Malung FC vs Orpen Sthlm 3-1 (1-0)

Helvetet frös till is, grisar flög...Malung FC vann bara inte...da Jerk gick även förbi Kalle i skytteligan..
Yup, det är sant, Jerk gjorde sitt första mål i Malung FC-tröjan sedan 2002 (då han för övrigt gjorde 2st på 5 matcher..)..

Innan matchen var det lite oroligt, samtliga 1400 backar hade lämnat återbud av diverse orsaker. Ivan skyllde på jobbet (underförstått han är missnöjd med kontraktet och vill omförhandla..), Ugge likaså, Fredda Keane skyllde på handen,  Daniel hade en gammal krigsskada som skulle kollas upp, Thunberg vägrar spela om han inte får bli kapten..Gnagar-Lasse hade styrelsemöte (nu har han missat båda segermatcherna..hmm..kan det vara orsaken??)...Kalle siktar på att vinna Jari Öhman-priset...

Trots det..eller kanske tack vare?..klarade MFC att ta sin andra seger för året..Bräcka fick som ålderman ta tag i det hela och styrde upp det genom att sätta sig själv på backen tillsammans med Kenny (en av dem måste ju vara snabb), mittfältet bestod av Ante, Tillman & Martin (nyförvärv, alfahanne & Söderbo), på topp huserade Kash..Jerk tog en strategisk bänkplats..

Värmen visade sig  inte vara något större problem, men så är ju de flesta av oss uppvuxna i Dalarnas riviera..gruset yrde däremot så mycket att hälften har fått stenlunga nu..

MFC drog ner tempot och försökte spela lite boll...Jonas dominerade som vanligt längst bak...helt plötsligt bryter Kenny mönstret och väggpassar sig fram på högerkanten med hjälp av Martin..Kenny avslutar det hela med att kyligt sätta bollen i mål...1-0...Ett ögonblick senare blir Bräcka orolig, Kenny måste vila och har bytt med Jerk. Just nu har MFC korphistoriens långsammaste försvar och lättnaden är total när Kenny kommer in igen, så Bräcka kan flytta upp Jerk på en ofarlig vänster mittfältsplats och ta tillbaks Kenny på backen..

Halvtid..
Vi snackar om att fortsätta på samma sätt..Jerk är orolig för bollen som har försvunnit nånstans...Ante hämtar den..Jerk pustar ut..

En bit in i andra får MFC en hörna, något som hittills i år har inneburit ingenting, Ante slår den..lite lång, men Bräcka når den en bit bakom bortre stolpen och nicklobbar in bollen över Orpens målis...2-0...

Senare kommer det historiska målet..Jerk spelar på topp...Tillman tar sig igenom..skjuter ett skott (ett av 25 under denna match) som målisen räddar, men returen går rakt ut till Jerk, som har öppet mål..bara att  raka in den...så Jerk skjuter..bollen är på väg mot långsidan..lyckligtvis ligger målisen ner och den tar på hans ben, går i en hög båge mot mål och dimper precis ner innanför ribban..för att alla skulle hänga med och se tar skottet ungefär en halvminut på sig från det att Jerk skjuter till att den 3 meter längre bort går i mål..ett slow-motion mål alltså...lyckan är total...Jerk börjar fundera på om han kanske kommer att få näta utanför plan också någon gång (ingenting verkar omöjligt i detta läge)...3-0..

När det är 3 minuter kvar av matchen reducerar Orpen, men de är aldrig riktigt nära att hota MFCs seger...

Spelarkritik? Tja, alla gjorde väl en bra match..vi sänkte tempot så det passade oss..ja, Jerk hade inte många rätt idag heller..förutom målet då...Jonas var dominant, backlinjen nästan felfri, mittfältet kämpade på..toppforwarden..ja, vi är nöjda..vid en vinst går det inte att vara missnöjd...backlinjen gjorde två mål och nu sällar sig Kenny & Bräcka till Kash i toppen av skytteligan med sina två mål..
Vi klättrade 2 placeringar också, så vi är åter över strecket...

Malung FC’s mål: Kenny, Bräcka & Jerk!!!
Man of the match: På något ego sätt kan jag tycka att Jerk ska ha det eftersom han gjorde mål, men Jerk sög i övrigt, så vi ger det till den enda som spelar på en högre nivå än Malung FC e på..Jonas..dominant som alltid...Lee Baxter är ungefär 1000 ggr sämre..

Nästa match spelas på måndag 19 Juni mot Jr Kött Utd kl.18.00. det är vår sista match innan upehållet, så jag hoppas på stor uppslutning...

Forza Malung FC!!!

Kommentarer
Postat av: Alfio

Den ska du ha Jerker. Det är klart att matchhjälten ska vara man of... Finns inga möjligheter att jag kan övertala dig att vara med imorgon och glo på fotbollen?

2006-06-14 @ 10:27:47
Postat av: Jerk

möjligheter finns alltid..e lite tvekis just nu, men..sen var det antagligen det fulaste målet sedan Eldkvarn brann så..att gå och ta en öl kan ju förstöra mitt track-record också..har kommit in kl.8 två dar i rad nu...

Postat av: Alfio

Vi ska sitta hemma hos mig och glo btw

2006-06-14 @ 11:16:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback