sju på kvällen, trots det var det fortfarande 28 grader varmt ute. Mina 4 timmar på Tanto beach under dagen var väl inte heller den bästa uppladdningen, så jag bestämde mig för att gå ut lite lösare än vanligt och försöka hålla så länge som möjligt.
Höll ändå 6.20 på första kilometern och 21.23 på andra varvet, men efter backen på andra varvet tog jag ganska slut och strax innan Zinkens vandrarhem var jag tvungen att gå en vända, helt slut. Sprang iaf på slutet igen och gick in på en hygglig tid iaf, även om det inte var något personbästa så är jag nöjd med att ha sprungit 5,6km igen..
 
Jogging (utomhus)
Längd: 5,6km
Tid: 34:30 min
Snittid: 6,10 min/km
Snitthastighet: 9,75 km/h
 
Ändå en hygglig snittid, trots att det gick så tungt..ska se om jag inte kan förbättra den nästa gång...
 
Fit vid 40!

Pass 128 (Gymträning)

5 min uppvärmning på motionscykel, 2x12 ryggresningar, 2x12 knäböj i maskin (50kg) och sen 2 varv, 12 stationer och minst 12 reps i cirkelgymmet.
Morgonträning idag. Skönt när träningen är överstökad innan lunch.
Kändes ganska bra och jag gillar knäböjen i maskin (som säkerligen heter något annat), varje muskel i benen får jobba och det är precis vad jag behöver. Stärka upp muskulaturen där, så jag kan springa snabbare och längre.
Vidare så körde jag lite hårdare igen på ett par stationer (en av dem av misstag, men det gick ju bra).
 
Träning avklarad, dotra har diskat..dags för beachen...älska att stranden finns 5 minuter hemifrån och ändå bo mitt i stan!
 
Fit vid 40!!

Pass 127 (Gymträning)

Kände mig tämligen orkeslös idag också, men lyckades dra mig till gymmet redan på förmiddagen.
Väl där körde jag ungefär som vanligt. 5 min uppvärmning på motionscykel, 2x12 ryggresningar, körde också 2x12 knäböj i maskin. Tycker den tar bättre än stationen i cirkelgymmet. Sen körde jag 2 varv, 12 stationer och minst 12 reps i cirkelgymmet.
 
Tryckte in mig på 10 redan på första varvet på stationerna för framsida- och baksida lår. Det kändes och jag hade ju ingen stuns i benen innan heller, men ont ska med ont fördrivas. Känns bra iaf att det finns mer styrka i benen nu, på andra varvet tryckte jag in 11:an också.
Kör ju tyngre än jag började med på samtliga stationer (förutom magstationen, där gick jag på max från början) och det känns bra när jag märker skillnaden..
Nu blir det träningsvila i två dagar, det känns som om kroppen behöver det..
 
Solade i eftermiddags..testade plankan i ungefär en minut, gick förvånansvärt bra..nöjd med det.
Nästa vecka hoppas jag orka med 6 pass, sen blir det färre pass de nästkommande veckorna eftersom gymmet är stängt...
 
Fit vid 40!!

Pass 126 (Jogging, utomhus)

Sämsta rundan utomhus i år..gick ändå inte tungt från början, men när jag kom till backen försvann allt..
Det fanns ingen stuns i benen överhuvudtaget och när jag kommit uppför backen fick jag gå en vända.
Började springa igen ganska snabbt, men det kändes fortfarande riktigt, riktigt tungt, så jag tog beslutet att korta av rundan till 3,1km istället för planerade 5,6km.
Orkade ändå inte pressa upp något tempo. Det ska väl komma sådana här dagar också och det märktes väl att jag pressade mig lite extra på benövningarna på gymmet igår..
Ett pass är iaf ett pass även om det gick trögt...kan nog bli två vilodagar den här veckan istället för planerade 1...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1km
Tid: 19:17 min
Snittid: 6:13 min/km
Snitthastighet: 9,65 km/h
 
Fit vid 40!!

Pass 125 (Gymträning)

Mer motiverad än i måndags och det märktes.
Körde det vanliga passet. 5 min uppvärmning på motionscykel, 2x12 ryggresningar, 2 varv på cirkelgymmet, 14 stationer och minst 12 reps på varje.
Det kändes ganska bra idag. På benövningarna tryckte jag in ett extra motstånd. Började på 10 första varvet och andra varvet tog jag 11 (i början av sommaren började jag på 8 och sen andra varvet 9, så framsteg it is. Finns fortfarande stationer där jag inte känt av några större framsteg...biceps-stationen är en av dem, men annars känns det bra..
 
Det är ju onsdag och det innebär också mätnings- och vägningsdag, med (som vanligt verkar det som) både positvit och negativt..
Vikt: 77,7kg (+0,1kg den här veckan, -12,9kg på 27 veckor)
Midja: 92 cm (-1cm den här veckan, -14cm på 27 veckor)
 
Surt på vikten igen alltså och det är i princip omöjligt att nå målet nu, men jag ska fortsätta kämpa och se hur långt jag kan nå i juli iaf, borde ju kunna komma så pass nära att jag fixar målet under augusti om inte annat. Får väl tagga ner lite med skräpmaten nu, eller maten är det ju inget fel på, men det har blivit för mycket chokladkakor på sistone..och det var ju rejält med alkohol i fredags och sen pizza, chips och läsk för bakfyllans skull..det ska jag iaf slippa resten av juli..
Midjan däremot, grymt glädjande, väldigt sällan som det sker minus två veckor på raken och där saknas det nu bara 3cm tills målet är nått, även det kan nog bli svårt i juli, men jag kommer iaf närmare hela tiden, så lite glad ska jag väl kunna vara..
 
Fit vid 40!!!
 

Pass 124 (Jogging, utomhus)

Så bröts sviten, inget nytt pb denna gång och det var väl dags och om inte annat väntat...en rejäl fest i helgen och fortfarande helt energilös idag.
Dock såg det länge lovande ut. Siktade på 6:00 första kilometern och landade på 6:03, vilket är helt okej och inget som man ska oroa sig för när det gäller att slå pb.
Nästa punkt, när jag precis passerat backen så var tiden 9:32, 13 sekunder bättre än när jag sprang på pb senast, så jag låg bra till, men sen orkade jag inte riktigt. Tog helt slut i magen och trots att det fortfarande fanns möjlighet när jag svängde upp mot sista biten på 15:54 fanns det inte i benen idag, orkade knappt spurta och så nära att spy efter en löptur har jag inte varit tidigare i år..
Alkoholen tar sin tribut. Det var trots allt inte så pjåkig tid, bara 11 sekunder över pb, så jag är relativt nöjd och höll mig en bra bit under skamgränsen...nästa gång kanske det kan bli ett pb igen..
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1km
Tid: 17:39 min
Snittid: 5:42 min/km
Snitthastighet: 10,54 km/h
 
Som sagt, bättre än någon gång förra sommaren iaf...fajten går vidare...
Fit vid 40!

Pass 123 (Gymträning)

Grymt omotiverad idag, men jag gick till gymmet ändå. Ett halvdant pass är iaf bättre än inget pass.
Av någon anledning känns det alltid såhär efter att jag varit på fest, känns bara sådär att träna, men nu har jag iaf insett det och då kanske det går lättare att ta sig iväg fortsättningsvis.
Tror iaf att jag kommer känna mig mer motiverad imorgon eftersom jag lyckades dra mig iväg idag.
I vilket fall som helst, jag körda 5 min uppvärmning på motionscykeln, sen körde jag nästan 2 varv med 13 stationer och minst 12 reps på varje, blev bara 12 stationer andra varvet eftersom min sista station var upptagen när det var dags för den...jag känner mig ungefär lika stark som förra veckan iaf, så det känns bra...
Nu hoppas jag att motivationen kommer tillbaks, så jag kan lyckas bli av med de sista kilona någon gång...de ska väck!!
 
Fit vid 40!!

Pass 122 (Jogging, utomhus)

Jag har blivit ett monster på löpningen nu. Vet inte var det kommer ifrån, men för sjätte rundan i rad blev det personbästa och en rejäl kross av det också...
På 1,5 vecka har jag förbättrat mig med mer än 4 minuter på 5,6 km-rundan...helt sjukt.
Iaf, ville ligga på sämst 6:20 första kilometern, men låg på 6:23, så öppningen var inte riktigt bra och jag kände mig inte i form idag. Det kändes tungt, vilket iofs inte är så konstigt med tanke på den tryckande värmen och att jag legat på gräsmattan och solat i tre timmar under dagen, i väntan på att det skulle bli lite mindre varmt och mer springvänligt...
Sen när jag kommit uppför backen på andra varvet landade jag på 24:52 och insåg att det trots allt fanns en chans att förbättra mig, så jag försökte köra på så gott jag orkade sista biten in...och det lyckades, förbättrade mig med 46 sekunder idag och kom för första gången in under "skamgränsen" på den långa rundan.
 
Innan sommaren är över hoppas jag att jag förbättrat mig med ungefär en minut till, då kommer jag vara riktigt nöjd och då finns det chans för att satsa på ett lopp i höst kanske...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 5,6km
Tid: 33:00 min
Snittid: 5:54 min/km
Snitthastighet: 10, 18 km/h

Pass 121 (Gymträning)

Inte så inspirerad idag, men ett pass är ett pass och ska genomföras.
Det gick ganska bra ändå och det är skönt när man känner att på vissa stationer att styrkan blivit bättre..det hjälper mig sen även när jag ska ut och springa så..
Körde som vanligt uppvärmning 5 min på motionscykeln, 2x15 i cirkelgymmet (2 varv, 15 stationer) med minst 12 reps på varje station...
Tror jag kan ha hittat det som ska köras i sommar nu och om jag fortsätter såhär kan det bli upp till 6 pass i veckan (kombinerat med jogging då)...det är skitbra och om jag bara sköter maten ska det ta mig närmare målet, för den här veckans vägning var skit, men jag har också ätit för mycket skit veckan som var...
 
Vilket för mig till veckans vägning och mätning:
Vikt: 77,6kg (+0,7kg den här veckan och -13 kg på 26 veckor)
Midja: 93cm (-1cm den här veckan och -13cm på 26 veckor)
 
När man tittar på det såhär, känns det inte alls så dåligt egentligen..i snitt 0,5 kg och 0,5cm per vecka är ju egentligen helt ok, men det går trögt med vikten så jag stör mig ändå. Vill nå det förbannade målet så snabbt som möjligt, vill vill vill..
Hoppas nästa vecka ger mig ett glatt besked iaf (trots inplanerad fest på fredag), som det ser ut nu  blir det ju svårt att nå målet i juli...
 
Nu sola, kanske kan steka bort fettet med lite flyt..
Fit vid 40!!!

Pass 120 (Jogging, utomhus)

Nu jävlar är något helt sjukt!
Löpningen går ju hur bra som helst. Nytt pb igen och inte med några få sekunder bara utan jag krossade det gamla med 50 sekunder!
Siktade på att gå under 18 minuter idag, landade lite mer än halvminuten bättre än det...
 
Första kilometern gick på 5:57, vilket är snabbast hittills och när jag kommit upp och förbi den där jävla jättebacken så visade tiden på 9:45, första gången under 10 upp dit, så jag är riktigt nöjd idag.
Under första kilometern fick jag dessutom kryssa mellan badande folk, riktigt livligt vid Tantolundsbadet (och mycket kvinnor i bikini, nästan svårt att koncentrera sig på löpningen).
 
När det började gå trögt, strax innan Zinkens vandrarhem var det någon random kille som hejade på och det kändes genast lättare...känslan sen när jag räknade ut att jag persat med 50 sekunder var ju helt gudomlig..
 
Börjar fundera på om jag inte borde testa något lopp i höst trots allt...kommer allt närmare Tunnel run känner jag..det är ju bara frågan om knäna håller i 10 km...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1km
Tid: 17:28 min
Snittid: 5:38 min/km
Snitthastighet: 10.65 km/h
 
Nu snart är det dags att putsa klart fönstren, de ska få svalna lite först bara...
 
Fit vid 40!!

Pass 119 (Gymträning)

Uppvärmning 5 min på motionscykel. 14 stationer i cirkelgymmet med minst 12 reps på varje station, 2 varv.
Ganska standard mao. funderar på att ändra någon station nästa gång för att få bättre träning, vi får se.
En sak iaf, jag känner redan att jag blivit starkare. De första gångerna så tryckte jag in på 8 första varvet (utom magstationen, där är jag så stark att jag trycker in alla 12 direkt) och sen 9 på andra varvet, nu har jag ändrat till 9 på första varvet och sen 10 andra varvet. Det finns ett par stationer där jag inte riktigt orkar med det, men samtidigt finns det också ett par stationer där jag nog kan trycka in mer nästa gång.
Kör tåhävningar också, så vaderna får sitt. Det är en muskelgrupp som jag tycker blir lite bortglömd på de pass som jag gått i vinter, så det behövs...
 
Nu snart dags för sol..det är jag värd en dag som denna...
Fit vid 40!!

Pass 118 (Jogging, utomhus)

Vette tusan vad som händer just nu!?!?
Satt i soffan ganska osugen på en joggingrunda, Wimbledon på tvn och jag hade redan gått fram och tillbaks till Liljeholmen för att handla, men så gav jag mig ett ultimatum: Putsa fönster eller springa en runda.
När jag nu var så elak mot mig själv så blev valet ganska enkelt. Springa en runda.
 
Bestämde mig för att försöka gå ut lite hårdare än jag gjorde sist jag sprang 5,6km, men lugnare än när jag sprang 3,1km senast, 6:30 på första kilometern torde vara ganska perfekt, blev inte riktigt så. Landade på 6:37.
Nåväl, jag höll genomgående lite högre tempo än vanligt...tydligen...
Trodde inte jag höll mig på rekordnivå, men när jag kollade klockan sista gången innan jag svänger höger ut från Tantolunden såg jag att jag hade en ganska bra chans att sätta nytt pb, så trots att jag kände mig helt slut försökte jag spurta.
Väl i mål visade klockan att jag hade satt nytt pb med nästan 1,5 minut!!
Jag är nästan under skamgränsen nu, med lite flyt kommer jag dit redan nästa vecka...
Alla tre rundor jag sprungit den här veckan har inneburit pb. Det är i sig inte så konstigt då jag inte hunnit sprunga så många rundor, men de stora förbättringarna är lite förvånande. På 5,6km har jag förbättrat mig nästan 3,5 minut den här veckan..det är stort...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 5,6km
Tid: 33:46 min
Snittid: 6,02 min/km
Snitthastighet: 9,95 km/h
 
Som sagt, riktigt bra tid idag och väldigt nära att komma under skamgränsen. Det är definitivt mitt mål i juli.
Fit vid 40!!
 
 

Pass 117 (Gymträning)

Uppvärmning 5min på motionscykel, sen körde jag 14 stationer och 2 varv i cirkelgymmet med minst 12 reps på varje.
Fanns några stationer där jag kände mig lite starkare jämfört med i onsdags och det trots träningsvärk sedan dess..
Oväntat var att det skulle kännas så pass bra...sov inte en blund i natt så ett tag var jag tveksam om jag överhuvudtaget skulle träna, känns inte som om det är så bra för kroppen, men eftersom jag inte kände mig trött körde jag på..
Nu är det dags att gå ut i solen och få lite färg...
Somnar jag inte på gräsmattan lär jag väl somna så fort fotbollen börjar ikväll och sova mig igenom två fantastiska kvartsfinaler..
 
Fit vid 40!!

Pass 116 (Jogging, utomhus)

Boom!
Nytt personbästa även på korta rundan. Nu var det bara andra gången jag sprang den, men en förbättring på nästan en minut ska ändå firas
För första gången en runda under 6 min/km också. Det går bra den här veckan..träningsvärk från gårdagens gym också...inte det minsta ont i knäna under rundan idag...
Menade att öppna första kilometern lite hårdare än vanligt och siktade på 6:30-35 ungefär, men landade på 6:20. Tydligen höll farten mer än väl i sig under resten av rundan..grymt nöjd med det och hoppas det kommer ge lite utslag när jag kör den längre rundan sen också...
 
Jogging (utomhus)
Längd: 3,1 km
Tid: 18:17 min
Snittid: 5:54 min/km
Snitthastighet: 10,17 km/h
 
Fit vid 40!!
 

Pass 115 (Gymträning)

Uppvärming 5min på cykel
2x12 ryggresning
2 varv i cirkelgymmet, 15 stationer, minst 12 rep på varje station.
Körde helt slut på mig idag, vilket var överraskande..men bra..helt slut är bra.
Fast det känns konstigt att jag skulle ta helt slut, så jag vet inte om jag ska vara riktigt nöjd eller oroad för att jag tog så slut?
 
Onsdag idag, så vägnings- och mätningsdag. Ganska nöjd idag..
Vikt: 76,9 kg (-1,4 kg den här veckan, -13,7kg på 25 veckor)
Midja: 94cm (+/-0cm den här veckan, -12cm på 25 veckor)
BMI: 24,5 (-4,4 på 25 veckor)
 
Som sagt, ganska nöjd med veckan. Vikten har äntligen vänt nedåt igen och nu är det bara 2 kg kvar till målet. Jag ska verkligen fixa det under juli!
Och sen när jag fixat det ska jag se till att ligga under målvikten när julen kommer. Det kommer bli det stora målet då.
Får hoppas att även midjan tar fart, vill gärna nå det målet och till bröstmålet är det som sagt bara 1cm, så jag hoppas att det ska nås under juli också.
 
Det är ju inte bara vägning och mätning som är mina mål. Jag har också mål för antalet träningspass och för antal kilometer som jag ska springa. Mitt första årsmål var på 156 pass och jag ligger så långt före det målet att jag även lagt in ett mål på 200 pass. Jag ligger före även där, men jag vet också att det på hösten brukar bli färre träningspass, så det är fortfarande ett ganska tufft mål att slå.
Vad gäller antal kilometer som ska springas under året ligger jag ganska klart före där också, men samtidigt har jag sprungit nästan dubbelt så långt redan som tidigare årsvolymer, så när målet lades kändes det ganska tufft. Jag kommer dock inte revidera det målet förrän möjligen när jag slagit mitt nuvarande mål, som för övrigt är på 350 km (jag ligger just nu på 204,5km).
Viktigast är egentligen att nå tränings- och löpningsmålen, men jag räknar kallt med att jag då även kommer nå vikt och midjemål genom att klara det..så länge jag är arbetslös har jag ju inte råd med några extravaganser, så det hjälper en del. När jag måste vända på varenda krona är en läsk för 15 spänn ett rent slöseri...
 
Fit vid 40!

Pass 114 (Jogging, utomhus)

Kände mig lite osäker på knäet fortfarande, men tänkte att det nog skulle vara bra idag.
Ville också starta lite snabbare än vanligt. Vanligtvis springer jag första kilometern på ca 6:50-6:55, men idag tänkte jag att 6:45 vore ganska lagom. Inte för snabbt, men ganska lagom och då vore jag varm innan helvetesstigningen kommer.
Startade på under 6:40, så jag var nästan orolig att jag gått ut för hårt, men det behövde jag inte vara. Rundan gick på i bra fart för att vara mig och förutom lite, lite när det var ca 6-700 meter kvar kände jag ingenting av knäet.
När jag stannade klockan visade det sig att jag förbättrat mitt årsbästa med nästan två minuter..grymt nöjd med det.
Nu får jag sätta nya mål, eftersom jag satsade mot att gå under 37 minuter och landade på 35:12...under 35 blir nästa mål. Det är inte säkert att jag har så mycket förbättringspotential kvar just nu, så ett lagom mål tills det är slaget..
Jävligt skönt nu när rundan är gjord, tiden bra och humöret på topp..redo för två nya matcher i fotbolls-VM!
 
Jogging (utomhus)
Längd: 5,6km
Tid: 35:12 min
Snittid: 6:17 min/km
Snitthastighet: 9,55 km/h
 
Jag sprang 3,1km häromveckan på snittiden 6,11 min/km. Det blir nog målet efter att jag sprängt 35 minuters gränsen...
 
Fit vid 40!!!